Twilight ( Sumrak) saga

• Začetnik teme Začetnik teme djika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sinoc sam gledao new moon u bioskopu.

prethodno je moja lepsa polovina iscitala sve knjige dok sam ja samo odgledao prvi film.
nisam imao zelju da procitam knjige jer mi je cela prica delovala kao 'sweet teen ljubavni vikend roman' u kom su glavni akteri vampiri i vukovi.

pretpostavljam da je ovo saga koja 'osvaja srca' zenske mladje populacije (sto se dalo videti i po komentarima i uzdasima devojcica).

vukovi su malo traljavo uradjeni i efekti se ne mogu se porediti sa npr. underworld-om. komentar moje lepse polovine je da nisu atmosferu iz knjige dobro ubacili u film.

moje misljenje je da nije vredno gledati ovo u bioskopu.

Vise sam ocekivala kao i mnogi ovde. Nista se ne desava posebno a sta me najvise smetalo da film nema strast, govorimo o vampirima i o vukodlakima - vampiri kao krvolocni zelja po krvi, a vukodlaki kao zivotinje bi vise ocekivala primarnog zivotinjskog instinkta. Nisma citala knjigu neznam kako je tamo al film je bio dosadan.

Vise sam ocekivala kao i mnogi ovde. Nista se ne desava posebno a sta me najvise smetalo da film nema strast, govorimo o vampirima i o vukodlakima - vampiri kao krvolocni zelja po krvi, a vukodlaki kao zivotinje bi vise ocekivala primarnog zivotinjskog instinkta. Nisma citala knjigu neznam kako je tamo al film je bio dosadan.

slazem se...ima ljudi koji su zeleli da gledaju 'ljubavni' film i zadovoljni su - to su i dobili. oni drugi, koji su zeleli da vide vampire i vukove/vukodlake u 'akciji' - pojeli su svoje kokice i jedva cekali kraj filma da zapale pljugu i prezale dati kesh :)

naravno, ukusi su razliciti i dozvoljavam drugima da nisu u pravu :)

da li to znaci da mislis da imam los ukus ili kako? :dontunderstand:
msm,svako ima svoje misljenje.......
ako se nekima ne svidja,ne mora da znaci da moraju i drugi tako da misle......

Ma ajde sala je - mislim da je to svima jasno.:dash:
Naravno da svako ima pravo na svoje misljenje.
Lose misljenje - razmisljanje po meni je ako neznas da ga argumentiras i branis i da nisi otvoren za diskusiju.

Inace ja nisam za neku mesariju i al vuk - vikodlaki ocekiva se od njih primarni nagon - alfasamac da se bori za zenku i coveku kao zivom bicu je to isto u krvi, vise sam ja pokazala zelje i primarnog nagona tekom filma jedejuci kokice nego oni. A o vampirima da ne pricam ko da su retardirani posebno onaj Edward, oni ostali su ajde normalni.Ja mislim da u iducem filmu cemo jih gledati kako sa koalama grizu eukaliptus ako ide tako dalje film. De bre svi se setaju oko ljudiju nigde nema ne malo zelje po krvi. Steta novca...
A sta se tice ljubavne price ono kad ona pocne da pati za njim pa traje po godinu i pol toga nema u stvarnom zivotu - naucnici su dokazali da trajanje tuge ako te neko napusti traje 3 nedelje posle svi pocnu polako da se ukljucuju u zivot nazad i to ne zavisi od intenzitea ljubavi :) ona tamo godinu nije se pomerala iz kreveta?! - i sa tim je zauzela pola filma.
Vise sam ocekivala od filma kao sto sam rekla lici na B produkciju i jedva cekam Avatar - trailer je waw.
I kako je dobro tek odrdjena Bozicna prica ili 2012 film - skladna prica i efekti.
Film ima veliku popularnost i donosi velike novce tako da bi mogli da se malo vise pomuce svasta bi mogli da urade - dan danas postoje takve mogucnosti u filmografiji.

Poslednja izmena:

Problem i jeste u knjizi po kojoj je radjeno, a u kojoj se, manje-vise, nista i ne desava. Sto se strasti tice, nje i nema (cela "skrivena" poenta "Twilight" knjiga i jeste da su strasti lose i da ne postoje, mada vukodlaci kasnije postaju divlji... :zper: I Dzejkob cak na silu hoce nesto sa Belom). Ali sve je to traljavo napisano, tako da je tesko uraditi pristojan film po takvom stivu.

a i bela...na selendri nekoj na severu sjedinjenih drzava ona nadje dva tipa od kojih je jedan vukodlak a drugi vampir :eek: da je meni da nadjem jednog sa takvim trbusnjacima,pa i nek bude obican skroman momcic bez natprirodnih moci :zper:

Film je propast , totalno sam se razocarala :( da napomenem da sam veliki fan pravog dela i da sam procitala sve knjige od kojih mi je upravo Mlad mesec najbolja ali film... uzasno los, los, los, los jedva da sam ga pogledala.Sve je nabacano bez reda i objasnjenja, ona njena vriska mi je prestrasna, Edward mi je u ovom delu ruzan, nekako mi je mnogo bled, usne prenasminkane , oci nekako jezive...:confused: gluma mi je ocajna takodje, narocito kad Alis kaze da Edvard misli da je mrtva i da sad i on hoce da umre mislim u toj sceni nema nikakve emocije a valjda bi trebalo da bude :think: zadovoljna sam samo kako su Volturi odradjeni.

Back