TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da ja ponovo aktiviram ovu temu jer u medjuvremenu nadjoh jedan jako zanimljiv tekst na sranici http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/4267095.stm gde se izmedju ostalog kaze:

"If you are travelling from an EU airport, all airlines - whether European or not - are subject to the rules."
... pa onda...

"For example, for flights of 1,500km or less where there is a delay of more than two hours, a passenger should be given meals and refreshments, along with two free telephone calls, e-mails, telexes or faxes.

If the delay is for five hours or more, passengers are also entitled to a refund of their ticket with a free flight back to your initial point of departure if this is relevant."

Nisam to znao ranije ali eto za sve kojima se nesto slicno desi kao meni da znaju kako da postupe...

Ako treba prevod, javite.....

U principu Matico ti je pouzadana agencija.Rade aranzmane zajedno sa Top toursom.Mislim da su i vlasnici te dve agencije braca ili kumovi ali nisam siguran.Mozes cak i da uporedis programe te dve agencije.
Postoje vec dugo na trazistu,ja sam koristio usluge te agencije i bio sam zadovoljan..
Jedina zamerka su im stvarno losi vodici.Ne znam sada ali ranije su imali vodice koji nisu licencirani tako da se prethodno za svaki slucaj obezbedi informacijama o destinaciji na koju ides i ne obracaj paznju ako su im vodici i dalje neprofesionalni
Sve u svemu nisu losa agencija i mislim da mozes slobodno da koristis njihove usluge.

Išao sam Maticom tri puta i uvek je sve bilo skroz profi odrađeno. Što se vodiča tiče, devojka koja je bila njihov predstavnik dole je bila skroz susretljiva, obilazila je putnike i u Dasiji i u Ipsosu, i nisam stekao utisak da je bilo ko od ljudi iz ture imao ikakve zamerke. Ja lično moram Maticu da odam počast kao jedinoj agenciji koja ima običaj da vam pusti dete koje je prevalilo dve godine da putuje po ceni infanta što nije zanemarljiva ušteda (cca 130E). Prošle godine sam i junu i u septembru išao sa njima, i oba puta su mi pustili klinca da leti po ceni infanta (0-2 godine) iako je klinja imao dve godine i 8 meseci. Ove godine je moj ortak išao sa njima na Zakintos, i malom je 10 dana falilo do pune 3 godine, pa su i njemu izašli u susret. Inače, ceo aranžman na Zakintosu je bio odrađen bez greške. Mislim da su vrlo dobra agencija iako sam na nekim postovima video da su imali neki prospust u Turskoj. Što se mene tiče sve najbolje...

Suprug i ja smo pre dva meseca uplatili u agenciji Marmaras travel (subagencija je Rally Tours) aranzman od dve nedelje za Neos Marmaras.
Sve smo uradili na vreme, platili, prikupili dokumentaciju prema prilozenim zahtevima, uzeli godisnji u tom periosu, nakupovali se stvari, mastali.

Juce su nam javili (na put se krece 25. avgusta) da smo nas dvoje odbijeni za grupnu grcku vizu i da dodjemo po dokumenta i 15% od para koje smo dali!!!!!

Dakle, nemamo nikakvu potvrdu da su nasa dokumenta uopste stigla do ambasade, ali su nam zato rekli da potpisemo da odustajemo od putovanja i da ce agencija na osnovu svojih troskova nama uzeti 85% (u parama - 20.000 dinara!)

E, da. Rekli su da nam je bolje da to prihvatimo, jer oni "imaju advokate koji su veoma vesti". Onda su nam napomenuli da u najboljem slucaju mozemo da povratimo 50% para.

Cekam ponedeljak da dodjem sa turistickom inspekcijom.

Sta nam predlazete da uradimo?

Javljamo sigurno!

Ponovo smo proveravali sve papire i nigde ne pise sta se desava u ovakvom slucaju.

Danas su nam prvo rekli da njihov racunovodja obracunava koliko ce da nam vrate novca, a posle su nas ponovo zvali sa informacijom da cekaju direktora u ponedeljak, pa sa njim da vide sta ce da rade. To kada smo im rekli za turisticku inspekciju.

Nema sanse da ovo ne izguramo do kraja! U ponedeljak zovemo ambasadu da proverimo da li su nam papiri uopste stigli do njih, pa turisticku inspekciju, pa YUTU.

Danas smo odlucili da idemo u Tursku, uzecemo rent-a-car, videcemo nesto za smestaj. Bas smo se rastuzili. Sada sve ispocetka moramo da planiramo.

Prvo zovite medije!!! (B 92,RTS-hroniku,Studio B, a narocito tabloide koji zive od takvih stvari Kurir, Pres, pa i Novosti,Blic itd. Podignite prasinu ,ako samo dovedete inspekciju ostace sve u familiji, na kraju ce vratiti novac to im ne gine.Narocito apostrofirajte njihove pretnje advokatom,a nikako nemojte izostaviti da su trazili da potpisete da VI ODUSTAJETE od puta!
Ne plasite se sitnih prevaranata vec sutra (tajming je bitan jer se sutra stampaju novine za ponedeljak) zovite sve moguce novinare neko ce sigurno doci. A u ponedeljak im priredite docek pred agencijom sa sve kamerama. "Stop prevarantima" si sama napisala a za promene se treba boriti one nece doci tvojim kukanjem po forumima!!!!!!

Vici na sav glas , i zali se svima , od jute , do ministra turizma , Ko ih bre **** , nek plate oni to sto su zabrljali. I treba da ti kazu sto si odbijena , ako ne oni onda pitaj ambasadu.
Drzim ti palceve, jer ako nesto mrzim to su de fore koje primenjuju jadne srpske tur.agencuje. Sve bi ih zatvorila pa sa novim ljudima i pravilima ponovo otvarala. Pa ko ne moze da odrzi zadati nivo nek se gubi iz posla.

Sve se to desavalo od petka posle podne, pred kraj radnog vremena.
Kako mi je dobro poznata procedura, od ponedeljka ujutru pocinjemo sa akcijom.
Prvo ambasada (telefonski i pismeno), potom turisticka inspekcija i YUTA.
Odmah zatim i mediji. Postoji jedna odredba da prilikom podnosenja pisane primedbe organizatoru putovanja i u toku ocekivanja njihovog odgovora (do 15 dana), ne sme se zvati arbitraza niti obavestavati javna glasila.

Zato cekamo ponedeljak (prvi radni dan nakon obavestenja), da pocnemo. Tada i nas advokat dolazi.

Zaista nam je upropastena radost i necemo odustati.

Hvala vam na podrsci!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back