Gde sam te nagrdila? :rolleyes: 

Zaratrustra:

......... _____Ali ovaj komentar me je ubio u pojam. Pa valjda tvoj partner nije rob koji ispunjava tvoje prohteve; pa valjda ti je bitno da sa njim provedeš Novu Godinu, a ne gde; pa vajda ti je svaki dan u životu sa njim nova godina, majku mu.
 _____Jadan ti je život ako je ovo jedino zadovoljstvo koje imaš u godinu dana.

Hehehe, ja sam tebe savršeno lepo razumela, ali izgleda da ti mene nisi. Opet govoriš o toj nekoj ženi koja dočekuje muža kao o "njoj". Zar ne shvataš šta očekujem od tebe? Očekujem da budeš malo ona, a ne samo on!
Moj prvi komentar je bio - razumem potpuno to za "nasmejano lice"... I stvarno razumem kako je to vratiti se umoran sa puta i još trpeti nečiju nervozu i bes. 
Odmah da se razumemo, ne projektujem ovde ništa iz svog života, nisam udata, ne osuđujem nikoga, niti branim, ali pokušavam da razumem. To bih volela da vidim i kod drugih, tako bismo se manje svađali, a više raspravljali 

Uh, baš moram da se raspišem. 
Naravno da je jadan život žene (... reče moj 

) kojoj je jedino zadovoljstvo novogodišnja noć. Nemoj sumnjati da postoje takve. Napisala sam da postoje ljudi koji mogu živeti na tuđ račun i oni koji to ne mogu. 
Reci mi, ako je život tvoje neke žene (akko) takav (što je svakako njena greška) da li to tebi služi na čast? Znaš li onu priču kako nikada ne postoji samo jedan krivac...?
Nije ona tu „serviser braka“, to moraju biti oboje. Ako on donosi novac, mnogi ljudi ga automatski oslobađaju dužnosti „održavanja braka“. 
A sad obrnuta situacija: Ona ne radi, on je na poslu. Ali je ceo dan čistila šupu i krečila prostorije. On dolazi kući iznerviran, jer mu je kola odneo pauk, toliko iznerviran da unosi sav svoj bes u kuću sa sobom. I dok ona trči, sva u prašini, da mu stavi ručak, on je mrko gleda i ćuti. I tako ćuti ceo dan. Ništa od onoga: „Jao, srećo, kako si to lepo okrečila, a što ti je dobra supica...“
Čemu ovaj primer? Ovo se odnosi na one žene koje ne mogu i ne žele da se odmaraju dok im muž radi. Takvih je, po mojoj proceni, ipak više od ovih drugih. 

Zaratrustra:

_____Mislim da isfvrustriranost žena ne potiče zbog brisanja prašine, to i kućne pomoćnice rade za male pare, već od nesposobnosti da ili lenjosti da bilo šta drugo rade u svom životu.

Isfrustriranost žena (kao i svih ljudi ovoga sveta) potiče od  n e z a d o v o lj s t v a. 
Lenji ljudi nisu isfrustrirani (barem ne zbog svog nerada), njima je lepo! 
Isfrustriranost zahteva razumevanje i rad na sebi. I taj muž, koji ima takvu ženu, ako je dovoljno razuman i strpljiv, pomoći će joj da u životu pronađe zadovoljstvo, samim tim će pomoći i sebi. 
Ključ je u razumevanju, dakle. A najvažniji vid u kome to razumevanje može da se ispolji jeste posmatranje stvari očima onog koga ne razumeš.
To što on radi, a ona ne, valjda ne isključuje mogućnost da i ona bude besna, nesrećna, b i t n a. 

Zaratrustra:

......... Svoj najjači nastup besa popmnoži sa dest i znaćeš kako se oseća prosečan muškarac kad ga po propisu iznerviraš, a onda to pomnoži opet sa deset i znaćeš kako se osećaju i kroz šta prolaze muškarci koji te najviše privlače.

Hehe, samo ti mene potcenjuj...
Kako se (ne - oseća) ponaša muškarac kad ga po propisu iznerviram to znam i bez google pretraživača i kvazinaučnih časopisa. Ali takođe znam kako se ja osećam, kada me neko iznervira. Govoriš da je vaš bes nekako „veći“ od ženskog, a ja ti pokušavam reći da ga (generalno) različito ispoljavamo. Zato su žene nervno labilnije, njih svađe psihički uništavaju, a vas moralno (one koji se fizički obračunavaju). A bes je bes, i nije za potcenjivanje. Ničiji. 
Mogu o ovome da pišem još dugo, ali sam verovatno smorila i tebe, a kamoli ove ostale. 
:wink: