TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kurir je zakon za takve stvari....

Jednom u mojoj zgradi bila neka divlja žurka, bacali su stolice sa terase na kola....
Zovem ja policiju, i kažu mi ladno da nemaju nikoga slobodnog da pošalju, odnosno da imaju preča posla...
Dobro, kažem ja...Ali samo da znate, ja sam novinar Kurira, i ovaj razgovor se snima !
A ujutro će biti reportaža na naslovnoj strani !

Policija je došla sa dva kombija, desetak njih, u roku od 4 minuta i dvadeset sekundi.....

Slike "apartmana"

Prilozi

• zgrada u kojoj se stan nalazi.JPG
    zgrada u kojoj se stan nalazi.JPG
    31,1 KB · Pregleda: 91
  • ulaz u zgradu.JPG
    ulaz u zgradu.JPG
    30,1 KB · Pregleda: 77
  • Frizider.JPG
    Frizider.JPG
    75,5 KB · Pregleda: 79
  • kuhinja.JPG
    kuhinja.JPG
    26,4 KB · Pregleda: 81
  • kupatilo.JPG
    kupatilo.JPG
    16,9 KB · Pregleda: 81
Jao, Lidija, sestro mila!
Znaci, pakao... Hvala Bogu pa ste vi dovoljno sabrane i snalazljive, pa ste nasle korektan smjestaj odmah potom. Makar ste svoje ljetovanje provele, pa, mozda zvuci smijesno, ali bezbjedne.
Mamu im Bugarsku, Srbi im upropastili stan... A oni gospoda. Ja ne iskljucujem mogucnost da je nasa ekipa tu dobro potpomogla, ali je valjda na onome ko izdaje da to sredi?! Da ocisti. Da prije nego sto "gosti" odu udje i naplati im polomljenu dasku, pecnicu... Sve! I da, o Boze mili, ocisti fleke sa poda. Ijaooo, ja mislim da bi mene vratili kuci neuracunljivu. Ma, kakvi! MArica bi me vracala. Mislim da bi i taj tetovirani konj plakao i molio za milost.

Moj ti je savjet - otidji na net i nadji sebi smjestaj. Ako je to jedino sto je agencija ucinila, pa... Mislim da ste mogle i same sasvim fino. Mislim da biste tako u startu nasli tu VIlu u koju ste onda i otisle. Druga je stvar kada ides malo dalje, ali za Bugarsku - Ne daj da te kradu!

pozdrav, upravo sam se vratio iz hurgade, i mogu vam reci da sam izuzetno nezadovoljam postupanjem kontikija sa nama. Naime, kada smo krenuli za egipat, stigli smo u hotel u 3 nocu, a ta noc nam se racunala kao prenociste, a kada smo se vracali, trebali smo zadnjeg dana da napustimo sobe u 12h, tacno u podne, a let je bio u 2 nocu!!!!. Ono sto me nervira to je sto se prave ludi u agenciji prilikom uplate aranzmana, pa ti kazu NEZNAMO KADA POLECE AVION BICETE OBAVESTENI 2 DANA RANIJE, a tamo smo pitali kada se vracamo nazad, jer je u avionoskoj karti pisalo da je let za BG u 24h, pa smonegodovali sto trebamo ostati 12h u hotelu, ali bez ikakvih prava, a oni su nam naravno rekli da cemo biti obavesteni 2 dana ranije, kada je doslo to 2 DANA RANIJE, stigla nam je poruka u sobi u kome nam zele srecan put, i da im je drago sto smo letovali sa njima, a let je pomeren na 2h nocu ( 14h izigravanja slepog gosta u hotelu), ali imate mogucnost doplate od 60eura po osobu ako zelite ostati jos 8 sati u sobi!!! Mislim da je ovo nevidjeni bezobrazluk, i da me definitivno ova agencija vise videti nece. Pozdrav svima.

Mirka šizika:
Jutros na Jutarnjem programu cujem ...dve maloletne devojcice , ostale na granici sa makedonijom u o2 h nocu , zbog greske Relax agencije , i porodica sa malom bebom u Tunisu ceka sobu 12 h , stigli u ponoc i do 09 h jos nisu smesteni ...u pitanju je agencija NEXT ...
...e stvarno su ti ljudi ...gola GO.....kako ih nije sramota da se tako prave jadni i nezasticeni i odmah da krive agenciju!!?? Pa ta ista mala sto se zalila i pricala svasta na RTS-u je inace kanadski drzavljanin i ima kanadski pasoš, a sve nase agencije su i po uslovima putovanja i po svemu ostalom duzne da informisu putnike koji poseduju iskljucivo SRPSKE pasose i da ih viziraju..!! Z a tu malu su roditelji inace ' svetski putnici', trebali da se raspitaju da li im za dete treba tranzitna viza kroz Makedoniju, a ne da ocekuju da ce ih agencija o tome obavestiti..pa zamislite koliko samo ljudi sa drugim putnim ispravama dolaze u agencije i kad bi za svaki agencija trebala da se raspita, onda ambasade i konzulati ne bi trebali da postoje !!

sch:
Za neke stvari ste u pravu, ali polovina zamerki dobija oblik klimakterične histerije, tako da dovodite u sumnju i onu drugu polovinu.....

- Ćuj ! Stajali šest puta usput....Pa NISTE uplatili ekspresnu autobusku liniju. Imate to preko Alamanisa i Siamosa. Ne staju NIGDE do Atine. Nije vas niko naterao da uzmete ovakav aranžman.

- Noćni obrok za vozače i pauza ??? Pa to MORAJU po zakonu. Imaju tahograf u autobusu !!!
Uostalom i da nije zakon u pitanju, oni NISU robovi, nego ljudska bića....

- Vozili ''KO TO TAMO PEVA '' kroz Makedoniju ??? Kroz Makedoniju su putevi odlični, i NEMA šanse da se autobus drmao. A to što su ih zaustavili, ....pa zaustave SVAKI autobus da uzmu danak...

- Plaćanje obroka za sat vremena kašnjenja ??? Nikad se gorče nisam nasmejao.
Pa ni najrenomiranije avio kompanije NE PLAĆAJU obrok ispod 6 ŠEST sati čekanja.

TO JE TAKO PO ZAKONU....

Itd...itd....

Uzmite i pažljivo pročitajte ugovor koji ste potpisali sa agencijom TAMO SVE PIŠE.!!!

Ja ovo kao dugogodišnji turistički vodič, sa iskustvom takvih zakerala kojima smeta što sreda dolazi posle utorka, a ne pre njega....

Dakle, stvarno si u pravu.. eto za sta su agencije krive...uzas, verovali ili ne u inspekciji pucaju od smeha od ovakvih i slicnih prigovora, samo formalno napisu zapisnik i to je to..pa bre ljudi gde vi zivite???
Moj tata je inače turistički inspektor tako da mi je sve ovo dobro poznato, i veci je broj onih NEOSNOVANIH prigovore , nego onih koji su zaista u pravu. Osvestite se malo, pa putujte u sopstvenoj reziji da vidimo hoce li sve biti potaman!?

Draga27:
volela bih da cujem i neko lepo iskustvo, pohvalu upuceno nekoj agenciji, vodicu i predstavniku... detaljno...
nije sve tako crno u drzavi Srbiji... valjda?!
Ja sam već jednom navela da sa RELAXOM imam najbolje iskustvo do sada, i ovu agenciju preporucujem svima...Koliko sam čula da i Kalodukas vredi i jeste jedna od boljih i ozbiljnijih agencija, nekolicina drustva, kao i moji roditelji su letovali preko njih i bili veoma zadovoljni.
Mozda bi trebalo da se otvori tema KAKVI SU GOSTI I KAKO SE PONASAJU?
Da li ste culi da je agencija prinudjena da tuzi jednu putnicu zato sto njie ispaltila aranžman a otputovala je na Krf, i još povrh svega se žalila kad se vratila zbog nekog kvara na busu??? Pa gde je tu zdrav razum????
I tužice je 100% , pa da se jednom u istoriji dokaže i da su putnici bezobrazni i da u glavnom se žale a bilo im je ok , pa culi da mogu da dobiju pare nazad, i tako prete...stvarno smo narod da ne poverujes!!!

Mene ovakve stvari stvarno nerviraju!! Stvarno sam za to da svako treba da ima to sto je platio, smestaj, prevoz i slicno,ali vecina stavki koje ljudi navode su obicna glupost, i ni po kom osnovu agencija ne treba da im vrati novce. Svakako, ukoliko imate problem, probajte ga resiti na licu mesta sa predstavnikom agencije, ali ne da i od njega ocekujete nemoguce i da ga napadate i svadjate se ...tako se nista ne postize..i budimo ljudi i ako smo Srbi! ..

milanica:
Pozdrav za eskalibura. Mislim da nisi u pravu, agencije nikako nemogu da uticu na vreme poletanja aviona, a to sto ste morali izaci iz sobe u 12 h, to je druga prica. Ukoliko agencija zakupi ceo hotel moze da odredjuje kada gosti napustaju sobu. da ste putovali sa bilo kojom agencijom isto bi ste doziveli.

Ne mogu da uticu na vreme poletanja, ali moraju ranije da znaju ( sigurno znaju) kada avion polece. Ne mislite valjda da na aerodromu raspored letenje prave dva dana pred put. Uostalom ni ja, niti bilo ko koga poznajem, nije imao let pre 20 h. Princip agencija je da ti ukradu prvi dan, zato se uvek navodi broj nocenja. Da ne gresim dusu, prosle godine su nam produzili letovanje za jednu noc ( Kontiki ), ali to su uradili zbog nekog uklapanja cartera sa drugom agencijom.

eskalibur:
pozdrav, upravo sam se vratio iz hurgade, i mogu vam reci da sam izuzetno nezadovoljam postupanjem kontikija sa nama. Naime, kada smo krenuli za egipat, stigli smo u hotel u 3 nocu, a ta noc nam se racunala kao prenociste, a kada smo se vracali, trebali smo zadnjeg dana da napustimo sobe u 12h, tacno u podne, a let je bio u 2 nocu!!!!. Ono sto me nervira to je sto se prave ludi u agenciji prilikom uplate aranzmana, pa ti kazu NEZNAMO KADA POLECE AVION BICETE OBAVESTENI 2 DANA RANIJE, a tamo smo pitali kada se vracamo nazad, jer je u avionoskoj karti pisalo da je let za BG u 24h, pa smonegodovali sto trebamo ostati 12h u hotelu, ali bez ikakvih prava, a oni su nam naravno rekli da cemo biti obavesteni 2 dana ranije, kada je doslo to 2 DANA RANIJE, stigla nam je poruka u sobi u kome nam zele srecan put, i da im je drago sto smo letovali sa njima, a let je pomeren na 2h nocu ( 14h izigravanja slepog gosta u hotelu), ali imate mogucnost doplate od 60eura po osobu ako zelite ostati jos 8 sati u sobi!!! Mislim da je ovo nevidjeni bezobrazluk, i da me definitivno ova agencija vise videti nece. Pozdrav svima.

Nazalost , moram ti reci da to nije nista neobicno. Koliko je meni poznato UVEK je tako...moja najbolja drugarica , udata za egipcanina , leti tako vec jedno 50-ti put...nista neobicno .

Koliko god puta da je letela za egipat to je bilo nocu , i koliko god puta da se vracala bilo je tako.

Za to koliko je meni poznato nema smisla kriviti Kontiki , i jedan prijateljski savet ...iz iskustva ...DRZI SE KONTIKIJA , jer kod njih putovanje jos nekako i funkcionise ...

Ne verujes mi...vrati se nekoliko strana unazad...vidi sta se ovde desava , pa proveri koliko je puta pomenut kontiki, i sve ce ti biti jasno.

JA sam ta koja je bezeci od kontikija prosla ko bos po trnju ...zato budi mudar ne menjaj agenciju !

Ja mislim da to nije bas tako nepouzdano kao sto se steko utisak sa postom koji navodis.

Neke stvari se znaju, neke agencije cak dobiju termine za celo leto...

U jatu kazu da su carteri dobili termine jos u martu , i da se sve to zna , al se dva dana pred put dobija zvanicna potvrda zbog broja letilica koje jat poseduje .

Mirka šizika:
Ja mislim da to nije bas tako nepouzdano kao sto se steko utisak sa postom koji navodis.

Neke stvari se znaju, neke agencije cak dobiju termine za celo leto...

U jatu kazu da su carteri dobili termine jos u martu , i da se sve to zna , al se dva dana pred put dobija zvanicna potvrda zbog broja letilica koje jat poseduje .
Pa i ja mislim da se to zna... Mada SCH kaze da je radio na aerodromu... :?:

Ajde da ne osporavam coveka ipak je lepo napisao "radio" sto ce reci proslo vreme , sto ce reci nije bas bas bas u toku, sto ce reci ipak ima promena ...a osim toga nekako mi se cini da je radio negde van ove zemlje ...

Ostajem pri onom sto sam napisala gore , igrom slucaja znam da su ti dogovori zavrseni zaista mnogo pre leta , al ko je koji termin dobio to ne znam...

Mirka šizika:
Ajde da ne osporavam coveka ipak je lepo napisao "radio" sto ce reci proslo vreme , sto ce reci nije bas bas bas u toku, sto ce reci ipak ima promena ...a osim toga nekako mi se cini da je radio negde van ove zemlje ...

Ostajem pri onom sto sam napisala gore , igrom slucaja znam da su ti dogovori zavrseni zaista mnogo pre leta , al ko je koji termin dobio to ne znam...

Pa onda mogu da nam kazu okvirno. Ma izgleda se sve svodi na taj dan manje, boravak, obrok, i.t.d. , puta broj aranzmana, prilicna usteda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back