TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:think: ".... da srežu Argus"?!
Cena chartera.... za evropske zemlje i zemlje Sredozemlja.... kod vecine avio-kompanija se krece, u proseku oko 125E. Za koliko su turci hteli da voze, ako je Argus bio za 100E jeftiniji? Vozili bi za 25E, mozda?!

Shta nije uredu sa grchkim gostoprimstvom? Nisam razumeo?! :dontunderstand:
Bez obzira shto radije idem u Italiju i na josh neke destinacije.... nemam nekih posebnih zamerki, na Grchko gostoprimstvo.... a bio sam (poslednjih godina) vishe od pet puta!

Razumem ja i zashto se ljudi odluchuju za Tursku.... deca letuju za dz. Samo koliko vidim, kako se razvija politichka situacija, uskoro ce i tamo biti slichno kao u Tunisu i Egiptu! NAZALOST!!!! Samo je pitanje dana, ko ce to prvi da "plati"?! :think:

Zašto je onda isti hotel i isti termin 100 eura više kod svih agencija koje koriste Aviolet? Imaš objašnjenje?
U Grčkoj sam bila pet puta, dosta mi ih je zasad.
P.S.
sh=š
ch=č
Prisvojni pridevi izvedeni od vlastitih imenica, ako se završavaju na -ski, -ški i -čki, pišu se malim slovom.
Dakle, grčko gostoprimstvo.

Poslednja izmena:
:think: ".... da srežu Argus"?!
Cena chartera.... za evropske zemlje i zemlje Sredozemlja.... kod vecine avio-kompanija se krece, u proseku oko 125E. Za koliko su turci hteli da voze, ako je Argus bio za 100E jeftiniji? Vozili bi za 25E, mozda?!

turci su imali avione sa vecim brojem sedista i prakticno su sa manje letova nego aviolet razvozali putnike i zbog toga je cena identicnog araznamana bila manja oko 100€ sto kaze dolcevita.
puzdana informacija jer sam i sam gledao i pratio situaciju posto mi je i to bila jedna od opcija za letovanje.
na kraju sam zavrsio u grckoj bas zato sto nisam hteo da dajem 100€ vise jer je pokazano da moze za toliko manje..ne dam da me peljese :D
a sad izracunaj koliko je beogradski aerodrom izgubio na aerodromskim taksama zbog bezveznog neodobravanja carter letova jer nisam jedini koji je odustao od aviona i otisao kolima :)

Zašto je onda isti hotel i isti termin 100 eura više kod svih agencija koje koriste Aviolet? Imaš objašnjenje?
U Grčkoj sam bila pet puta, dosta mi ih je zasad.
P.S.
sh=š
ch=č
Prisvojni pridevi izvedeni od vlastitih imenica, ako se završavaju na -ski, -ški i -čki, pišu se malim slovom.
Dakle, grčko gostoprimstvo.

Imam objashnjenje....
.... "cija livada, njegovo i stado"! Pravilo je da svak prevozi (charterima) svoje putnike. Zato se i ugovaraju kvote?!

No to vec, spada u medju-drzavnu politiku. :think: Nebi ni turci dozvolili, da nash prevoznik, obaranjem cene nelojalno konkurishe njihovom avio-prevozniku. Ne vidim razloga, da to chini nasha drzava!

:rtfm: Iz tvojih postova sam stekao utisak, da si imala neko neprijatno iskustvo sa "GRCHKIM GOSTOPRIMSTVOM",.... zato sam pitao?! Menjati destinacije je sasvim uredu! :ok: I ja to chinim.

Zahvaljujem na poukama, iz pravopisa i gramatike.... primio k'znanju.... ali cu i dalje pisati, prema sopstvenom nahodjenju i intenciji, a u skladu sa tastaturom i fontovima koje imam na kompu! :per:

:bye:

turci su imali avione sa vecim brojem sedista i prakticno su sa manje letova nego aviolet razvozali putnike i zbog toga je cena identicnog araznamana bila manja oko 100€ sto kaze dolcevita.
puzdana informacija jer sam i sam gledao i pratio situaciju posto mi je i to bila jedna od opcija za letovanje.
na kraju sam zavrsio u grckoj bas zato sto nisam hteo da dajem 100€ vise jer je pokazano da moze za toliko manje..ne dam da me peljese :D
a sad izracunaj koliko je beogradski aerodrom izgubio na aerodromskim taksama zbog bezveznog neodobravanja carter letova jer nisam jedini koji je odustao od aviona i otisao kolima :)

:think: Nisam pratio deshavanja, oko chartera za Tursku, jer sam bio u inostranstvu.
Nama kao putnicima, odgovaraju shto nize cene.... ali zar je moguce, da cena aranzmana zbog prevoza bude jeftinija 100€, kod cene od 125€?! Da li je to lojalna ili ne-lojalna konkurencija?! Naravno da je ne-lojalna.... i da turci nebi zadrzali tu cenu (kao low cost, kompanije) na duge staze, vec je u pitanju borba oko trzishta?! Tj. potiskivanje konkurencije. Da toga nebi bilo, dogovaraju se medju-drzavne kvote.

Ja nisam kazem, bio u toku.... pa sam mislio da tu nema Argusove krivice.... medjutim?!
Izgleda da je UPRAVO ARGUS KRIV, jer je objavio cene aranzmana, pre nego shto je Turska avio-kompanija dobila dozvole za te letove!!!!
Daklem, Argus nije zatvorio papiroloshku konstrukciju, a pocheo sa prodajom aranzmana.
Ne mislish valjda, da je iko lud.... da u Srbiji, pokusha prodaju (avio) aranzmana, ugradivshi se u cenu za vishe od 100€..... u moru agencija, gde se vodi borba za svakog putnika i gde agencija, chesto ima zaradu od samo nekoliko evra, po putniku?! I u takvoj situaciji, svi hoce enormno da zarade, samo je Argus "poshten" pa daje jeftino!!!! :mazi:
Ja sam uveren, da je Argus pokushao 'lov u mutnom'.... :vudu: tako shto bi iznudio dozvole, od nashih (vazdihoplovnih) vlasti i pritom debelo zaradio, a na ushtrb ostalih agencija, koje su se drzala zakona i protokola.

Kao putnik.... podrzavam konkurenciju i obaranje cena! Tj. podrazvam anti-monopolizam.
Kao lojalan gradjanin ove zemlje.... podrzavam napore, da se zavede red, u ovo bezakonje koje vlada u turizmu.... i ne samo turizmu!
Jer da bi nam bilo bolje sutra, moramo danas neshto i da platimo?!!!! Saamo od sebe, nishta doci nece. Shta ce reci..... da bi sutra imali manje 'propusta' kod raznih (nazovi) agencija, koje nam upropashtavaju odmore i pritom nas "deru" (kako kazeh).... mora da se zavede red, na tom trzishtu.
Shta je bolje?
Jeftin aranzman... koji je pod pitanjem realizacije?! Kao, novchani ulog u "Dafiment Banci"....
.... ili jaka zakonska regulativa, koja ce shtititi putnike, umesto shto kao danas....shtiti agencije (visokog) rizika?!

Ponovicu iz ranijeg posta.... velika vecina agencija, poshteno obavlja taj posao (neki, uz sitne dosetke :prstic: ali obavljaju).... dok manji broj, kvari kompletnu sliku i uspe da odredjenom broju putnika ZAGORCHA odmor!

Daklem?!
Podrzavam oduzimanje licence Argusu, ako se oglushio o zakon i pravila.... kao i svima drugima koji rade ISKLJUCHIVO u sopstvenom interesu, a na ushtrb nas putnika i drzave! :super:

Shto se Beogradskog aerodroma tiche, BASH ME BRIGA koliko je izgubio!!!!:hahaha: Jer je i on sam nelojalan.
Naime.... pre nekoliko godina su lobiranjem, uspeli da (skoro) unishte konkurenciju. Mislim na Nishki aerodrom, konkretno.
Do pre par godina, iz Nisha su ishli letovi, prema vishe Evropskih destinacija. Svi su ukinuti, kako bi se letelo ISKLJUCHIVO iz Beograda.... i kako bi aerodrom Nikola Tesla imao iskljuchivi monopol, na nashem trzishtu.
- Sada ce neko pomisliti, ovaj je lokal-patriota.... mozda i jesam i neka sam, ali chinjenice govore....
1.) .... da neki rukovodioci Beogradskog aerodroma, imaju platu preko chetvrt moliona dinara (250.000 din), dok vecina onih koji mu je donose (preko aerodromskih taksi) nema vecu od 30.000....
2.) .... da veeeeliki broj putnika, mora da predje i po vishe stotina kilometara, da bi mu tu platu doneo u Beograd, bez obzira shto im je Nishki aerodrom daleko blizi.... ali je 'neko' (bio) odluchio, da se svi letovi moraju obavljati iz Beograda, kako bi "elita" vozila dzipove, a ostali 'kopali po kontejnerima'!!!!
:nono3: Ne moze tako! :nono3:

Hocu i ja iz Nisha, da letim lakshe i jeftinije. Zashto bih placao skupe transvere do Beograda.... maltretirao se.... i pritom platio skuplju aerodromsku uslugu, kada je jeftinija na Nishkom aerodromu?! Putnicima, iz minimum trecine Srbije je.... lakshe, brze i jeftinije leteti iz Nisha. :srecan:
Srecom, krenulo se od skoro.... polako.... sa letovima (low cost kompanija) iz Nisha! No, bilo bi dobro... da i nacionalna avio-kompanija, leti i iz Nisha... ne samo iz Beograda.... i ne samo low cost kompanije.

Hehe.... mozda bi bila dobra ideja.....
.... da nashe vazduhoplovne vlasti, dozvole turcima, da lete iz Nisha.... pa nek ostatak Srbije, malo putuje preko Nisha.... uz iste one transvere, kojima se maltretira godinama, onoliko ljudi sa juga!!!!
:klap:

Poslednja izmena:

P.S.
Hteo sam, kao administratoru.... da ti poshaljem privatnu poruku, sa pitanjem... ali sam pomislio, koristice ovo josh nekome, pa cu ti je postaviti ovde?!

Elem?! :think:
Vishe puta mi se desilo, da napishem poruku.... kad pokusham da je poshaljem, sajt javi ERROR!!!!
Kod kracih poruka.... manje-vishe, nije problem, ali kod duzih, poput ove prethodne.... ko da je pishe ispochetke?!!!! :dash:
Chesto, prilikom pisanja... u nekom intervalu, primetim "Auto-Saved". Ako je vec poruka upamcena, kako da dodjem do nje i poshaljem je ponovo.... umesto da je pishem ispochetka?! :worth:

Izgleda da je UPRAVO ARGUS KRIV, jer je objavio cene aranzmana, pre nego shto je Turska avio-kompanija dobila dozvole za te letove!!!!
Daklem, Argus nije zatvorio papiroloshku konstrukciju, a pocheo sa prodajom aranzmana.

Ne mislish valjda, da je iko lud.... da u Srbiji, pokusha prodaju (avio) aranzmana, ugradivshi se u cenu za vishe od 100€..... u moru agencija, gde se vodi borba za svakog putnika i gde agencija, chesto ima zaradu od samo nekoliko evra, po putniku?! I u takvoj situaciji, svi hoce enormno da zarade, samo je Argus "poshten" pa daje jeftino!!!! :mazi:
Ja sam uveren, da je Argus pokushao 'lov u mutnom'.... :vudu: tako shto bi iznudio dozvole, od nashih (vazdihoplovnih) vlasti i pritom debelo zaradio, a na ushtrb ostalih agencija, koje su se drzala zakona i protokola.

Kako onda tumačiš da su agencije prodavale aranžmane i pre Sajma turizma, a posebno u toku i neposredno posle. Dozvole su deljene mnogo kasnije. Ja ne znam da postoji sistem kvota, ali znam za tzv. Otvoreno nebo. Ako postoji konkurencija u svim sferama, da li je Air Serbia sveta krava? Ja baš gledam svoj sopstveni interes, a ko ponudi kvalitetnije i jeftinije, to kupujem. Neka se Air Serbia, koja nije ni potpuno naša firma, uklopi. Ako može 30 eura povratna za Malme, može i Aviolet da se takmiči cenom.

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.php?yyyy=2015&mm=04&nav_id=983007

Poslednja izmena:
Kako onda tumačiš da su agencije prodavale aranžmane i pre Sajma turizma, a posebno u toku i neposredno posle. Dozvole su deljene mnogo kasnije. Ja ne znam da postoji sistem kvota, ali znam za tzv. Otvoreno nebo. Ako postoji konkurencija u svim sferama, da li je Air Serbia sveta krava? Ja baš gledam svoj sopstveni interes, a ko ponudi kvalitetnije i jeftinije, to kupujem. Neka se Air Serbia, koja nije ni potpuno naša firma, uklopi. Ako može 30 eura povratna za Malme, može i Aviolet da se takmiči cenom.

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.php?yyyy=2015&mm=04&nav_id=983007

:roll: Ne mislim, da je "Air Serbia sveta krava".... niti da treba da bude! Svima nama je u interesu, da putujemo jeftinije i kvalitetnije.
Medjutim.... svuda u svetu, drzave shtite svoje nacionalne kompanije, blago ih favorizujuci. Nasha je preterivala sa favorizovanjem JAT-a.... i naravno da nisam za to! Rekoh vec.... protivim se i monopolizmu, ali i nelojalnoj konkurenciji! :namcor:
Tako da ni Air Serbia, nebi smala da nastavlja "svetle" tradicije JAT-a!!!! Tj. ne treba joj dozvoliti, da tako posluje.... vec trzishno, koliko god je to moguce?!

Samo sam hteo reci.... da ne moze nijedna agencija da prodaje, ono za shta nije dobila sve potrebne dozvole!!!! E, sad.... kako su mogli/smeli da prodaju ranije, stvar bi morale da ispitaju nadlezne inspekcije ili policija... sudovi....

Nego, ako je vec "30 eura povratna za Malme" (zaboravila si da napishesh, da je samo ponekad takva cena.... u vreme mrtve sezone).... zar nisu skupe aerodromske usluge, koje su u proseku 38€?! To je kao uredu... da budu skuplje, od samog avio-prevoza?! :thumbdown:

:think: Air Serbia i aerodrom "Nikola Tesla", ce pocheti da posluju trzishno....
.... tek kada Direktorat za Civilno Vazduhoplovstvo, bude izdao dozvole za letove, za vishe zainteresovanih low cost avio-kompanija.... a ima ih. :tajna:
.... i kada omoguci, pod podjednakim uslovima, letove.... i sa Nishkog aerodroma "Konstantin Veliki" (za sada).... a lepo bi bilo, da se u Srbiji izgradi (za pochetak), barem josh jedan medjunarodni aerodrom! :think:

Sporazum “Otvoreno nebo” je nshto drugo! Prochitaj:
http://www.economy.rs/vesti/5455/Sporazum--Otvoreno-nebo--uzdrmace-avio-industriju.html

Poslednja izmena:
SVE agencije su prodavale aranžmane pre dozvola jer su iste kasnile mesecima. Čemu Sajam turizma inače!?
Malme i mrtva sezona, ne razumem.
To nije poznati ni letnji ni zimski centar, običan grad u Švedskoj.
Jeftino je i sa sve taksama.
A kako tumačiš da je cena ostalih agencija 100 eura viša od Argusove jer se takse plaćaju posebno, a baš kod Argusa je najniža.
Letovala sam u Egiptu preko SAB-a i platila takse sa egipatsko vizom od 25 dolara ukupno 100 eura.
Ko je tu privilegovan!? Aerodrom i Air Serbia koja je u većinskom stranom vlasništvu.

Poslednja izmena:
Mozda cu malo oduziti, ali moram da prenesem svoje nezadovoljstvo, mozda nekome pomognem. Isla sam ove godine u Kusadasi sa Lider travel-om, koji inace radi sa Balkan fun-om. U zivotu sa gorom agencijom nisam bila na putovanju. Prvo su nam u agenciji, kada smo se raspitivali za putovanje rekli kako oni kao agencija imaju svoju privatnu plazu, koja je na raspolaganju svim njihovim putnicima i za njih je besplatna. Kada smo krenuli na put, pitali smo jednu od vodica da nam potvrdi to, ona je rekla da to nije tacno, i da se ta plaza moze samo koristiti uz narukvice koje se placaju oko 50e i 70e. Mi ih nismo uzeli, ali ljudi koji jesu bili su osteceni, jer su svaki drugi dan morali da idu na neke druge plaze koje su dodatno placali. Odmah u autobusu su nam ponudili fakultativne izlete i trazili da se odmah u putu plate, da ne bi ljudi videli koliko ti isti izleti kostaju sa lokalnim agencijama. Konkretno, agencija je vodila ljude za 30e na krstarenje, koje je trajalo 1 sat, dok smo mi preko lokalne agencije isli na kratarenje za 10e, ceo dan, sa sve ruckom i neogranicenim picem... i naj taj nacin su bili organizovani i svi ostali izleti. Na plaze koje su se dotano placale islo bi se od 13h do 17h, samo 4 sata, a naplacivale su se po 5e. Mi, posto nismo uzeli narukvicu, a sticajem okolnosti jedini iz busa smo izabrali hotel u centru, ostali su otisli hotel koji je jos bio u ponudi, ostavljeni smo ispred hotela od strane vodica uz recenicu "Ja moram da idem, a vi se snadjite." Vodici su im potpuno neobavesteni, cak i o izletima koje je sama agencija organizovala, neretko i veoma neljubazni. Lagali su nas na svakom koraku, za sve bitne informacije koje smo ih pitali. Cela grupa ljudi koja je isla komentarisala je kako je ovo bilo najgore organizovano putovanje. Ja sam sigurna da me oni vise nikada nece videti u svojoj agenciji.

SVE agencije su prodavale aranžmane pre dozvola jer su iste kasnile mesecima. Čemu Sajam turizma inače!?
Malme i mrtva sezona, ne razumem.
To nije poznati ni letnji ni zimski centar, običan grad u Švedskoj.
Jeftino je i sa sve taksama.
A kako tumačiš da je cena ostalih agencija 100 eura viša od Argusove jer se takse plaćaju posebno, a baš kod Argusa je najniža.
Letovala sam u Egiptu preko SAB-a i platila takse sa egipatsko vizom od 25 dolara ukupno 100 eura.
Ko je tu privilegovan!? Aerodrom i Air Serbia koja je u većinskom stranom vlasništvu.

:roll: Kasnile su dozvole, jer nam je drzavni aparat INERTAN.... ali to ipak ne abolira nikoga, da radi mimo zakona!!!!

:hahaha: Haha.... znaam ja odlichno, gde su i shta su Malme! Nisam mislio na sezonu, vezanu za taj grad.... vec za zimsku ili letnju sezonu, kada je Wizz Air (i slichni) prebukiran-i letovima, za razne druge turistichke destinacije.
Kada nije prebukiran, onda vozi i za takve.... popularne cene, da mu flota nebi 'lezala' na aerodromima?!

Rekao sam, kako 'tumachim'.... da je jedino Argus bio "pametan"?! :rtfm:

:think: Koliko ja znam..... samo je Air Serbia u vecinskom, stranom vlasnishtvu.... aerodrom, nije!

Predlazem, da ne pishemo vishe o ovome. Vec prelazimo u 'off topic'! :banovati:

:roll: Kasnile su dozvole, jer nam je drzavni aparat INERTAN.... ali to ipak ne abolira nikoga, da radi mimo zakona!!!!

Rekao sam, kako 'tumachim'.... da je jedino Argus bio "pametan"?! :rtfm:

:think: Koliko ja znam..... samo je Air Serbia u vecinskom, stranom vlasnishtvu.... aerodrom, nije!

Predlazem, da ne pishemo vishe o ovome. Vec prelazimo u 'off topic'! :banovati:

Slažem se da smo preterali, ali moram još ovo da napišem.
Nije samo Argus objavio cene i avioprevoznike, nego SVI.
Znam da aerodrom nije u stranom vlasništvu, nisam to ni napisala.
Ja ću uvek kupiti ono što je kvalitetnije i povoljnije, baš me briga je li naše ili strano.
Ne dam da me bilo ko zahebava.

Samo sam hteo reci.... da ne moze nijedna agencija da prodaje, ono za shta nije dobila sve potrebne dozvole!!!!

nas covek je cudo :)
umesto da brani nize cene napada agenicju koja je uspela da postigne preko 100€ povoljniji identican aranzman od konkurentkih agencija :)
ponude se sastavljaju ranije nego sto nasa agencija daje odobrenje.
ne moze turisticka agencija u aprilu da pokrene sezonu. pravo pitanje je sto nasi ne daju prava ranije.
drugo.
argus je sa istim tim carter kompanijama imao i prethodnih godina saradnju i nije bilo razloga da se sumnja da ce ove godine dozvole izostati. ovde se cak moze postaviti realno pitanje zasto bas te kompanije nisu dobile dozvolu a dobila je na primer jedna kompanija iz egipta zbog koje je vlada nase zemlje morala iz budzeta da finansira vracanje putnika iz hurgade prosle godine jer nisu hteli da vrate putnike poslednje grupe . i oni su recimo opet dobili dozvolu a kompanija sa kojom je argus imao ugovor je sve radila besprekorno nije dobila. ovde mi vise lici na daleko ozbiljniju igru o kojoj se dosta pise po netu... ili je u pitanju rat izedju etihada sa jedne strane i turskih komanija sa druge (koji se vodi vec godinama) ili nekome smeta argusov veliki promet..ali zasto i druge kompanije ne naprave povoljnije aranzmane..argus je pokazao da moze identican aranzman da kosta 100 i vise evra manje...treba braniti povoljnije cene a ne napadati sto ti radis a posle se cudimo zasto je kod nas sve skuplje nego napolju

- - - - - - - - - -

sto se tice onog oko foruma..dobijas odgovor na pp :)

promene ime, registruju agenciju na taštu, udare agresivnu reklamu i posle nekog vremena opet nekog prevare, izigraju, ojade... i da li u APR kad registruju kompanije treba da provere celo porodično stablo.
Pre neki dan kad je bilo tako nešto, vlasnik kaže nema pojma o čemu se radi, on je samo dao ličnu kartu poznaniku. Izgleda da je jako jednostavno otvoriti firmu!?

promene ime, registruju agenciju na taštu, udare agresivnu reklamu i posle nekog vremena opet nekog prevare, izigraju, ojade... i da li u APR kad registruju kompanije treba da provere celo porodično stablo.
Pre neki dan kad je bilo tako nešto, vlasnik kaže nema pojma o čemu se radi, on je samo dao ličnu kartu poznaniku. Izgleda da je jako jednostavno otvoriti firmu!?

cuo sam da je isti takav slucaj sa novosadskom agencijom el greko.
da su prevarili silne ljude i da im ne mogu nista, da oni i dalje varaju ljude i da normalno rade a ovi prevareni niti mogu da dodju do novca niti je vlasnik el greka uhapsen.

cuo sam da je isti takav slucaj sa novosadskom agencijom el greko.
da su prevarili silne ljude i da im ne mogu nista, da oni i dalje varaju ljude i da normalno rade a ovi prevareni niti mogu da dodju do novca niti je vlasnik el greka uhapsen.

To sam pokushavao sve vreme, za Argus da kazem! :think:
Da skrenem paznju, na moguce 'dobre namere'. Kako opet, mi putnici nebi bili izigrani?!

:rtfm: Evo, zashto ne verujem u dobre namere Argusa?!
Chetri godine zaredom.... ovo je peta.... kako pratim, izmedju ostalih i Argusove cenovnike. Za Jonske destinacije. konkretno. Imam i sachuvane, skoro sve te cenovnike.

Slozicete se... kurs evra, skoro da je potpuno isti.... od 2011. godine, do danas. Pa i da nije.... evro je evro! Cene su u evrima.

2011. Argus je za sopstveni prevoz ili spajanje smena, umanjivao 40E.
.... za Pargu, na primer. Tako da sam konkretno, u Vili Poseidon platio 88E za poslednje dve smene (69E+59E=128E-40E=88E).
2012. Argus je sve te paket aranzmane, podigao za 10E po smeni.
2013. Nije podizao cene, ali u paket aranzman vishe ne ulazi zdravstveno osiguranje, niti trajekt (za one koji putuju na ostrva)
2014. Vishe ne umanjuje 40E, za sopstveni prevoz ili spajanje smena.... vec 20E.

Daklem?!
2014. Isti onaj, Argusov Paket aranzman, za Pargu bi bio: 79E+69E=148E-20E=128E + zdravstveno osiguranje 20-tak eura, za 18 nocenja19 dana.
Znachi, od 88E 2011. godine.... to isto bi 2015. (u Pargi) bilo, 'samo" 148E! Trichavih 60E vishe! :hahaha:

Zar 2015.... josh trebam da verujem u Argus.... ili da posumnjam, u njegove dobre namere?!
Ja sam skontao, da je tamo... neko.... debelo pogubio kompas (postao nezajazljiv).... i ochekujem da 'pukne'! Kada ce se to desiti, ne znam.... ali ja ne zelim da budem u toj poslednjoj grupi, ispaljenih?!
- Pogotovu shto sam se pre dva meseca, lichno uverio da je Argus u Pargi (poshto sve vreme, nju uzimam za primer) 'izgubio' vecinu vila, jer tamo kazu.... nije dugo placao njihov zakup, pa su mu otkazali. Ako su mene lagali, za razloge.... i ja lazem vas?!

Sada ce verovatno, neko pomisliti da sam paranoichan. :dash: Ok!
:think: Shta da vam kazem.... putujte i dalje, ali se nemojte chuditi, ako vas.... tamo.... negde, izbace iz hotela/vile ili zatraze, da platite u keshu.... tu, na licu mesta.... a to se sigurno nece desiti zbog moje 'paranoe', vec zbog bezvrednog vouchera?!

Zato sam i pominjao "Dafiment Banku". Ona je u pochetku sve redovno isplacivala.... pa i kamate.... a chak i kada je prestala, ljudi su i dalje nosili pare, sve misleci na debele kamate, koje ce "dobiti"!

Shto se agencija i avio-kompanija tiche.... svi se bore, za shto veci broj putnika, i pritom uopshte nisu nezni! ;) Ko ima 'jacheg mentora', dobija veci deo kolacha?! :per: Svuda u svetu je tako i to me ne brine.... brine me samo, da se 'kola ne slome' na nashim ledjima!!!!

nas covek je cudo :)
umesto da brani nize cene napada agenicju koja je uspela da postigne preko 100€ povoljniji identican aranzman od konkurentkih agencija :)
...............

Objasnio sam u predhodnom postu, zashto ne verujem toj agenciji?!

Verujem, neko je tu neshto, deeeebelo zamuljao?! Chucemo vec epilog. :think:

Daklem?!
Branim ja nize cene i volim (bio bih lud, da ne volim).... samo najpre branim sigurnost putnika i shanse za realizaciju, samog aranzmana.
Dzaba jeftin aranzman, ako ostane 'mrtvo slovo na papiru'.... a mi bez para i upropashcenog odmora!!!! :dash:

Pozdrav svima! :)
Hteli bismo da upozorimo sve one koji zele da putuju preko Oktopod i Party travel-a. Ovog leta proveli smo odmor na Zakintosu. Po dolasku na ostrvo, smesteni smo u vilu Annu po dogovoru. Izabrali smo ovaj smestaj koji je za nas ukus bio najlepsi od ostalih iz ponude, ali i skuplji. Medjutum, soba koju smo dobili nije bila ni priblizna onoj koju smo videli na slikama na sajtu agencije.
Smestaj nije licio na sobu, vec na supu! Plafon visine jedva 2 metra, ulazna vrata jos niza, tkd smo morali da se saginjemo pri ulasku. Unutra 300 stepeni, samo jedan minijaturni prozor, bez klime koju su obecali. Kuhinja slabo opremljena, kupatilo skuceno. A na sve to, gazdarica pravi Gestapo! Ne dozvoljava posete, non-stop kruzi po dvoristu i ulazi u sobe kad gosti izadju.
Ipak, te sobe sa slika postoje, a kada smo pitali vodice zasto nas nisu tamo smestili, odgovrili su da su i oni iznenadjeni i da, navodno, nisu ni oni znali da ce tako da ispadne. 'Prenocite tu i bice vam sutra lakse' lepo nas utesise :dash:
Takodje, vodici ne rade svoj posao kako treba, prebacuju krivicu jedno drugom za odgovornost i nismo dobili previse korisnih informacija od njih. Kad god ih nesto pitamo, dobijemo odgovore tipa: 'ne znamo', 'nismo sigurni', 'valjda'.
Samo da pojasnimo, potpisali smo ugovor sa Party-jem, ali na kraju su nas spojili sa Oktopod-om tkd smo svi isto prosli.
U prilogu saljemo i slike smestaja, da vidite realno stanje.
http://s28.postimg.org/n4k0tx5jh/DSCN0501.jpg
http://s15.postimg.org/xsezra3d7/DSCN0504.jpg
http://s7.postimg.org/vjgsphdbf/DSCN0503.jpg

To sam pokushavao sve vreme, za Argus da kazem! :think:
Da skrenem paznju, na moguce 'dobre namere'. Kako opet, mi putnici nebi bili izigrani?!

:rtfm: Evo, zashto ne verujem u dobre namere Argusa?!
Chetri godine zaredom.... ovo je peta.... kako pratim, izmedju ostalih i Argusove cenovnike. Za Jonske destinacije. konkretno. Imam i sachuvane, skoro sve te cenovnike.

Slozicete se... kurs evra, skoro da je potpuno isti.... od 2011. godine, do danas. Pa i da nije.... evro je evro! Cene su u evrima.

2011. Argus je za sopstveni prevoz ili spajanje smena, umanjivao 40E.
.... za Pargu, na primer. Tako da sam konkretno, u Vili Poseidon platio 88E za poslednje dve smene (69E+59E=128E-40E=88E).
2012. Argus je sve te paket aranzmane, podigao za 10E po smeni.
2013. Nije podizao cene, ali u paket aranzman vishe ne ulazi zdravstveno osiguranje, niti trajekt (za one koji putuju na ostrva)
2014. Vishe ne umanjuje 40E, za sopstveni prevoz ili spajanje smena.... vec 20E.

Daklem?!
2014. Isti onaj, Argusov Paket aranzman, za Pargu bi bio: 79E+69E=148E-20E=128E + zdravstveno osiguranje 20-tak eura, za 18 nocenja19 dana.
Znachi, od 88E 2011. godine.... to isto bi 2015. (u Pargi) bilo, 'samo" 148E! Trichavih 60E vishe! :hahaha:

Zar 2015.... josh trebam da verujem u Argus.... ili da posumnjam, u njegove dobre namere?!
Ja sam skontao, da je tamo... neko.... debelo pogubio kompas (postao nezajazljiv).... i ochekujem da 'pukne'! Kada ce se to desiti, ne znam.... ali ja ne zelim da budem u toj poslednjoj grupi, ispaljenih?!
- Pogotovu shto sam se pre dva meseca, lichno uverio da je Argus u Pargi (poshto sve vreme, nju uzimam za primer) 'izgubio' vecinu vila, jer tamo kazu.... nije dugo placao njihov zakup, pa su mu otkazali. Ako su mene lagali, za razloge.... i ja lazem vas?!

Sada ce verovatno, neko pomisliti da sam paranoichan. :dash: Ok!
:think: Shta da vam kazem.... putujte i dalje, ali se nemojte chuditi, ako vas.... tamo.... negde, izbace iz hotela/vile ili zatraze, da platite u keshu.... tu, na licu mesta.... a to se sigurno nece desiti zbog moje 'paranoe', vec zbog bezvrednog vouchera?!

Zato sam i pominjao "Dafiment Banku". Ona je u pochetku sve redovno isplacivala.... pa i kamate.... a chak i kada je prestala, ljudi su i dalje nosili pare, sve misleci na debele kamate, koje ce "dobiti"!

Shto se agencija i avio-kompanija tiche.... svi se bore, za shto veci broj putnika, i pritom uopshte nisu nezni! ;) Ko ima 'jacheg mentora', dobija veci deo kolacha?! :per: Svuda u svetu je tako i to me ne brine.... brine me samo, da se 'kola ne slome' na nashim ledjima!!!!

Uh, zabole me glava, nemoj da se ljutiš ali tvoje postove je baš teško čitati uz toliku gomilu smajlija, no pokušaću da ti odgovorim na par nedoumica da ne lupaš glavu ni oko cenovnika ni oko ranih izbacivanja cena i sl.

Na početku samo da naglasim da nemam nikakve veze s Argusom sem nekada kolegijalnih jer sam dugo godina bila u tom poslu i to nije jedina Agencija koja dugo godina već opstaje na tržištu i koju vodi čovek koji zna taj posao za razliku od bar 70% novokomponovanih u poslednjih 'ajde da kažem 5-10 godina koje su nikle iznenada , koliko toliko rade ali kako i ko stoji iza tih imena poprilično je nedefinisano za široke narodne mase iako je ovo mali grad i ustvari sve se zna.
No to nije tema, a na Argus se nadovezujem jer ga uporno spominješ i navodiš kao primer.

Elem , što se tiče Turske na prvom mestu , Argus je daleko najjeftiniji i najkonkurentniji na tržištu jer tu destinaciju radi skoro pa najduže i tamo ima dobre kontakte, hotelijere koji ga znaju kao i on njih što je i u ovom poslu ustvari najvažnije, uzajamno poverenje i kredibilitet.

Cenu diktiraju i uslovi zakupa smeštajnih kapaciteta pa nije isto da li se kapaciteti bukiraju na upit ili alotmanski zakup što bi značilo unapred plaćanje punog za prazno otkuda i nerealno jeftine ponude vansezonskih paketa što za Tursku što za Grčku.
To konkretnije znači da se Agenciji isplati i da šalje ture od na pr. 50 evra po osobi bus + smeštaj za 10 dana jer i tu ima zaradu iako minimalnu ali će je kasnije u sezoni pokriti , a već zakupljeni ( alotman) apartmani i hoteli joj ne zvrje prazni kao prvo, a kao drugo zadovoljan gost se uvek vraća.

Druga nedoumica ti je oko povećanja cena na jonskom moru budući da kurs evra stoji . I to ima sasvim logičko objašnjenje , amortizacija, globalno poskupljenje na širem nivou svega i svačega diktira i sve ostale cene nevezano za razliku u kursu rsd i evra, a ako je i to nejasno , recimo može mu se jer je i sa tim cenama opet konkurentniji od većine drugih i ispalti se i tebi kao klijentu, turisti i njemu kao Agenciji...svi zadovoljni.

Rano izbacivanje cena pa čak već u decembru je svakako moguće jer kalkulacija je uglavnom tu gde jeste naročito za kapacitete i destinacije koje su se već radile i Agencije u pravilima naglašavaju da su cene sklone promenama usled više sile, promena na tržištu itd, etc.

Nadam se da sam malo pomogla bar ovo što sam uspela da dešifrujem.

Uh, zabole me glava, nemoj da se ljutiš ali tvoje postove je baš teško čitati uz toliku gomilu smajlija, no pokušaću da ti odgovorim na par nedoumica da ne lupaš glavu ni oko cenovnika ni oko ranih izbacivanja cena i sl.

Na početku samo da naglasim da nemam nikakve veze s Argusom sem nekada kolegijalnih jer sam dugo godina bila u tom poslu....
No to nije tema, a na Argus se nadovezujem jer ga uporno spominješ i navodiš kao primer.

Elem , što se tiče Turske na prvom mestu , Argus je daleko najjeftiniji i najkonkurentniji na tržištu jer tu destinaciju radi skoro pa najduže i tamo ima dobre kontakte, hotelijere koji ga znaju kao i on njih što je i u ovom poslu ustvari najvažnije, uzajamno poverenje i kredibilitet.
.... ....
Druga nedoumica ti je oko povećanja cena na jonskom moru budući da kurs evra stoji . I to ima sasvim logičko objašnjenje , amortizacija, globalno poskupljenje na širem nivou svega i svačega diktira i sve ostale cene nevezano za razliku u kursu rsd i evra, a ako je i to nejasno , recimo može mu se jer je i sa tim cenama opet konkurentniji od većine drugih i ispalti se i tebi kao klijentu, turisti i njemu kao Agenciji...svi zadovoljni.
.... ....
Nadam se da sam malo pomogla bar ovo što sam uspela da dešifrujem.

Hahahaha.... zahvaljujem! Mada, uopshte nisam 'lupao glavu'.... kolegenice. ;) I evo, necu koristiti smajlije, do kraja ovog posta.

Sasvim sam dobro upucen u 'tajne' turizmologije! Nachine zakupa smeshtajnih kapaciteta i sveukupne matematike, oko izrade cena aranzmana. Nego, to verujem uopshte ne zanima shiri auditorijum, pa necu u detalje?!

Nje meni Argus bio tema (vec cene pojedinih aranzmana).... niti sam zeleo da napadam tu agenciju! Ona radi, kako vec radi.... i po meni, manje-vishe korektno (do sada)?! Ja sam samo preneo, svoje vishegodishnje impresije i uporedio cenovnike. Shto se mene tiche, ona je (za Jonsko more) prestala da bude najjeftinija, josh pre nekoliko godina! To shta ona nudi za 9 nocenja, chesto je skuplje nego kod nekih drugih agencija za 10 nocenja.
Zato sam napravio komparaciju sa aranzmanima za Tursku, iznoseci rezerve (tj. nepoverenje) u odrzivost tih kalkulacija ili bolje recehno, mogucnosti realizacije tih aranzmana, na duze staze.
I corav vidi, da je u pitanju "rat" za trzishte! Na pochetku, sve funkcionishe dobro.... ali na kraju, uvek nastrada obichan putnik.... ni kriv, ni duzan!

Nemam ja nedoumica, oko Argusovog povecanja cena, na Jonskom moru?! Sve mi je jasno. Znam mnogo vishe, nego shto zelim ovde da napishem!
"Globalno poskupljenje".... hajde da budemo ozbiljni?! To niti stoji, niti ima ikakve veze sa ovim, o chemu pishemo?!?!
Sve shta bi moglo da utiche na cenu (osim ljudske nezajazljivosti): cena nafte, plate vozacha i vodicha, cene zakupa hotela, cene putarina.... NISHTA se nije promenilo u poslednjih nekoliko godina, ako to posmatramo kroz evro.... a ovde je sve u evrima izrazeno. Tako da shto se mene i mog drushtva tiche NE MOZE MU SE, vec nekoliko godina!!!! Nama se vishe isplati, da putujemo preko nekih drugih agencija.... shto i chinimo, ali to je vec nasha stvar!

Eto i ja sam se potrudio, da ne 'shifrujem'.... nadam se, da sam uspeo! :hvala:

Eh.. Pa da pocnem.. Ove godine,iznenada smo odlucili da letujemo i prva agencija koja je imala slobodna mesta za odlazak na Krf,bila je Jazz agencija iz Cacka. Bez ikakvih pitanja,pristali smo. A onda se desio haos.
Prva stvar koja je bila za sumnju bio je smestaj koji cak ni na njihovom sajtu nije bio prikazan niti bio u ponudi. Nigde na celom internetu ne postoji slika vile u kojoj smo bili smesteni. Medjutim,misleci da je neko u poslednjim momentima odustao,nismo obracali paznju na to toliko. A onda dolazi na red autobus. Ulazeci unutra,decko i ja smo mislili da nece biti tolike guzve,pa smo se cak i obradovali - ali ne zadugo! Do granice autobus je bio krcat ljudima koji na pojedinim mestima nisu imali ni tracak vazduha. Iz price ljudi iz autobusa,saznajemo da je decko platio ( iako je bio sam ),dodatnih 70% za smestaj dvokrevetne sobe - sto je i ok,ali i za prevoz a imao je jedva jedno sediste. Put kao put,manje vise ok. Hit je bio sa 5 zvezdica na autobusu,a unutra jedva da je bila jedna. Sto se samog " vodica " tice,jako lose iskustvo. Prvo i osnovno je da neko ko se tim poslom bavi,ume i da cita,a ne da sve vreme ponavlja netacna prezimena ili da ih jedva izgovara. Drugo,jako je nekulturan,drzak i bezobrazan. Podizanje tona i svadjanje sa ljudima u autobusu su takodje ne dopustivi za takav posao. Vozaci isto jako nekulturni prema turistima. Kada smo se konacno dogegali do smestaja receno nam je da mozemo uci u sobu 1 ili 2,koja god bude bila spremna. Gospodin Miso ( vodic ) i gospoda vozaci su se zaleteli i uzeli nam sobu ispred nosa,zalupivsi vrata. Toliko o kulturi i postovanju. Soba metar sa metar,u koju su natrkacili sank,kreveti neudobni maksimalno.. Drugi " vodic ",koji je posle prvog dana odrzao sastanak se nikada vise nije pojavio da vidi da li je sve ok,i da li nekome treba nesto. Informacije na tabli promenjene su zadnji put 07.07.2015. dok su svi ostali samo mogli da predpostave sta se dogadja. Jaaaaakoooo losa organizacija agencije,drzak i bezobrazan nastup!! Tako da,ne bih vam nikada preporucila da idete sa njima bilo gde!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back