TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KLASIČNA grčka navlakuša, sssssssve najgore o konkurenciji, uključujući i gnusne laži.....

Naravno da rent a car NE MORA da ima full insurance, da bi imao licencu, a da li to ima, to se vidi po ceni.
Čak, obično imaju dva bloka sa ugovorima, jedan sa full, a jedan sa ograničenim osiguranjem.

Gume ne ulaze u osiguranje, barem ja nisam čuo za to. A nije ni logično.

I najvažnije, predstavnik se NE UGRADJUJE u cenu, to bi bilo jako glupo i providno.
Predstavnik dobija procenat od cene, bilo da je to u vidu besplatnog korištenja auta, vespe, bilo besplatnog ručka u odredjenom restoranu, bilo keš isplate....

Radio sam kao predstavnik...pa znam....

Ne poznajem predstavnicu Relaxa Dubravku, ali konstantno citam na forumu kako ljudima letovanje kvare predsatavnici i pitam se kako je to moguce.
Zaista ne znam sta ocekujete od predstavnika. On je tu pre svega da vam se nadje ako vam je potrebna neka pomoc kao i da vam da odredjene informacije vezane za mesto u kome ste. S obzirom da su predstavnici ljudi, jelte, kao i svi mi ne vidim zasto u startu mnogi imaju odbojnost prema njima. Pa nasi turisti jos iz Beograda krenu u koga jos nisu ni ugledali ili koga nisu ni upoznali do kraja letovanja kao vi.
Prvo ukoliko je predstavnica Relaxa smestala goste u trenutku kada ste vi naisli, sto znaci da je bila u autobusu, zena nije mogla fizicki i vas da doceka u isto vreme. Dakle ne radi se o tome da ko je podoban, a ko nije nego o tome da li je izvodljivo da vas saceka ili ne. Niste ni vi jedini koji ste dosli kolima pa da li mislite da je mogla da vas sve koji dolazite kolima doceka i istovremeno 600 ljudi koji dolaze autobusom. Ne znam odakle vam pravo da se ljutite, a plus vam je to bio OSNOVNI razlog zbog kojeg ste bili toliko izrevoltirani da niste zeleli nikakav dalji kontakt s njom. Zaista smesno.
Druga stvar: u svoj toj guzvi ona vam se ljubazno, kako kazete, javila na telefon i objasnila vam gde se nalazi vila, ali vama smeta sto vam nije bas detaljno objasnila. Pa vi ste se snasli da dodjete iz Srbije do Krfa i nista vam nije falilo, a sada niste zadovoljni objasnjenjem koje vam je dala. Cak i da ste pozvali ponovo sigurna sam da bi vam razjasnila ono sto niste razumeli, ali vama je i cilj da budete nezadovoljni predstavnikom, a ne zadovoljni. To pokazuje i cinjenica da je niste ispostovali ni toliko da dodjete na wellcome meeting koji je odrzala niti na ostale sastanke ciji ste raspored mogli da nadjete na info-tabli.
Ne znam sta vi ocekujete od jednog predstavnika da biste bili zadovoljni.
Mozda je Dubravka kao i Stevan organizovala izlete i svima izlazila u susret, ali vi pojma o tome nemate jer ste je bojkotovali, a niste je ni upoznali.

Ne znam odakle ti ideja da sam ja krenula s ciljem da buden izrevoltirana i nezadovoljna predstavnikom agencije. Meni je cilj bio letovanje i lep odmor na prvom mestu. A ako mi agencija preko koje sam isla posebno naglasava i naplacuje predstavnika na destinaciji onda ocekujem i da mi taj predstavnik pomogne prilikom smestaja, jer ako moze da smesti 600 ljudi moze i mene, narocito ako smo mi stigli poprilicno posle grupe koja je dosla autobusom i narocito ako sam je videla ispred agencije kako prica sa nekim a nijednog naseg autobusa u blizini znaci da su svi vec bili smesteni, tako da je bilo izvodljivo da nas saceka. I narocito ako predjete 1000 km i nalazite se u tudjoj zemlji prija vam da vas doceka neko vas. Zaista sam mnogo trazila od jednog predstavnika. A drugo kako da ispostujem nekog ko se nijednom nije potrudio da proveri da li smo zadovoljni smestajem i sl. a mogla je jer je imala nas broj telefona. Od predstavnika na destinaciji ne ocekujem mnogo, osim da nas smesti i da bitne informacije o mestu u kome smo, o cemu bi trebalo da vodimo racuna i sl. Izlete sami organizujemo jer su uglavnom jeftiniji kod lokalnih agencija nego kod nasih. Tako da mi nije ni bio potreban sastanak dobrodoslice, posto smo vec sve sami odradili. Nisam je bojkotovala, jednostavno mi nije vise bila potrebna.
Ali ne znam odakle tebi pravo da se mene napadas, ja imam sva prava da se ljutiim, jer ja placam ne malim novcem letovanje i cele godine se radujem tome i zaista mi najmanje treba neki predstavnik agencije koji nije u stanju ni da me ljudski saceka a to je sve sto mi od njega treba. Trebalo bi da ti bude jasno da onaj koji placa ipak treba da bude ispostovan, a ja nisam trazila nemoguce. Ne trazim vadjenje zuba i ostale gluposti, ali ono najosnovnije da, a ispada da sam platila uslugu koju nisam dobila. Inace za tvoju informaciju, posto me osudjujes a ne znas me, predstavnike najmanje optuzujem za brljotine agencija, jer oni su najmanje krivi a najvise su na udaru nezadovoljnih.

Citat:
Ne znam odakle ti ideja da sam ja krenula s ciljem da buden izrevoltirana i nezadovoljna predstavnikom agencije. Meni je cilj bio letovanje i lep odmor na prvom mestu. A ako mi agencija preko koje sam isla posebno naglasava i naplacuje predstavnika na destinaciji onda ocekujem i da mi taj predstavnik pomogne prilikom smestaja, jer ako moze da smesti 600 ljudi moze i mene, narocito ako smo mi stigli poprilicno posle grupe koja je dosla autobusom i narocito ako sam je videla ispred agencije kako prica sa nekim a nijednog naseg autobusa u blizini znaci da su svi vec bili smesteni, tako da je bilo izvodljivo da nas saceka. I narocito ako predjete 1000 km i nalazite se u tudjoj zemlji prija vam da vas doceka neko vas. Zaista sam mnogo trazila od jednog predstavnika. A drugo kako da ispostujem nekog ko se nijednom nije potrudio da proveri da li smo zadovoljni smestajem i sl. a mogla je jer je imala nas broj telefona. Od predstavnika na destinaciji ne ocekujem mnogo, osim da nas smesti i da bitne informacije o mestu u kome smo, o cemu bi trebalo da vodimo racuna i sl. Izlete sami organizujemo jer su uglavnom jeftiniji kod lokalnih agencija nego kod nasih. Tako da mi nije ni bio potreban sastanak dobrodoslice, posto smo vec sve sami odradili. Nisam je bojkotovala, jednostavno mi nije vise bila potrebna.
Ali ne znam odakle tebi pravo da se mene napadas, ja imam sva prava da se ljutiim, jer ja placam ne malim novcem letovanje i cele godine se radujem tome i zaista mi najmanje treba neki predstavnik agencije koji nije u stanju ni da me ljudski saceka a to je sve sto mi od njega treba. Trebalo bi da ti bude jasno da onaj koji placa ipak treba da bude ispostovan, a ja nisam trazila nemoguce. Ne trazim vadjenje zuba i ostale gluposti, ali ono najosnovnije da, a ispada da sam platila uslugu koju nisam dobila. Inace za tvoju informaciju, posto me osudjujes a ne znas me, predstavnike najmanje optuzujem za brljotine agencija, jer oni su najmanje krivi a najvise su na udaru nezadovoljnih.

Ljudi koji dolaze kolima pristizu od ranog jutra pa do sledeceg dana. Imaju broj telefona predstavnika pa ako zaglave negde mogu da pozovu. Vi ste to uradili i ona vam je objasnila kako da se snadjete. Da ste imali bilo koju primedbu na smestaj vi ste mogli da dodjete istog dana na sastanak. Kazes da ocekujes da vas smesti i da vam da informacije o mestu. Pod smestiti ne znam da li podrazumevas da je trebalo da vas ceka na odredjenom mestu i da s vama dodje do vaseg hotela i da vas uvede u njega. Hvala Bogu meni nije nikada bila potrebna ta usluga, narocito ako znam u kom sam mestu i hotelu smestena i ako imam broj telefona predstavnika za svaki slucaj. Posto kazes da ti nizasta drugo predstavnik nije potreban onda si mogla lepo da odes u drugu agenciju gde ti predstavnik nije uracunat u cenu.
Sve u svemu, nisam imala nameru da seckam tvoje izlaganje na detalje i da ih tumacim, htela sam samo da kazem da mislim da vi ocigledno nikakav problem niste imali ni sa agencijom ni sa predstavnikom, ali da ste tako napisali to ne bi nikome ovde bilo zanimljivo. Zato je bolje ovako, opletite tamo neku Dubravku, ionako predstavnici sluze za to i dobicete simaptizere na forumu i prica ce vam biti interesantna.

Citat:

Ljudi koji dolaze kolima pristizu od ranog jutra pa do sledeceg dana. Imaju broj telefona predstavnika pa ako zaglave negde mogu da pozovu. Vi ste to uradili i ona vam je objasnila kako da se snadjete. Da ste imali bilo koju primedbu na smestaj vi ste mogli da dodjete istog dana na sastanak. Kazes da ocekujes da vas smesti i da vam da informacije o mestu. Pod smestiti ne znam da li podrazumevas da je trebalo da vas ceka na odredjenom mestu i da s vama dodje do vaseg hotela i da vas uvede u njega. Hvala Bogu meni nije nikada bila potrebna ta usluga, narocito ako znam u kom sam mestu i hotelu smestena i ako imam broj telefona predstavnika za svaki slucaj. Posto kazes da ti nizasta drugo predstavnik nije potreban onda si mogla lepo da odes u drugu agenciju gde ti predstavnik nije uracunat u cenu.
Sve u svemu, nisam imala nameru da seckam tvoje izlaganje na detalje i da ih tumacim, htela sam samo da kazem da mislim da vi ocigledno nikakav problem niste imali ni sa agencijom ni sa predstavnikom, ali da ste tako napisali to ne bi nikome ovde bilo zanimljivo. Zato je bolje ovako, opletite tamo neku Dubravku, ionako predstavnici sluze za to i dobicete simaptizere na forumu i prica ce vam biti interesantna.

Kao prvo agenciju smo izabrali jer su jedini imali hotel Eliana u ponudi. A da sam znala da su im neki predstavnici tako predusretljivi ne bih isla preko njih uopste. Ali ne znam sta se ti uopste u sve ovo mesas, da li se kao predstavnik neke agencije, sto izgleda jesi, nalazis prozvanom, mada ne znam zasto. Mislim da je svako ko je otisao negde bar jednom imao predstavnika koji nije bio dorastao svom zadatku i da zaista nema potrebe da ih sve branis. Kao drugo zato i sluzi ovaj forum da iznesemo ono sto nam je smetalo ili da pohvalimo ono sto nam je prijalo. A ako kazes da je meni bio cilj da opletem nekoga na forumu da bih skupila necije simpatije onda i ja mogu da kazem da ti je poprilicno dosadno u pustoj Limenariji i sada trazis novu zrtvu na forumu da se raspravljas, kao sto si to cinila na temi Tasos sa Mirabi. Kao trece ne znam o kakvom ti sastanku pricas, toga dana niko nije odrzao sastanak u hotelu, a zasto bijh ja trcala za nekim ko se nije nijednom potrudio da proveri da li je sve u redu i odlazila na nekakve sastanke. Mislim da je to minimum koji svako od nas zasluzuje zar ne? Osim toga u zemljama gde je poznavanje engleskog jezika na malo visem nivou nego sto je slucaj sa Grckom, ne bi nam bio problem da se snadjemo i bez predstavnika. Medjutim hotel Eliana niti ima internet prezentaciju, niti neki opis na internetu, niti se nalazi u glavnoj ulici vec u nekoj ulicici u brdu bez ikakvog putokaza za razliku od ostalih hotela u blizini, i zasto bih ja pored nekoga kome je to duznost trazila smestaj ako ne moram. Da li ti je palo na pamet da sam mogla da dodjem sa malim detetom, koje je iscrpljeno od puta i da treba da lutam po mestu. I stvarno mi je vec muka od vas "jadnih" turistickih radnika, zasticeni ste kao beli medvedi, retko kada turista moze da nadoknadi propuste agencije na letovanju, a svedoci smo da se to stalno desava. I jos ako se ne daj Boze neko pozali ispada da oplete nekog i skuplja simpatizere.

nesto mi nije jasno,vi ste prosli pored agencije gde je ta dubravka ispred stajal.Sto niste stali ,izasli ,predstavili se i zatrazili da vas odvede do smestaja

Da li ti vuces za rukav nekog ko te otkaci. Naravno da mi nije palo na pamet da je moljakam da nam pomogne, ako njoj samoj nije bilo do toga. Mislim da ovde ne shvatate sustinu. Nisam ja rekla da imam problem sa njom ili sa agencijom, vec mi je smetala ta nepaznja i nebriga, jer Dubravka se ni jednom za deset dana nije potrudila da pita kako smo i da li je sve u redu, pa cak i da nas pita sto se ne pojavljujemo na sastancima. Zar je to zaista mnogo tesko za nekoga kome je to inace posao. Imala sam predstavnike koji su zaista odradjivali svoj posao bez greske. Prvi je Tanja koja je radila za Mayak turs iz Paralije, kojoj nije bilo tesko da samo zbog nas dolazi u Olimpic bic i organizuje nam izlete, nismo morali da je jurimo po Paraliji i bila je sa nama da nas isprati na polasku. Drugi je Vlada iz Ponte-a koji nam je bio vodic u Hurgadi i koji je u svakom trenutku bio na raspolaganju, vedar i nasmejan iako su ga ljudi cimali za sve i svasta. Ali sam imala i predstavnika As toursa prosle godine u Limenasu koji se pojavio samo jednom, dao par beznacajnih informacija i licno priznao da ga to ne zanima mnogo, da on radi neke druge stvari tu od kojih ima vecu lovu i da su turisti nemoguci, Boze moj, svasta ga pitaju.
Nisam razmazeni turista ali smatram da svako od nas zasluzuje barem malo postovanja i uvazavanja od strane agencije i njihovih predstavnika jer ipak oni rade zahvaljujuci nama turistima. A to nije mnogo, ili mozda za neke i jeste?

Ja se samo pitam, i ne mogu da sebi dam odgovor - ZAŠTO smo mi Srbi takci mazohisti !?

U više postova na ovoj temi sam pročitao da je neko bio nezadovoljan odredjenom agencijom, pa onda sledeće godine O P E T putovao preko njih ??? Šta je to u glavi naših turista ?

Pa ja kad SAMO JEDNOM ne dobijem dovoljno hladan sok ili pivo, N I K A D A više neću ući u taj kafić !

Radio sam dugo u turizmu, u renomiranim turističkim agencijama.

Verovali ili ne, jako često nam se dešavalo da stranke koje su nam pravile najviše problema tokom puta, i još više kasnije u letovalištu, tražili uvek NEMOGUĆE, i ono što NIJE u ugovoru....., i na kraju nas pljuvali preko novina i foruma, su se skoro redovno PRVE ponovo javljale sledeće godine, još u predsezoni, dok program još nije odštampan.

Onda smo se mi dosetili, pa napravili CRNU LISTU takvih putnika, i odlučili da ih više ne primamo, pod izgovorom da nema mesta....Čak smo skenirali njihove fotografije i okačili u kuhinji u firmi, da se potsetimo dok pijemo kafu, da ih ne zaboravimo...Onda su se oni dosetili JOŠ VIŠE, pa slali priljatelje, da uplate za njih, čak su išli i kod naših subagenata, pa tamo uplaćivali OPET naš aranžman....

Hoću da kažem...NISI zadovoljan ?....Zaobilazi u širokom luku ulicu agencije sa kojom nisi zadovoljan i....SVI SRETNI SVI ZADOVOLJNI......!!!

Miljenkic, to sto sam radila kao predstavnik samo mi je pomoglo da shvatim kakvih turista ima. S druge strane, apsolutno ne mislim da svaki predstavnik obavlja odlicno svoj posao. Htela si da svoje iskustvo i nezadovoljstvo izneses javno i dobila si odgovore izmedju ostalih i moj. Ja-prosto ne vidim u tvom slucaju razloge za nezadovoljstvo. Trebalo je da se nadovezem na tvoje izlaganje, da kazem kako si u pravu i da ispricam neko svoje lose iskustvo i onda bi sve bilo u redu. Ovako nije.
Pre bih rekla da je tebi dosadno u zivotu cim iz nicega pokusavas da napravis pricu za forum.
Ova recenica pokazuje tvoj stav prema turistickim radnicima i samim tim objasnjava tvoje nezadovoljstvo.
I stvarno mi je vec muka od vas "jadnih" turistickih radnika, zasticeni ste kao beli medvedi...

Neko me je citirao pa bi samo odgovorio da nigde nijedena renta-car agencija nije koštala sa bilo kakvim osiguranjem tako skupo kao na papiru koji nam je servirala Dubravka Gajić. Takođe ni sa kakvim osiguranjem nemaš pokrivene gume i pod automobila. Devojka mi je expert engleskog i ugovor koji smo dobili u agenciji ALMA je izgledao sasvim OK. A u nedaj bože slučaju, nisam siguran ni kako bi reagovala agecija koju je preporučivala Dubravka! Čitajući sve kritike na njen račun, sve mi se čini da bi osiguranje te agencije bilo možda i najgore!!! Da li ona ne zarađuje ili ne na tome uopšte me ne interesuje, ono što međutim ne podnosim je to da me neko pravi budalom, kako za cene renta-car-a tako i za izlete. I kao što sam pomenuo sve ove zamerke su uglavnom upućene svim našim turističkim agencijama, a prateći malo situaciju okolo rekao bih da mi za veće pare dobijamo manji kvalitet.

Miljenkic, to sto sam radila kao predstavnik samo mi je pomoglo da shvatim kakvih turista ima. S druge strane, apsolutno ne mislim da svaki predstavnik obavlja odlicno svoj posao. Htela si da svoje iskustvo i nezadovoljstvo izneses javno i dobila si odgovore izmedju ostalih i moj. Ja-prosto ne vidim u tvom slucaju razloge za nezadovoljstvo. Trebalo je da se nadovezem na tvoje izlaganje, da kazem kako si u pravu i da ispricam neko svoje lose iskustvo i onda bi sve bilo u redu. Ovako nije.
Pre bih rekla da je tebi dosadno u zivotu cim iz nicega pokusavas da napravis pricu za forum.
Ova recenica pokazuje tvoj stav prema turistickim radnicima i samim tim objasnjava tvoje nezadovoljstvo.

Vidis, moj brat je radnik u turizmu i on se apsolutno slaze sa mnom i trudi se da ne bude kao raznorazne Dubravke. Ali kao sto postoje svakakvi turisti, tako postoje i svakakve agencije, kao i ljudi koji rade u njima i ne odradjuju svoj posao dovoljno profesionalno i tu stradaju turisti, a prakticno nemaju nikakvu zastitu. Izgleda da cak i kad se na forumu pozale ispada da nemaju razloga za to. Zato kazem da su zasticeni kao beli medvedi jer oni mogu sve a mi cak ni da se pozalimo. A ipak vole da nam uzmu pare. Pa ja ne mislim da je to u redu. A zaista imam razloge za svoje nezadovoljstvo, ma kako ti i drugi pokusavali da dokazu suprotno. Naravno da nisam ocekivala da podrzis moju pricu svojim iskustvom, to mi zaista ne treba, ali isto tako mislim da nemas pravo da me napadas samo zato sto ne mislim isto kao ti o ovom "slucaju".
Mozda meni i jeste dosadno u zivotu, radim cele godine svaki dan, ustajem ujutro u pet i vracam se po najvecoj guzvi kuci i zato zelim da kada odem na odmor nemam nerviranja zbog necije neprofesionalnosti. A ja ne trazim mnogo, samo malo postovanja, a ako je i to mnogo onda vise nemam sta da kazem.

Argus je prevarantska agencija. Drugarica i ja smo se vratile iz Egipta . Bilo je nebrojano propusta , pogotovo sa vodicima.(na ronjenje su na s vodili domoroci a ne instruktori iz Nemacke ili Holandije, kako je naveo jedan...) Carter je isao Beograd- Hurgada, a onda se busom islo do Kaira (500km). To je pisalo sitnim slovima na poledjini, prilicno nejasno pa smo primetile koji dan pred put. Naravno nisu hteli da nam promene aranzman. Otvorite cetvore oci. Dora je Follow me, oni su za manje para imali direktan carter.Preko njih sam isla na Rodos i sve je bilo ok. I u egiptu su njihovi putnici bili zadovoljni!

Osim toga drugarica je isla sa Argusom u Tunis i gorko se pokajala jer im je vodic bila devojka koja je pricala kako "ide bas sad na aerodrom da pokupi Dzodza Lukasa...." i kako "..je Ralf Fajns divan covek...". A osim tofa joj je deda presao Albaniju , aona je neko 82 godiste. hahahah. Tako da ako vas interesuju ribolovacke price i aranzmani idite preko Argus-tours-a!

Pozdrav svima. Iskustva sa agencijama?
Evo jednog loseg:'Ruvemol' Leskovac.
Ali, pazite, mozete i da ne znate, a upravo njihove aranzmane prodaju vam druge agencije!!!
Program putovanja zvanicno ukljucuje smestaj u jednoj od tri vile; ali, oni to ne pominju nego nude cetvrtu vilu, koja zvanicno nije u programu, ali je odlicna, pokazuju vam slike, sve super i to skupo platite, kupite bas taj aranzman; manipulacija je uspela. Kada odete tamo - nemate smestaj u toj vili nego u jednoj od one tri iz zvanicnog programa, jos se pravdaju da je u vili u kojoj ste zakupili aranzman - pokvarena kanalizacija?! Tako ispadne da postuju 'Opste uslove putovanja'; niko ne moze da dokaze da li je zamena smestaja bila nuzna, gde koliko kosta smestaj, pa se ne moze insistirati na realnom obestecenju.. a gde je tu vasa glavobolja i troskovi sto ste koristili mobilni, roming, da bi razgovarali sa agencijom, trazili pomoc? Inspekcija vas uputi na sud. Kakav sud! Valjda svi pa i agencije znaju da kosta vise dara nego mera ako se ide na sud.
Da li treba da naglasim da u doticnom mestu i nema predstavnika agencije?! Tamo vam nesto pricaju ljudi koji cas imaju veze sa agencijom, cas nista ne znaju.. zavisno od problema i koliko ste ljuti i ogorceni..
Bravo 'Ruvemol' Leskovac!!! Nasli ste caku!!!

Umalo zaboravih za 'Ruvemol'.. u tom terminu tri porodice su izvisile za smestaj u toj vili, koja i nije bila u zvanicnom programu.
Niko iz agencije nije pozvao da se interesuje kako se putnik snalazi nakon sto je bila drama oko smestaja. Toliko o profesionalizmu.

Prijavim ih turistickoj inspekciji. Dobijem odgovor po kome ispada da su utvrdili da imaju dozvolu za rad : ))) Iz odgovora ne mozete zakljuciti da li postoji povreda propisa ili ne.

Znate li da sam trazeci Zakon o turizmu preko 'Google'-a naisao na pasus, valjda iz stampe, u kome rekose kako su donosenjem tog Zakona turisticke agencije zasticene? Procitajte 'Opste uslove putovanja' YUTA-e pa vidite da vam Agencije mogu sve i svasta ciniti, sa opravdanjem! To pogotovu vazi ako kod kupovine aranzmana niste trazili neke posebne uslove smestaja. Znate li da se zakup aranzmana smatra ugovorom - obligacijom pa se morate morate obratiti Sudu, ako smatrate da ste osteceni? Znate li da turisticka inspekcija ne moze da se mesa u obestecenje, ukoliko niste dobili uplaceni smestaj, nego neki mozda i nize kategorije?
Sta ciniti? Ostaje jedino da verujemo renomiranim agencijama, proverimo svaki detalj tri puta a ne da smatramo da se nesto podrazumeva. Trazite da vam u vauceru pise do detalja koji ste smestaj zakupili.. ukoliko dodje do Suda : )))

Neka me svi ispljuju, jer se ponavljam, ali, što bi rekao Balašević ''Krivi smo mi ! ''

Da li u ugovoru piše ime te četvrte zgrade ?.... NE PIŠE !....kraj priče.....
A ako piše, onda ih dobijate na sudu 100%. Ali sam siguran da NE PIŠE. I ostaje vam samo da kažete NJAK ! iliti IAAAA IAAAA....

Sami ste krivi što nasednete, i nemojte posle da se bunite.

DA LI bi pristali da potpišete ugovor/račun da kupujete Siemens veš mašinu, ali da vam kažu da je trenutno nemaju, pa će vam isporučiti OBOD ili EI ???

DAKAKO DA NE !!!

miljenkic,
nisi u pravu.Zalis se sto te predstavnik nije zvao da proveri kako si se smestila kao i sto ti nije dao osnovne informacije o destinaciji.To je razlog sto nisi dosla na sastanak dobrodoslice.A upravo je svrha tog sastanka u tome- da dobijete sve potrebne informacije kao i da predocite ukoliko imate neku primedbu na smestaj a koju ce predstavnik pokusati da otkloni.Pored toga na sastanku ce vas predstavnik upoznati sa izletima koje mozete uplatiti.Dakle to je svrha tog sastanka a ne ispijanje koktela dobrodoslice.Nerealno je traziti od predstavnika da telefonom zove svoje putnike da ih pita kako su zadovoljni smestajem.To ne bi odgovaralo u krajnjoj liniji ni samim putnicima posto su u romingu.Zato putnici svoje probleme mogu izloziti sutradan na sastanku a ako je bas nesto urgentno onda oni mogu pozvati predstavnika koji je duzan da dodje u najkracem mogucem roku i otkloni problem.

Kad smo vec kod "koktela dobrodoslice", setih se jednog davnog letovanja od pre 9 godina. Agencija, sad uveliko ozloglasena Marmaras, mesto Neos Marmaras. Kad smo uvece stigli svojim kolima, javili se u predstavnistvo agencije, momak nas motorom odveo do prelepe vile i rekao da uvece dodjemo na krstarenje brodicem.
U toku krstarenja, vlasnik Kosta (sada uveliko napadan od strane turista) nam sve lepo predocio sta i kako, vozili nas oko Marmarasa, do Porto Karasa, pruzili sve neophodne informacije ...
Sta reci, sve se menja, agencije, ljudi, neko ima srece kao mi i provede se fenomenalno...neko dodje besan sa letovanja i preganja se po sudovima.... Definitivno nema pravila :roll:.

dragi moji, a narocito 'deki011' : )))

'Koktel dobrodoslice'???
Blago tebi, ako si na te koktele isao. To zvucci civilizovano.
Moj slucaj je da je bus sa nekoliko porodica u to mesto dovezao vozac, parkirao a onda se mislio kome da preda putnike : ))) Posle putnici imali sa Grkom da diskutuju ko ulazi u vilu a ko ne, pa ako si znao engleski, jos i nekako.. : ))) Sada mi je smesno, a onda se sve pussilo i psovalo na sve strane.

Dragi 'sch', kakav Sud?! Poslednji put kada sam to cuo, samo pisanje tuzbe kostalo je 50 evra! Onda bi me driblao godinu dana, a ja bih svaki put izvodio advokata za po 30-50 evra? Neka hvala.

Big Blue.
Sa ovom agencijom sam bio na krstarenju Nilom i u Hurgadi. Cene su vrlo korektne i ostvare sve sto ponude te je ovo agencija za pohvalu. Krstarenje Nilom je sjajno! Brod je stvarno dobar a krstarenje organizovano jako dobro. Bojan je izvanredan vodic koji daje potpune informacije o svemu sto je potrebno i uvek vam se nadje pri ruci ako je moguce. Ukoliko zelite da zamenite sobu u Hurgadi sto je cest slucaj u losijim hotelima tipa Regina, Vaves Resort, Empire Triton, i sl. Bojan ce vam izaci u susret i pomoci u tome ukoliko se i sami ne snadjete uz pomoc 30-50funti koje cete dati recepcionaru. Inace je to iznos od 300 do 500din. pa vredi traziti zamenu sobe i onda dobijete kvalitetan smestaj. Inace Hurgada a pogotovo stari deo Safaga je jedna obicna cigan mala gde je prakticno samo glavna ulica asfaltirana te stoga birajte hotele na Vilage Road, ili dalje od centra Hurgade. Ovde treba obavazno ici na izlete koji su u ponudi i svi su kvalitetni. Medjutim, na izlete za Kairo i Luxor treba ici sa Big blue agencijom jer je zbilja sjajno organizovano a na lokalne izlete tipa Giftun, Safari i sl. slobodno idite i sa lokalnim agencijama jer je usluga ista a oni su duplo jeftiniji od nasih agencija. i jos jednom Big blue je sasvim korektna agencija a vodic Bojan je vrhunski agent.

U pravu ste, koliko ljudi toliko cudi. Moja sestra radi u turizmu, kakvih sam se sve prica naslusala o turistima i njihovim zahtevima! Od prilike za 200 eura koliko plate aranzman ocekuju uslugu kao u hotelu od 5 zvezdica! Ali, kako sebe smatram turistom, naravno da ima svakakvih agencija! Proslo leto isla sam na Rodos preko agencije Top tours. Hotel-uzas. Nasa dvokrevetna soba u stvari je bila jednokrevetna u koju je dodat pomocni lezaj. Soba je imala jedan prozorcic na kome roletna nije mogla da se potpuno pomeri, a drugi prozor bio je bukvalno u hotelu, gledao je na hodnik. Da ne pominjem da nije bilo nikakve terase. Znaci, u sobi skoro potpuni mrak! I nekoliko ogrooomnih bubasvaba. Ma uzas! Sto rece neko, treba proveriti hotel, pretraziti internet jer svasta moze da se desi. Naravno, hotel je na slici izgledao super :). Zato sam ove godine odlucila da na Kefaloniju idem bez pomoci agencije, bilo je vise nego dobro :)!

Pohvala za agenciju Atlantic, super smo se proveli putujuci sa njima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back