tvoje..moje..?

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
oboje su divni ljudi, samo su izabrali da na ovakav nacin regulisu svoju ekonomiju
pricala sam sa jednom poznanicom na ovu temu i ona mi je rekla da poznaje par koji ovako funkcionise preko 20 godina
i decu su podigli
pa su skoro imali situaciju da se iz grada zajedno vracaju sa nekog rodjendana
ona je pozvala taksi jer nije htela da ceka autobus, a on nije hteo da ide taksijem jer je nesto kratak bio sa novcem do kraja meseca i nije mu bio problem da ceka bus
i tako, ona se vratila kuci taksijem, a on autobusom
Pa ako njima tako odgovara, nek im je sa srecom. Ali ne mogu da razumem: ona vec placa taksi, isto je bila sama unutra ili se vozio i muz a on ostao da ceka bus? Pa ja bih i prijatelja povela, cak iako ne idemo do istog mesta

Ja i muz smo oduvek sve delili, tj. kad stignu plate ( bilo je perioda za ovih 33 godine braka kad je radio samo on, kad sam radila samo ja i kad smo radili oboje) plate se racuni i ostalo sto mora, ostavi za zivot, ako bude viska uvek je bio dogovor na sta cemo potrositi. A uvek smo i ja i on imali nesto para kod sebe koje smo trosili bez da se dogovaramo, to je bio kao neki nas dzeparac - nekad je to bilo bukvalno to, za pojesti i popiti nesto ali kad smo imali vise para to su bile i ozbiljnije sume , e to smo trosili kako ko hoce. Mada uvek bi oboje obavestili ono drugo " e ja cu kupiti to i to" i naravno tu bi se onaj drugi uvek slozio

Pa ako njima tako odgovara, nek im je sa srecom. Ali ne mogu da razumem: ona vec placa taksi, isto je bila sama unutra ili se vozio i muz a on ostao da ceka bus? Pa ja bih i prijatelja povela, cak iako ne idemo do istog mesta

Ja i muz smo oduvek sve delili, tj. kad stignu plate ( bilo je perioda za ovih 33 godine braka kad je radio samo on, kad sam radila samo ja i kad smo radili oboje) plate se racuni i ostalo sto mora, ostavi za zivot, ako bude viska uvek je bio dogovor na sta cemo potrositi. A uvek smo i ja i on imali nesto para kod sebe koje smo trosili bez da se dogovaramo, to je bio kao neki nas dzeparac - nekad je to bilo bukvalno to, za pojesti i popiti nesto ali kad smo imali vise para to su bile i ozbiljnije sume , e to smo trosili kako ko hoce. Mada uvek bi oboje obavestili ono drugo " e ja cu kupiti to i to" i naravno tu bi se onaj drugi uvek slozio

ma ja zato i pitam
i ja sam bila u situaciji da ex mm nije radio, ja jesam - sav novac na jednom mestu
dobro nije bilo situacije da ja nisam radila, ali jeste da on vise zaradjuje - i opet isto
cak i sada kada smo ex, imamo situaciju da ne pretresamo svaki dinar ko je dao, za sta je dao..

...Kada dvoje finansijski nezavisnih ljudi stupaju u vezu/brak, jasno je da oboje vec imaju regulisane finansije i ne vidim razlog da se taj momenat menja - postoje njegov, moj, kao i zajednicki racuni...Instiktivno posezem za vlastitim karticama kada kupujem licne potrepstine i poklone, dok za zajednicke i velike investicije koristimo zajednicka sredstva - stvar istih pogleda i logike...
Ovako i kod mene. Ima ovlascenje za jednu moju karticu, ja za njegove, ja nikada nisam njegove upotrebila, ali sa moje sam vise puta pokrivala u firmi njegove lose finansijske procene. z:((

Nisam rob novca, nikada ne zalim za potrosenim parama.

Možda bi ga i žena povezla, ali on neće.
Jedino mi je to logično. Da je ponosit čovjek i zbog toga imaju taj neki čudan princip.

Код нас су паре у плеханој кутији и на истом рачуну. Подиже и узима како ко стигне.
a gde vam stoji ta plehana kutijica :zkez:

Možda bi ga i žena povezla, ali on neće.
Jedino mi je to logično. Da je ponosit čovjek i zbog toga imaju taj neki čudan princip.

ma da, tako je bilo
ona ga zvala, a on kaze - necu, lepo je vreme hocu da stedim pare
ona mu rekla - ja cu da platim ceo racun
a on kaze - necu,necu posle da bude.. :lol:

ma da, tako je bilo
ona ga zvala, a on kaze - necu, lepo je vreme hocu da stedim pare
ona mu rekla - ja cu da platim ceo racun
a on kaze - necu,necu posle da bude.. :lol:
Novac treba da sluzi nama, a ne mi novcu. :( Ovo dvoje iz price mi deluju kao robovi, roboti...
Ok, postujem svaciji izbor, ali prosto mi deluje tuzno, ovako gledano, sa strane.

kako resavate `vlasnistvo` u vezi, u braku..
s vremena na vreme odem sa prijateljima na pice ili klopu
oni su par..zive zajedno vec dve godine..ozbiljna veza, vereni su..
ekonomski nezavisni, dobre plate za nase uslove,zive u njegovom stanu, iako ona ima i svoj sopstveni
meni je nekako normalno da ja platim jednom, oni sledeci put
prvi put platim racun za sve
i drugi put platim racun za sve
onda on kaze - e danas te vodimo mi na pice
stigne pice, stigne racun - on plati svoj i moj deo, a ona mu daje novac za svoju kafu..
sledeci put se ponovi prica - bili smo na nekoj klopi, on plati ono sto sam ja porucila i plati svoj, podeli sa njom racun za salatu koju su podelili, a ona mu da celu sumu za ono sto je ona porucila

kako vi?

Kako me ovakve stvari nervijaju .seljanija bre
ako sa nekim zivis,dises,pijes ,jedes,jjebes se..
onda su i troskovi zajednicki, sa iste gomile love,
oko koje se dogovore dvoje pametnih..naglasavam ovo pametnih..

tako ja na to gledam i tako bih ja....

on i ona par, ja sam im prijatelj
ja dva puta platim svima racuna
on plati sledeci put ono sto sam ja porucila, ono sto je on porucio, polovinu salate koju je on pojeo a ona porucila i ona platila ono sto je sama porucila
I..?? Tebi je to normalno ?
Ako si ti dva puta platila klopu njjima i oni te pozvali na klopu..onda je on trebao da plati ceo racun..
kao muskarac i kao dzentlmen pa posle neka se raskusurava u cetr zida sa tvom nejgovom .
.koja dozvoljava da je tako omalovazava ...nabila bih mu tu kintu za pola salate i pet zalogaja hrane koju sam pijela u doope..

I..?? Tebi je to normalno ?
Ako si ti dva puta platila klopu njjima i oni te pozvali na klopu..onda je on trebao da plati ceo racun..
kao muskarac i kao dzentlmen pa posle neka se raskusurava u cetr zida sa tvom nejgovom .
.koja dozvoljava da je tako omalovazava ...nabila bih mu tu kintu za pola salate i pet zalogaja hrane koju sam pijela u doope..

nije joj on trazio, cak je rekao i neka posle cemo, al je ona insistirala da mu da tu u restoranu
meni je bilo malo bezveze
malo vise
i bas sam posle prokomentarisalasa cetvrtim prijateljem sa kojim sam bila kako smo oboje ostali bez teksta
on kaze - tu `leba nema od zajednice!
i ja mu onda ispricam za ovaj par koji tako zivi punih dvadesrt godina
ma jel to samo ja poznajem tako neke friki ljude i slucajeve kad se svi tako sablaznjavate :lol:

Back