Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta znam, prosle godine smo od aerodroma u Bodrumu putovali busom tri sata do Marmarisa i nesto nije bilo strasno, mada je tad bio mala beba pa i nije mnogo imao zamerki. Sad ga je vec teze umiriti. Let za Grcku i transfer je ovog leta super podneo ali to je stvarno bilo kratko.
Mozda sam panicar ali sam stekla utisak da su ti hoteli u Kemeru u stvari negde izmedju Kemera i Antalije ili vec tako nekako. Mene zanima da budem negde blizu (par minuta voznje) civilizacije, doktora, apoteka i sl.
A opet da ne budem u sred grada i da se kupam na gradskoj plazi ili prelazim preko ulice da bi otisli na kupanje.
Gde to ima?
Neka ti bude.Yoj Hidros u Kemeru. Hotel blizu centra. Povoljna cena I dobra klopa su mu odlike.Moji prijatelji su bili vise nego zadovoljni sobzirom na cenu.Inace vodi se da ima 5 zvezdica.

Pre par dana sam se vratila iz Antalije i moram reci da sam bas odusevljena gradom i svime sto sam tamo videla. Tacno je da je u Antaliji vazduh vlazan ali se kupaci osusi veoma brzo kao i peskiri (procitah ovde od nekog da se u antaliji kupaci ne susi), a to sto se tice vlaznosti samo znaci da se malo vise znojite ako ste u zatvorenom prostoru. Medjutim Turci ama bas svuda imaju ugradjenu klimu, (bez koje se tamo ne moze) u restoranima, stanovima, prodavnicama, trznim centrima, ... tako da nije tako strasno. Inace je bilo jako toplo (preko 35) i sunce je veoma jako, przi!
Inace ceo kraj od Antalije pa dalje na istok ka Alanji i Adani je kraj sa visokom procentom vlaznosti vazduha, pa ako nekome bas to smeta neka odabere zapadniju obalu Turske, Kusadasi, Bodrum, Marmaris.
Sto se tice Antalije meni je jako zao sto ne postoje direktni letovi za taj grad jer Turci nude i privatan smestaj koji uopste nije skup, a mi smo malo upoznati sa time. Antaliju preporucujem iz mnogo razloga, i ko god ode u taj lepi i zaista veliki grad nece se pokajati. Pozdrav.

Sta znam, prosle godine smo od aerodroma u Bodrumu putovali busom tri sata do Marmarisa i nesto nije bilo strasno, mada je tad bio mala beba pa i nije mnogo imao zamerki. Sad ga je vec teze umiriti. Let za Grcku i transfer je ovog leta super podneo ali to je stvarno bilo kratko.
Mozda sam panicar ali sam stekla utisak da su ti hoteli u Kemeru u stvari negde izmedju Kemera i Antalije ili vec tako nekako. Mene zanima da budem negde blizu (par minuta voznje) civilizacije, doktora, apoteka i sl.
A opet da ne budem u sred grada i da se kupam na gradskoj plazi ili prelazim preko ulice da bi otisli na kupanje.
Gde to ima?

Kemer ima hotela al ja ipak ne bi letovala u samom Kemeru jer su hoteli koji jesu izmesteni iz kemera nekako bolji.

Velika vecina hotela u Turskoj sa 5 * ima svoje doktore i mislim da je to za pocetak sasvim dovoljno.
Prilikom izbora hotela to prvo pitam .
Ako u hotelu nema 24 sata dr ja ne idem u taj hotel.
Sam Kemer je na 10 min taxijem od svih tih hotela tak da ti je civilizacija dovoljno blizu.

Nisam bila u Joy Hidrosu , bila sam u Joy PArk Kimeros-u il kako li se sad zove , menjali su mu ime , bilo je veoma lepo. Mozda da i to uzmes u obizir, a slika ima ovde negde na temi.

Moj sledeci hotel u Kemeru bice Amara Dolce Vita i mislim da sam onda u toj regiji zavrsila.

Ako ti znaci ono sto si nabrojala , onda nema razmisljanja biraj Antaliju, tj hotele smestene na Lari. Tu si onda i u gradu , i blizu aerodroma , i na dohvat ruke svemu a pet u lux hotelu i na plazi koja nije gradska. Izbegavaj hotele na Konjalti plaz ( il tako nekako) to je gradska plaza i tu se kupaju i sami Turci.

Kvinsi je bila u Titaniku, al neces pogresiti ni sa jednim.
Delfin je sjajan, Royal Winx takodje , i bog te pita sta su u medjuvremenu sve sagradili a da neznam .

Kvinsi je bila u Concorde De lux i preporucuje svima:heart:
generalno, Antalija, Lara je mesto koje bi odgovaralo tvojim zahtevima, phenomenon.
Ali je papreno skupo, preskupo bolje reci. Ove godine skuplje nego prosle, ali vidim sad neki popusti, sezona nije kao sto se ocekivalo.
Za duplo manje pare, hotel 5* u Sharmu, isti nivo smestaja, usluge, hrane:D

Kvinsi ja delim tvoje odusevljenje Egiptom :).
Izgleda da ce se nase putovanje od septembra odloziti za oktobar pa ne znam da li tada jos uvek moze da se ide u Tursku?
I kako to napikiras hotel koji hoces i sta onda? Sta ako nase agencije nemaju taj hotel u ponudi?
Sami organizujete sve ili sta...?

ja sam LTI Grand Azur sama napikirala na netu i pogledala da li koja agencija radi taj hotel. Radio ga je Jolly tada, ali ja nisam bila lenja i nazvala sam Konitiki, pitala da li bi nam uradili rezeraciju ukoliko bismo korisitli njihov carter. Oni rekli, moze nema problema, i doslo nas 150 evra po osobi jeftinije nego da smo isli regularno preko Jolly/a:D

Alanja

dominantna građevina alanje je gradska tvrđava koju je u 13. veku zauzeo seldžučki sultan Kejkubat. pre njega, tvrđava oko brda koji deli plaže Alaadin (Kejkubat) i Kleopatru, prema zvaničnim podacima, sazidana je p.n.e. dosta neverovatno zvuči podatak o tačnom veku gradnje, ali je ta tvrđava bila glavno utočište otomanskog carstva i odbrambeni štit od opasnih gusara sa sredozemlja. tvrđava se sastoji od odaja i platoa sa koga su ztatvorenici imali poslednju šansu da spasu sebi život. ako bi uspeli da bace 3 kamena dole, u more, bili bi pomilovani, ako ne - zla sudbina okončala bi njihove živote.

3849085350_7d8231c8b6.jpg

3847828299_84b8672da7.jpg

danas, mladi alanjci izvode skokove sa hridina pozdravljajući turskom zastavom turiste koji krstare obalom...ovog sam lepo usliko.. ( :

3848620836_d652943b06_o.jpg

zvaničan podatak je i da je jednu, ako ne i najlepšu plažu u turskoj, ostavio gradu i sveCkim turistima Marko Antonije, koja i danas nosi ime Kleopatra. u to vreme borbe za plevlašću na tronu, fatalna egiptjanka je provela izvesno vreme u alanji. dok se strasti oko vlasti u egiptu nisu smirile, dok stvari nisu "legle" i sveštenstvo nije odlućilo, marko antonije je donosio sitan raznobojni pesak, šljunak, iz egipta, a zauzvrat osnosio drvnu građu sa planinskih venaca Taurusa u egipat. tako je nastala plaža koja danas nosi blue flag...

3848787270_66e6af9a09_b.jpg

3848515610_7e37b0372d.jpg

3847730691_5d9d2eef98.jpg

3849205968_6e3e95797d.jpg

o vašoj bezbenosti brinu zaposleni...đuvenluci...

3847998195_7b7b4f22eb_b.jpg

ukupna površina kleopatrine plaže je 6km
ostatak od 23km plaža koliko ima alanja, nisu ni nalik kleopatri, kao da se ne radi o dva zaliva..
napravljene su od veštačkog peska u skorije vreme. takva je i plaža kejkubat...

3848539724_9a2b22a241.jpg

konakli, side, mesin, managvat, od i prema antaliji i to gde se kupaju turisti...ne bi se moglo nazvati plažama...to su neuslovni izlasci na more, makar se radilo i o risortima sa 5* (ako uopšte imaju "plaže").....

sirove fotke..nastafak u sledećem broju....;)

Poslednja izmena:
Moonjo prelepe su slikice, bas sam dusevljena!

Izbegavaj hotele na Konjalti plaz ( il tako nekako) to je gradska plaza i tu se kupaju i sami Turci.
Plaza se zove Konyaaltı, i jeste gradska plaza, odnosno ne pripada ni jednom hotelu. Ali plaza je super! Polu peskovita polu sljunkovita. Tacno je uglavnom dolaze turske porodice sa decom. Ali ja ne bih nikome preporucila da izbegava ovu plazu, naprotiv. Ja bas imam lepo iskustvo. Totalno opusteno.

do drughih plaža možete stići jedino sa mora. ako krenete na krstarenje. ovo je Haremska plaža.

3847981345_47eb857209_b.jpg

boje mora su zaista ovakve. fotografije nisu obrađene.... more je puno ribe, koje vas u plićaku vas stalno grickaju i dosađuju. nema meduza. retko kada se pojave. kejkubat jedno od staništa morskih kornjača sredozemnog mora...kad zaronite, vodite računa da vas neopije božanstveno plavo ( :

l

3847982919_5bb8b37bd6.jpg

3848617266_3a9c6df445.jpg

jedno od obeležja Alanje je pećina Damlataš - Crvena pećina. nalazi se na početku Kleopatrine plaže (damlatašu). zvaničan podatak je da je ova pećina lekovita i da leči astmu. kažu da se potrebno provesti u njoj nekoliko sati dnevno u periodu od 3-4 meseca. ulaz se naplaćuje nekoliko evra ( 3 ili 4, ne sećam se) i svakodnevno je u špicu sezone prepuna ljudi. tempreratura je u njoj vlažna, bićete mokri do gole kože, ali je osećan fenomenalan kada se iz pećine izađe. specifičan je zaista miris crvenih stalaktita. prolaz kroz pećinu je na nekim mestima toliko nizak, da jedino deca mogu da se provuku.

3847758905_c798aa274e.jpg

3862807998_f1facd8046.jpg

............

kao i u svakom turskom gradu, tako i u alanji postoji spomenik "ocu turaka" - kemalu ataturku, u alanji postoje zapravo 2 spomenika. atarturk je uveo švajcarsko zakonodavstvo , zabranio nošenje fesova i omogućio prava ženama, uveo prezimena za građane. ataturk je danas perzime koje nijedan građanin ne može da ima, zaštićeno je zakonom... u gradu postoji etnografski muzej i ataturkova kuća.

3862859184_28e59ddac6.jpg

no, i pored toga, turska je daleko od laičke države. na svakih dvadesetak metara na potezu bulevar kemala ataturka (prema kleopatri) i kejkubatu nalaze se džamije, tako da prilikom izbora hotela imate u vidu i tu okolnost. u doba ramazana sa tvrđave sa oglašava top koji najavljuje zalazak sunca .... centralne džamije su delom otvorene za turiste, pa možte i da ih posetite.. ova je jedna od manjih, sa samo jednim minaretom. broj minareta, inače, ništa ne znači. više je hvale radi i pretencioznosti...
3847795019_ff198416f7_m.jpg

ovo je, inače, uobičajeno odelo za plivanje vernica i viđaćete ih često na javnim plažama

3847752215_83f7cde493.jpg

alanja je grad od 300.000 stanovnika. od toga, u gradu živi i veliki broj stranaca, nemaca ima 5.000. sama turska ima 70 miliona i naveći broj stanovnika ima između 24 i 26 godina. svega 6% stanovništva je starije od 65 godina ...turci su porodični ljudi, u proseku svaka porodica ima troje dece.

vegetacija je alanji fenomenalna. zbog palmi je nazivaju majamijem mediterana, pored palmi tu je drveće magnolija, žbunovi jasmina i kojekakvog raznovrsnog cveća....

3847789177_d17dc09cfb_m.jpg

3848544760_934c5a8c73_o.jpg

noćne temperature se kreću oko tridesetak stepeni. dnevne do 45. temperature peska na plaži dostižu celih 80 stepeni. nekome je vruće, a nekome ne....

3847753049_583ff1d29e_o.jpg

Izleti
Alanja je na dve reke: Dim i Kupručaj. na njima je organizovan rafting, ribolov, uživanje i kupanje u vodi čija je temperatura 6 stepeni. postoji organizovan safari, obilazak planine Taurus, vodopada. imajte u vidu dnevne temperature i da se obično kreće oko 9 ili 10 sati ujutru.

ozbiljan mamac za decu je delfinarijum i Vodeni svet, na desetak kilometara od alanje, gde možete da ronite u bazenima sa tropskim ribama, čak i da dodirujete ajkule. cena ulaznica u delfinarijum sa kompletnim programom , plivanjem sa delfinima i ručkom je 100€ ...

u alanji možte da rentate razne vrste automobila. suziki džipove, bicikli su npr. 5 € dnevno do 10€, za koliko možete da iznajmite i skutere.
alanja nema klasične dolmuše kao ostali gradovi, već male udobne autobuse koji saobraćaju na svakih 10 minuta, ali ne idu npr. u akva park ili delfinarijum. idu alanum(tržni centar, pa do kraja kleopatrine plaže)...

za sve izlete budite strpljivi. ljudi iz agencije će vam ponuditi krstarenje najpre, a zatim i sve ostale izlete po verovatno nešto višoj ceni, nego agencije po gradu. ima ih mnogo i cene se razlikuju, ali svi rade iste izlete. dosadni su i saletaće vas non-stop u šetnji. dakle, razlika u ceni izleta je nekad i do 10€, pa odlučite sami.... inače, što se tiče zabave, postoje karting staze, paintball poligoni, sve što vam padne na pamet...
kurs ronjenja po osobi košta 35 evra, sa svom opremom i odlaskom na more, ali ćete platiti i još 35 € za usluge prevoza bordićem....
cene krstarenja su od 25- 35 €.....

menjačnice: k
urs tl-€ je 2, 0965 za 1€.... hoteli, pošte idt. daju najmanje, pa menjajte na Ataturkovom bulevaru, prema Bazaru...i to sa desne strane ulice. nisam uspeo da shvatim logiku, al iz nekog razloga tamo je najpovoljniji kurs.

ovaj auto možete da iznajmite za nekih 15 e, a i manje, sve zavisi od vaše umešnosti u cenjkanju...
3848564084_604dfb8615_m.jpg

ako imate neku od kartica i 170€ na računu možete da iznajmite ovaj električni bicikl ili (bicikl sa motorom)

3848544458_df466acb6d.jpg

3848534260_4a98d7a100.jpg

akvapark:

udaljen 25km od alanje. sama alanja ima mini akva park, a za veće avanture treba doći u ovaj, koji je po veličini drugi u turskoj, nakon onog u Kušadasiju. istovremeno je i hotel, tako da bi vaši klinci tamo bili oduševljeni (a vi verovatno umrli od dosadne nakon par dana)..

3848780590_119ffff4b7.jpg

tu je 5 opasnih tobogana, desetine manjih, kamikaze, bandžiji, akva park za namlađe, rafting, bazen itd. i dnevna karta sa ručkom je od 25-35 € (zavisi gde ste kupili aranžman:..)

ovde prave talase dva puta dnevno, a ispod je i "tajna odaja"...

3848779432_cf637e4bb3.jpg

kad se "smoreni" vratite iz akva parka, možete sebi da priuštite pravo brijanje britvom, masažu ramana i tretman lica vlažnim peškirima. sređivanje obrva i dlaka iz nosa. komplet usluga je 10€ :mrgreen:

cena turskog kupatila je 10€. sa masažom i pilingom - 20, 25 €
sve prodavnice i uslužne del. rade celog dana od 9, pa do 2h posle ponoći.....
što se tiče bazara, centralno mesto kupovine, sa obe strane ulice i nizu drugih sokaka...zlato i srebro je izuzetno, radi se filigran i novi dizajn, prilagođen trendu. e, ovako: cenu zlatnog lančića smo oborili sa 380 na 240 €, a sreb- narukvicu smo kupili za 140€...običan sreb. prsten sa veštačkim kamenom je npr 8€ najniža cena..kad se cenjkate ne stajte ako niste zainteresovani, ili kažite gledam, ali ne upuštajte se u razgovor, ako krenete u cenkanje, odmah pitajte za "njegovu najnižu cenu"..sa kojom se vi nećete složiti i recite onoliko koliko ste nameračili da potrošite...naoružajte se čeličnim živcima....

3848604840_9084f42581.jpg

alanja je poznata po noćnom životu. diskoteka do diskoteke. havana beach club na plaži na kojoj je preko celog dana i noći žurka ili cuba na marini, šetalištu..

3848610424_bd85bde404.jpg

3848580482_eab1011dd4_m.jpg

postoje kafići u kojima se puše nargile, zapravo u svakom restoranu možete da ih naručite..mirna, tiha mesta su retkost.... ( : inače, u alanji se izlazi u grad posle ponoći u provod..

3848534906_c4a19c2cb7.jpg

Poslednja izmena:
i, na kraju hotel kojim smo bili oduševljeni. Panorama 4*
http://www.panoramahotel.com.tr/en

usluga, čistoća, hrana ( ne može bolja, dimlenji losos, pastrmka, ražnjići, ma nema čega nema, bilo je i trešanja..) 3l vode za piće obavezno dnevno u sobi, bar sa prelepim pogledom. tu su i animacije i zabava za decu, teniski tereni, odbojka, tursko kupatilo. ko ide sa decom, odlično rešenje, ili parovi - hotel je na 300m od centra i ima svoju plažu, na koju ne dolazi lokalno stanovništvo. hotel radi do kraja novembra i od aprila.
mane: popodne često zna da bude prljava voda na plaži. od 15 dana, 5 dana smo imali kada nam je baš bilo muka od toga.. odnekud se navuku trave, čak i neke daske sam video. ali nisam zbog toga menjao plaže, nego zbog radoznalosti..

pozdrav za one koji su letovali ili će letovati u alanji..:bye:

3847991661_6674fa5001.jpg

let od beograda do antalije traje 1 sat i 45 minuta. od antalije do alanje jo 2 sata vožnje, sa pauzom ... ( :

3847750895_d90ca1d460_b.jpg

Ima li neko iskustva, prvenstveno mislim na klimatske uslove? Gde je najprijatnije, kakva su poznata letovališta u ovom periodu i kako je najpovoljnije putovati? Našao sam preko Neta neke ponude za Česme, Bodrum i Kušadasi, od 25-45e AI u hotelima 4 i 5 zvezdica ali kontam da će put koštati bar 300e!? Imate li neku ideju kako stići najjeftinije do recimo, Bodruma? Sve preporuke su dobrodošle!

Kusadasi i Cesme su mozda od svega najjeftiniji jer su najblizi za putovanje autobusom, ali ja sam uvek za antalijsku regiju, sama antalija je skuplja varijanta, u alanji nisam bila ali vidim da agencije nude pristojne ponude. Uvek pre u antalijsku regiju nego 30 sati voznje za kusadasi.
Inace ja sam za tursku uvek od Januara do Decembra. Prelepa zemlja.

Poslednja izmena:
Kusadasi i Cesme su mozda od svega najjeftiniji jer su najblizi za putovanje autobusom, ali ja sam uvek za antalijsku regiju, sama antalija je skuplja varijanta, u alanji nisam bila ali vidim da agencije nude pristojne ponude. Uvek pre u antalijsku regiju nego 30 sati voznje za kusadasi.
Inace ja sam za tursku uvek od Januara do Decembra. Prelepa zemlja.

Brine me malo ovo ćudljivo vreme, jeste da svaki pristojan hotel ima bazen ali ipak, more je more... Antalijska regija mi je OK ako nađem povoljno avio karte...

Brine me malo ovo ćudljivo vreme, jeste da svaki pristojan hotel ima bazen ali ipak, more je more... Antalijska regija mi je OK ako nađem povoljno avio karte...

Joj pa vidi za veme ti ne mogu puno pomoci jer kako kazes i jeste cudljivo. Bila sam u Marmarisu 2007. u septembru i 10 dana jedan jedini oblak nisam videla, bilo je fantasticno vreme, dok evo sada u avgustu sam bila u antaliji i poslednjih 5 dana uvece je obavezno bilo oblaka ali nije bilo kise uopste i bilo je jako toplo. Danas vidim da je 30 stepeni i u antaliji i u alanji... a za oktobar stvarno nista ne mogu da garantujem...

Evo malo mojih utisaka...
Agencija Argus,.Kusadasi
Put
Krenuli smo tacno u 7:00.Autobus br.2,muzika po nasem ukusu.Na granicama se nismo posebno dugo zadrzavali.Preporuka za restoran Evropa,u Bugarskoj.Cene su i dalje iste,5 evra za meni.Piletina odlicna.Na turskoj granici su nas pregledali termalnom kamerom da provere da li neko ima povisenu temperaturu zbog ovog gripa.Oko 2h stizemo u trzni centar Ulsoj(zaboravila kako se pise u originalu).Naravno da skratimo vreme bilo je nasih filmova.U Kusadasi smo stigli za 25h,posle predjenih 1420 kilometara.
Hotel
U pitanju je hotel Melike.Mi smo zadovoljni,koliko para toliko muzike.U prethodnom postu sam napisala neke utiske.Osoblje je bilo super.Posebno cu pomenuti Sulejmana i Ferhata,koji rade u restoranu.Mi smo bili na prvom spratu,soba 1206 sa pogledom na ulicu.Drago mi je sto smo izabrali hotel blizu plaze,jer sam mogla i kada imam sat vremena fore da se brcnem.Bee ga je odlicno opisala prosle godine.Da,cekali smo do 14h da dobijemo sobu,jer je prethodna smena izasla u 12h.
Plaze
Bili smo na Ladies beach-ok,nije tako lose kao sto se prica.Bili smo dva dana po pola i jedan ceo.Naravno pesak je prljav tamo gde nisu lezaljke.Cena za 2 lezaljke i suncobran 15 lira.WC se placa 1 liru i odvratan je.Green beach-bili smo u peskovitom delu.Ovaj dan je voda bila prljava u pocetku,ali se posle iscistila.Cena lezaljki 15 lira sa suncobranom.Lost Paradizo-ovde nam se bas svidelo.Ima deo gde je pesak i gde je trava.Mi smo pronasli lezaljke koje su malo izdvojene od ostalih i bas smo uzivali.Cena 2 lezaljke je 10 lira i gratis suncobran.Ima besplatan tus,kabina za presvlacenje i wc koji je cist.Mili park-do Mili parka smo hvatali dolmus na glavnoj stanici.Cena karte u jednom pravcu je 5 lira,ulaz se placa 5 lira.Bili smo na prvoj i drugoj plazi.Prva je pescana i ima mnogo Turaka koji donose tone hrane.Voda je cista i stvarno je lepo.Drvene lezaljke su besplatne sa suncobranima koji su slamnati.Ima i onih koje se placaju,one su 20 lira.Otisli smo i do druge plaze.Dolmus nismo platili jer je bio vozac koji nas je dovezao do parka i nije hteo da nam naplati.Druga plaza je sa onim oblim kamenjem,i manje je posecena nego prva.Ceo dan sam se pitala gde su te divlje svinje i eto jedne.Tri metra od nas,uzima kesu sa hranom i odlazi.Uspela sam da je slikam.Dolmus nazad 6 lira po osobi.
Jedino sto se meni nije svidelo je to sto su talasi,na svakoj plazi,vec od 15h.Ne svidja mi se jer se plasim,ali eto prezivela sam :D
Izleti
Prvo smo isli na info turu koja je ove godine besplatna.
Isli smo u Efes sa Argusom-28 evra.Toliko toga je napisano tako da necu ponavljati.Jednostavno vredi videti.Naravno najjaci utisak je ostavila Celzusova biblioteka.Utisak upotpunjuje vodic Veljko,koji je bio odlican.Prijena,Milet i Didim sa Argusom-30 evra,i u ostalim agencijama je ta cena.Izlet je bio organizovan jer je nas devetoro pitalo za izlet.Inace Argus ga ne radi.Maslacak je ovaj izlet,prosle godine,odlicno opisala,tako da ne znam sta bih dodala.Na mene najveci utisak je ostavio Apolonov hram u Didimu.I opet cu da pohvalim Veljka.U Didimu smo imala fantastican rucak u restoranu koji gleda na hram.U povratku smo svratili u Soke.Ovaj dan nam je bio najlepsi,Isli smo na super izlet,soping,plaza,uvece dobro zezanje...sta jos da se pozeli? :D .Ovde cu ubaciti i Ostrvo ptica.
Restorani
Isli smo u jedan restoran koji je odmah kod Hotela Marti na pocetku Ladies beach,ne znam kako se zove.Preporucujem ga.Rucak za dvoje(ne hamburger) sa picem,uz gratis predjelo i lubenicu od 20-24 lire.I na Green beach ima jedan,jedini je, restoran,opet ne znam kako se zove.Tu smo jeli najlepsu piletinu.Dobije se jos brdo pomfrita,salata,hleb i pice 22 lire,za dve osobe.Restoran Parot,na setalistu Ladies beach je ok.I naravno bili smo u Ozsut-u.
Prevoz
Odlican.Dolmus staje ispred hotela,broj 5,do centra je 2 lire,indi-bindi 1,5 lira.Na glavnoj stanici ima jedan brka koji te odvede do dolmusa koji ti treba,ako ne znas.

Ratluk i pistace smo uzeli kod onog naseg sto je jeftiniji od Miskovica.Decku i meni je stvarno bilo divno :stidljivko: .Od suvenira smo kupili male nargile,i Fatimino oko magnete.Odusevili smo se butikom Roda Denim.I naravno Ambar.

Iz Kusadasija smo krenuli u 14h,u Beogradu smo bili u isto vreme sledeceg dana.

Poslednja izmena:
godinama već idem u grčku na more pa ove godine rešila da promenim i idem u tursku ali ne znam ništa o njoj. sve što sam pročitala je nemoj kušadasi i marmaris jer imaju lošu plažu i more, nemoj alanju i antaliju jer je visok procenat vlažnosti, o bodrumu nisam ništa posebno pročitala. i gde onda ići, šta preporučujete?

Back