Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zahvaljujemo se puno,ovo je i vise nego sto smo ocekivali :klap:divno je a vi ste savrseni zbog informacija koje ste nam pruzili,u agenciji nemaju pojma sa pojmom prodaju aranzmane i samo slezu ramenima.A svi su obisli Tursku obalu uzduz i popreko.Pre dve godine su nas poslali u Side nigde hladovine,sva sreca pa je bilo dobro drustvo.P.S.Onaj hotel u Kemeru kad uvelicate sliku mora vide se kamencuge.Hvala:whistling::whistling:

Planiram ove godine da idem prvi put u Tursku na more i to u Kusadasi. Citajuci tekstove o Kusadasiju na raznim sajtovima i forumima, nekoliko stvari mi je ostalo nejasno:

1) Kakve su plaze u Kusadasiju i da li se na neke placa ulaz?
2) Koliko kostaju Dolmusi od centra do plaza i uopste da li oni naplacuju po kilometru ili kako vec?
3) Da li je istina da su cene u marketima visoke, da je voda skupa?
4) Da li je skup nocni provod i s kojim mestom na kojem ste jos bili bi se mogao porediti? Kakve su cene alkohola u kaficima, a kakve u marketima
5) Koliko otprilike kosta vecera za dvoje u nekom pristojnom restoranu?
6) Da li postoje neke skrivene plaze u okoline Kusadasija i da li je do njih moguce doci dolmusima?

HVALA UNAPRED!!!

SUPRUG I JA BIH OVO LETO HTELI DA PUTUJEMO U TURSKU NA MORE.ODABRALI SMO MESTO SARIMSAKLI,PREKO AGENCIJE HOLIDAY .INTERESUJE NAS MISLJENJE O MESTU I HOTELIMA I ISKUSTVA SA OVOM AGENCIJOM.UNAPRED HVALA ZA POMOC

pomoc,pomoc,

nakon svih ovih i lepih i ruznih prica,zanima me da li je neko bio u Kemeru u Hotelu Rose Beach Residence Hotel.Uplatila sam preko Filip travel agencije i posto idem sa decom nije mi svejedno sta ce me tamo docekati.

Interesuje me da li neko ima iskustva sa putovanjem iz Beograda za Tursku autobusom; koje agencije preporucujete, koje su za izbjegavanje? Koliko se dugo putuje (znam da to uglavno zavisi od zadrzavanja na granici, ali makar orijentaciono)?
Planirali smo da idemo avionom, ali kako sada stvari stoje, finansijska situacija nam mozda i nece dozvoliti varijantu tri avio-karte (suprug, ja i sin od 4,5 godine)+takse, tako da istrazujemo sve mogucnosti :) Hvala!

Interesuje me da li neko ima iskustva sa putovanjem iz Beograda za Tursku autobusom; koje agencije preporucujete, koje su za izbjegavanje? Koliko se dugo putuje (znam da to uglavno zavisi od zadrzavanja na granici, ali makar orijentaciono)?
Planirali smo da idemo avionom, ali kako sada stvari stoje, finansijska situacija nam mozda i nece dozvoliti varijantu tri avio-karte (suprug, ja i sin od 4,5 godine)+takse, tako da istrazujemo sve mogucnosti :) Hvala!

Sa malim detetom busom ? :think:
Bolje birajte drugu destinaciju...
Do Turske pucaju i najjači ...

Do kušadasija se putuje u proseku 24 h...Nekad i duže...nikad kraće !
A ne znam nikog da je išao busom u neko drugo mesto...

Ako mene neko pita za mišljenje ...onda bolje idite u Grčku , ako ništa upola je kraći put !

Ruski sajt www tophotels.ru Na tom sajtu svi mogu da vide rejting bilo kog hotela bilo gde u svetu pa i u Turskoj.Takodje ima i opis koji su dali turisti i to ne u malom broju,jeste na ruskom ali se moze razumeti.

Lokacija: Hotel se nalazi u drevnom gradu Sidra na 20km od centra Alanje.
Sadržaj: U hotelu ima 5 restorana, 7 barova, bazen za opuštanje, unutrašnji bazen, teniske terene i terene za odbojku, TV salu, sala za stoni tenis, inernet, disko, fitness i wellness centar, frizer, škola ronjenja, lekar, konferencijska sala, pošta, shopping centar. Aqua park, koji se takođe nalazi u okviru hotela, sadrži 8 tobogana za odrasle, mini bazen, bazen za odmaranje, rafting (300m), terasu za sunčanje, mini market. Za goste hotela ulaz je besplatan, a na hranu i piće (švedski sto) 20% popusta. Za decu se u okviru hotela nalazi i mini klub (4-12god.), igralište i bazen.
Sobe:U sklopu hotelskog kompleksa postoji 194 standardne sobe sa pogledom na more ili planinu. Svaka soba ima klima uređaj, SAT TV, minibar, direktan telefon, wc, tuš ili tuš kabinu, fen za kosu, sef, protiv požarni alarm, internet, balkon ili terasu.
Usluga ULTRA ALL INCLUSIVE obuhvata svu domaću hranu i pića i neka uvozna pića, švedski sto(doručak, kasni doručak, ručak, večera, kasna večera), stolica za decu u restoranu,, palačinci, specijalni dečiji švedski sto sa stručnim animatorima, mini disko, teniski tereni, teniski reketi i loptice, stoni tenis, surf (uz posedovanje dozvole), kanu, fitness centar, tursko kupatilo, sauna, parne sobe, mini klub, peškiri za plažu (uz plaganje povratnog depozita), suncobrani, jastuci i ležaljke (na plaži i bazenu), sef u sobi, igraonica, inernet, bilijar, tereni za košarku, odbojku i mini fudbal. Usluge koje nisu uključene su telefon, fax, rent-a-car, wellnes & Spa centri, masaža, VIP sauna, hemijsko čišćenje, sportovi na vodi na motorni pogon, časovi ronjenja, lekarske usluge, babysitting, frizer, internet kafe, laptop, sveži voćni sokovi.

http://www.hotels4u.com/Travel_Images/Resort_189/Building_7898/exter 12dec07ab.jpg

http://www.hotels4u.com/Travel_Images/Resort_189/Building_7898/pool3 12dec07ab.jpg
http://www.hotels4u.com/Travel_Images/Resort_189/Building_7898/pool4 12dec07ab.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!!!
Bila bih vrlo zahvalna ako neko zna BILO STA O HOTELU GRAND MOONLIGHT u Antaliji. Hotel ima 3 zvezdice, a u ponudi ga ima nekoliko agencija (ja idem preko argusa).
Hvala svima!!!

Прошле године сам путовала бусом у Кушадаси по 32 сата у оба смера и то без икаквог задржавања на граници! Знам да је то за неки просек предуго, али ето, дешава се. Дефинитивно пут није за мало дете.

Planiram ove godine da idem prvi put u Tursku na more i to u Kusadasi. Citajuci tekstove o Kusadasiju na raznim sajtovima i forumima, nekoliko stvari mi je ostalo nejasno:

1) Kakve su plaze u Kusadasiju i da li se na neke placa ulaz?
2) Koliko kostaju Dolmusi od centra do plaza i uopste da li oni naplacuju po kilometru ili kako vec?
3) Da li je istina da su cene u marketima visoke, da je voda skupa?
4) Da li je skup nocni provod i s kojim mestom na kojem ste jos bili bi se mogao porediti? Kakve su cene alkohola u kaficima, a kakve u marketima
5) Koliko otprilike kosta vecera za dvoje u nekom pristojnom restoranu?
6) Da li postoje neke skrivene plaze u okoline Kusadasija i da li je do njih moguce doci dolmusima?

HVALA UNAPRED!!!

Bila sam sa deckom i grupom prijatelja 2006. u Kusadasiju, i u Marmarisu naredne godine. Marmaris mi se vise dopada, mediteranskiji je, ali ima samo plazu Icmeler.
Kusadasi vrvi od plaza, a najgora je ona najpopularnija, Lejdis bic - kao sindikalno letovaliste je: prljava, krcata, sa blatom umesto peska, uzana kao recna obala.
Mi smo svakog dana bili na drugoj plazi, a njihov spisak imas na glavnoj stanici dolmusa, kod bivseg hotela Varuna, 1 km od centra grada. Tu se nalazi i najbolji giros, pardon, tavuk doner u gradu, koji je kostao svega 70 centi.
Najlepse su, smatram, plaze u Nacionalnom parku, mislim da ih je bilo sedam, jedna za drugom, od kojih je prva, (takodje) Icmeler, sa predivnim peskom. Dolmus do nje je kostao 4 ili 5 e, do ostalih je upola jeftinije. Sledeca po mom ukusu je Jade, kod Ostrva ptica, malo ispod centra grada, i do nje se stize nogama. Imas dalje odlican Sunset beach, pa na suprotnoj strani Green beach, a za 10-tak evra i izlete, brodicem do udaljenijih plaza, i, naravno, anticki grad Efes (koji nema plaze, ali ima istoriju, veoma ocuvanu).
Kusadasi je, inace, najjeftiniji u vanpansionskoj potrosnji, bilo da je rec o hrani, ili o garderobi, a marketi su jeftiniji nego u Beogradu. Npr. kilogram najboljeg grozdja koje sam ikada jela je kostao samo 1 e.
Posto ides u sezoni, najbolje mesto za izlazak je diskoteka na otvorenom kod plaze Jade. Cene su malo jace, 6-7 e za pivo, ali cete se cura i ti oduseviti - nema klasicnih stolica i stolova, nego kreveta sa baldahinima, plus odlicna muzika i ugodjaj. Ne znam koliko imate godina vas dvoje, a ako ste mladji od, npr. 27, onda cete verovatno zaglaviti u Bar street-u, u kojima su sve kafane zatvorenog tipa, i izgledaju kao zadimljeni javni WC, narocito veoma popularni Irish pub, koji sa Irskom ima veze koliko i ja. Ipak, dosta nasih ljudi je hrlilo na domace narodjake u opisanim ambijentima u bar Kalemegdan, gde je najjeftinije pivo, 4 do 5 e. Ne mozes ga mimoici, ako ti se to dopada. A ako ne, u podnozju glavne ulice, paralelne sa BS, imas otvorenu bastu u kojoj prase dosta dobar rock. Inace, bez 5 e po glavi ne racunaj na alkoholno pice uvece. Nadam se da ti je sve ovo koristilo. Lep provod.

LJUDI HOCE LI MI NEKO RECI NESTO O SARIMSAKLIJU ILI AGENCIJI HOLIDAY KRIZIRAM VREME ISTICE TREBA DA REZERVISEM ARANZMAN.

Pod br 1...isključi caps lock jer to prema pravilima foruma znači da vičeš!
Pod br 2...očigledno da niko ne zna ništa jer bi u protivnom već dobila odgovor...
Pod 3...googlaj malko, to je najbolji način da dobiješ više informacija ...
Pod 4...o iskustvima sa agencijama imaš zasebnu temu ...prva je na strani...

Pozdrav !

Back