U kog Boga verujete?

• Začetnik teme Začetnik teme Dita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pre svega, ne verujem u nikakvog izmisljenog boga...
verujem samo u ono sto sam spoznam, religiju i dogmu ostavljam onima koji samo traze izgovore za svoje ponasanje u zivotu.....
To ko u sta veruje je veoma krvav put na kome su mnogi milenijumima cinili zlo svakome ko ne veruje ili ne misli kao sto pise u ovoj ili onoj svetoj knjizi...muslimani, hriscani,...sve je to ista prica samo u drugacijem pakovanju......treba se izmiriti sa samim sobom a verovanja ostaviti onima koji nista drugo i ne rade sem sto veruju u tamo nekog boga....upitajte se pa gde ste vi sami u svemu tome...zasto ste tako slepo vernui i poslusni..robovi sluze onima koji ih zaslepljuju svojim interesima....

NEMA BOGA DO COVEKA

Hermit:
verujem samo u ono sto sam spoznam, religiju i dogmu ostavljam onima koji samo traze izgovore za svoje ponasanje u zivotu.....
To ko u sta veruje je veoma krvav put na kome su mnogi milenijumima cinili zlo svakome ko ne veruje ili ne misli kao sto pise u ovoj ili onoj svetoj knjizi...muslimani, hriscani,...sve je to ista prica samo u drugacijem pakovanju......treba se izmiriti sa samim sobom a verovanja ostaviti onima koji nista drugo i ne rade sem sto veruju u tamo nekog boga....upitajte se pa gde ste vi sami u svemu tome...zasto ste tako slepo vernui i poslusni..robovi sluze onima koji ih zaslepljuju svojim interesima....

NEMA BOGA DO COVEKA

Bravo!Covek je jedini Bog,u stvari covek je izmislio Boga,ali taj Bog je priroda,to je covek.Covek je mikrokosmos.

Dita:
Hermit:

NEMA BOGA DO COVEKA

Bravo!Covek je jedini Bog,u stvari covek je izmislio Boga,ali taj Bog je priroda,to je covek.Covek je mikrokosmos.
A ko stvori mikrokosmos,ako več nisi nastala-o od majmuna

E to ne znam.Ja nisam Ajnstajn(mada ga,inace, ni ne smatram naucnikom,sve mu je osmislila Mileva Maric,a ne on,koji nije ni znao matematiku,a posle razvoda sa Milevom nije napravio nijedam pronalazak), a ni nu Njutn(koji je bio kabalista,za njegov 3. zakon dinamike(akcija i reakcija,za svaku silu postoji druga,koja joj odgovara,ima isti pravac,intenzitet,a suprotan smer(koliko se ja secam fizike)) mu je inspiracija bio kabalisticko zakon da ne smes ciniti lose,jer se sve vraca pocinitelju istim intenzitetom(mada vestice veruju da se zlo vraca 3 puta jace).
A sad,da ne gnjavim.Pa,ne znam,jednostavno ne znam.Ja u stvari ne znam ni da li sam "majmunoliki" ateista ili vernik Wicce ili kabale.
Posto me nauka mnogo zanima,oduvek sam verovala u teoriju Velikog praska.
Po mom misljenju,onda smo nastali mi-ljudi,verovatno od majmuna.Kasnije smo,u nemogucnosti da objasnimo razne prirodne pojave(koje je nauka do danas razjasnila) izmislili razne Bogove.Ta verovanja su se odrzala do danas.Dakle,ne verujem da nas je stvorio Bog(taj Hriscasnski,a ni nneki drugi),niti da on utice na nas,mislim da su molitve gubljenje vremena.Ali,verujem u prirodu(koju mozemo nazvati i Bogom,ali to nije onaj Bog,u kog veruju Hriscani),verujem da postoji ravnoteza,da se svakom ko ucini dobro vraca dobrom,a zlom se vraca zlo.A vreme je nevazno.To su neki osnovni kabalistcki zakoni.Ne verujem u Raj i Pakao,vec u reinkarnaciju.
U sustini,ni sama ne znam koje sam vere.Ja sam i ateista i kabalista i vestica...e,bravo za mene. :lol:

Pa,nije fer...ovde nema Satanista.. ne moze se voditi lepa rasprava bez predtsvnika svih religija!
Ima ovde nekog ko veruju u Lucifera?Ako nema,odoh ja,dosadan forum,ja ovde dolazim da se malo smejem Hrisnanima(ne Roberti,ona mi simpaticna)! :lol:
Gde su Budisti..e,idem ja na www.tothal.com ,tamo je zanimljivo,mada nisam registrovana,ja gostujem... :lol:

sto se smejes hriscanima?
mislis da su budale, a smejes im se, pa ti si gora od njih
hranis svoju sujetu na onima za koje smatras da su gori od tebe, pa ti si tipicna hriscanka samo to ne zelis da prihvatis, zato ih toliko i mrzis, prepoznajes se

Pa,tacno,ja i jesam Hriscanka!
Ima tu logike,2 puta sam usla u Pravoslavnu Crkvu(na skolskim eksurzijama),nisam citala Bibliju(sem nekih delova),nosim pentagram oko vrata,slusam Therion,obozavam Alistera Crowlija,ali ipak jesam Hriscanka. :lol:
To ti je ono,kao sa homofobijom,oni koji najvise mrze homoseksualce su prikriveni himoseksualci.
A tek sto u Boga verujem...ma,ja sam najzesca Hriscanka od svih. :lol:
Hriscani,je l' me prihvatate? :lol:

nemas ti veze sa Kroulijem, jer da imas, znala bi da u jednoj od njegovih kultnih knjiga na 337. strani pise da biblija spada pod obaveznu literaturu

a to sto nosis pentagram oko vrata, kako bi skrenula paznju na sebe, znaci da, u sustini, pojma nemas o cemu Therion peva

procice te vesticarstvo i paganizam, cim nadjes nekog deckica

Dita:
Ima tu logike,2 puta sam usla u Pravoslavnu Crkvu(na skolskim eksurzijama),nisam citala Bibliju(sem nekih delova),nosim pentagram oko vrata,slusam Therion,obozavam Alistera Crowlija,ali ipak jesam Hriscanka. :lol:
To ti je ono,kao sa homofobijom,oni koji najvise mrze homoseksualce su prikriveni himoseksualci.
Naravno da te prihvatamo dušo.
Hrist je radi takvih i sišao među ljude :wink:

E,gostu moj,nazalost, trenutno nemam decka..bas steta..nisam cak nikad bila ni zaljubljena..a i oni moji bivsi pojma o religijama nisu imali.A nije to za ovu temu..
Pa,dobro,samo ti veruj da sam ja Hriscanka.A ja nisam Hrisanka,niti sam to ikad bila.
p.s. sto se ne registrujes?

roberta:
Dita:
Naravno da te prihvatamo dušo.
Hrist je radi takvih i sišao među ljude :wink:

Bila sam ironicna

roberta:
Dita:
Hermit:

NEMA BOGA DO COVEKA

A ko stvori mikrokosmos,ako več nisi nastala-o od majmuna
Prvo, bravo za Hermita! Drugo - Roberta... Ako već potenciraš nekog Boga koji je ''stvorio mikrokosmos...'', kako znaš da je to baš taj tvoj, hrišćanski? Jer ipak, i ako je tako, samo jedan je pravi, zar ne? Ostali ne postoje! Da li je to tvoj, muslimanski ili neki treći ili četvrti??? Odgovori mi molim te!
I još nešto. Ideš unazad, pa onda znači i da je ''Boga'' stvorio neko...? Ko? Njegov bog? A njegovog Boga...?

Istina. Ne postoji Bog ni ništa slično. Izmišljeno radi kontrole masa i političkih ciljeva. I vlasti. Ipak, mora se narod nečega ''bojati'' i zanimati se nečim dok manipulatori rade posao. Zapitajte se melo, sve o čemu pričate je fiktivno,..... Samo mrtvo slovo na papiru...
Hiljaditi put: religija je izmišljena, odnosno stvorena radi manipulacije! Bilo i ostalo. Nažalost i ostaće jer previše ima glupavih, naivnih i nesigurnih na ovom svetu. A većina će uvek izglasati stvar i demokratski (nekom je to i logično) bivaju u pravu!
BEZOBRAZNI I PAMETNI SU NAŠLI IDEALAN NAČIN DA MANIPULIŠU NAIVNIM I GLUPAVIMA!!! Eto religije, svake!

jomini:
Istina. Ne postoji Bog ni ništa slično. Izmišljeno radi kontrole masa i političkih ciljeva. I vlasti. Ipak, mora se narod nečega ''bojati'' i zanimati se nečim dok manipulatori rade posao. Zapitajte se melo, sve o čemu pričate je fiktivno,..... Samo mrtvo slovo na papiru...
Hiljaditi put: religija je izmišljena, odnosno stvorena radi manipulacije! Bilo i ostalo. Nažalost i ostaće jer previše ima glupavih, naivnih i nesigurnih na ovom svetu. A većina će uvek izglasati stvar i demokratski (nekom je to i logično) bivaju u pravu!
BEZOBRAZNI I PAMETNI SU NAŠLI IDEALAN NAČIN DA MANIPULIŠU NAIVNIM I GLUPAVIMA!!! Eto religije, svake!

ovo potpisujem

Dita:
E,gostu moj,nazalost, trenutno nemam decka..bas steta..nisam cak nikad bila ni zaljubljena..a i oni moji bivsi pojma o religijama nisu imali.A nije to za ovu temu..
Pa,dobro,samo ti veruj da sam ja Hriscanka.A ja nisam Hrisanka,niti sam to ikad bila.
p.s. sto se ne registrujes?

Али ако ишта- верујеш у праскање.
Веће или мање, сад и није толико бинто.

Back