U 19 zemalja žene su po zakonu obavezne da slušaju svoje muževe

Sensei

Master
Moderator
Poruka
90.367
U 19 zemalja, žene su po zakonu obavezne da slušaju svoje muževe.

U 17 zemalja postoje ograničenja za udatu ženu da ide van kuće.

U 31 zemlji, udate žene ne mogu da biraju gde će živeti.

1750830011028.png

To je naravno preterano. Koliko će još vremena trebati da prođe da se i te zemlje emancipuju?

U 19 zemalja, žene su po zakonu obavezne da slušaju svoje muževe.

U 17 zemalja postoje ograničenja za udatu ženu da ide van kuće.

U 31 zemlji, udate žene ne mogu da biraju gde će živeti.

Pogledajte prilog 1747373

To je naravno preterano. Koliko će još vremena trebati da prođe da se i te zemlje emancipuju?

Зашто бре претерано?!

п.с. Црни Седнеји зар си и ту у геј хлобијУ…

A pazi kako je bilo 1970. što i nije tako davno. Uoči Španiju i Austriju!

Pogledajte prilog 1747375
Da, Španija i Austrija napreduju dok neki drugi nazaduju. Recimo kad će u Iranu položaj žena biti bolji? Slično je i u još nekim islamskim zemljama. Ispada da je islamska religija najveći neprijatelj žena. Ne mora obavezno da bude tako. Bio sam i u islamskim zemljama u kojima sve deluje normalno.

u mnogim tim zemljama zena odlucuje o porodici i fininacijama a kao muskarac je gazda, jer on donosi zadnju odluku u slucaju neslaganja.

Te emancipovane zemlje zena je jos uvek manje placena a pravo glasa su dobile tek sesdeseetih (kad i indijanci). Nemojmo da se pretvaramo, Kanada dodje u Srbiju da uci Balkance kako da tretiramo zene a kod njih mi kazu: jako hocemo da zaposlimo tebe jer drugi kandidat je zena (zena ima jako male sanse u tek-industriji).

Da, Španija i Austrija napreduju dok neki drugi nazaduju. Recimo kad će u Iranu položaj žena biti bolji? Slično je i u još nekim islamskim zemljama. Ispada da je islamska religija najveći neprijatelj žena. Ne mora obavezno da bude tako. Bio sam i u islamskim zemljama u kojima sve deluje normalno.
Tradicija je jaka u islamskim zemljama pa i ako se zakon promenio, ljudi još nisu.

Ma jok, nalepi joj na čelo "privatna svojina" za svaki slučaj ;)
U doba kad su Austrija i Španija imale zakon da žena mora da sluša muža, Jugoslavija je bila uveliko emancipovana gde su žene imale sva ista prava kao i muškarci. To je nama drug Tito uveo.

U to isto vreme u Nemačkoj žena nije mogla da radi ako joj muž to ne odobri.

Back