TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je sve zato što ste toliko naivni da možete za 200 evra da letujete deset dana u V I L I.
Vila košta najmanje 200 evra dnevno, a sve ostalo je samo REALNOST !

Ja živim i radim u Grčkoj i dobro znam cene.

P.S. A vi što mislite da je lepše u Turskoj, samo idite i NEMOJTE SE NI VRATITI !!!!!!

Delim misljenje gospodina,
Grcka cist promasaj,a papreno skupo, pri tom zele da te na svakom koraku pokradu,za pola evra ili evro kako gde...........toliko loseg iskustva nisam imao,los apartmana placen papreno,gazda koji je maltretirao goste,ma uzas,ne mogu ni da opisem koliko loseg i gorkog iskustva nosim sa ovog letovanja iz cuvene evropske unije tj Grcke.Cetvoroclana porodica sa dvoje male dece,pa ovo letovanje je bio pakao za gomilu para..............a sto se Turske tice......za duplo manje para,prosle godine u hotelu...........samo lepe uspomene...........postovali su nas na svakom koraku i tu smo se osecali kao pravi gosti............lepe plaze..........more.....smestaj...klanjali su nam se do zemlje,sto u prodavnicama,sto u hotelu.prema tome ko voli nek izvoli,a vi sto zivite u Grckoj to je vas izbor...........mozda za bolje i ne znate...........pozdrav

Putuj kao grof - letuj kao sluga

Agencija Conte, koja nije "od juče", ovim postupkom se svrstala u ne tako malobrojnu grupu sitnih muvatorskih putničkih agencija za koje su putnici samo ovce za šišanje, a profit po svaku cenu je sveprisutni aksiom koji odnosi prevagu nad svim ostalim pravilima dobrog poslovanja.
Inače, Conte vam i dalje nudi da putujete kao grof. Pa ko voli, neka izvoli!

Zato sam ja odavno prestala da koristim turisticke agencije.Mada sam prestala i da idem na letovanja...al shta ces...mora da se shljaka...
Naravno,uvek ima izuzetaka,samo treba biti te srece da naletis na agenciju koja te nece za**bati i umesto obecanog raja uvaliti vam sobu i male gadne,gmizuce cimere...Naime, jedan od mojih prvih odmora protekao je ovako:u brosuri slika malog,urednog pansiona pored plaze,svetla ,cista soba,klima uredjaj,tus.....ja tamo, udjem u sobu i umalo se ne ispovracah....smrad ustajalog vazduha,mokra posteljina i nesto sto je neverovatno licilo na bubasvabe gmize po podu...odvratno.....kad se toga setim..:sad2::dash:

a agencija je dobila:rtfm:

Delim misljenje gospodina,
Grcka cist promasaj,a papreno skupo, pri tom zele da te na svakom koraku pokradu,za pola evra ili evro kako gde...........toliko loseg iskustva nisam imao,los apartmana placen papreno,gazda koji je maltretirao goste,ma uzas,ne mogu ni da opisem koliko loseg i gorkog iskustva nosim sa ovog letovanja iz cuvene evropske unije tj Grcke.Cetvoroclana porodica sa dvoje male dece,pa ovo letovanje je bio pakao za gomilu para..............a sto se Turske tice......za duplo manje para,prosle godine u hotelu...........samo lepe uspomene...........postovali su nas na svakom koraku i tu smo se osecali kao pravi gosti............lepe plaze..........more.....smestaj...klanjali su nam se do zemlje,sto u prodavnicama,sto u hotelu.prema tome ko voli nek izvoli,a vi sto zivite u Grckoj to je vas izbor...........mozda za bolje i ne znate...........pozdrav

Letujem u Grčkoj godinama,nikada nisam imala loše iskustvo o kome Vi pišete.Loš apartman!?uplatite bolji hotel. Nikad me niko nije prevario ni za pola evra ni za 10 centi,uopšte neznam o čemu Vi pišete.Niko Vam ne brani da idete u Tursku,tamo plačate hotel-ne apartman!Kako to možete da uporedite!!!

Letujem u Grčkoj godinama,nikada nisam imala loše iskustvo o kome Vi pišete.Loš apartman!?uplatite bolji hotel. Nikad me niko nije prevario ni za pola evra ni za 10 centi,uopšte neznam o čemu Vi pišete.Niko Vam ne brani da idete u Tursku,tamo plačate hotel-ne apartman!Kako to možete da uporedite!!!

:) Ne vredi sada pisati o tome,svako nosi svoje iskustvo,neko dobro,neko lose............primorana sam bila da idem u apartman zbog male bebe..........i to je placeno debelo,najbolje sto je bilo u ponudi,prema tome,ne poredim hotel i apartman vec gostoprimstvo i odnos prema gostu.............za Grcku jako tragicno..slicno iskustvo dele i moji prijatelji,prema tome kao sto i rekoh,bilo bi jako lepo da sam sa svojom decom uzivala i odmarala se na moru,a ne maltretirala.........u svakom smislu,Grcka i dalje, tvrdim..........ma koja evropska unija...xaxaxa....pozdrav vama...........

Putuj kao grof - letuj kao sluga

Za sve one koji možda planiraju da sledeće godine letuju u aranžmanu agencije Conte, evo kako smo moja porodica i ja proveli desetodnevni boravak u mestu Hanioti, od 20 do 30 avgusta. Za one koje mrzi da čitaju poduži tekst, odmah da kažem da su nas bezobrazno ispalili, nasankali usred leta i da smo grozno besni i spremni za dugotrajan legalno-pravni i medijski obračun.

Polazak je zakazan za 19. avgust uveče, sa parkinga iza hotela "Intercontinental" u Beogradu.
Ispred solidno očuvanog autobusa dočekala nas je prijatna sitna gospođa, sa neubedljivim smeškom i više puta išaranim i ispravljanim rasporedom sedenja koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio predviđen za neki drugi autobus, ali je srećom broj mesta za sedenje bio isti pa smo se nekako smestili i krenuli na dugo putovanje do željenog odmora na moru.
Put je protekao bez većih iznenađenja, sa pauzama na svakih sat i po, čekanjem na graničnim prelazima (braća makedonci i dalje treniraju strogoću: 3 sata čekanja za 2 sata prolaza kroz njihovu živopisnu zemlju).
Sledećeg dana oko 13.00 stigosmo u Hanioti, umorni ali i srećni što ćemo se odmoriti, istuširati i prepustiti se čarima grčkog mora. Dobro, ne baš odmah, pošto su sobe bile očišćene tek oko 15.00, jer kako nam je objasnila prijatna gospođa koja nas je dočekala, malo su kratki sa osobljem (!), pa se i ona lično potrudila da nam ulepša boravak, zamenivši buđave jastuke koje smo zatekli u našoj sobi novim.
Prizemni studio "Kostas" u kojem smo smešteni je na prvi pogled izgledao kao i na fotografijama iz brošure: tri kreveta, kuhinjica, kupatilo, klima uređaj. Ništa luksuzno, ali više nismo ni očekivali za pare koje smo dali, ali ni manje. Na našu žalost, u sledećih par dana ćemo spoznati dubinu zablude u koju smo naivno upali.
Moram da napomenem da smo i ranijih godina letovali u apartmanima sličnog cenovnog ranga, pa smo bili spremni na sitne nedostatke, ali ne do te mere da nam odmor bude upropašćen.
Dakle, već posle par sati provedenih u studiu zapazili smo "sitne" nedostatke: zarđali rešo, napukli plafon, vlaga na zidu, tuš bez zavese, vodokotlić koji se puni čitavu večnost. Pa dobro, sve će to izgledati manje strašno posle dobro prospavane noći. Greška! Grubim arhitektonskim previdom, u studiu su izostavljeni otvorivi prozori, pa smo noć proveli u znojavom polusnu. Od klima uređaja smo odustali posle 5 minuta, jer hladan i ustajao vazduh bije direktno preko kreveta.
Sledećeg dana smo potražili prijatnu gospođu iz agencije i ukazali joj na našu potrebu da tokom noći dišemo vazduh sa normalnim procentom kiseonika, a ona nam je pružila očigledno rešenje koje je nama promaklo "Imate dvoja vrata, otvorite ih i napravite promaju!". I zaista, studio je "prolazan", ima vrata na oba kraja, što je odlično rešenje za privremeno provetravanje. Sledeću noć, dok su supruga i sin mirno spavali, ja sam proveo opet u polusnu čekajući da neko ili nešto ušeta ili ugmiže kroz širom otvorena vrata.
Ujutro sledećeg dana sam opet potražio prijatnu gospođu i decidno tražio da nam obezbedi drugi smeštaj, ako je moguće sa prozorom. I gle čuda, već istog dana oko 20.00 premestili smo se u drugi studio u istom dvorištu, ovaj put sa jednim otvorivim prozorom. Našu sreću nije mogao da pomuti začepljen odliv u kupatilu, rupa na vratima kupatila (pa mora ta voda negde da ode), kao ni WC šolja koja curi (prijatna gospođa kaže "pa to vam je čista voda"). Nema veze, utonusmo u dugo priželjkivani san, sa namerom da se ispavamo i sutra konačno počnemo da uživamo. Opet greška!
Negde pred zoru iz sna nas je trgla jeziva lomljava. Prvo što mi je prošlo kroz glavu je "Zemljotres! Samo nam još to treba, a baš smo počeli da uživamo!". Kada sam upalio svetlo, shvatio sam da je akcident lokalnog karaktera: krevet na kome je spavao moj sin je pukao i dete je završilo na podu.
To je bila poslednja kap u čaši.
Uljudno smo sačekali da se prijatna gospođa probudi oko 8.00 i pokazali joj šta se dogodilo. Njenu ponudu da nam zameni krevet smo glatko odbili, jer smo smatrali da posle tri dana "sitnih" nelagodnosti imamo pravo da zahtevamo novi smeštaj u kome neće biti iznenađenja.
Pošto do 13.00 istog dana nismo dobili nikakav odgovor, potražio sam prijatnu gospođu koja mi reče da je poslala SMS agenciji (!), ali da joj još nisu odgovorili. Na moje insistiranje je prihvatila da o svom trošku pozove agenciju i dobije odgovor koji smo naslućivali - nema drugog smeštaja, snalazite se sami. Nakon toga smo sastavili detaljan zapisnik o svemu što se događalo u prethodna 3 dana, potpisali ga, pa smo supruga i ja krenuli u lov na novi smeštaj.
Ostatak odmora smo proveli u prijatnom hotelu sa bazenom, urednom trokrevetnom sobom sa pogledom na more. Naravno, sve to o sopstvenom trošku. U trenucima dokolice smo evocirali uspomene na trodnevni horor koji smo preživeli, a u tome su nam pomogle i detaljne fotografije "sitnih" nedostataka koje sam pedantno slikao od početka našeg boravka, zlu ne trebalo.
Povratak u Beograd je bio bez većih problema, ako se izuzme delimično repariran i nalickan autobus Autoprevoz-a iz Velike Plane, koji je očigledno namenjen za kraće relacije u Smederevskom okrugu i čija su ciljna grupa individualni poljoprivrednici i njihova pokretna roba (sveže voće i povrće, mlečni polutrajni proizvodi i domaća jaja).
Po povratku u Beograd, uredno smo podneli prigovor agenciji Conte, sa svom pratećom dokumentacijom (zapisnik, fotografije, račun iz hotela), i zahtevali da nam izvrše povraćaj novca za usluge koje nismo koristili 7 dana. Dakle, ništa preko onoga što smo već platili, bez naknadnih nematerijalnih troškova izazvanih maltretiranjem. Naravno, dobili smo skoro očekivani odgovor - nema povraćaja novca, ali u duhu dobre saradnje nude nam 20% popusta za neki budući aranžman. Takav nivo cinizma ipak nisam očekivao, pa ću se svakako obratiti turističkoj inspekciji i organizaciji YUTA radi zaštite svojih prava.
Agencija Conte, koja nije "od juče", ovim postupkom se svrstala u ne tako malobrojnu grupu sitnih muvatorskih putničkih agencija za koje su putnici samo ovce za šišanje, a profit po svaku cenu je sveprisutni aksiom koji odnosi prevagu nad svim ostalim pravilima dobrog poslovanja.
Inače, Conte vam i dalje nudi da putujete kao grof. Pa ko voli, neka izvoli!

Napisite nam sta se dalje desavalo i kakav je ishod bio na kraju..pozdrav vama:D

upozorenje: turisticka agencija Zlateks sa Zlatibora prilikom prijavljivanja za izlete uzima telefone za kontakt koje kasnije jedan njihov turisticki vodic zloupotrebljava, prepisuje telefone osoba koje mu se dopadaju pa ih " startuje" preko poruka i danima posle toga poziva...ne ostavljajte broj telefona, ukoliko ne zelite da dozivite neprijatnost, jer tip ume jako da vredja.Nije mlad, ne ostavlja utisak poremecene osobe.

Koja je najbolja turisticka agencija?

Moze li koja je NAJGORA agencija? PAZLJIVO PROCITAJTE!!! :rtfm:
U petak 19.09.2008.god smo se nas 58 putnika vratili, u stvari jedva vratili iz Grcke, iz Kalithee.
Oglas za ovo putovanje sam pronasao u novinama 24 sata. Pisalo je da aranzman kosta 95e po osobi. Agencija "Euro putovanja", adresa Milentija Popovica 32a, trzni centar u bloku 22, lokal 6/1. Okrenem agenciju i oni kazu - Da, to je cena smestaja ali plus 6000 din za putne troskove, vizu i osiguranje. Ok. Odem ja na razne forume da vidim kakva je to agencija "Euro-putovanja", ipak je to 330 evra za nas dvoje i zeljno ocekivani godisnji odmor. Iskreno, nisam nasao nista konkretno. Na samom putovanju sam saznao da su neki putnici ovaj aranzman sveukupno placali po 100e i to ne mali broj njih? :think: Dan pre polaska, odem u agenciju i saznam da su nam vize odobrene. Zvao sam ih naravno pre toga ali nisu imali informaciju. Ok. Odemo iza Sava centra na parking gde je dosao autobus koji je i na oko bio daleko ispod neke turisticke klase. Citiram sa njihovog prospekta: "Autobusi su moderni, turisticki sa klimom, Tv-video, WC, tipa Neoplan, Setra, Man, Mercedes sa 50 ili 75 sedista". Autobusi su po nasoj proceni bili starosti oko 25 godina ili vise, sa klimom i TV-om, naravno bez icega drugog sto je obecano. Nigde nije bilo obelezja agencije "Euro-putovanja" nego "KiM travel". Posedali smo, a posto su prodali vise mesta nego sto autobus moze da primi, angazovan je i kombi. Umesto direktno na autoput, isli smo prvo do Panceva gde smo se izgubili i na kraju ipak nekako pronasli hotel "Tamis" gde je na putovanje cekalo vise od 20 ljudi. Posle Panceva, isli smo i u Kovin po jos nekoliko putnika pa tek onda preko Smedereva izasli na auto-put. Sam put ovim krsobusom ne bih komentarisao, jedino sto mogu da kazem da su vozaci bili krajnje korektni i da su maksimalno profesionalno odradili voznju. Secam se da je jedan vozac bio iz Niske banje. Sve pohvale njima. Secam se da su nam u toku voznje pustili da gledamo film "Titanik"! Dobro je da nam nisu pustali i "Ajkula 1,2,3". Ma nema veze, mi smo se i salili na taj racun. Dobri su momci. Po ugovoru, agencija je trebala po ulasku u autobus da nam da (oni to nazivaju) čekove na po 25e po osobi koje mogu da se iskljucivo iskoriste pri sledecem putovanju sa istom agencijom u roku od 1 godine, jer ce se u stvari za tu sumu umanjiti cena naseg eventualnog sledeceg aranzmana preko njih. Posle 17 sati provedenih u autobusu, stigli smo u Kalitheu. Putnici su izlazili na razlicitim lokacijama, zavisno od toga gde se njihov apartman nalazi.
Mi smo odseli u Oskar 1 studiju. U dvoristu smo cekali oko sat i po jer vlasnik agencije "Euro-putovanja" nije ljudima ni uplatio novac. Kada je vlasnik agencije nakon niz poziva i intervencija ipak uplatio ljudima njihov novac, usli smo u sobe. Sve je bilo stvarno cisto. Druge grupe iz naseg autobusa su bez problema usle u apartmane ali su im kao garanciju dok im pare ne legnu na racun, na recepciji uzeli pasose. Inace, po prospektu agencije, studio Oskar je udaljen 300m od plaze. E pa tu udaljenost pomnozite najmanje sa 2. Sto se tice vlasnika Oskara 1, tj. coveka koji je boravio na recepciji - zamolili smo ga da nam pasosi budu kod njih na recepciji kao i kljucevi dok smo na plazi. Odbili su to i kazu da oni ne cuvaju kljuceve. Covek koji non-stop urla na goste iz cista mira. Njegova zena kaze da je on vojno lice i da je general?! Kada smo se jedno popodne vracali sa plaze, iz "generalove" sobe-recepcije se sirio miris marihuane. O njemu vise ni reci osim da nam je dosta pokvario odmor svojim besovima, vikanjem na svoju zenu i goste. Ajde da sve preskocimo i da predjemo na poslednji dan.

Ustali smo, sredili, spakovali kofere i izasli sa stvarima u dvoriste kao i svi ostali. Taman smo seli kada eto nama naseg Marka, naseg turistickog vodica. Zaista predobar momak, koji nam je NE svojom krivicom doneo losu vest. Prethodno vece, 3 autobusa sa oko 150 turista, radnika Petrohemije iz Panceva koji su uplatili aranzmane, trebala je da dodje u Kalitheu, a mi bi se sa jednim od tih autobusa vratili kuci. Medjutim, vlasnik agencije "Euro-putovanja" nije ni auto-prevozniku isplatio vec tri ture. Putnici su usli u autobuse a dogovor je bio da im Sasa, vlasnik agencije novac donese pre polaska. Vozaci su ga cekali i cekali a onda su zamolili putnike da napuste autobuse. Marko nam je preneo tu vest da autobusi nisu ni krenuli sinoc iz Beograda, sto znaci da ako i krene tog trenutka iz Beograda, necemo stici da na vreme predjemo Grcku granicu a grupne vize nam isticu u ponoc. Otprilike u isto vreme saznajemo da nasi saputnici iz drugih apartmana ne mogu da uzmu svoje pasose i stvari jer vlasnik agencije "Euro-putovanja", izvesni Sasa, nije nasao za shodno da ni tim ljudima uplati njihov novac. :whistling: Znaci - agenciji je sve placeno a on pare nije prosledio. Cak je jednoj putnici koja je agenciji PLATILA smestaj sa doruckom i vecerom dosao vlasnik restorana na vrata sa racunom od 220e zahtevajuci da ona tu hranu, kao i boravak plati. Ona mu je pokazala priznanice i vaucer agencije da je za tu ishranu vec platila 240e - sto je vise nego sto je potrosila i naravno platila je i za smestaj. Nije bilo sanse da se argumentima sporazumeju nego ga je njen sin udaljio od svoje majke. Nije bilo fizickog kontakta ali verbalnih sukoba da. Uzeli su stvari i momentalno napustili hotel iz straha da ne bi prosli kao drugi putnici agencije "Euro-putovanja". A sta se desava u hotelu, hmm, sad mu zaboravih ime...ali ajd sad, nije to od nekog znacaja. Vlasnik ne da ljudima njihove pasose i licne stvari jer racuni za sobe nisu izmireni! Svi zovu Sasu. Sasa je vlasnik agencije. On kaze da nema pare i da mi sada svi odemo nekako do Soluna pa odande da sednemo na voz za Beograd, naravno i te karte bi smo mi kupili sami. Niko nije na to pristao. Uostalom, imamo grupnu vizu i ne mozemo i ne zelimo da ostavimo same nase saputnike kojima grk, vlasnik tih apartmana ne da njihove pasose i licne stvari a imamo i kombi koji naravno dane moze da ide po pruzi?! A moramo svi zajedno da predjemo granicu. Autobus agencija ne moze i nece da nam posalje. Znaci mogu samo da konstatujem da je agencija "Euro-putovanja" ostavila svoje putnike na cedilu u drugoj zemlji. Nas par putnika se brzo organizovalo i pronasli smo nacin da se vratimo u Beograd, Pancevo i Kovin. :idea: Pronasli smo agenciju koja bi nas za 1000e vratila kucama. To bi znacilo da tu sumu podelimo na 58 putnika i to bi bilo najvise po 20e po osobi. Sto je sasvim prihvatljivo u odnosu na rizik ostajanja u Grckoj posle isteka viza. Opet se cujemo sa vlasnikom agencije - Sasom i on se bez grize savesti slaze da mi - putnici iznajmimo autobus ne ponudivsi, naravno, da nam to nadomesti kada se vratimo. Dva minuta kasnije nam jevlja da autobus iz Leskovca krece po nas. I to je u redu. Ali ni to nije delo agencije, nego su grupne vize izvadjene preko "KiM travel"-a i oni, da ne bi imali nekih problema, iako im nista nije placeno - ipak salju autobus. To se sad desava oko 11h po grckom vremenu a 10h po nasem. Ali sta je sa pasosima i stvarima nasih ljudi? Tu je Sasa ipak ostao sebi dosledan i vlasniku apartmana novac nije uplatio. Da bi dobili pasose, neki ljudi su OTKUPLJIVALI SOPSTVENE STVARI i torbe od vlasnika apartmana. Jedan bracni par je morao da plati 300e da bi uzeli SVOJE stvari :rtfm:, bilo je jos nekoliko slucajeva ali ne bih nista napamet da pricam jer nisan siguran vise koliko je jos ljudi otkupilo SVOJE stvari. Dolazila je i policija i turisticka policija, zvali su konzulat ali se nista nije konkretno uradilo. Stigao je i autobus iz Leskovca na kome je bio natpis "Dzora" ili tako nesto. Nije bio u nimalo boljem stanju od onog prethodnog. Na kraju je sam konzul nazvao policiju i onda je policija krenula da trazi vlasnika tih apartmana koji se sa porodicom i pasosima nasih turista u medjuvremenu negde sakrio, sklonio, kako god. Nisu ga pronasli i onda su nase ljude koji su ovde ostecena strana odveli u policiju da potpisu da su pasose IZGUBILI. Znaci ne da im je neko ukrao ili protiv-pravno zadrzao. Svi se oni tamo poznaju, malo je mesto. Verovatno stite jedni druge. Nasi turisti su dobili neke papire - potvrde da su navodno "izgubili" pasose i sa tim smo se nekako provukli i dovukli u Srbiju. Sve dok nismo usli u Srbiju, svi smo bili u strahu da nas ne vrate i ko zna kakve bi posledice imali. Sve to zahvaljujuci jednom Sasi, neodgovornom i bahatom vlasniku agencije "Euro-putovanja" koji novac koji smo mu dali nije nasao za shodno da uplati gde treba i ispostuje ni jednu ugovornu stranu. Molim nadlezne u agenciji "Euro-putovanja" da nam i ne daje obecani cek jer SIGURNO sledece godine necemo putovati sa njima.:thumbdown: :banovati:

P.S. -Velike pohvale nasem vodicu Marku koji je dobar covek i nasao se izmedju dve vatre NE svojom krivicom. Momak je davao sve od sebe da nas zastiti sto je moguce vise od svega. Svaka mu cast i kao vodicu i kao coveku. Na kraju samo mogu reci i to da je njegova torba ostala u Kalithei a da je vecinu nasih izvukao. HVALA TI MARKO!

Molim nadlezne u agenciji "Euro-putovanja" da nam i ne daje obecani cek jer SIGURNO sledece godine necemo putovati sa njima.
------------------------------------------------------

Pa posle svega sto si napisao zar je moguce da ce ta agencija uopste nastaviti da radi,mislim da li ce neko od nadleznih da zatvori tu agenciju, a vlasnika posalje u zatvor ili ce biti pojeo vuk magare,prosto neverovatno sta neke agencije rade bez ikakvih konsekvenci.

I onda, kada ja kažem (pročitajte ranije postove) da treba putovati isključivo sa proverenim agencijama, onda me svi ispljuju u stilu - šta ja tu filozofiram .....

Jedno da se razumemo..... fića je fića, i ZAUVEK će to ostati, a Mercedes......

Neću sad da navodim koje su to agencije kod nas Mercedes, da ne ispadne reklama, ali ko to ne zna, neka se raspita, ili ako ga to mrzi, želim mu da se ovako provede ....

Dragi moji,
Ovo je vrlo interesantna tema.Mi zivimo u Francuskoj i hteli smo da spojimo u dve nedelje godisnjeg preko Srbije da bih mogli posetiti familiju,znaci 10 dana Turska i 4 dana Bg.
Prvi put smo isili preko nase agencije i to Jolly travel:rumenko: za Bodrum Turska "hotel Isis 5***** & SPA" na situ Jolly,cena po osobi 760eur.U realnosti je CLUB a ne SPA.
Hotel je bio izuzetno prljav,ali stvarno izuzetno prljav,nije imao minimum ljudske higijene:otkacio: Sobe sa smradom budji,fleke crne po plafonu,steker viri u kupatilu 2cm,fale plocice oko kade,majl u kadi skroz ostecen,tepih prljav i smrdljiv,ma katastrofa za hotel od 5*****.Cena za 2 dve osobe sve uracunato 1700eur.Pritom smo upoznali neke nase ljude koji su odseli u hotel 3***,lepota:super:, ali taj hotel je kostao 360eur po osobi.
Ne znam sta da mislim,dali mi sto smo u dijaspori uvek sluzimo samo kao ovce za sisanje ??:rtfm: Prvo su nam ponudili 150eur po osobi obestecenje da bih nakon intrvencije turisticke inspekcije ponudili 190eur po osbi.Prihvatili smo drugu ponudu jer nismo tu na licu mesta da bih mogli da isterujemo pravdu i u svakom slucaju nam Jolly nemoze nadoknaditi 10 dana naseg unistenog godisnjeg odmora a de ne komentarisem novac.
Eto zelja mi je bila da podelim lose iskustvo sa Jolly travel agencijom i da kazem da ono sto je naj skuplje nemora da bude naj bolje u takvim zemljama
Pozdrav Dragana:bye:

Sta da vam kazem svima koji su se lose proveli sem da prvo provere sve informacije i na sajtu svih tih hotela, hostela, nazovi hotela tj. vila ( onih sa apartmanima) a i na sajtu turistickih organizacija Grcke.

Ja proveravala lepo gde idem, pa se ispostavilo da te sve zvezdice koje ovde prikazu i nisu u istom broju prikazane kod njih, pa lepo nastampam i pa tek onda u agenciju da biram.

Mada ove godine smo bili na Skijatosu, stvarno je super, aliii..... prevoz trajektom....pa hm....ako idete svojim prevozom....tamo kupite karte na licu mesta, da vam se ne desi da vam vodic koji vodi grupu busom podigne i vase karte i uredno udje na trajekt i jos masno laze da nas je cekao do polaska , bla bla....a karte smo platili u Beogradu i za nas i za kola. Elem , bar smo nesto novo naucili, jer se ispostavili da su nam uzeli ni manje ni vise nego 40 evra vise samo za trajekt. (uredno sam otela pare nazad po povratku i za razliku i za nove karte koje smo morali da kupimo a i za smestaj na kopnu) A jos smo videli divna mesta pouzimali kontakt adrese i sledece godine, sami u svom aranzmanu, jer svi oni posalju potvrdu za aranzman (to zbog vize)

A da , ima jos jedna bitna stvar, kao to da kad ti kazu da nema izmene za kartu trajektom, eee ima i te kako, ako resis da se vracas u drugom terminu samo se ode lepo do neke ispostave prevoznika (obicno je u samoj luci) doplata je 7 evra za promenu i za izdavanje nove karte i to je to.

evo par korisnih linkova za trajekt

http://www.hellenicseaways.gr
www.ferries.gr/

za grcku

www.gnto.gr/

www.greektourism.com/

http://www.greekhotels.net/

ma samo treba guglati i to je to

Pozdrav svim putnicima namernicima

Tri turističke agencije ostale bez licence

v112212p0.jpg

Turistička inspekcija saopštila je u petak da su oduzete licence turističkim agencijama Šumadija turist, Adrija grup i M.A.S trade & travel.

Pomoćik ministra ekonomije u sektoru turističke inspekcije Stojan Arizanović izjavio je na konferenciji za novinare da se te agencije nisu pridržavale uslova putovanja, a tražile su od turista i da doplate smeštaj, iako su celokupan iznos putovanja već platili.

Agencija Šumadija turist iz Beograda tri puta je otkazala prodata putovanja u roku manjem od pet dana, rekao je Arizanović.

Prvi put agencija je grupi od 22 putnika otkazala putovanje 22 sata pred put, zatim je grupi od 16 putnika otkazala četiri sata pred put, sa obrazložnejem da je vodič uganuo nogu, a grupi od 45 putnika otkazala je tri dana pred put, navodeći da agencija nije dobila termin za viziranje pasoša iako su predata dokumenta mesec dana pred put.

Takođe, ta agencija nije izvršila usluge iz programa putovanja Krf-Solun-Metori-ostrvo Vido i putnike je smestila u Leptokratiju umesto u Paraliju, a za poslednnju noć nisu imali obezbeđen smeštaj i morali su da doplate po 30 evra.

Agencija Adrija grup iz Prokuplja je preko svoje turističke agencije Agora organizovala putovanja, a putnicima nije obezbedila smeštaj predviđen programom i u Istambulu su morali da doplate još 20 evra za smeštaj u hotelu.

"Organizator putovanja je dugovao hotelu Mola u Istambulu za smeštaj 1.080 evra i pratilac grupe je od putnika, koji su već platili izlete, tražili da ih ponovo plate i to 20 evra po osobi kako bi platili dug hotlijeru", rekao je Arizanović.

Ta agencija takođe nije platila dug ni hotelu u Tasilo u Nirnbergu od 1.200 evra, tako da je hotelijer nije želeo da već pristiglim putnicima obezbedi smeštaj dok agencija ne plati dug.

Na kraju, iznos od 500 evra obezbedila je tusristička agencija, a 700 evra platilo je 10 putnika, iako su već uplatili taj aranžman.

Agencija M.A.S trade & travel iz Beograda prestala je da radi jer nije ispunjaval uslove za licencu, odnosno nema zaposleno lice sa višom stručnom spremom turističkog, ekonomskog ili društvenog smera sa jednom godinom iskustva i od početka 2007. godine ne bavi se turizmom već trgovinom.

Arizanović je rekao da je ove godine inspekcija prekontrolisala sve turističke agencije i da je do sada ukupno oduzeto sedam licenci, a najavio je i mogućnost oduzimanja licenci za još četri agencije.

Izvor: Mondo / Beta

http://mtsmondo.com/travel/vest-text.php?vest=112212

Eto...samo da znate ....

Jos jedna agencija koju treba IZBEGAVATI je MAGIC HOLIDAYS.

Ovg leta smo moj dečko i ja uplatili aranžman preko gore navedene agencije koji je obuhvatao 10 noćenja u mestu Sarti (Halkidiki), autobuski prevoz, grupnu vizu i troškove osiguranja. Dve nedelje pred polazak uplatili smo celokupan iznos aranzmana i dostavili dokumentaciju za izradu vize. Na sam dan putovanja ; u petak 22.08.2008. sat vremena pre polaska autobusa, vlasnica agencije Milena nam je saopstila kako nam vize nisu odobrene (navodno zbog neažurnosti grčke ambasade) i da se put odlaže do daljnjeg. Odmah nakon njenog poziva, pozvala sam agenciju da proverim ovu informaciju, jer mi je sve to zvučalo krajne neozbiljno i neprofesionalno. Iz pouzdanih izvora znala sam da je vlasnik agencije neki Moma koji se javio na telefon (prepoznala sam mu glas), ali je odbio da se predstavi i pravdao se da je on samo jedan od zaposlenih koji ne može da mi pruži nikakve informacije. Tačnije; on je zaposlen u toj agenciji ali je i suprug gore navedene Milene na koju se vodi agencija.U subotu su nam javili da su nase vize u fazi izrade i da ćemo na put krenuti najverovatnije u ponedeljak i da ce aranžman trajati 10 noćenja, kao što je i bilo previđeno, o čemu cemo biti blagovremeno obavešteni.
U ponedeljak 25.08.2008. oko 12 sati pre podne pozvali su nas iz agencije i saopštili da nas ispred Sava Centra čeka crveni autobus prevoznika Barbados i da dođemo "odmah" jer nas autobus neće čekati ako se nepojavimo za pola sata. Kada smo došli na parking Sava Centra, zatekli smo neki drugi koji je zakupila druga agencija koji će nas prevesti do Sartija. Tek pošto smo seli u autobus, vodič nam je saopštio da nam je aranžman skraćen za tri dana i da će nam agencija refundirati novac za 3 dana, kao i to da vize još nisu skroz gotove i da će ih radnik agencija Magic lično doneti pre našeg dolaska na makedonsku granicu. Do Sartija smo putovali 17 sati, iako nije bilo gužve na granici...
Po dolasku u Beograd, uputili smo prigovor agenciji Magic zbog obmanjivanja i putnika i pružanja dezinformacija u smislu trajanja aranžmana. Iz njihovog odgovora koji je bio potpuno besmislen, saznali smo da su imali problema sa našim vizama i 5 dana pre polaska, ali su nas samovoljno priključili grupnoj vizi druge agencije koja nije bila odobrena na vreme.
Uputili smo i prijavu Turistickoj inspekciji, ali...očigledno je bilo da agencija ima izvesne nezakonite protekcije i da nam jedino preostaje da prihvatimo ponuđenu refundaciju i da upozorimo turiste na KRAJNU NEPROFESIONALNOST I NEKOREKTNOST AGENCIJE MAGIC HOLIDAYS.
Što se mene tiče ja više ne verujem ni jednoj agenciji i gledaću da odsada isklučivo sama sebi organizujem putovanja.

Posle dužeg vremena da se javim.Letovali smo u septembru preko Kalodoukasa i moram reći da smo stvarno oduševljeni njihovom organizacijom i brigom za putnike. Na ostrvu nas je sačekala gospođa Vera inače naša žena, mislim Srpkinja koja godinama živi tamo.Ona je bila dostupna za putnike putem mobilnog bukvalno 24 sata dnevno. Bilo je tri slučaja kada je putnike tj. decu u sred noći vodilia u Argasi kod lekara-gde inače rade verovali ili ne dva Srpska lekara i Kalodoukas ima ugovor sa njima pa tako prihvataju naše osiguranje.Nadam se da je i na drugim njihovim destinacijama ovako dobra organizacija. Inače smeštaj je bio bolji nego što su ga oni predstavljali i jedna zanimljva sitnica-po njima od hotela do plaže bilo je 200m, međutim prečicom (asfaltirana staza) iz našeg hotela to je bilo nekih 50 metara. Njihovo objašnjenje je:"Mi smo uzeli u obzir najgoru varijantu ukoliko gosti idu najdužim putem da ne bi bilo posle prigovora." Posle svega preporučujem iz za put na Zakintos

pomozite i meni :uplatila sam veliki iznos agenciji GLOB TOURS nasla sam im ponudu za docek nove godine u Mexicu ,vodim i malo dete /menjam .inace.agenciju KONTIKI sa kojima sam obisla ceo svet i bila im uporan klijent iako su strasno opali po kvalitetu. cene su im porasle a dana je sve manje u aranzmanima. najbolji vodici su ih odavno napustili, prosle godine su nam vratili novac posle 2 meseca jer nisu mogli da skupe grupu za putovanje na Madagaskar a otkazali su nam putovanje 2 dana pre nove godine/neka mi neko kaze ista o Glob toursu da opet ne nastradam

pomozite i meni :uplatila sam veliki iznos agenciji GLOB TOURS nasla sam im ponudu za docek nove godine u Mexicu ,vodim i malo dete /menjam .inace.agenciju KONTIKI sa kojima sam obisla ceo svet i bila im uporan klijent iako su strasno opali po kvalitetu. cene su im porasle a dana je sve manje u aranzmanima. najbolji vodici su ih odavno napustili, prosle godine su nam vratili novac posle 2 meseca jer nisu mogli da skupe grupu za putovanje na Madagaskar a otkazali su nam putovanje 2 dana pre nove godine/neka mi neko kaze ista o Glob toursu da opet ne nastradam

Nisam putovala, ali sam bila jako zainteresovana za neko putovanje pocetkom godine. Ne da su ljubazni i profesionalni nego nemam reci, stvarno svaka im cast. Mi smo na kraju bili spreceni da otputujemo ali cemo definitivno sledeci put za tako neku destinaciju izabrati ovu agenciju. Sto se tice Kontikija sramota je da za npr aranzman za novu godinu u evropu, znaci rim barsa, traze ukupno 2000eur za dve osobe, u hotelima van centra, sramota. Za te pare gde sve moze da se otputuje u svojoj reziji? strasno, a inace u pitanju su 4 nocenja, stvarno sam razocarana tim bezobrazlukom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back