U drzavnoj upravi Crne Gore radi 82% odsto Crnogoraca i 7% Srba

Poruka
12
U državnoj upravi radi 7,30 odsto Srba, 4,89 odsto Bošnjaka, 2,19 odsto Muslimana...

U javnim službama, organima državne i lokalne samouprave radi 82,11 odsto Crnogoraca, 7,30 odsto Srba, 4,89 odsto Bošnjaka, 2,19 procenata Muslimana, 1,2 odsto Albanaca, 0,4 procenata Hrvata i 0,03 odsto Roma, a 1,41 odsto niej se izjasnilo, pokazalo je istraživanje koje je uradilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

crnagora-zastava.jpg

Funkcioner Nove srpske demokratije Budimir Aleksić je kazao za Dan da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani kako bi bili primorani da se izjašnjavaju kao Crnogorci, što će rezultirati njihovom asimilacijom.

Predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca Genci Nimanbegu smatra podatke Ministarstva alarmantinm pozivom da se što prije počne poštovanje Ustavom zagarantovanih prava.

„Mi godinama ukazujemo na da se zapoščlavanje ne vrši u skladu sa nacionalnom zatstupljenošču stanovništva. Mogu postojati izgovori za aktuelno stanje ali nikako ne može postojati opravdanje“, istakao je Nimanbegu.

Šef Kluba poslanika Bošnjačke sranke Almer Kalač smatra da se nepoštovanjem obesmišljavaju jasne norme Ustava, koje su po svojoj prirodi strogo obavezujuće.

„Niko ne traži nešto na poklon pogotovo ne Bošnjaci. Jednostavno, svakom treba dati pravo koje mu pripada, ali to ne smije biti na štetu drugih. Niko ne treba da radi poslove za koje nije stručan, već ljude treba rasporediti na one pozicije na kojima mogu ostvariti vidljive rezultate“, naglasio je Kalač.

izvor: http://www.cdm.me/politika/u-drzavnoj-upravi-radi-730-odsto-srba-489-odsto-bosnjaka-219-odsto-muslimana

Proporcionalno i gradjanski, nema sta.

U državnoj upravi radi 7,30 odsto Srba, 4,89 odsto Bošnjaka, 2,19 odsto Muslimana...

izvor: http://www.cdm.me/politika/u-drzavnoj-upravi-radi-730-odsto-srba-489-odsto-bosnjaka-219-odsto-muslimana

Proporcionalno i gradjanski, nema sta.

Zapošljavanje po partijskoj osnovi je rezultat ovakve nacionalne strukture kadra u državnim organima i organima lokalnih samouprava u CG. Konkursi koji se raspisuju za zapošljavanje u tim organima su unaprijed namješteni tako da vi već možete da znate da li ćete biti primljeni. Članstvo u partiji je osnov, to jeste tačno, međutim, posao dobijaju kandidati sa najjačom vezom. Tako da je stanje mnogo gore nego što se prikazuje u medijima. Da je stanje onakvo kakvo mediji i opozicija u CG prikazuju, onda i ne bi bilo toliko loše, učlanite se u DPS ili SDP i riješili ste problem zapošljavanja. Ali stvarno stanje i nije takvo, primaju samo ljude sa najjačom vezom, veliki broj mladi visokoškolaca je nazaposleno, svih nacija i vjera. A veliki broj starijeg kadra koji imaju svega 8 razreda osnovne škole i dalje rade u tim organima, a jedva da umiju kompjuter da upale.

To je dokaz da je to tamo sve ispolitizovano, jer Crnogorci su oni koji se izjašnjavaju tako, a poznato je da je kod njih politika il si Crnogorac ili si velikosrpski nacionalista koji bi navodno nešto od njih da uzme tamo

nije tačno..Crnogorci itekako cene rad i stručnost. Ja u sred Podgorice u ime Crnogorske vlade pišem rešenja na čistoj ekavici...Nikad mi niko nije zamerio, niti korigovao rešenja. I da...niko me nije ni pitao za nacionalnost...

Back