"Vikend snajperisti": Istraga u Italiji zbog sumnje da su Italijani plaćali da u opkoljenom Sarajevu gađaju "žive mete"

A zasto mrsiti i ne priznati da su oduvek postojale zveri medju ljudima nebitno koje su nacionalnosti i etnicke grupe i relatizovati zlocine?

I dokle vise strani tajkuni i strani placenici i ne priznati da ima gomana i medju nama i
da je odgovornost ponekad nasa?

Ето тема за ЉИС .. Воле ли женске звери или само воле јањетину које звери доносе

@tab503

A zasto mrsiti i ne priznati da su oduvek postojale zveri medju ljudima nebitno koje su nacionalnosti i etnicke grupe i relatizovati zlocine?

I dokle vise strani tajkuni i strani placenici i ne priznati da ima gomana i medju nama i
da je odgovornost ponekad nasa?
Према твојој логици, пошто свака нација има криминалце, а криминал је нормалан, зашто су онда ратни злочини усмерени само на српску нацију?

Ето тема за ЉИС .. Воле ли женске звери или само воле јањетину које звери доносе

@tab503

Не волим ништа од тога. Волим људе који су разумни, отпорни и имају интегритет.

Према твојој логици, пошто свака нација има криминалце, а криминал је нормалан, зашто су онда ратни злочини усмерени само на српску нацију?

Znaci ok su zlocini sa nase strane?
A osudjujemo tudje?

Poslednja izmena:
(Nakon što sam to pogledao/la, stvarno ne znam da li su zapadni novinari manje inteligentni od AI ili misle da je prosečna inteligencija javnosti tako niska da ih je lako prevariti?)
---

Када се говори о томе да ли су богаташи или странци икада плаћали да у рату „осете адреналин“ кроз стварно пуцање на људе, то на први поглед делује готово невероватно. Али историја показује да у неколико ратова — нарочито у деловима Африке, у неким блискоисточним сукобима, па чак и у појединим грађанским ратовима — заиста постоје поуздане приче да су локалне паравојне групе, због новца, допуштале странцима да се приближе линији фронта, да пуцају, па чак и да „учествују“ у насиљу као вид болесне забаве.
Ово није нешто што је измишљено тек данас — то је феномен који се понекад појави у хаотичним зонама где је власт расцепкана и где се оружане групе финансијски одржавају свим могућим средствима.

То значи:
идеја сама по себи није немогућа у апсолутном, светском контексту.
Али кад применимо ову анализу на опколјено Сарајево 1992–1995, ситуација изгледа потпуно другачије и захтева много строжи логички приступ.

① У теорији, учешће америчких богаташа у оваквим мрачним „ратним доживљајима“ није немогуће(јер постоје светски преседани)

Када погледамо шта се дешавало у Сијера Леонеу, Либерији, појединим деловима Сирије и Либана, као и у неким ратовима у Централној Африци, видимо исту појаву:
локалне групе су омогућавале странцима да посматрају насиље, да пуцају у контролисаним ситуацијама, или да буду смештени на положајима „зарад новца“.
Дакле:
морална изопаченост не познаје држављанство ни богатство — ако постоји хаос и продаја оружја, овакве ствари понекад испливају.

У том смислу, не може се апсолутно искључити да би група богатих Американаца имала интересовање за овакву „болесну авантуру“ у некој ратној зони.
② Али у Сарајеву — СИГУРНО НЕ на страни под контролом Срба
Ово није ствар политике, него чисте војне логике и структуре територије.
  • Српске линије око Сарајева биле су строге, професионално организоване.
  • Приступ фронту је био строго контролисан; улазак странца био би моментално примећен.
  • Свако кретање у зони фронта видели би UNPROFOR, посматрачи, медији, становништво.
  • Американци су били најпроучаваније националности у целом рату — Србима би било апсолутно самоубилачки да окупатор западних медија уђе у њихов сектор и да то нико не примети.
Поред тога, има и један кључни фактор:

САД и западни медији су били непријатељски настројени према Србима.
То значи:
чим би западни новинари сазнали да су Американци били на српским положајима — настао би дипломатски скандал огромних размера, а то је апсолутно супротно српским интересима.

Срби би били последња страна која би дозволила америчком цивилу да лута по њиховим положајима.
Нема шансе.

③ Ако се тако нешто икада дешавало — онда САМО у делу под контролом муслиманских (бошњачких) снага

Ово није политички став, него анализа стварних услова унутар Сарајева.
Муслиманске снаге су контролисале унутрашњост града, а то је подразумевало:
  • потпуну слободу кретања у већем делу урбане зоне;
  • директан контакт са западним новинарима, дипломатама и хуманитарцима (којих је у граду било много);
  • могућност да странце уведу у поједине зграде, станове, кровове, положаје које су држале јединице АРБиХ;
  • и најважније:
    САМО су они могли Американцима гарантовати непосредну безбедност у граду.
Српске линије су биле спољашње — нисте могли некога „тајно“ одвести на линију 50–100 m од фронта без огромног ризика и без масе сведока.
Али у граду, унутар муслиманске контроле, постоје десетине локација које су биле погодне за овакве активности, а које би могле остати скривене.

Дакле, ако је овакав феномен у Сарајеву уопште постојао,
морао би бити на муслиманској страни.

④ А ако се нешто овако заиста догодило — НИКАДА не би постојало јавно признати доказе

Ово је суштински део логике:
  • Ако је локална јединица стварно дозволила странцу да пуца из града на линије фронта,
    то би заувек уништило њихов легитимитет.
  • Свако откривање такве информације изазвало би огроман међународни скандал.
  • АРБиХ би ризиковала губитак политичке подршке Запада — а то је била њихова највећа стратешка предност.
Зато, и да се нешто слично десило,
ниједан документ, ниједан сведок са позиције власти, ниједан запис — никада се никада не би појавио.

Све би било потпуно затворено, негирано и избрисано.

1. Амерички богаташи који траже болесне „ратне доживљаје“ нису немогући — свет има преседане.
  2. У Сарајеву то није могло бити на српској страни — војно, логистички и политички немогуће.
  3. Ако је постојало, било би само у муслиманској зони, јер једино тамо Американци могу ући и бити заштићени.
  4. Таква ствар никада не би могла бити јавно призната, нити би постојали документи — то би уништило локалну војну и политичку структуру.

Погледај Претерани ЈУначе ( то ти ваљда значи име .. презиме.. шта ли ) филм Wag The Dog .

Ту ти је цео сценарио '99те .

Да ли је САД остао исти .. остао је.. Подржавају ли и даље западаши запад .. подржавају ..

Него реци ти мени .. онако у четири ока..

Зашто Кинези не изаћу са признањем да је њихов робијаш исекао анкере ...?

Znaci ok su zlocini sa nase strane?
A osudjujemo tudje?
Zaista ne znam šta ste vi zapravo počinili. U današnje vreme ja više ne smem da verujem ni jednoj reči zapadnih medija. Čak i ako bi ti u ime celog srpskog naroda priznao te navodne zločine, ja i dalje ne bih mogao da budem siguran da je to istina.

Zaista ne znam šta ste vi zapravo počinili. U današnje vreme ja više ne smem da verujem ni jednoj reči zapadnih medija. Čak i ako bi ti u ime celog srpskog naroda priznao te navodne zločine, ja i dalje ne bih mogao da budem siguran da je to istina.

Bitno je da ti verujes nasoj propagandi da smo nebeski narod i da zivimo u zlatnom dobu

Toliko je zla bilo u nama da niko nije morao da nas podstiče; možda malo dnevnik u 19 i 30, sa dnevnikovim dodatkom :dash:
..........u kome pop iz Drnisa u Lici prikazuje odsecene prstice srpske dece u maramici POZIVAJUCI SRBE DA TO NE DOZVOLE...................a srpski narod ni jednog trenutka ne pitajuci se dal su to stvarno uradili hrvatski ekstremisti ili MI6 - agenti................ako se taj zlocin uopste i dogodio.U ratu se sve izmislja.
Bilo kako-bilo, srpski narod se odazvao "popovom pozivu" i krenuo u hrvatsku da osvete zrtve.
Paralelno tom dogadjaju i arkanovi dobrovovoljci "masakrirali" su hrvatsko stanovnistvo u krajini na sta su hrvatski gradjani odgovorili istom merom..............OPET , NE PITAJUCI SE DAL TI ZLOCINI NISU POD "LAZNOM ZASTAVOM" , NARUCENI IZ LONDONA..........................

"Ovce" , korisni idioti , su na obe strane odmah progutale udicu i..............RAT JE OTPOCEO..........a kada rat jednom pocne, SVI POSTAJU OVCE JER SE UVODI INFORMATIVNA CENZURA....................i sve se odvija po planu , sve do cilja kada se hrvatska uvlaci u NATO, na Kosovu NATO-baze, ...................
A "OVCE" I DANAS PRICAJU O USTASKIM, CETNICKIM, SIPTARSKIM I MUSLIMANSKIM ZLOCINIMA.........................

Otac jednog mog prijatelja je bio "soldier of fortune", dakle išao na razna ratišta pa čak i u džunglama. Nije mogao da živi a da ne ubija, držala bi ga depresija koju bi potapao sa alkoholom i drogom. Sećam se kada mi je pričao da je čini mi se Borne-u, u džungli bio sukob među 2 plemena. On se pridružio jednom plemenu i proveo prilično vremena ratujući protiv drugog plemena. On to nije činio za novac, već ličnog nagona. Pričao mi je da kada ubije nekog iz drugog plemena, tradicija među njima je bila da odeseče glavu toga ratnika, da je potpuno očisti do kostiju i u lobanji napravi garavu smesu od izgorelog kokosovog oraha i istetovira znak na leđima, izgledalo je poput palme i time potvrdi da je primio duh od toga ratnika. Podigao je majicu I ponosno mi pokazao leđa koja su bila prekrivena desetinama ovoh simbola. Da neznaš ništa o njemu mislio bi da je normalan i prijatan čovek sa kojim možeš.lepo razgovarati uz kafu I piće bez ikakvog osećaja da se u njemu krije sadistički ubica. Koliko li je samo takvih ljudi u svetu, među nama koji eto, samo radi ličnog zadovoljstva ne vezano za religiju, osvetu mržnju ili drugo, imaju nagon da oduzimaju ljudski život a da pri tom, to ni najmanje ne dotiče njihovu savest.

1000025230.jpg

1000025232.jpg

Гађали су и артиљеријом ону пијацу, французи рекли да је са тог положаја долетела граната. Ал, ко те пита удри по Србима. Такво време било.

Гађали су и артиљеријом ону пијацу, французи рекли да је са тог положаја долетела граната. Ал, ко те пита удри по Србима. Такво време било.
Bosnjacki ISISovci su poznati kao velliki humanitarci.

Pitanje je ko sa ovom pricom odvlaci paznju od jucerasnjih i trenutnih zbivanja u svetu, a ujedno podize tenzije u “regionu” i uvlaci taj napaceni narod u nove sukobe.

Sud u Hagu je zavrsio sudjenja koja su trajala 30 godina; a pitanje za retarde je jel im treba jos jedan rat.

Mislim da je ovaj put potreban lov na sve politicare koji ucestvuju u ovome.

:kafa:

Bosnjacki ISISovci su poznati kao velliki humanitarci.

Pitanje je ko sa ovom pricom odvlaci paznju od jucerasnjih i trenutnih zbivanja u svetu, a ujedno podize tenzije u “regionu” i uvlaci taj napaceni narod u nove sukobe.

Sud u Hagu je zavrsio sudjenja koja su trajala 30 godina; a pitanje za retarde je jel im treba jos jedan rat.

Mislim da je ovaj put potreban lov sve politicare koji ucestvuju u ovome.

:kafa:

Неџад Херенда вози такси у Оландији. Знају тачно где је.

Prvi put cujem za ovo i iskreno sam užasnuta ,ako je sve to tačno, što treba istraga da utvrdi.
Ako je tacno onda su ljudi dotakli dno..na tudoj muci i uzasu rata bogati i bolesni u mozak se zabavljaju
Toliko sam ljuta i užasnuta da prosto ne mogu da poverujem u ovo
Nije tačno, ja znam jer sam cijeli rat bio u srpskom dijelu grada.

Sada ću da pišem ko je tačno snajperisao i ubijao građane Sarajeva.

POSTAVIĆU OVDE SNIMKE I IZJAVE KAO ARGUMENTE PA DA VIDIMO ŠTA JE ISTINA!!!

Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti BiH Edin Garaplija posvedočio je danas, na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, da je paravojna formacija te službe 1995. snajperom ubila francuskog pripadnika Unprofora i da je to potom pripisano srpskoj strani.

18+!!

Snimak ubistva kao i mjesto odakle je došao pucanj možete vidjeti na ovom snimku, ubistvo francuskog vojnika UN izvršeno je sa vrha objekta desno na snimku

Svjedočeći po obavezujućem nalogu Tribunala, Garaplija, koji je bio šef antiterorističkog tima SDB BiH, rekao je da mu je 1996. lider “Ševa” Nedžad Herenda priznao da je njegova jedinica počinila ovaj i druge zločine.

Herenda je, po Garaplijinim riječima, priznao da je sa zgrade Izvršnog vijeća BiH u maju 1995. ubio francuskog vojnika dok je na ulici ispred hotela Holiday Inn u centru Sarajeva podizao barikadu koja bi građane zaštitila od vatre sa srpske strane.

“Herenda je kazao da je on pucao kako bi UN okrivio Srbe”, rekao je svjedok i dodao da je Herenda za taj zločin dobio 2.000 maraka.

Garaplija je izjavio da je formacija zvana “Ševe” u maju 1993. ubila i “sarajevske Romea i Juliju” – 25-godišnje Admiru Ismić i Boška Brkića dok su pokušavali da iz centra Sarajeva preko Vrbanja mosta pređu na Grbavicu.

https://detektor.ba/2015/03/31/zlocini-tajne-grupe-seve/

Back