Twilight ( Sumrak) saga

• Začetnik teme Začetnik teme djika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja bih se i zamislila da ti se svideo... isto se tako meni ne dopadaju filmovi u kojima polome 14 automobila, pobiju pola LA, zaplene 7568 kila droge, bar 5 pandura najebu od sefa, da bi na kraju filma dobili orden i tako to... Kapiras? Ovo je klasican zenski film... Ovako zena zamislja svog idealnog muskarca, koji ustvari ne postoji i ako bi postojao, onda bi bio nadprirodno bice, a zena u filmu je i te kako ljudsko bice :) Kapiras nesavrseno ljudsko bice? :)

meni su najdosadniji akcioni filmovi, te ih izbegavam u sirokom luku :lol:

Gledao sam pre neki dan kad je bio na TVu prvi deo sa sestrom...

OMG EDWARD OMG.

Dobro, nije tooolko loše... Više smara promocija i napaljene fanovke od samih filmova.
Naravno da ne zaslužuju toliku popularnost, ali film je gledljiv. Dobro je što su smoreni i nadrkani, ide im nekako uz ulogu. :mrgreen:
Ali prvi deo je u suštini kao samo epizoda neke serije...

Hermione-vs-bella-55764082549.jpeg

LOL z:mrgreen:

Film je odlican, problem je sto ima gomila hejtera koji nisu ni gledali film. Kazu da jesu a nisu, da bi mogli ovde da ga pljuju. Bio sam i ja jedan od njih dok me neka likusa naterala da ih gledam. Ako oduzmemo to da edward moze da bleji po danu i da su svi vampiri malo gay film je savrsen... Nisam sam sebi mogao da se nacudim da ce ovako nesto da mi se dopadne. Na imdb-u ocena im je oko 5 opet zbog hejtera...

• Podržavam
Reactions: DD
vecu glupost u zivotu nisam video

Blago tebi.

Film je odlican, problem je sto ima gomila hejtera koji nisu ni gledali film. Kazu da jesu a nisu, da bi mogli ovde da ga pljuju. Bio sam i ja jedan od njih dok me neka likusa naterala da ih gledam. Ako oduzmemo to da edward moze da bleji po danu i da su svi vampiri malo gay film je savrsen... Nisam sam sebi mogao da se nacudim da ce ovako nesto da mi se dopadne. Na imdb-u ocena im je oko 5 opet zbog hejtera...

Ja sam bio h8er pre nego što sam odgledao 1. deo. Sad mi je OK. Savršenstvo? Fak nou, ali nije tolko loše.

ja sam pogledao prvi film i pročitao prvu knjigu i moram priznati da mi je film bolji, dok je knjiga nekako razvučena, nije me oduševila.

Ocena od 1 do 10 za ovo po meni je jaka petica.

Zašto si čitao knjigu? :eek:

Poslednja izmena:
mogli bi da spare vampire i vukove pa da se rodi vukovampir kao superheroj, da je srpski film zvali bi ga Vukomir
Hahaha :zcepanje:

Ovaj film ne bi preterano komentarisala. Prvi deo je onako srednji. Drugi je ocajan. Treci vec nisam mogla da odgledam do kraja jer je nesto najgore sto sam ikada videla. Glup dialog, losa rezija, losa gluma...bas nista ne valja. Ne znam da li postoji br 4?
Inace ja ne mislim da je Kristen Stewart losa glumica kao tu neki... bila je bas dobra u Welcome To The Rileys i solidna u filmu The Runaways.

Ako bi neko da gleda kvalitetan film o vampirima tamo je uvek klasik: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles :heart: ili Let The Right One In... mislim da cak i Underworld 3 Rise of the Lycans ima zanimljiviju ljubavnu pricu nego Twilight.

Sumrak [uredi]
Podrobniji članak o temi: Sumrak (roman)
Bella Swan se seli iz Phoenixa, Arizona u Forks, Washington kako bi živjela sa svojim ocem, dok bi njezina majka u međuvremenu mogla putovati sa svojim novim suprugom koji je igrač bejzbola u maloj ligi. Nakon selidbe u Forks Bellu počinje neodoljivo privlačiti misteriozni i zgodni dečko Edward Cullen. Nakon nekog vremena saznaje kako je on član vampirske obitelji koja pije samo krv životinja umjesto krvi ljudi. Edward i Bella se zaljubljuju. U međuvremenu se pojavljuje James, sadistički vampir iz jednog drugog kovena, koji želi popiti Bellinu krv. Edward i ostali Culleneni brane Bellu. Nakon toga Bella bježi u Phoenix u Arizoni gdje se ona na prevaru suprotstavlja Jamesu koji ju pak pokuša ubiti. Bella je teško ranjena, ali ju Edward spasi nakon čega se vraćaju u Forks.
Mladi mjesec [uredi]
Podrobniji članak o temi: Mladi mjesec (roman)
Edward i njegova obitelj napuštaju Forks jer Edward vjeruje kako ugrožava Bellin život. Bella pada u duboku depresiju sve dok ne razvije jako prijateljstvo s vukodlakom Jacobom Blackom. Jacob i drugi vukodlaci iz njegovog plemena moraju je zaštiti od Victorie – vampirice koja želi osvetiti smrt svoga dečka Jamesa tako Bellinom smrti. Nakon što se dogodi nesporazum Edward povjeruje kako je Bella mrtva. Edward se odlučuje na samoubojstvo u Volterri u Italiji, ali ga ipak zaustavljaju Bella i Alice, koja je Edwardova sestra. Tada se sastaju s Volturima – moćnim kovenom vampira – te su pušteni pod uvjetom da Bella postane vampirom u skoroj budućnosti. Bella i Edward su ponovno zajedno, a Cullenovi se vraćaju u Forks.
Pomrčina [uredi]
Podrobniji članak o temi: Pomrčina (roman)
Vampirica Victoria (Jamesova cura iz Sumraka) je stvorila vojsku novorođenih vampira kako bi krenula u bitku protiv obitelji Cullen, te ubila Bellu. U međuvremenu, Bella je prisiljena izabrati između svoje veze s Edwardom i svoga prijateljstva s Jacobom. Edwardova vampirska obitelji i Jacobovo pleme vukodlaka udružuju snage kako bi uspješno uništili Victoriu i njezinu vampirsku vojsku. Na kraju Bella ipak izabire Edwardovu ljubav umjesto Jacoba, te se pristaje udati za njega.
Praskozorje [uredi]
Podrobniji članak o temi: Praskozorje (roman)
Bella i Edward su se vjenčali, ali je njihov medeni mjesec skraćen nakon što Bella otkriva kako je trudna. Njezina trudnoća brzo napreduje, što nju čini jako slabom. Prilikom porođaja skoro umire kako bi na svijet donijela svoju i Edwardovu polu ljudsku i polu vampirsku djevojčicu Renesmee, ali Edward ipak Bellu mora inficirati svojim otrovom kako bi spasio njezin život da ju pretvori u vampira. Vampir iz jednog drugog kovena vidi Renesmee te zbog zabune misli kako je ona "besmrtno dijete" čije je postojanje protivno vampirskom zakonu, te obavještava Volture. Cullenovi sabire vampire svjedoke koji mogu potvrditi kako Renesmee nije besmrtno dijete. Nakon napete konfrontacije Cullenovi i njihovi svjedoci uspijevaju uvjeriti Volture kako dijete ne predstavlja nikakvu opasnost vampirima i njihovoj tajnosti, zbog čega su pušteni na miru.

Hahahahahahaha, evo još jedne:

da-te-vise-nisam-vide.jpg

Ma zezam se,svaki film ima svoju publiku,ovo je za mlađu generaciju, a složio bih se sa ovim:

Evo opet da pomenem, prvi deo mi je bio jako lep, i film i knjiga, a posle su im udarile pare u glavu, pa su ih upropastili.

To se isto desilo i sa Harijem Poterom.Film prvo nisam hteo da gledam upravo zbog tog što sam čuo o čem use radi.A onda sam odgledao i ako ništa,dopali su mi se efekti.Ideja o Kvidiču ,fudbalu na metlama,je prilično originilna.:lol:

A onda su joj pare udarile u glavu i nastavila je .... :sad2:

Iako ovo nije tema o Hariju,ovaj najnoviji,završni je dno dna u celom serijalu.A Hermioni nikad neću oprostiti štu se udala za pogrešnog čoveka.

Hahahahahaaaaaa, ni ti nisi navijao za Rona! Nisam ni ja. Ja sam volela da ostane sa Harijem, nadala sam se do zadnjega trenutka, iako je sve bilo očigledno. Roulingova ume da preokrene stvari, ali ovde me je zeznula.

Slažem se, kao i veliki broj haripoterovaca, da su prvi delovi bili najbolji.

A Hermioni ni ja ne mogu zaboraviti.

Hahahahahaaaaaa, ni ti nisi navijao za Rona! Nisam ni ja. Ja sam volela da ostane sa Harijem, nadala sam se do zadnjega trenutka, iako je sve bilo očigledno. Roulingova ume da preokrene stvari, ali ovde me je zeznula.

Slažem se, kao i veliki broj haripoterovaca, da su prvi delovi bili najbolji.

A Hermioni ni ja ne mogu zaboraviti.

Dobro jutro.

Naravno da nisam navijao za Rona.Ispod sve te oblande nekog prijateljstva debeli ,zabavni Ron koji nas zabavlja svojim podrigivanjem za vreme jela, je zapravo vrlo podmukao gad.To je shvatila i Džoan Rouling.Ron je svestan da se Hermioni Hari više dopada,ali budući da si gledala film,znaš da je spreman na sve da dođe do Hermione.Lik je jedan od onih tipičnih smradova,koji stoje negde sa strane,ružni,zavidni i zli , vrebajući pravi trenutak da maznu najbolju žensku,kada pravom frajeru popusti pažnja ili moć razmišljanja:mrgreen: Devojku koju inače ne bi mogli imati,sa dobrim razlogom.
Sa svojim drugi konkurentom Drakom,Hari bar zna na čemu je .Drako je pošten-mrzi Harija i to otvoreno ispoljava.Dok je ovaj debeli gmaz sve vreme bitisao tu kao neki pauk,ulizujući se i Hariju i Hermioni.
S druge strane i Hari je budala,jer je video da ga Hermiona gotivi,a onda je pogledao na požudni pogled svog prijatelja,kako motri Hermionu i prepustio mu je,umesto da ga kao svaki normalni muškarac odvrati od namera (pocepa kao svinja mastan džak,svojim čarobnim štapićem).:lol:
Samim tim ni Hari ne zaslužuje Hermionu.Dečak čarobnjak je toliko fini da je malo pogubio prioritete u životu.Ma Drako je prava faca.Lik je istinski vođa čopora,bistar lik.Samo u filmu bi dva luzera kao Ron Vizli i Hari ,nadmašili takvog neprijatelja.San svih štrebera na planeti zemlji da magijom nadjačaju glavnog frajera u školi.:hahaha:
Uostalom ta tužna priča se završila.Nadajmo se da pohlepna književnica uvek željna novca neće napisati još jedan roman o Hariju, sada već srednjovečnom čarobnjaku.Sačuvaj bože od zla.

Poslednja izmena:
Hahahahahahahahahahahahaha, kakvo vidjenje priče, ne mogu da verujem.

MA Drako je smotan, vidiš u šestom delu kako se u*****o kad je trebao da ubije Dambldora.

Drako nije smotan,Drako postaje smotan,da bi njegovu ulogu preuzeo Snajp,kako bismo gledali i 7.i 8. i 9. deo priče.
Seti se prvih delova naročito prvog filma,gde je Drako,daleko od smotanog.Tada se čak i dopadao Hermioni!

1198579244_f.jpg

Drako tokom serijala postaje smotan kako bi Rouling istakla razvoj Harija Potera u višu formu života.:lol:
Rouling zapravo koristi klasični postupak u gradaciji neprijatelja,koji se može videti i u filmu ili video igrama.I korišćen je od antičkih vremena u pričama u kojima heroj mora da nadvlada brojne prepreke,od kojih je svaka teža od prethodne.Još od Herkulesovih 12 zadataka od kojih je svaki teži od prethodnog,preko 7 putovanja Sinbada moreplovca do Brus Lija u zmajevom gnezdu.
Drako je bio dobar neprijatelj Hariju kada su obojica imali 11,12 godina.Međutim već u trećem delu,Vatreni Pehar,njegov suparnik za naklonost Hermione je Viktor Krum :malav: Tipična srednjoškolska zvezda,sportista ,san svake tinejdžerke i predmet mržnje svih Harija na ovom svetu.

Ovde ga možemo videti kako igra sa Hermionom sa osmehom na licu :

hermioneviktor.jpg

Dok u isto vreme ova dva luzera sede u nekom ćošku i hejtuju Viktora Kruma ,dok ih njihove izabranice za ples gledaju sa gađenjem,i na kraju i pobegnu od njih :hahaha:

hp4d-15290.jpg

Ali prošlo je tinejdžersko doba i Harijevi neprijatelji postaju sve gadniji i nezgodniji.
Stvarni razlog zašto Hermiona ne polazi za Harija je jednostavan.Iako Hermiona izgleda kao idealan par Hariju ona to nije.Hermiona je dosegla vrhunac svog razvojnog puta kao veštice,dok Harija tek čekaju velika dela,jer on postaje auror.Pored toga oboje su karijeristi.Hariju ne treba štreberka i pametnica Hermiona,nego neka,koja je manje pametna kao veštica,a više pametna kao žena a to je

zgodna šveca ružnog Ronija, Džini Vizli .Ma koliko mi bili revoltirani, Džoan Rouling je bila u pravu prilikom izbora parova.:lol:

Ron Visli je tipičan sadrugar glavnom junaku ,Don Kihot ,ima svog debelog Sanču Pančesa.Zagor Tenej ima debelog Čika Rodrigeza,Frodo ima debelog Sema ,a Hari ima debelog Rona Vislija.:mrgreen:
Pa eto da dobije i on neku nagradu što je bio sve vreme uz glavnog junaka.
Hermiona i Ron su idealan par .Isto kao i Hari i Džini.

500full.jpg

Poslednja izmena:

Back