U kakvu EU ce uci Srbija jednog dana?

moana pozzi

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
278
Protivnica sam EU i nesretna sam sto ce Hrvatska uci u to drustvo.

I Srbija ce (na zalost) jednoga dana morati u tu uniju ali, na vasu srecu, taj dan je veoma daleko.
Da vas pitam nesto, kada za 10-20 godina budete ulazili u EU, kako ce ta unija izgledati?
Jasno je da ne moze biti ista kao danas. Cipar, Spanija, Grcka, Portugal gotovo da vise i ne postoje kao
neovisne drzave.
Engleska je vise van nego unutar EU.
Pola Europe nije sigurno treba li unija i dalje da postoji. Euro se pokazao kao losa ideja, zajednistvo ne postoji.
Skepticizam je prevelik.
EU ce vejrojatno opstati ali ne ovakva kakva je danas.
kakva ce biti EU kada dodje red na Srbiju?

I Srbija ce (na zalost) jednoga dana morati u tu uniju ali, na vasu srecu, taj dan je veoma daleko.
Da vas pitam nesto, kada za 10-20 godina budete ulazili u EU, kako ce ta unija izgledati?
Jasno je da ne moze biti ista kao danas. Cipar, Spanija, Grcka, Portugal gotovo da vise i ne postoje kao
neovisne drzave.
Pola Europe nije sigurno treba li unija i dalje da postoji. Euro se pokazao kao losa ideja, zajednistvo ne postoji.
Skepticizam je prevelik.

Pored tebe, u žalosti su mnogi poltički tajkuni i stranačke jajare sa otvorenim tafikicama
Tamo u EU ima satnica za svako radno mesto i nema - ako ti nećeš džablje ima ko oće (i dodju ovi iz Donji Ljubiš)
A i gazda mora daje svaki mesec platu bez obzira na sveCku krizu
A možeš i stambeni kredit da uzmeš iako nemaš na neodredjeno, tvoja stvar kod koga ćeš da radiš zbog banke
Možeš čak i porodicu da počneš sa platama 2X1600 evra

Kada Srbija dodje na red da udje u EU..
Evropske Unije vise nece biti..pa se u
tom smislu ne bih sekirala na tvom mestu..:D
e to...taman htjedoh napisat štogod slično ovome, al vidjeh da je supermodica već napisala, pa aj ko računam ne treba se ponavljat...
ja na to gledam kao na automobil...znaš...bio nov, svi ga vozili, jahali, iživljavali se, cedili ga...sad kada je napravio 300.000 km i dalje se može vozit, no više nije bezbedan za neku jurnjavu kao što je bio prvog dana, niti je ikome kao takav nešto preterano potreban...jer možda će on tjerat još kojih stotinu hiljada kilometara...al ko zna, možda već koliko sutra rikne...
svakako je bolji od Juga, ali ipak je izraubovano...

Poslednja izmena:
Pored tebe, u žalosti su mnogi poltički tajkuni i stranačke jajare sa otvorenim tafikicama
Tamo u EU ima satnica za svako radno mesto i nema - ako ti nećeš džablje ima ko oće (i dodju ovi iz Donji Ljubiš)
A i gazda mora daje svaki mesec platu bez obzira na sveCku krizu
A možeš i stambeni kredit da uzmeš iako nemaš na neodredjeno, tvoja stvar kod koga ćeš da radiš zbog banke

Poznas li ikoga kome je ideal da bude jeftina, radna snaga?

neovisne drzave.
Skepticizam je prevelik.

EU je Americki projekt osmisljen tokom hladnog rata sa SSSR i zemljama istocnog bloka odnosno Varsavskog pakta,cilj je bio da se evropske drzave koje su pod AngloAmerickom okupacijiom od 1945 objedine politicki i ekonomski ,kako bi uspjesnije parirali SSSR i Varsavskom paktu,vojno su vec bile objedinjene kroz NATO pakt

SSSR i Varsavski pakt se raspao ali NATO i EU su nastavili da se sire na istok i na zemlje bivseg istocnog bloka...Smjesno je govoriti o nekakvoj nezavisnosti drzava unutar te EU i NATO,to su uglavnom marionetske drzave pod vlascu Amerike
Kad tad ce se taj politicki marionetski sistem koji su Ameri gradili u evropskim drzavama od 1945 urusiti

Poznas li ikoga kome je ideal da bude jeftina, radna snaga?

A kad narod ne vidi šta je poenta MMF kredita nego oni uzmu pare znaju da neće da vrate za mandat
a narodu pričaju o patriotizmu i ko je kriv od komšijskih zemalja pa narod ima čime da se zanima
Znači ne izlazi niko za MMF pozajmicu - ćuti i vraćaj kako znaš i umeš

A i kad Nemac otvori firmu direktno u Srbiji odmah domaće džukele knjiže jedno za gazdu a plaćaju drugo zaposlenima

Najvažnije je da preko RTS-a Mira Adnaja Polak snimila Italijane koji izrabljuju Srbe na normu za 16.000 dinara kod Tihog u Raški
i da traže pomoć od države Srbije umesto od Italije gde tamo niko ne bi radio na normu bez obzira na platu
ili bar da je probao u Izraelu?

Poslednja izmena:
Ja ne zurim nigde...jos manje sa zakljucima
samo realno razmisljam..uostalom procitaj
ponovo svoj uvodni post...sta si napisala..
unapred si rasparcala i osakatila ionako klimavu EU

tocno ali sam napisala da ce EU opstati u nekom obliku

- - - - - - - - - -

A kad narod ne vidi šta je poenta MMF kredita nego oni uzmu pare znaju da neće da vrate za mandat
a narodu pričaju o patriotizmu i ko je kriv od komšijskih zemalja pa narod ima čime da se zanima
Znači ne izlazi niko za MMF pozajmicu - ćuti i vraćaj kako znaš i umeš

A i kad Nemac otvori firmu direktno u Srbiji odmah domaće džukele knjiže jedno za gazdu a plaćaju drugo zaposlenima

Ja sam te pitala nesto drugo.

- - - - - - - - - -

EU je Americki projekt osmisljen tokom hladnog rata sa SSSR i zemljama istocnog bloka odnosno Varsavskog pakta,cilj je bio da se evropske drzave koje su pod AngloAmerickom okupacijiom od 1945 objedine politicki i ekonomski ,kako bi uspjesnije parirali SSSR i Varsavskom paktu,vojno su vec bile objedinjene kroz NATO pakt

SSSR i Varsavski pakt se raspao ali NATO i EU su nastavili da se sire na istok i na zemlje bivseg istocnog bloka...Smjesno je govoriti o nekakvoj nezavisnosti drzava unutar te EU i NATO,to su uglavnom marionetske drzave pod vlascu Amerike
Kad tad ce se taj politicki marionetski sistem koji su Ameri gradili u evropskim drzavama od 1945 urusiti

Mozda je to tocno ali nema veze sa temom

neovisne drzave.
Skepticizam je prevelik.

Postavljas pitanja i dajes odgovore ali dobro da ti odgovorim.EU u ovakom konglomeratu nece opstati,urusice se sami od sebe
jer je nemoguce odrzati i beleziti rast ekonomije sa tolikim propalim ekonomijama njihovih clanica.
Ako sve to bude islo na gurku kao do sada propasce i Nemacka lokomotiva razvoja i umesto brzih vozova i pruga vratice se na Ćiru.

Ja sam te pitala nesto drugo.

Balkanske fazone da nikom ništa ne platim a da oni kojima nisam ništa platio meni naprave promet
je nešto što će nas tek koštati preko sadašnjeg stanja

Postoji cena rada, a da je Balkanac vlasnik Mercedesa on bi heklerom po zaposlenima koliko je moćan
U Mercedesu jedan čovek 30 godina montira isključivo levo krilo na svakom automobilu
a ovde kad se zaposliš moraš SVE DA ZNAŠ sem uplate i isplate, to će gazda

A to ne da nema u EU nego nema ni u Japanu da zaposleni sve zna

bombardovanu......razrušenu......uništenu.......nešto slično ko 45 rusi kad su ušli samo ćemo ovog puta i mi sa rusima u evropu.......čisto da ovi domaći evrotalibani ne bi rekli da nećemo u evropu.......oćemo al na ruskim tenkovima.......

ред је да и народ Берлина осети милосрдну слободу....
додуше на крилима Мигова и Сухоја, но да не ситничаримо, даровима се у зубе не гледа....

Onda to nece biti Unija vec Drustvo mrtvih pesnika...

.:lol:

Onda , U kakvo drsustvo mrtvih pjesnika ce Srbija uci jednoga dana?
:D

- - - - - - - - - -

Ako nisi strucnjak u svom poslu bices jeftina radna snaga .Nema tu puno mudrovanja !

Kakve materijalne mogucnosti ima pucanstvo Srbije (Hrvatske, Bosne...)da postane strucnjak?
Cijele obitelji samo prezivljavaju a tu nema mogucnosti za napredak

Balkanske fazone da nikom ništa ne platim a da oni kojima nisam ništa platio meni naprave promet
je nešto što će nas tek koštati preko sadašnjeg stanja

Postoji cena rada, a da je Balkanac vlasnik Mercedesa on bi heklerom po zaposlenima koliko je moćan
U Mercedesu jedan čovek 30 godina montira isključivo levo krilo na svakom automobilu
a ovde kad se zaposliš moraš SVE DA ZNAŠ sem uplate i isplate, to će gazda

A to ne da nema u EU nego nema ni u Japanu da zaposleni sve zna

Dakle nemas odgovor.
Tak sam i mislila

Onda , U kakvo drsustvo mrtvih pjesnika ce Srbija uci jednoga dana?
:D

- - - - - - - - - -

Kakve materijalne mogucnosti ima pucanstvo Srbije (Hrvatske, Bosne...)da postane strucnjak?
Cijele obitelji samo prezivljavaju a tu nema mogucnosti za napredak
Postojala je neka drzava Jugoslavija u kojoj se mogla skolovati i sirotinja .
Ironija je u tome sto ju je bas ta sirotinja razjebala puskama . Patili su za
za nekim svojim zastavama . a sad tim krpama mogu samo brisati gladnu
gozicu .

Back