Izbori u Finskoj, izuzetan skok ekstremih nacionalista, liberali gubitnici, Telegraph

migel59

Poznat
Poruka
8.319
Britanski Telegraph objavljuje:

Finski izbori: nacionalisti ostvarili visoko postignuce

Finland election: nationalists make huge gains

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...nd-election-nationalists-make-huge-gains.html

Konzervativna narodna koalicija osvojila tesnu pobedu na parlamentarnim izborima u Finskoj koji su obelezeni blistavim usponom nacionalisticke partije "Pravi Finci" koja je treca u konacnom obracunu.

finland_1874950c.jpg

Vodja Timo Sioni partije "Pravi Finci" proslavlja sa pristalicama posle saopstenja prvih preliminarnih rezultata glasanja na parlamentarnim izborima u Finskoj

Partija harizmaticnog vodje Tima Soinija je pravi pobednik nedeljnih izbora, nakon sto je sa samo 4,1% glasova ostvarenih pre cetiri godine, sada stigla do neverovatnih 19%.

Kiviniemijeva "Partija centra" (finski liberali) su daleko najveci gubitnici, posto su izgubili prvo mesto i pali na daleko cetvrto, nesto sto u predizbornim anketama nije predvidjeno.

A ko su ovde radikalni desnicari?

Pravi Finci "True Finns", citaj:

Finska: kada ekstremna desnica se poziva da debatuje o Evropi

Finland: when the extreme-right invites himself to the debate on Europe

http://economicsnewspaper.com/world...tes-himself-to-the-debate-on-europe-6999.html

The irresistible rise of the True Finns party ultra-nationalist and anti-immigrant, she will push Helsinki to abandon his profession of faith, pro-European?

Kao sto mozes videti Pravi Finci su ultranacionalisticka i antiimigrantska partija.

I osvojili su trece mesto u finskom parlamentu i ispred liberala.

Britanski Telegraph objavljuje:

Finski izbori: nacionalisti ostvarili visoko postignuce

Finland election: nationalists make huge gains

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...nd-election-nationalists-make-huge-gains.html

Konzervativna narodna koalicija osvojila tesnu pobedu na parlamentarnim izborima u Finskoj koji su obelezeni blistavim usponom nacionalisticke partije "Pravi Finci" koja je treca u konacnom obracunu.

finland_1874950c.jpg

Vodja Timo Sioni partije "Pravi Finci" proslavlja sa pristalicama posle saopstenja prvih preliminarnih rezultata glasanja na parlamentarnim izborima u Finskoj

Partija harizmaticnog vodje Tima Soinija je pravi pobednik nedeljnih izbora, nakon sto je sa samo 4,1% glasova ostvarenih pre cetiri godine, sada stigla do neverovatnih 19%.

Kiviniemijeva "Partija centra" (finski liberali) su daleko najveci gubitnici, posto su izgubili prvo mesto i pali na daleko cetvrto, nesto sto u predizbornim anketama nije predvidjeno.

Ne znam koliko su jaki islamski extremisti u Finskoj ali mozda je zbog toga???....

ко год каже "геј" уместо педер и сам је геј.

hahaha tacno. juce sam bio sa prijateljem, izasli smo iz kafane da pusimo i dodje riba, pocne nesto prica sa njim, on se jadan napalio, a niye yebo odavno, sperma mu curi niz uhoglronos. a ova lezbaca bate, i to se vidi na kilometar, al ovaj moj nedoyeban drug ne vidi od sperm skrame nista. a i ne govori srpski. reko, dont' you see she is a f-ing lesbian?

u yebote, da si video njenu reakciju, poce da place, kao ja sam human being i te fore, reko nisam se tebi obratio, idi setaj.
i stvarno je otisla da seta.
pusila na parkingu.

jel se osecam krivim? pa ne, nit sam je ja otero nit sam je terao da za dzaba pali mog drugara.

ma sve te lezbace su gladne curca

мултикултурализам је био добар изговор да се изврши инвазија на европу од стране неких који европи не желе најбоље, да их сад не набрајамо, знамо сви који су то. срећом, такав мултикултурализам је пропао, и то су званичне изјаве неких битних људи. европа се окреће себи и то ће поздравити сваки европљанин. екстремна десница је само део деснице, а они којима смета преоријентација европске политике увек целу десницу називају екстремном десницом, ваљда да би прикрили сопствене планове и амбиције и оптужили целу десницу.

Poslednja izmena:
Pravi Finci "True Finns", citaj:

Finska: kada ekstremna desnica se poziva da debatuje o Evropi

Finland: when the extreme-right invites himself to the debate on Europe

http://economicsnewspaper.com/world...tes-himself-to-the-debate-on-europe-6999.html

The irresistible rise of the True Finns party ultra-nationalist and anti-immigrant, she will push Helsinki to abandon his profession of faith, pro-European?

Kao sto mozes videti Pravi Finci su ultranacionalisticka i antiimigrantska partija.

I osvojili su trece mesto u finskom parlamentu i ispred liberala.

Ma mislim, ko su ovde kod nas radikalni desnicari?

Jeste,dokaz ovoj tvrdnji su i motori EU, Nemacka i Francuska,gde su ekstremni nacionalisti na pragu da preuzmu vlast :rtfm::roll::mrgreen:

Maksime , ti si ovde vec proslavljeni - gotovo legendarni Tupko .... Zato cu ti pisat polako , da bi mogao da ispratis o cemu se zapravo radi ...

Uoci faze hiperiflacije koja je prakticno vec zapocela amerikanci ce instalirati totalitarne i diktatorske rezime sirom Evrope .... Ova Finska je samo marginalac , a kapitalci ce biti Francuzi , Nemci , Italijani , Spanci ...
Mada ruku na srce i ovi sadasnji koji su tamo na vlasti nisu bez jasnih i klasnih odlika diktatorka ... Od Silvija do malog Napoleona ... Al to nije dovoljno ... Zamenice ih ko one marionete po Velikom Bliskom Istoku nekim drugim marionetama - u fazonu evropske varijante ,,Muslimanske brace ,, ...

Inace ovo je samo deo analize radjene 2007 godine , kojoj je pisalo svasta - nesto , ...te svetska finansijska i ekonomska kriza .. te ovo , te ono .. Ugavnom od 50 tacaka - 45 su se ostvarile ... Ostale su tri - hiperinflatornu udar , instaliranje diktatorskih rezima po Evropi i masa ratova ...

Maksime , ti si ovde vec proslavljeni - gotovo legendarni Tupko .... Zato cu ti pisat polako , da bi mogao da ispratis o cemu se zapravo radi ...

Uoci faze hiperiflacije koja je prakticno vec zapocela amerikanci ce instalirati totalitarne i diktatorske rezime sirom Evrope .... Ova Finska je samo marginalac , a kapitalci ce biti Francuzi , Nemci , Italijani , Spanci ...
Mada ruku na srce i ovi sadasnji koji su tamo na vlasti nisu bez jasnih i klasnih odlika diktatorka ... Od Silvija do malog Napoleona ... Al to nije dovoljno ... Zamenice ih ko one marionete po Velikom Bliskom Istoku nekim drugim marionetama - u fazonu evropske varijante ,,Muslimanske brace ,, ...

Inace ovo je samo deo analize radjene 2007 godine , kojoj je pisalo svasta - nesto , ...te svetska finansijska i ekonomska kriza .. te ovo , te ono .. Ugavnom od 50 tacaka - 45 su se ostvarile ... Ostale su tri - hiperinflatornu udar , instaliranje diktatorskih rezima po Evropi i masa ratova ...

Tupi srboruse,nemas ti pojma sta pises,a ta vasa ruska Panarinova sranja okaci macku o rep, da pocrnim ,ne znam dali si jos sta osim ovog tup ::ok:

a sada cu ja tebi napisati brzo,jer si suvise :dash:,pa je svejedno dali brzo ili sporo,ali opet procitaj za svaki slucaj...u Nemackoj ekstremista parkticno i nema i po svim mogucim anketa i poslednjim pokrajinskim izborima su "zeleni" u ogromnoj ofanzivi i imaju oko 24% podske u narodu...a oni su pogotovu poznati po tome sto podrzavaju "diktaturu i totalitarene rezime",isti je slucaj i u Francuskoj gde su socoijalisti u ogromnoj prednosti u odnosu na konzervatince..isti je slucaj i u mnogim drugim zemljama EU,kao sto je npr. Spanija ,gde su isto tako socijalisti na vlasti...prema tome :dash: srboruse,nemas pojima sta pises i idi jos malo kod Panarina na obuku ta tvoja ruska srnja nikako da se zapate ovde u Srbiji ,iako to pokusavate vec godinama ,kao sto je bljuvotina koju su ovde provali po imenu "evroazijska " unija koju samo sto nije formirala mama Rusija...:roll::roll:

hahaha tacno. juce sam bio sa prijateljem, izasli smo iz kafane da pusimo i dodje riba, pocne nesto prica sa njim, on se jadan napalio, a niye yebo odavno, sperma mu curi niz uhoglronos. a ova lezbaca bate, i to se vidi na kilometar, al ovaj moj nedoyeban drug ne vidi od sperm skrame nista. a i ne govori srpski. reko, dont' you see she is a f-ing lesbian?

u yebote, da si video njenu reakciju, poce da place, kao ja sam human being i te fore, reko nisam se tebi obratio, idi setaj.
i stvarno je otisla da seta.
pusila na parkingu.

jel se osecam krivim? pa ne, nit sam je ja otero nit sam je terao da za dzaba pali mog drugara.

ma sve te lezbace su gladne curca

malo ti je lame prica... Sta kao ti si se nesto izivljavao nad nekom devojkom? U bre bas si jak momak stran i opasan :mrgreen:
Oterao si je na parking, ti si moj heroj.

Tupi srboruse,nemas ti pojma sta pises,a ta vasa ruska Panarinova sranja okaci macku o rep, da pocrnim ,ne znam dali si jos sta osim ovog tup ::ok:

a sada cu ja tebi napisati brzo,jer si suvise :dash:,pa je svejedno dali brzo ili sporo,ali opet procitaj za svaki slucaj...u Nemackoj ekstremista parkticno i nema i po svim mogucim anketa i poslednjim pokrajinskim izborima su "zeleni" u ogromnoj ofanzivi i imaju oko 24% podske u narodu...a oni su pogotovu poznati po tome sto podrzavaju "diktaturu i totalitarene rezime",isti je slucaj i u Francuskoj gde su socoijalisti u ogromnoj prednosti u odnosu na konzervatince..isti je slucaj i u mnogim drugim zemljama EU,kao sto je npr. Spanija ,gde su isto tako socijalisti na vlasti...prema tome :dash: srboruse,nemas pojima sta pises i idi jos malo kod Panarina na obuku ta tvoja ruska srnja nikako da se zapate ovde u Srbiji ,iako to pokusavate vec godinama ,kao sto je bljuvotina koju su ovde provali po imenu "evroazijska " unija koju samo sto nije formirala mama Rusija...:roll::roll:

AJD DA POCNEMO OD NEMACKE ....

JEL TAMO PREDSEDNIK DRZAVE PODNEO OSTAVKU - ZANAS LI ZASTO ?? .. NE ZNAS ... JEL MINISTAR ODBRANE PODNEO OSTAVKU - TOBOZE ZBOG PLAGIRANJA DISERTACIJE - A U SUSTINI ZBOG NEPRISTAJANJA NA UCESCE U AGRESIJI NA LIBIJU ...

TI NEMACKI ZELENI SU FARSA - ZAR ZELENI NISU PODRZALI BOMBARDOVANJE SRBIJE ?? I IMALI TADA SVOG MINISTRA INOSTRANIH POSLOVA ? JESU .... :manikir:

A PROGUGLAJ ILI SE RASPITAJ KAKO SU POCETKOM 90 ih SVI OSNIVACI PARTIJE ZELENIH U NEMACKOJ POBIJENI OD STRANE REZIMA ... KAO USRED JEMENA ILI KONGA ... AKO NE VERUJES RASPITAJ SE ...

SOCIJALISTI U FRANCUSKOJ DA POBEDE NA IZBORIMA ?? :rotf:.. IDI ,BRE ...

AMERIKANCI CE I SIRAKA DA STRPAJU U ZATVOR- ZBOG IRKA I PRIBLIZAVANJA RUSIJI... :lol:

Poslednja izmena:
Ša me briga...Valjda znaju šta im je najbolje...Lako je biti extremni nacionalista u civilizovanoj zemlji.

O tome se radi.Nisu njihovi extremni desnicari kao nasi navijaci ,dveri,1389...Finci su jedan miran i civilizovan narod.Dok nisu dosli emigranti tamo si bukvalno mogao da spavas na ulici.A otkad su dosli crnci,arapi,romi...Pljacke,silovanja,ubistva,nasilja...Sve to rade emigranti.Kao u Madjarskoj romi.To je dovelo do uspona desnice u Finskoj i Madjarskoj.Da su emigranti dosli u Finsku,da su se zaposlili,bili mirni,nikog nisu dirali,placali porez...niko ih nebi kritikovao.I treba sve koje nepostuju drzavu u koju su se doselili vratiti odakle su dosli.Iz neke africke zemlje gde deca umiru od gladi,gde se jos uvek vode plemenski ratovi,gde zive u satorima i kucama od trske dosao neki crnac.Finska(ili neka druga evropska drzava)mu da posao,drzavljanstvo,posao gde ce za mesec dana zaraditi koliko u svojoj rodjenoj zemlji nece zaraditi mozda za citav zivot.I on im tako vraca sto ce silovati,pljackat,ubijat...Ma nekaze dzabe izreka sto si bolji prema nekom on je prema tebi gori.

Back