TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad, manje više sve agencije su popljuvane ovde. Sludeste me skroz, uopšte ne znam s kojom da idem do Budimpešte ili Praga.
Hajde za promenu kažite neku lepu reč za neku agenciju.

Uvek je tako.Ne verujem da postoji agencija kojoj se nije desio bar jedan fail za sve godine rada.
Eto ja imam lepa iskustva sa Sabrom ( Grčka) i Argusom ( Beč). A dosta ljudi mi je napljuvalo Argus pa sam bila u stanju nervoze maltene do samog polaska :lol:
Mislim da su ti ove dve skroz ok za gradove Evrope ( čak mislim da imaju i iste aranžmane). Ja ću ove godine verovatno sa jednom od te dve u Prag ili Budimpeštu.

E tako...poslao probne poruke (ne shvatam poentu al' ajde) pa sad valjda mogu da se raspišem...

Ja i moja lepša polovina planiramo da medeni mesec provedemo u Dominikani.
E sad, ponuda sa polascima iz Beograda je kako da se izrazim veoma tanka pa smo morali da tražimo neku alternativu
I tako smo tražili, traižili, tražili pa naišli na našu agenciju " TUI ReiseCenter " gde u ponudi ima apsolutno SVE do duše sa polascima iz drugih evropskih gradovao ali bože moj.
Ako se ne varam TUI bi trebalo da je veliki evropski lanac turistickih agencija, opet kažem ako se ne varam pa me zanima jel zna neko nešto više o ovoj našoj gore navedenoj agenciji.
Znam samo da su novopečeni tj. da su registrovni krajem 2012. godine i više ništa ne znam o njima pa sam malo sumničav iskren da budem :think:
U telefonskom razgovoru su mi rekli da oni nemaju svoje aranžmane već da oni preuzimaju ponude Nemačkih agencija tako da mu oni u neku ruku dodju kao posrednici.

E sad mene interesuje kolko je sve to sigurno i pouzdano?

Bilo kakva informacija, savet ama baš sve je dobrodošlo ;)

Dominikana...predivno...Nisam posetila (a volela bih), pa cu najerovatnije nesto vise o toj destinaciji saznati od vase supruge i vas, nakon vaseg povratka. O agenciji "TUI ReiseCenter", na znam nista, da budem iskrena, nisam ni cula za njih. Obzirom da su vam rekli da oni ne prodaju aranzmane za Dominikanu, vec da preuzimaju aranzmane nekih turistickih agencija iz Nemacke (insistirajte da vam kazu kojih), ja se ne bih usudila da organizaciju takvog putovanja poverim njima... Na stranu to sto su "pocetnici" u poslu, mada je svima poznao da su "propale" neke agencije koje su radile i po desetak godina. Kazete da ste se dosta raspitali, moj savet je da pretrazite aranzmane "Dertour-a", preko njih mozete sve direktno da zavrsite. Pogledajte ponude agencija "Top Travel Center" i "Jumbo Travel" (unapred se izvinjavam ako ste ovo sto vam sugerisem, proverili). Znam da pomenute agencije rade aranzmane za Dominikanu, mislim da je let Beograd-Pariz-Dominikana (Punta Kana). Agencija "Jet Set Travel" takodje ima aranzman, let je sa presedanjem u Moskvi. Koliko sam informisana, direktan let za Dominikanu je postojao iz Zagreba, preko njihove agencije "Meridijan putovanja", pa i ta varijanta nije neizvodljiva... Jos nesto, ne znam kada je napovoljniji period za boravak u Dominikani, citala sam da je sezona uragana na tom podrucju od aprila do novembra, mada neko kaze od maja do septembra, kao i da je najbolje posetiti je u "nasem" zimskom periodu, pa proverite i tu informaciju. Eto, ja sam se malo potrudila da vam pomognem, bilo bi mi drago da procitam vase utiske sa ovog putovanja nakon povratka...

Ne kriju oni koje su Nemačke agencije u pitanju, čak šta više na tom našem sajtu "TUI ReiseCenter" kada otvorite ponudu koja vas zanima tamo čak i piše o kom turoperateru je reč, ima ih nekoliko sve zavisi od ponude koju odabere npr.
Neckermann, FTI, ITS, Gulet...
Ne budem ja lenj pa odem lepo na sajt tih nemačkih agencija i uporedim datume polaska, cene i sve ostalo, i sve se poklapa sa podacima koje mi pokazuje na sajtu "TUI ReiseCenter"

Nama bi recimo odgovarao polazak iz Minhena, i šta sad, mi uplatimo novac ovim našima i pravac Minhen, a kad stignem tamo iskreno, malo mi je frka šta će nas sačekati...

Da pohvalim Argus agenciju iz Bg,isla za Egipat prosle godine i sve je ok proslo :)

I sto mi se svidja,u noci smo imali let tako da smo ujutro vec stigli u Hurgadu...

Ne volim one agencije koje stave let kasno poslije podne pa dodjes tek navecer u hotel i propadne ti dan bezveze

Ja i lepša polovina smo dve godine za redom bili u Hurgadi, prve godine išli preko Spirit Travel-a
a naredne godine preko Argusa i iskreno smo dalekooooooo zadovoljniji bili "spiritom"
Od samog dočeka na aerodrom pa sve do povratka kući apsolutno sve pohvale u korist spirita.
Ne kažem da nam je preko Argusa bilo loše, daleko od toga, profesionalci su i jedni i drugi ali su ipak neke sitnice prevagnule u korist spirita ;)

Na primer argusovi vodiči su nas samo dovezli do hotela poželeli lep provod i to je, a kod spirita su vodiči u mesto nas predavali dokumenta na recepciji, namigivali i smeškali se radnicima na recepciji kako bi nam svima dali odlične sobe sa pogledom na more ili bazene i otišli tek nakon što smo se svi smestili.
Možda jednostavno manji broj turista putuje preko spirita pa im je lakše nego argusu da se brinu o svojim putnicima ali jednom rečju smo mnogo zbrinutiji bili od strane spirita.

E tako...poslao probne poruke (ne shvatam poentu al' ajde) pa sad valjda mogu da se raspišem...

Ja i moja lepša polovina planiramo da medeni mesec provedemo u Dominikani.
E sad, ponuda sa polascima iz Beograda je kako da se izrazim veoma tanka pa smo morali da tražimo neku alternativu
I tako smo tražili, traižili, tražili pa naišli na našu agenciju " TUI ReiseCenter " gde u ponudi ima apsolutno SVE do duše sa polascima iz drugih evropskih gradovao ali bože moj.
Ako se ne varam TUI bi trebalo da je veliki evropski lanac turistickih agencija, opet kažem ako se ne varam pa me zanima jel zna neko nešto više o ovoj našoj gore navedenoj agenciji.
Znam samo da su novopečeni tj. da su registrovni krajem 2012. godine i više ništa ne znam o njima pa sam malo sumničav iskren da budem :think:
U telefonskom razgovoru su mi rekli da oni nemaju svoje aranžmane već da oni preuzimaju ponude Nemačkih agencija tako da mu oni u neku ruku dodju kao posrednici.

E sad mene interesuje kolko je sve to sigurno i pouzdano?

Bilo kakva informacija, savet ama baš sve je dobrodošlo ;)

Jeste li vi dobro razmislili o Dominikani? Nije to bas tako lepo kao sto mislite,ako mogu da preporucim onda idite na Barbados.Dominikanu sam posetio oko 15 puta i tamo mi je uzas....al opet vi kako hocete,sve najbolje i pazite se tamo.

Jeste li vi dobro razmislili o Dominikani? Nije to bas tako lepo kao sto mislite,ako mogu da preporucim onda idite na Barbados.Dominikanu sam posetio oko 15 puta i tamo mi je uzas....al opet vi kako hocete,sve najbolje i pazite se tamo.

Zašto da ne, baš smo se mnogo toga lepog naslušali o Dominikani, čak i poznajemo jedan bračni par koji već 15 godina živi tamo i iskreno prvi put čujem da neko ima loše mišljenje o Dominikani !?!
Uostalom, kažete da ste bili 15 puta, bilo bi lepo da podelita sa nama ta vaša negativna iskustva i čega bi to trebali da se pazimo.

Ja bih samo da dam jedan savet svima koji idu u Tursku, konkretno Alanya. Naime, tamo ima mnogo stosta da se vidi i ti izleti nisu ukljuceni u cenu aranzmana vec vam ih vodici ponude nakon dolaska tamo, ali po mnogo vecim cenama nego sto mozete da nadjete na ulici u nekoj od mnogobrojnih agencija koje prodaju te izlete. Npr. ja sam platila jeep safari 30e kod vodica Argus-a a drustvo iz mog hotela je islo isti dan u istoj grupi za 17e :) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Poslednja izmena od moderatora:
Upozoravam na agenciju Kalodukas! Bio sam sa njima na Kritu na zalost. Vecina agencija radi na upit sto znaci da nude isti smestaj, rade rezervacije preko interneta a pri tome se Kalodukas najvise ugradjuje. Ok, da zanemarimo par desetina EUR vise za identican smestaj ali smestaj koji smo dobili u hotelu Braskos je najgori smestaj u kom sam bio ikada u zivotu. Soba sa minijaturnim prozorom koji gleda u unustranje "dvoriste", soba bez vazuha, prljava, mracna, stari namestaj u fazi raspadanja, kupatilo kao iz horor filmova. Na nasu zalbu dobili smo za nijansu bolju sobu ali to je opet daleko od onoga sto se moze dobiti za tu cenu na Kritu. Prilikom pretposlednjeg dana boravka recepcioner nam je rekao izvrsimo pritisak na predstavnika nase agencije da izvrsi uplatu inace necemo moci da napustimo hotel dok ne platimo?! Na nasu zalbu predstavnik agaencije je sutradan izvrsio uplatu i sve je bilo ok ali toliko o agenciji Kalodukas i nacinu njihovog rada. Iskustva su razlicita, ali za agenciju Kalodukas mogu da kaze da se radi o nasminkanim prevarantima i sa njima ne bih vise isao ni do Marinkove bare a kamoli na Krit!

Cao. Ja idem za 8 dana na more preko turisticke agencije Time Travel Beograd. Jel ima neko iskustva sa njima, da li je neko putovao preko njih pa da mi kaze nesto vise? Hvala unapred

Bila sam prosle godine sa njima na Tasosu . Uhvatila sam neki last minute i pritom dobila preporuku od agencije subagenta preko koje idem kad koristim aranzmane . Tako da ti mogu reci samo za organizaciju koju sam ja imala.
Sve je islo sasvim dobro cak i bolje od uobicajenog . Meni vodici inace ne trebaju ali su primetno cesto obilazili goste i raspitivali se dali je sve u redu . Smestaj im je u proseku bolji nego kod nekih drugih . Vila u kojoj sam ja bila odlicna a i ostale nisu bile lose.
Jedina moja '' nazovi'' primedba je bila na autobus . Nisu bas najnoviji i najudobniji ali da se preziveti jer zaista izlaze u susret putnicima .
Ocena , dosta dobra ... isla bih ponovo sa njima :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back