U istoriji ne postoji ni jedna zavera Zapadnog sveta prema nečemu što je slovensko i pravoslavno i danas postoji!

Mrkalj

Buduća legenda
Poruka
36.763
Eto, ja sam na osnovu učenih naših ljudi iz zvanične istoriografije stekao takav utisak, pa sam, verujem, opet pogrešio.

Ja bih voleo da sam u pravu. Ali, eto prilike da se ovde navedu od zvanične istoriografije potvđene zavere Zapadnog sveta protiv bilo slovenskih bilo pravoslavnih naroda ili država koje danas postoje.

Napoleon, prvi i drugi svetski rat se ne računaju jer su u pitanju sukobi velikih razmera.

Dakle, to je jedna ljubav pregolema Zapadnjaka prema pravoslavlju i Slovenima.

Ja vidim - ima; kad otvorih - nema?

1643728102125.png

Ja vidim - ima; kad otvorih - nema?

Pogledajte prilog 1095215

Napisao sam da je tema strašno glupa i da je vrlo očigledno da si je otvorio isfrustrian saznanjima koliko neke stvari koje se pričaju po društvenim mrežama nemaju nikakvog smisla na susednoj temi (Vizantijsko carstvo) vezano za poreklo tog naziva i genezu vizantinologije u luteranskim krugovima, pa joj dao takav naziv kakav je.

A onda sam objavu miniut kasnije obrisao, da me ne bi zezao kako nemam ništa pametno da kažem sem da ti je tema glupa i onda to koristio ta me lično prozivaš, samo zbog toga što sam izrazio svoje mišljenje da ti je glup naziv teme.

Проблем теорија завера је та, што је нефалсификована, ако ти је све завера можеш све и тако ништа доказати.

За тоста фантазије можеш све тврдити да је бог јуче створио свет, да је еволуција лажна, да Ајнстајн није у праву, да је земља равна плоча.

Поред тога да је цела теорија нелогична. Што су например приче о СРбима против Словена, па и Хрвати и Бошњаци су Словени, па запад би требао бити и против њих.

Проблем теорија завера је та, што је нефалсификована, ако ти је све завера можеш све и тако ништа доказати.

За тоста фантазије можеш све тврдити да је бог јуче створио свет, да је еволуција лажна, да Ајнстајн није у праву, да је земља равна плоча.

Поред тога да је цела теорија нелогична. Што су например приче о СРбима против Словена, па и Хрвати и Бошњаци су Словени, па запад би требао бити и против њих.
A?

Шта би теби био доказ да такве завере како замишљаш нема.

Постоји ли то опште. Немогуче је твоје тезе фалсификовати, јер чеш увек начи неки други ад хок аргумент да побијеш аргумент.

То није наука, то је догма коју мораш да верујеш и крал приче.

Теза је научно тотално не употребљива.

Постоји једна тенденција да овлада једна идеја великодржавничка , системска и трговачка монетарна западна или источна.
Источна у смислу руске евроазије баштини се на поретку источног
Рима ова друга на идеји западног Рима. Запдна идеја је доживела много већи прогрес док је исток ббио под Турцима дакле колонијане силе , нови континенти Аустралија , Нови Зеланд , Америка.
Та идеја је била прихватљива до друге половине 20. века и пред крај. сама Југославија је гравитирала ка њему.
Међутим ово данас овај корпоративни фашизам , неолиберални , капитализам...и тд......та идеја се истрошила и осиромашила као и све.
Сад природно конкуренција једна руска евроазиска идеја која би се некако супротставила или пак парирала томе.
Ту је сад натао вели грабеж западњацу су за сад у предности међутим постоји опасност реална да се Америка распадне по југословенском приципу.
Онда ће баланс снага бити јако угрожен а Европа ће морати да се ослони на Русију и евроазијску идеју да се некако заштите од џихадског ислама.
Дакле не умерени ислам јер су га Американци уништили и поставили џихадисте на власт сад ту на путу им је једино Русија.

Evo ja ću dati neke teze srpske istoriografije u nastanku, a Slaven može da osporava iz ugla zvanične istorije jer, kažem, za zvaničnu istoriografiju ne postoji ni jedna zavera, kako stoji u naslovu teme.

Evo primer broj 1 - rimski Papa je pomogao pad Konstantinopolja pod osmanlijsku vlast. Tačno ili netačno?

Evo ja ću dati neke teze srpske istoriografije u nastanku, a Slaven može da osporava iz ugla zvanične istorije jer, kažem, za zvaničnu istoriografiju ne postoji ni jedna zavera, kako stoji u naslovu teme.

Evo primer broj 1 - rimski Papa je pomogao pad Konstantinopolja pod Tursku vlast. Tačno ili netačno?

Сложене су то приче за кратке поруке свака политика стратршка геополитича идеја почиње идејом , припремом , перода инкубације до реализације.
Тако да термин "завера" је намерно скован као и термин " "теорија завера" можемо је звати глобалном политиком која није озваничена јавним документима.

Имаш проблем 4 краташког похода која је највећа пљачка у историји. У овом тренутку не мислим да је папа помогао на против размишљао је да се спречи али се видело да су ипак Турци ближи нашим територијама него њиховим тако да је било на нама да се бранимо. тад су војске уније народа већ распуштене почеле су идеје за стварање крсташког похода али запад у томе није био јединствен.

Сложене су то приче за кратке поруке свака политика стратршка геополитича идеја почиње идејом , припремом , перода инкубације до реализације.
Тако да термин "завера" је намерно скован као и термин " "теорија завера" можемо је звати глобалном политиком која није озваничена јавним документима.
Zaveru prosto definišem sa tri ključne reči: tajna organizacija podvale.

(podvala: nemoralna prevara izvedena pomoću laži, poluistina, falsifikata ili trikova)

Папе су биле индивиндуални ауторитети колико је био близак и политички помогнут моћним породицама толико је био моћан и толико је његов ауторитет у пракси постојао. Било их је јако моћних било их је и мање моћних , било их је и верника и неверника као и код нас.

Zaveru prosto definišem sa tri ključne reči: tajna organizacija podvale.
Није проблем твоје дефиниције већ тога да су контра снаге усмерене по аутоматизму да то обесмишавају да би то показао и доказао мораш променити терминологију.
Направићемо једну неутралну тему где ћемо поставити трибине међутим није једини Ватикан заправо била су братства и моћне породице папа је морао бити у добрим односима са њима јер ни сам ватикан не би опстао да им је пркосио. Постојали су историске одговорности појединих папа али не папаства.

Ту је сад натао вели грабеж западњацу су за сад у предности међутим постоји опасност реална да се Америка распадне по југословенском приципу.
Онда ће баланс снага бити јако угрожен а Европа ће морати да се ослони на Русију и евроазијску идеју да се некако заштите од џихадског ислама.
Искрена штета што не разумеш ни политику. Како ће се Америка распасти?“ „Тексас, Калифорнија и Њујорк? Са каквим се џихадистима бори Русија? хоћеш ли ми дати пример? Знаш ли колико муслимана има у Русији? Где се налази Чеченија? Да ли су Чеченија и Дагестан прави борци против џихадиста?

Почемо овако агресивни су ми наслови мало и самим тим по мени мало саме себе "обесмишљабвају" дакле качиш разађену пропагандну машину која под таквом терминологијом то не прихвата.

Pa to su gluposti; mislim jedna potpuno banalno faktografska neistina...zato sam ti i kazao da je naslov teme strašno glup.
Odlično. Možeš li navesti neke potvrđene zavere kako smo definisali.

Ja ne znam da li je potvrđeno, jer je previše sveže za istoriju ali daću ipak pr. broj 2 - (britanska) organizacija oktobarske revolucije u Rusiji.

Primer broj 3 - papska podvala "unije" sa ciljem potonjeg rimokatoličenja Srba u Žumberku (u Ukrajini i drugde).

Primer broj 4 - Tuđmanovo obećanje bosanske posavine Miloševiću tj. Republici Srpskoj.

Primer broj 5 - Miteranovo obećanje Miloševiću tj. Srbiji da je usvajanje zaključaka Badinterove komisije samo formalizam bez praktičnog značaja.

Mislim da bi celu istoriju trebalo decu učiti kroz zavere, jer tek kao takva istorija postaje učiteljica života. Upravo se na zavere misli kada se govori o učiteljici života.

Poslednja izmena:

Ja ne znam da li je potvrđeno, jer je previše sveže za istoriju ali daću ipak pr. broj 2 - (britanska) organizacija oktobarske revolucije u Rusiji.

Primer broj 3 - papska podvala "unije" sa ciljem potonjeg rimokatoličenja Srba u Žumberku (u Ukrajini i drugde).
Можеш сматрати подвалом можеш сматрати легитимним интересом папе и запада ка ширењу католичанста како верски тако и политички.
Краљевину Југославију као слободарску или као Векикокарађорђевском елитистичком идејум делом завереничком према државама које су желеле настати делом према државама које су своју државност изгубиле.

Пробаћу најједноставније да поставим принцип ко изгуби зове завером ко добије победом.
Нешто слично што си помену на другој теми да је истина у пракси неостварива.
Сваки сукоб интереса можемо звати завером ако се не побију одмах на очиглед свих већ разарађују идеје и стратегије и играју шах на табли.
Међутим из њиховог угла то је најнормалнија ствар и тако свет фунционише и политика.

Можеш сматрати подвалом можеш сматрати легитимним интересом папе и запада ка ширењу католичанста како верски тако и политички.
Može se smatrati zaverom jer je tajna organizacija podvale, te zato i smatram. Papa im nije rekao prvo ću vas pounijatiti, a onda ću vas pokatoličiti, nego je to urađeno kao planirana i organizovana tajna podvala.

Pa recimo zavera iz druge polovine XVI i početka XVII st., u kojoj su učestvovali mnogi centri moći. Nakon što je zahvaljujući Mehmed-paši Sokoloviću srpska Crkva dosta propala, stvoren je jedan izvesni vakum koji je trebalo popuniti, jerbo se srpski kulturni centri izmeštaju sa teritorije Osmanskog carstva u inostranstvo.

Fantastična zavera ogromnog formata u kojoj su centralne ličnosti papa Kliment VIII (1592-1605); Lazara Soranca kojeg papa postavlja sa ciljem da napi[e 1598. godine jedno propagandno delo protiv Osmanskog carstva i da počne pripremati teren za krstaški pohod protiv Turaka koji bi oslobodio sve hrišćane i proizveo uniju; savojskog vojvode Karla Emanuela I koji je trebalo da postane prvi obnovljeni srpski car i pregovora sa srpskim patrijarsima i mitropolitima o uniji. Celi taj period istorije je apsolutno fantastičan, a posebno razmere te velike zavere, na osnovu kojih bi se mogao snimiti možda najuzbudljivi holivudski film ikada. One uključuju projekat standardizacije našeg jezika, jerbo godinu dana posle izlaska Sorancove knjige isusovac Akvaviva zadaje zadatak Bartolu Kašiću da počne svoj posao...krajnji cilj bi bio veliki krstaški pohod, ustanak balkanskih hrišćana među kojima bi Srbi imali centralno mesto i prelazak svih na uniju, dok bi jedan nemački velikaš postao osnivač prve nove srpske dinastije tj. obnovljenog carstva.

Sastavni deo šire priče je ustanak Srba u Hercegovini, nikšićki vojvoda Grdan, Ljubibratići (u širem kontekstu i ustanak u Banatu 1594); planirana iskrcavanja iz Italije na tlo Dubrovačke republike i borbe po hercegovačkim vrletima...sve to zapravo nije možda najfascinantnija priča iz srpske nacionalne istorije konkretno, već definitivno i jedna od najzanimljivih i cele Evrope, jerbo obuhvata neverovatno veliki broj članova zaverenika, zato što su skoro sve viđenije ličnosti na ovaj ili onaj način (direktno ili indirektno) bile obuhvaćene. Apsolutno predivna i prezanimljiva priča u kojoj su na jednom zboru u manastiru Morači 1608. godine izabrali Karla Emanuela za srpskog cara Karla Emanuela I, ali su unionisti bili poraženi jer je preduslov na koji su Srbi većinski pristali taj da Karlo pre krunisanja u Prizrenu (po oslobođenju) mora prvo prihvatiti preći na pravoslavlje. Tu je i Simeon Vretanja, srpski episkop marčanske eparhije, koji u sastavnom delu celog projekta i prelazi na uniju.

Jedan od ljudi koji je zaveru razotkrio bio je i čuveni Mavro Orbini, koji je upada i pronalazi pisma Emanuelovog izaslanika i otkriva razmere te zavere, obaveštava dubrovačke organe o Emanuelovom špijunu, koji potom spasava glavu tako što beži iz Dubrovnika. z:D

Razmere i posledice same zavere su ogromne; posledica direktna je bila da, pošto su pokušaji da se Pravoslavna crkva natera na uniju postali bezuspešni, da se pređe na otvoreno falsifikovanje ogromnog broja dokumenata, kojima bi pokušali da uživo promene stvarnost, izmišlja bukvalno stvarnost i nada se da će vremenom falsifikati promeniti istoriju. Tako se u potpunosti izmišljaju 2 sabora u Morači (1648 i 1653), i sam Sveti Vasilije Ostroški postaje unijat, Svetog Savu uvode kanonski među rimokatoličke svece i piše se nova istorija po kojoj je srednjovekovna srpska država bila čista rimokatolička. Ivan Tomko Mrnavić je jedan od agenata ove zavere i on piše veliki broj dokumenata kojima se piše jedna potpuno nova istorija, uključujući Justinijanovo žitije (tj. Upravdino) i Savino rimokatoličko žitije, između ostalih. Sastavni deo projekta je i značajno širenje ilirskog imena za slovenske narode, koji su po prirodi stvari, istorijske uloge i brojnosti bili i centralna tačka ove krupne zavere, koja je uključila i izradu raznih štokavskih rečnika i gramatika.

Posledice ove zavere su vrlo dalekosežne; ona je odredila neke matrice politike zapadnih centara moći i u prvom redu Vatikana prema pravoslavnoj istočnoj Evropi. Vrlo je teško sažeti zapravo bilo šta iz ovoga, jerbo romanizacija u 15 knjiga ne bi mogla sve da obuhvati čak ni u skraćenom formatu, ali spomenuću samo da je konstituisanje hrvatske nacije neraskidivo povezano sa ovim, iz očiglednih razloga i konteksta. A za kraj i jedan interesantni podatak, koji možda više simbolički prikazuje neke stvari - u vreme Drugog svetskog rat, kad su Sile Osovine napravile NDH, za novog hrvatskog kralja tj. Tomislava II (princ Ajmone, vojvoda od Aoste) bio je proglašen direktni potomak Karla Emanuela I, nesuđenoga. Neka teorije zavere počnu! :mrgreen:

Evo, pokušao sam čak što je moguće više sabiti stvari...i opet je ispalo dugačko, jer je vrlo teško u nekoliko reči opisati celu zaveru. Malčice više ima i na srp. Vikipediji: https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Карло_Емануел_I#Велика_завера

Ради се о владајућим кастама које су тада биле такве сада су то велике корпорације. Међутим да би тако причали и таргетирали морали би знати име и презиме сваком или конкретан доказ и документ да је неко то урадио.

Заправо сам термин је смишљен да би био обесмишљен. Теорија завера. Дакле постоје тајна и јавна документа нека тајна су данас јавна или обелодањена али опопет кажем долазиш у сукоб са оним који твоју заверу зове својим легалним интересом.

Не можемо их звати тако јер постоје од кад је првих цартва на земљи од кад су људи иазашли из родовске заједнице.

Back