TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nocnost:
Pa ne znam bas..Prosle godine smo bili od 20.septembra na Tasosu preko agencije Robinson, u takodje apartmanskom smestaju, priblizno istog nivoa kao i ove na Krfu. Samo...TAMO JE SVE BILO CISTO! Kad kazem da nam je kupatilo bilo prljavo na Krfu, mislim neoprana solja koja vonja ko stala, ne losa infrastruktura kanalizacije ostrva, mislim muzgavi lavabo, mislim isprskana vrata kojecime, paucina i prasina i ako to nije previse ne znam sta je. I na Tasosu svakodnevno je dolazila spremacica i odnosila smeca- nikakvi portfisi, djubravnici i uradi sam ciscenje Da se razumemo daleko od bilo kakvog luksuza i udobnosti, zato smo ove godine i odabrali Relax, ne bi li dobili vise od "slovenacke agencije" a dobili smo manje u lepsoj reklami. I nije tacno da se sobe ne ciste u toj vili na Krfu, pri odlasku tete su se razletele po sobama sa deterdzentima, kantama, krpama. Dakle moze se, samo malo preskoce neku turu, nismo imali srece. :evil:
Mislim da se kod nas svasta provlaci kao pristojno, za ocekivati i sta da se radi.Nivo smestaja koji podrazumeva cistocu, udobne krevete neku neupadljivu, minimalnu uslugu cistacica, NISU LUKSUZ, nego ono sto se placanjem aranzmana dobija- sta vise pri prodaji istog garantuje. Pranje sobe, kupatila, potraga za kontejnerima, zuljanje pri spavanju, nije ni za hostel a kamo li apartmanski smestaj.

Zato mi je definitivno jasno, kada Grci kazu "tu su Srbi", misle "to je nikakav smestaj ali za njih, puna kapa". Sami smo krivi sto verujemo domacim agencijama.

Zaboravih da kazem najbitnije, na Tasosu smo imali luksuz tuskabine sa zavesom i verovali ili ne BAZEN ! I sve to za 100e, dvokrevetnog apartmana za 10 dana.

Danas sam se vratila sa Tasosa u aranzmanu Relaxa. Smestaj u Limenariji i kontakti u Beogradu u agenciji su bili super. Prevoz do Tasosa je bio ok, no u povratku smo dobili autobus u kome nije bilo mesta za 4 putnika, pa je bilo sedenja na stepenicama i stajanja i mnogo neprijatnih reci itd. Da bi se problem resio, zurili smo na granicu sa Makedonijom da stignemo drugi autobus da bi visak putnika presao u njega. Zbog toga smo ostali bez pauze u Kavali - vodic rekla da je u planu i svi racunali na to. Autobus je bio Lastin - klima losa, prljav i video koji je "umro". Sve u svemu : prevoz + predstavnik = iduci put neka druga agencija!

Nisam mogla da odolim a da se i ja ne umesam u ovu debatu oko agenije RELAX
Sa njima sam letovala prosle godine i bilo je lose, ali ove KATASTROFA. Ne znam sta bi me vise moglo ubediti da opet samo provirim kroz vrata ove agencije. Katalozi, reklama i nametljivost kojom privuku klijente su jedno - ali kada odete negde sa njima uverite se u nesto sasvim drugo.
Ono sto platis to i dobijes - ovde ne vazi. RELAX lazovi - nika vise!!!!! :twisted: :evil: :twisted:

Kada vec Ana(na more) nije nasla za shodno da javi sta se dogodilo (a iskreno se nadam da je to posledica dogovora sa agencijom ),uzecu sebi za pravo zarad nekih buducih slicnih situacija, da vas obavestim da je zatvorena agencija "Stefani travel" iz NS citiram : "....jer nije htela putnicima da vrati novac posto nisu dobili vize za Spaniju."

Inace tekst je objavljen u jucerasnjim Novostima gde izmedju ostalog pise i da su 33. agencije dobile zabranu rada organizatora putovanja.Nije bas sve crno kada imate volju da stvari isterate do kraja.

Dali neko zna nesto o ovoj tur.agenciji. Naime vec 10-tak godina ubedljivo dobijaju na tenderima za eskurzije osnovnih skola kao najpovoljniji i najjeftiniji a klepecu sa cenama da usi otpadaju. Cujem iz pouzdanih informacija da su u dilu da direktorima skola i da namestaju uslove tendera kako njima odgovara. Za sve ovo naravno nemam dokaze ali je to toliko ocigledno da nema dalje. Zar u Beogradu pored toliko agencija Omniturs uvek uspeva a cene.....kad su oni najpovoljniji mogu misliti koliko su ostali nepovoljni. Pozz :shock:

Ekskurzije i izleti su najveća i najbezočnijea prevara u turizmu. Ikada! Otvoreno i bez blama se otima ogroman novac od dece i njihovih porodica, a da se pritom pruža jadna i mizerna usluga. Kao, šta deca znaju šta je putovanje i smeštaj, važnije im je zezanje od hrane i tako to. A mlade nastavnice i profesorke, osim debelih dnevnica i šopinga(kad se ide u inostranstvo), dobijaju i priliku da se seksualno afirmišu daleko od svojih debelih i tupavih muževa. Pritisak od strane dece je ogroman, jer, razumljivo, deci je ekskurzija životni san. Ali ima leka i za to. Ponuditi detetu da u zamenu za ekskurziju, pođe sa vama na zimovanje i da povede najboljeg druga-drugaricu. Moja ćerka i njena drugarica su sa gnušanjem odbile ekskurziju i sad planiramo u januaru Zlatibor.

crnicrnja:
Ekskurzije i izleti su najveća i najbezočnijea prevara u turizmu. Ikada! Otvoreno i bez blama se otima ogroman novac od dece i njihovih porodica, a da se pritom pruža jadna i mizerna usluga. Kao, šta deca znaju šta je putovanje i smeštaj, važnije im je zezanje od hrane i tako to. A mlade nastavnice i profesorke, osim debelih dnevnica i šopinga(kad se ide u inostranstvo), dobijaju i priliku da se seksualno afirmišu daleko od svojih debelih i tupavih muževa. Pritisak od strane dece je ogroman, jer, razumljivo, deci je ekskurzija životni san. Ali ima leka i za to. Ponuditi detetu da u zamenu za ekskurziju, pođe sa vama na zimovanje i da povede najboljeg druga-drugaricu. Moja ćerka i njena drugarica su sa gnušanjem odbile ekskurziju i sad planiramo u januaru Zlatibor.
Vi stvarno mislite da odlazak sa vama na Zlatibor moze zameniti jedno iskustvo kakvo je ekskurzija ,ma u kakvim se jeftinim hotelima spavalo i ma kakav se obrok jeo...?
Licno mislim da ste svoje dete zakinuli za nesto zaista lepo i nicim nadoknadivo iskustvo pa makar ono bilo i "najgore" .....
Pozdrav.
p.s. posebno mi je zaparalo usi ono "moja cerka je sa gnusanjem odbila ".....
Dragi Gospodine,pravite od svoje cerke snoba....

E i ja mislim da nije zabava sa roditeljima isto sto i ekskurzija... Osim ako nismo na istom mentalnom nivou ko i nasa deca. Ja sam protivnik ekskurzija iz drugog razlloga koji nije ovde tema, al zaista ne znam kad dodje vreme za to kako cu detetu spreciti da krene na taj put ...
Ima istine u tome sro Crni kaze...Ekskurzija vise prija nastavnicama nego deci, al ipak nisam shvatila sta je to detetu rekao o ekskurziji kad je sa gnusanjem odbila?
Ajd napisi nam to... Mislim kako ste to izveli...

A ti Jerotije ....ni slucajno da nisi vodio dete u banju. Mene je cale 10 godina vukao u vrnjacku banju , smorio me za ceo zivot!
Ako vec hoces da mu ucinis neki presedan pitaj ga sta on zeli....

Dobro de, to sa gnusanjem sam malo preterao, jer mi je dete tek prvi razred :oops: . Realno, kad sam joj predlozio ovu drugu varijantu umesto zimovanja sa skolom, mnogo se obradovala. Divcibare, 12000din za 7 dana! Brate, sto je mnogo mnogo je. Na Zlatiboru cu 4-krevetni apartman, 45 kvadrata, TVSAT, DVD, placati dnevno 25e.
E sad, kad bude imala 13-14godina, ne znam kako cu se izvuci. Videcu kad dodje vreme.

Mislim da se tome ne moze doskociti.Nas su doveli pred svrsen cin i mozes da prihvatis ili odbijes.Posto sam slusala sat i po kukanje roditelja zbog raznih neugodnosti koja su nasa deca" trpela "na rekreativnoj nastavi(nestalo vode jednom u deset dana,cetvoro dece u sobi,cistacica terala decu da pokupe smece koje su bacali po podu i sl nebuloze)
predlozila sam im da se sami organizujemo i decu posaljemo negde gde mislimo da ce im biti najbolje(pri tom sam dala konkretan predlog)
Ne verujem da ce ista preduzeti...samo su mlatili praznu slamu i gubili vreme...

Ok Crni to sto si sad napisao zvuci daleko razumnije... I mislim da si ispravno postupio. Deci treba predociti prednosti i mane svega pa i ekskurzije, i dati im adekvatne argumente, i predloge. Pa nek sami izaberu. A hvala Bogu danasnja deca su mnogo mudra znaju i samo sta im je bolje otud me ne cudi sto je tvoje dete presudilo u korist zimovanja na zlatboru. Tako cu i ja jednog dana uraditi s amojom. U stvari ja sam to vec uradila juce. Trebalo je da ide sa vrticem tri dana na Palic. Ja sam je posadila na stolicu ima samo 3, 5godine i objasnila joj sve ono zasto bi trebalo da ide i sve ono sta je tamo ceka... Razmisljala je minut i odlucila da ne ide. Sto mi i odgovara...Ja nisam spremna za razdvajanje... :lol: :wink:

HeBePoBaTaH_:
Nisam hteo, nije valjda da te davi latinski u školi? :lol:
Gde bi ti išla na ekskurziju, koliko koštaju uopšte aranžmani?

Znaš gde je Ostrog, Čupavka?

Nije latinski, nego neki lik sa foruma....kreten....
Ja sam zavrshna godina, pa idem u Italiju... A mene to koshta 400evra....
Znam shta je Ostrog. I ne verujem da bi nekom detetu to bilo zanimljivo.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back