TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala draga27.Prvi put idemo sa Sabrom pa mi je sad malo lakse, inace za more sam sigurna da je lepo i toplo jer sam 5 godina letovala u polihronu to je oko 15 km ispred pefkoforija,a koji deo plaze ima hlada.

Kada je Grcka u pitanju, a posebno Halkidiki, mislim da je Sabra najbolja agencija za to putovanje. Imate predstavnika u Pefkohoriju skoro 24 sata, sve sto vam treba objasnice vam.
;)

Proteklih godina smo suprug i ja, sa dvoje male dece, prilicno putovali i to preko "vidjenijih" agencija Kontiki, Jolly, Odeon, Kompas. Nismo ni bili svesni poslovnosti navedenih agencija sve do odlaska na odmor ove godine i to preko male agencije iz Novog Sada (zivimo u Beogradu) Elnos tours. Vodic nam je bila na raspolaganju od 00-24 h. Imali smo peh pošto nam se dete zesce razbolelo, međutim ekspresnom reakcijom ljudi iz agencije Elnos tursa u Nei Poriju, koji su nam obezbedili lekara, pomogli oko nabavke terapije, naknadnim kontrolama, dete je sada ok.
Preko gore navedenih agencija smo putovali i na zimovanja i letovanja, vodice cesto nismo ni videli (narocito u Sloveniji preko Odeona i Jollya), preko Kontikija smo sami jurili lekare u slicnoj situaciji u Egiptu, tako da imamo samo reci pohvale za Elnos tours, i sigurno da cemo opet putovati sa njima. Steta samo sto imaju malu ponudu, ali ocigledno veoma pouzdanu.

Da, Kontiki sve više radi takve ture, tako da za jednog prosečnog turistu polako postaju nedostižni. Putovanja su im ekstra:super:, svaka im čast, ali cene, cene...:dash::dash::dash:

Jesu im cene jake, ali kada sam gledala na primer njihov program za Juznu Ameriku od 28-29 dana i kada sam videla da je tu bilo 14 letova (verovatno znas koliko ce samo kesa da ode na aerodromske takse), voznja vozom, hoteli sa 4 i 5* , kompletna organizacija za te dane, e... to kosta ... ;) bas puno ...

tako da imamo samo reci pohvale za Elnos tours, i sigurno da cemo opet putovati sa njima. Steta samo sto imaju malu ponudu, ali ocigledno veoma pouzdanu.

Zanimljivo, iskustva su različita, ja sam se jednom vraćala sa Halkidikija sa njihovim autobusom koji je PROKIŠNJAVAO, sva sedišta su bila mokra.....a onaj njihov arogantni , debeli (150 kila) gazda se nije ni izvinuo putnicima.

Još sam čula kako govori svojim službenicima: ''Al' sam pametan, jel'da da sam pametan, uštedeli smo 2000 evra, nisam lud da uzimam drugi autobus''

A druga stvar imaju najmanje cene i ne naplacuju nerealnih 60E za prevoz do grcke vec samo tricavih 45E sto je ok (realna cena je 30).

Kod tih turistickih agencija ne treba da bude fazon da te oderu za prevoz ... nisu oni soferska firma vec travel agency

Sve bi to lepo bilo, ali u teoriji....Većina vlasnika agencija (kao onaj debeli o kome sam pisala) imaju SVOJ autobus. A to su najslađe i najlakše sakrivene pare od poreza.

Oni daju aranžman skoro bez zarade, odnosno na nulu (izraz koji koriste), a onda na prevozu zarade 3000 evra po busu, po smeni, pa onda izračunajte....Dotični ima 14 smena sa po 4 ili 5 autobusa u svakoj ....

A to se nigde ne vidi i nigde ne piše ....

Poslednja izmena:
pre dve godine smo isli sa oktopodom na krf
autobus je bi strasno neudoban na sprat extra dugacak sa 90 i nesto mesta tako da ne znam kako smo se provukli kroz one krivincine
soba nam je bila u suterenu - nije nam bilo tako receno - tako da nam sunce u sobu nije navracalo a svetlost tek negde oko pola 9, nekome to mozda odgovara ali mi licno volimo rano ustajanje na moru i kaficu na terasi.

prosle godine smo isli na tasos preko atlantika-jagodina i sve je bilo onako kako su nam i obecali jedina zamerka je to sto su nas izbacili iz autobusa u drugi autobus u limenasu do potosa i isto tako i u povratku kazu jedan bus ide na zapadnu jedan na istocnu stranu pa nije mi jasno zasto nas onda od starta nisu stavili u taj bus ????

Proteklih godina smo suprug i ja, sa dvoje male dece, prilicno putovali i to preko "vidjenijih" agencija Kontiki, Jolly, Odeon, Kompas. Nismo ni bili svesni poslovnosti navedenih agencija sve do odlaska na odmor ove godine i to preko male agencije iz Novog Sada (zivimo u Beogradu) Elnos tours. Vodic nam je bila na raspolaganju od 00-24 h. Imali smo peh pošto nam se dete zesce razbolelo, međutim ekspresnom reakcijom ljudi iz agencije Elnos tursa u Nei Poriju, koji su nam obezbedili lekara, pomogli oko nabavke terapije, naknadnim kontrolama, dete je sada ok.
Preko gore navedenih agencija smo putovali i na zimovanja i letovanja, vodice cesto nismo ni videli (narocito u Sloveniji preko Odeona i Jollya), preko Kontikija smo sami jurili lekare u slicnoj situaciji u Egiptu, tako da imamo samo reci pohvale za Elnos tours, i sigurno da cemo opet putovati sa njima. Steta samo sto imaju malu ponudu, ali ocigledno veoma pouzdanu.

Tipicna reklama za agenciju!

Da i ja dam neki komenter na agencije . . .
Isla sam u tursku sa jolly-jem,nezadovoljna,nisam prohtevna ali jednostavno mislim da vodici trba da budu na raspolaganju turistima!
Isti problem sa aqua trevl,gde vodica nismo ni upoznali,vec nas je do hotela sprovela gospodja iz kim travela,a klimu koju smo trazilli nismo ni dobili!:otkacio: kada smo se zallili rekli su javice vam se gazda.:dontunderstand: . . .
da ne bude sam losih komentara . . .
zelim da pohvalim agenciju Relax turs,sa njima sam isla u grcku,koji zaista profesionalno rade svoj posao! :)

Evo da i ja napišem par reči što se tiče plaćanja aranžmana. Danas sam bila u agenciji da platim letovanje na koje idem krajem avgusta. Htedoh da platim čekovima, jer piše da primaju čekove gradjana na 5 mesečnih rata. Kao prvo uzimaju ti 5% na celu sumu ( a nigde ne piše u uslovima plaćanja ) i poslednja rata je u oktobru. Gde je tu 5 meseci? Teška prevara!!!
A što se tiče naplaćivanja usluge za vizu, tu je tek ludilo. Kao smanje ti na 5 EUR-a umesto dosadašnjih 10, ali na neki način moraju da nadomeste te evriće. Rečeno nem je da dete od tri godine koje je na roditeljskom pasošu ne plaća vizu, jer se viza radi po pasošu a ne po broju osoba. Ali ne lezi vraže! Danas me obaveštavaju da i za dete moram da dam 5 EUR-a.
Sve u svemu, mislim da do putovanja još nešto će izmisliti. Možda da im platimo za jednu osobu (nekog od rodbine ) koju će voditi gratis tj.na naš račun.
Pa vi sad probajte da sve saberete koliko vas dodje letovanje do samog polaska na more!

Evo da i ja napišem par reči što se tiče plaćanja aranžmana. Danas sam bila u agenciji da platim letovanje na koje idem krajem avgusta. Htedoh da platim čekovima, jer piše da primaju čekove gradjana na 5 mesečnih rata. Kao prvo uzimaju ti 5% na celu sumu ( a nigde ne piše u uslovima plaćanja ) i poslednja rata je u oktobru. Gde je tu 5 meseci? Teška prevara!!!
A što se tiče naplaćivanja usluge za vizu, tu je tek ludilo. Kao smanje ti na 5 EUR-a umesto dosadašnjih 10, ali na neki način moraju da nadomeste te evriće. Rečeno nem je da dete od tri godine koje je na roditeljskom pasošu ne plaća vizu, jer se viza radi po pasošu a ne po broju osoba. Ali ne lezi vraže! Danas me obaveštavaju da i za dete moram da dam 5 EUR-a.
Sve u svemu, mislim da do putovanja još nešto će izmisliti. Možda da im platimo za jednu osobu (nekog od rodbine ) koju će voditi gratis tj.na naš račun.
Pa vi sad probajte da sve saberete koliko vas dodje letovanje do samog polaska na more!

Koja je to agencija cisto me zanima jer sve agencije naplacuju vizu 10 eur.

Ljudi nikada, ama nikada nemojte ici preko GPR Travel International, ja se opekoh prosle godine, zapalio sam na Maltu, platio hotel Metropole sa bazenom na krovu, sve me skupa izaslo oko 124000din, a dobio sam hotel Roma koji ima isto 3* ko i Metropole ali za bazen nije cuo. Sto se tice klope i svedskog stola koji sam takodje platio, dorucak i vecera su se sveli na to da ako sa menija uzmem supu i glavno jelo, ne mogu uzeti i sok!!! Peglo sam se sa GPR debilima da mi vrate pare, cak sam i fizicki pretio, na kraju mi vratise samo 300 evra, a za pretrpljene muke nista. Seljakali su me iz sobe u sobu, za 14 dana koliko sam bio, sa prvog sprata stigoh do osmog. Dobro da sam palio nazad za BG inace bih sledece noci spavao na krovu! Navodno su ovi iz metropola otkazali rezervaciju, po recima izvesnog vodica Gordana, koji ne zna ni rec srpskog. Lika sam video samo kada sam sleteo, posle mi je pricao neke lazi i samo produzavao boravak u ROMI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back