slayer
Primećen član
- Poruka
- 625
Прво да подстанаре иселимо из ње! Тек онда на трон!
Може ако ћеш ти да чуваш децу
Може ако ћеш ти да чуваш децу

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Потражи једну моју тему на Историји говори о ПРАВОСЛАВНОЈ СРПСКОЈ ЦРКВИ У БиХ ;-)slayer:Ова ти је била СУПЕР!
Са задовољством.КиМ:Потражи једну моју тему на Историји говори о ПРАВОСЛАВНОЈ СРПСКОЈ ЦРКВИ У БиХ ;-)
фигхтер:неко је био поменуо ону богумилску цркву (не сећам се сад тачно ко, али нема везе.. да не листам сад уназад)...углавном, босна је заиста тада имала "своју" цркву...и можда је управо то и један од разлога зашто су добрим делом пали под утицај ислама. наравно, не говорим ништа ново, али само потврђујем старо
![]()

КиМ:

slayer:Прво да подстанаре иселимо из ње! Тек онда на трон!
Може ако ћеш ти да чуваш децу![]()
a ne moze to takoNexus 6:pa i vode poreklo od te crkve...
to je bila jereticka bogumilska crkva, koja je bila toliko jaka da je bila drzavna crkva u Bosni...kao pravoslavna u Srbiji, i katolicka u Hrvatskoj...
ali upravo zbog toga sto je bila jedinstvena, tj. jereticka, u sukobu i sa katolicizmom i sa pravoslavljem, bila je podlozna uticaju islama...
tako da...kada kazu da vode poreklo od te crkve, u pravu su...nisu pravoslavci i katolici prelazili u islam, vec bogumili...
slayer:Као пре годину дана када сам отишла на неки босански форум,(била сам екстра фина) напали су ме као стока... кажу у Београду било 210 џамија... Ја умрла од смеха,у какве лажи они верују.
Pobunjenik:Овога путе те нису (много) слагали. У Београду је заиста постојао велики број џамија. Не знам да ли их је било тачно 210, али их је било много. Ово је био један од највећих мухамеданских градова у Европи. У XIX веку су скоро све џамије порушене. Остала је само Бајракли џамија.
Не сматрам да је рушење тих џамија био некакав злочин. Њих су подигли турски ОКУПАТОРИ, и оне су у очима Срба биле окупациони симболи, и када је окупатор после више стотина година напустио Београд, са њим су морали оду и његови симболи.
Не би ме изненадило да се сада појави неки паметњаковић који ће да оправда рушење српских цркава и манастира на Косову и Метохији, позивајући се управо на ово моје објашњење. Да бих то у старту спречио, морам да кажем да Србија НИКАДА није била део Турске, нити су Турци имали било какво право да овде бораве, а Косово и Метохија је ОДУВЕК била српска територија, и БИЋЕ упркос овим стравичним покушајима да нам је отму.
Nexus 6:a ti mozes da dokazes bas tih sedam vekova...
Pobunjenik:Овога путе те нису (много) слагали. У Београду је заиста постојао велики број џамија. Не знам да ли их је било тачно 210, али их је било много. Ово је био један од највећих мухамеданских градова у Европи. У XIX веку су скоро све џамије порушене. Остала је само Бајракли џамија.
Не сматрам да је рушење тих џамија био некакав злочин. Њих су подигли турски ОКУПАТОРИ, и оне су у очима Срба биле окупациони симболи, и када је окупатор после више стотина година напустио Београд, са њим су морали оду и његови симболи.
Не би ме изненадило да се сада појави неки паметњаковић који ће да оправда рушење српских цркава и манастира на Косову и Метохији, позивајући се управо на ово моје објашњење. Да бих то у старту спречио, морам да кажем да Србија НИКАДА није била део Турске, нити су Турци имали било какво право да овде бораве, а Косово и Метохија је ОДУВЕК била српска територија, и БИЋЕ упркос овим стравичним покушајима да нам је отму.
intra:Kako onda objašnjavaš broj pravoslavnih Srba u BiH unazad 7 vijekova?
Као и југославију што нам оставишеslayer:Оставили су је Карађорђевићи ради дипломатских односа.

crow:koliki broj???
da li su vecina???
crow:a "teoriju o bogumilima" ne mora da ti dokazuje
chitaj malo svetsku istoriju, zaebi ove nadri kvazi patrio historichare.