U Evropi očevi na porođaju, u Srbiji sa kumom u kafani

Da ste Švajcarac ili da se odlučite da porodicu osnujete u Švajcarskoj, u državnoj bolnici biste imali tretman kao na privatnoj klinici, budući otac bi mogao da bira da li želi da prisustvuje porođaju, a kada beba dođe nas svet, sve obaveze oko nje delio bi sa suprugom, nakon što detaljne instrukcije dobije od babice.

„Kada sam se porađala, moj suprug je bio na porođaju uz mene i to je ovde nekako uobičajeno iako on ima pravo da bira da li će da bude prisutan ili ne. Posle porođaja u bolnici sve objasne: kako kupaš bebu, oblačiš je, na šta sve treba da paziš… I sada delimo sve obaveze, jednom ga kupam ja, drugi put on“, priča majka sedmomesečne bebe Sanja R., koja sa svojim suprugom živi u Švajcarskoj.

https://www.krstarica.com/vesti/srbija/u-evropi-ocevi-na-porodjaju-u-srbiji-sa-kumom-u-kafani/

Kako biste vi postupili?

to je jedno od stvari zašto stranci vole Srbiju...ljudi imaju dušu

Шта да ради супруг са мном у болници?

И мени су само доносили дете на подој, и толико.

Тек при отпуштању су ми објаснили како и шта, тад је и он био присутан.

Зашто да се не весели у кафани, и ја бих да нисам имала јаке болове.

Кад ћеш се веселити ако не тад?

Кад смо довели бебу кући више нам није било до кафане, почеле су озбиљне обавезе.

Porodjaju treba da prisustvuje babica ili neka iskusna zena, a otac treba da obavi sve vazne tehnicke i socijalne zadatke koji prate dolazak potomaka.
Asistirao sam pri mnogo porodjaja, a smatram da bih uspesno porodio i svoju suprugu da je bilo neophodno.
Covek i zena trebalo bi da budu najveci prijatelji i oslonci jedno drugom.
Kad su se moja deca radjala bio sam sa drugarima i rodbinom i slavili smo po starim obicajima.U to vreme muzeve nisu pustali ni u hodnik porodilista.
Da mi je moja zena zatrazila da prisustvujem i pomazem u kucnoj varijanti, apsolutno bez trunke oklevanja bih to uradio.

Ti si asistent u svakoj corbi.

Ako bi anketirali muskarce sigurna sam da bi njih 99% reklo da im prisustvo porodjaju na pamet ne bi palo ali zene insistiraju. Dokazi ljubavi se traze na sve načine..

Da, pa? Neki bi ispunjavali zenie cefove, neki ne bi,
a ja sam recimo ubedjen da bi bar 30% prisustvovalo porodjaju da nije zenski predrasuda.
Ovo mu dodje ko neka zenska tema, optuzivanje muskaraca sto ne rade nesto sto im je zabranjeno. :)

Деца спавају.

а ја кврцам , ко хоће да присуствује и подршка је својој жени, нек присуствује,

ко је трапав ко ја и има одлучну жену, тај нек не присуствује.

Нисам присуствовао зато што не спадам у читав тај порођајни процес, испадам 6 играч у кошарци тј. лево сметало, није било за мене ту посла, професионалци знају како да смире породиљу, а ја се само шегачим, и онда то не иде, боље и кафана него сметаш у цивилном оделу и прљавим ципелама

ето зато нисам био на порођају, није ни неки каприц, боље да разносим колица, бенкице, торбе и остало, него да петљам.

Ti si asistent u svakoj corbi.

Ето у тој нисам био.
Да је било дозвољено вероватно бих био уз жену до самог порођаја.

Уствари ,сад кад се присетим и био сам први пут кад се порађала.
Испратила ме до врата , а сестрице ми јавиле да је све готово пре него што сам са шураком стигао да попијем прво пиво.

Back