TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cheery:
Vratila sam se pre par dana sa Tasosa.Isla sam preko Perle i prezadovoljna sam-sve je bilo savrseno put,apartman,vodic kao i predstavnik u samom mestu...Zaista ih preporucujem...Ja znam da cu i sledece godine sigurno ici preko njih...
pozz
Izvini,da li bi mogla da mi kazes koliko te je izasao kompletan aranzman.Da li mozda znas kakve su im cene za septembar?hvala

Neke agencije treba da plate zato sto svoj posao ne obavljaju profesionalno.
Obavezno napisi pismo agenciji sa svim primedbama koje imas, sve sto su obecali - ti platila- a oni nisu ispunili. Trazi da ti vrate deo novca,sama proceni koliko. Posalji preporuceno sa povratnicom. Oni su duzni da ti u roku od osam dana posalju odgovor (a to mozes i da im napises jer tako tvrdi turisticka inspekcija) pozitivan ili negativan po tebe. ako je negativan onda ih prijavi turisticko inspekciji a najbolje je da ih pozoves i da se o svemu lepo informises, ljudi su veoma korektni i ljubazni.
Ako zavrse na sudu zbog neispunjavanja obaveza itd. pa se dokaze da su pogresili pa se to desi dva puta oni gube licencu za rad. Zaista mislim da treba da se stane na put lazima i prevarama, samovoljama vlasnika agencija i njihovih 'predstavnika i partnera' u drugim zemljama.
I ove godine sam se razocarala u agenicju preko koje sam putovala za Grcku, ali o tome cu opsirnije sa slikama uskoro postaviti na ovom forumu.

D.
Mirka šizika:
E pa ovako : vratismo se mi iz Turske ...isli smo po preporuci preko agencije FIBULA . Uplatili smo najskuplji hotel u ponudi ( ne hvalim se vec cisto da znate da je u pitanju skup aranžman ) . Celu uplatu smo izvršili do 15 maja kako bi ostvarili odrdjeni popust.

labradorka:
Ja sam već otvarala temu vezanu za Agenciju relax u kojoj sam pisala kako nas je doticna agencija ispalila za letovanje pre nekih dve nedelje.Mesec ipo pre puta na Kos javljeno nam je put otkazan i to zbog manjka prijavljenih.Samo da pomenem da je Kalodoukas prodao ceo avgust(Kos takodje)..

SVE PREPORUKE ZA AGENCIJU RELAX. VRATILI SE SA KRITA I ODLICNO SE PROVELI. HOTEL THEMISBEACH, USLUGA AL. - HOTEL ZA SVAKU PREPORUKU.
PS. PROSLE GODINE BILI TAKODJE PREKO RELAXA NA KRFU-SIDARI I ISTO TAKO SE ODLICNO PROVELI.

SVE POHVALE ZA RELAX

Wolfbrother:
Koja je najbolja turisticka agencija?

:-P Ako zelite da se osecate kao najveca budala i da budete ispaljeni na"visokom nivou" posetite agenciju Stefany travel iz Novog Sada.Uplatili smo sve i sakupili svu dokumentaciju potrebnu za dobijanje portugalske vize,sve poslali expres postom,kupili karte da idemo u Beograd da ih podignemo i vece pred polazak nam je gospodjica sa cvrkutavim glasicem javila da otkazuju putovanje.Razlog?E,pa tu nisu bili mnogo precizni i otkacili nas na brzinu/A bogami je bila i ziva muka da se izvuku pare i da se namole da vrate dokumentaciju i pasose.Te se ne javljaju na telefon,te da im se posalje e/mail sa zahtevom da\ se to vrati,a kulminacija bezobrazluka i nepostovanja klijenata je da su nam"ljubazno:ponudili da idemo u Spaniju te iste veceri,2 sata pred polazak,a nemamo ni vize niti bi stigli do Beograda.ZNACI,DRAGI FORUMASI ZAOBILAZITE U SIROKOM LUKU STEFANY TRAVEL IZ NOVOG SADA AKO NE ZELITE DA DUGOOCEKIVANI ODMOR PROVEDETE KUCI SA SPAKOVANIM KOFERIMA.

International line je odlicna agencija, nemogu da verujem da je neko bio neljubazan od njih, posto je vlasnica isuvise ljubazna. Oni imaju svoj Tasos, a ostalo rade kao subagenti, ko se odlci za Tasos preko njih nece pogresiti, a za ostalo ni oni nemogu garantovati posto zavisi od subagenta.
Ne zelim da pametujem nego da nasavetujem sve buduce putnike, kada odlucite da putujete i dodjete u agenciju prvo procitajte aranzman, sve sto pise u njemu i ono sto pise sitnim slovima, sve sto vam nije jasno pitajte zaposlene da vam objasne. Sve sto dogovarate sa zaposlenim iz agencije mora biti napisano u prijavi za putovanje, svi vasi zahtevi i zelje, i sve to overeno pecatom i potpisano, u suprotnom ono sto vam se obeca usmeno, za to nemate dokaz i necete moci da se zalite.
Ako nekome treba savet pre puta pitajte i rado cu vam pomoci. Zao mi je sto u vecini turistickih agencija rade ljudi koji nisu ni prosli pored fakulteta, samim tim desava se to sto se desava.

milanica:
International line je odlicna agencija, nemogu da verujem da je neko bio neljubazan od njih, posto je vlasnica isuvise ljubazna. Oni imaju svoj Tasos, a ostalo rade kao subagenti, ko se odlci za Tasos preko njih nece pogresiti, a za ostalo ni oni nemogu garantovati posto zavisi od subagenta.
Ne zelim da pametujem nego da nasavetujem sve buduce putnike, kada odlucite da putujete i dodjete u agenciju prvo procitajte aranzman, sve sto pise u njemu i ono sto pise sitnim slovima, sve sto vam nije jasno pitajte zaposlene da vam objasne. Sve sto dogovarate sa zaposlenim iz agencije mora biti napisano u prijavi za putovanje, svi vasi zahtevi i zelje, i sve to overeno pecatom i potpisano, u suprotnom ono sto vam se obeca usmeno, za to nemate dokaz i necete moci da se zalite.
Ako nekome treba savet pre puta pitajte i rado cu vam pomoci. Zao mi je sto u vecini turistickih agencija rade ljudi koji nisu ni prosli pored fakulteta, samim tim desava se to sto se desava.

Vlasnica je UVEK nasmejana i lepa za svoje godine....Uostalom ćerka joj je misica Sanja Papić

hom030606-02.jpg

Kristabella:
Ima li nekoga da je isao ovoga leta na Zakintos sa Filip travelom?
Koliko mi je poznato Filip travel uopste nema svoju ponudu nego je subagent Kalodoukas agencije. Nije mi jasno zasto neko uplacuje subagentima umesto pravim agencijama.
Tako se samo pospesuje losa ponuda nasih agencija, tj. gomila subagenata koji vrte par ponuda.

CITAJTE SITNA SLOVA ISPOD PONUDE I UPLACUJTE U AGENCIJI KOJA ORGANIZUJE PUTOVANJE

Angi7:
Koliko mi je poznato Filip travel uopste nema svoju ponudu nego je subagent Kalodoukas agencije. Nije mi jasno zasto neko uplacuje subagentima umesto pravim agencijama.
Tako se samo pospesuje losa ponuda nasih agencija, tj. gomila subagenata koji vrte par ponuda.

CITAJTE SITNA SLOVA ISPOD PONUDE I UPLACUJTE U AGENCIJI KOJA ORGANIZUJE PUTOVANJE

Filip Travel je u vrhu turističkih agencija po profesionalnosti u organizaciji turističkih aranžmana. To Vam mogu reći ja, kao subagent. Sve agencije, mislim na organizatore putovanja, ne na subagente, vrte, manje više, istu ponudu hotela za neku destinaciju i
to dosta zavisi od toga ko im je partner u dotičnoj zemlji. Malo agencija ima fiksne zakupe u hotelima uglavnom se radi preko posrednika pa Vam i to dodje kao neka vrsta subagenture.To važi i za agenciju Kalodoukas, ma koliko joj ime grčki zvučalo. Te dve agencije dele isti čarter ali ne i isti program. Subagentura funkcioniše kao istureni šalter neke agencije sa kojom ona ima zaključen ugovor o posredovanju. Agencija u kojoj radim je u unutrašnjosti, i to posebno opravdava njeno postojanje i funkcionisanje kao takve. Takodje Vam mogu reći, da bolje poznajem ponudu neke agencije od bar 80% njenih šalterskih službenika. Zašto? Zato što moramo da se borimo za svakog putnika a kako to činimo, tako što se naoružavamo svim mogućim informacijama, od toga koliko Vam je hotel zaista od plaže, da li je to baš isto kao što ćete čuti u velikoj agenciji, da li su Vam ležaljke i suncobrani zaista besplatni, koliko puta će Vam promeniti peškire i posteljinu itd. itd. do toga da isti hotel dobijete po povoljnijoj ceni kod jedne nego kod druge agencije, jer su sve to podaci koje vredno prikupljamo i nije nam cilj da Vam pošto poto utrpamo aranžman, nego da budete zadovoljni, jer će i nama onda biti dobro. Pa kada onda dodjete kod mene u agenciju, pa Vam iz npr. 50 ponuda za Tursku ja izvučem samo 5 hotela koje prodajem u svakoj kategoriji, šta mislite kako sam do toga došla. Samo radom i iskustvom i poštenim razgovorima sa klijentima. ALI, čak i tako, ima i vas raznih. Tako mi se danas dogodilo, da mi stranka urla u agenciji, zašto mu u hotelu 4* u Grčkoj, zaboga, ni jedno veče nisu poslužene lignje za večeru. Pa, molim Vas lepo! No, i pored toga, ja Vas razumem i stojim Vam na raspolaganju ukoliko Vam je potrebna bilo kakva informacija oko aktuelnih turističkih ponuda.

U pravu ste da ove godine ne pise da je organizator putovanja Kalodoukas, prosle je pisalo. Uporedjivala sam ponude, gotovo su identicne pri cemu su iz neog razloga kod Filipa u tabeli vece cene za 5E. Moram da se ogradim da nikad nisam putovala ni preko jedne od ovih agencija, ali posto letujem na grckim ostrvima, uvek me iznervira copy-paste ponuda nasih agencija.
Na primer na Krfu se vrti par besnih hotela, a onih srednjih skoro da i nema i uopste se ne ubacuju novi u ponudu. Kao i Krit i Rodos. Jako je slaba ponuda hotela srednje kategorije.
Da li je moguce da nasi ne mogu nista da dobiju?

Da je srece da se svi turisticki agenti trude...tj. da bar znaju elementarne informacije...Zato od agencije i ne trazim informacije, nego nadjem na internetu. U agencijama najcesce samo procitaju ono iz kataloga. Cast izuzecima.
Naravno, drugacije je kod malih agencija specijalozovanih za jednu destinaciju.Ali stvarno svasta mozes da cujes...
Npr. Zovem agenciju Jugotours i pitam za ponudu na Kritu i devojka krene da mi diktira hotele, ja pitam u kom mestu, a ona zbunjena...pa, u gradu...Kom gradu? KRITU :-D RECE PAMETNICA...
Prosle godine vodici Robinsona nisu znali da mi kazu gde je jedna lepa plaza na Rodosu, a tamo su 3 godine! Inace, jako su ljubazni, ali ipak...

Ponuda hotela srednje kategorije je generalni problem u Grčkoj. Da postoji neki naročit izbor naše agencije bi ih i te kako pribavile, jer se to traži i dobro prodaje. Uzmite na primer ponudu u Turskoj gde imate puno tih hotela 3* u ponudi. Drugo, kada i nadju hotel sa 2 ili 3*, pitanje je koliko je to i zaista korektno. Kategorizacija se razlikuje od zemlje do zemlje pa tako neki hotel od 3* u Grčkoj ne može ni da pridje hotelu od 2* u Turskoj. Lično, nisam zadovoljna hotelima 3* u Grčkoj zbog ishrane. Sobe su uglavnom ok, higijena najčešće nije na nivou, ishrana je loša. Ono što može sve to da kompenzira to je lokacija hotela i naravno, plaže i more koje je u Grčkoj fantastično. I to strankama sve i predočavam, pogotovu onima koji su na primer bili pre toga u Turskoj, da ne bi snimali filmove u glavi. Prosto, to je tako i gotovo.

Na temu subagencija:

Nesto me ove godine mrzelo da se mlataram po agencijama po BG-u trazeci aranzman za letovanje, pa odlucih da ugnjavim prijatelja koji ima svoju agenciju u mom gradu.
Javili smo mu telefonom sta bismo otprilike hteli u najavili se kada cemo doci da izaberemo nesto od ponudjenih opcija.

Elem, od nekoliko ponuda, izaberemo nesto iz kataloga jedne agencije iz NS ciji je ova nasa agencija subagent, i prilikom dogovaranja oko rezervacije i placanja bi mi cudno da je cena bila ta koja stoji u katalogu NS agencije, znaci ne veca.
Na pitanje "pa koja je onda tu tvoja zarada", decko je odgovorio da on kao subagencija doticne agencije ima procentualni udeo od svakog prodatog aranzmana, (mislim da je cak rekao i da rade 50-50%).

sly:
Na temu subagencija:

Nesto me ove godine mrzelo da se mlataram po agencijama po BG-u trazeci aranzman za letovanje, pa odlucih da ugnjavim prijatelja koji ima svoju agenciju u mom gradu.
Javili smo mu telefonom sta bismo otprilike hteli u najavili se kada cemo doci da izaberemo nesto od ponudjenih opcija.

Elem, od nekoliko ponuda, izaberemo nesto iz kataloga jedne agencije iz NS ciji je ova nasa agencija subagent, i prilikom dogovaranja oko rezervacije i placanja bi mi cudno da je cena bila ta koja stoji u katalogu NS agencije, znaci ne veca.
Na pitanje "pa koja je onda tu tvoja zarada", decko je odgovorio da on kao subagencija doticne agencije ima procentualni udeo od svakog prodatog aranzmana, (mislim da je cak rekao i da rade 50-50%).

Provizija nam je najčešće fiksna po osobi, znači, bez obzira koliko skup aranžman prodala moja provizija je npr. 1500,00 dinara a kod nekih agencija imamo procente koji se kreću od 5 do 10%, pa i to sve zavisi. Ali vrlo često, pucamo. Desilo mi se jedne sezone npr. da gost koji je rezervisao Htl AVALA u Budvi, kada je došao na recepciju, ljubazno mu je saopšteno da je hotel overbook i da za njega nema sobe, iako je nama potvrdjena njegova rezervacija i niko iz hotela nas nije obavestio da tu ima nekih problema. Gostu je ponudjena zamena, nijednu od tih nije hteo da prihvati osim Iberostar hotela u Bečićima i agencija je odlučila da ja platim razliku. Ili,gost bude hitno operisan, 7 dana pre putovanja, agencija mi najnormalnije fakturiše storno troškove i naplati ih tako što mi obustavi sve moje nenaplaćene provizije od njih, bez obzira na Opšte uslove putovanja. I takvih primera ima mnogo, ne samo kod mene nego i kod mojih kolega. Ali, ipak i pored toga, saradnja je korektna bar u tom delu, da putnik ne sme da trpi, pa kako god i ko god to platio. Ispada da kukam, ja se ovim poslom bavim već dugo i neću se upuštati u organizaciju putovanja jer je za to potrebno ogromno znanje i veze, kao i finansijska sredstva, neka to rade drugi, moje je da to prodam. U tome je naša funkcija. I da znate da nas agencije svakodnevno zatrpavaju mailo-vima o slobodnim kapacitetima. Ne bih zaista više o ovome raspravljala, turizam je veoma težak i stresan posao i to treba da imate negde u vidu. Motiv što sam se oglasila na ovom forumu je pojava koja je postala sve izraženija i izraženija iz sezone u sezonu a to je totalni nedostatak tolerancije. Ali, ne bih više da dužim.. Još jednom da kažem, ukoliko vam treba neka informacija, stojim Vam na raspolaganju.

Lazuli:
Vašom logikom treba da kupujem hleb u pekari, mleko u mlekari, garderobu da ne kupujemo u buticima već da idem direktno u Tursku, Kinu pa tamo da kupim ono što želim itd. itd. Svi smo mi posrednici u nekom poslu. :)

NE, nego ćeš eksere da kupuješ u menjačnici !?

MUKA MI JE od tog komunističkog načina zamene teza.

Ja sam samo rekao da ako je u istoj ulici Kon Tiki, i subagent, da je glupo kupiti Kon Tiki-jev aranžman kod subagenta. Nisam rekao da neko iz Niša treba da ide u Beograd.

A tvoje izvrtanje reči je odvratno !

Sch,
potpuno se slazem sa tobom.
Naravno, ako je slucaj da je agencija cija je zapravo punuda u drugom gradu, onda je druga prica.
Ali u Beogradu ima brdo agencija koje samo rade tudje aranzmane.
Zar nije logicno da uplacujemo u agencijala koje kreiraju ponudu? Mozda bi tako i subagentske morale da prave svoju ponudu i bila bi veca ponuda.

Naravno da prezahtevnih turista ima, ali bar je postojanje interneta i ovakvih foruma super stvar i za putnike i za agencije-putnici da saznaju pravo stanje stvari, a agencije da dobiju vec informisane putnike, koji ce biti svesni sta uplacuju.

jos jedna stvar mi je fascinantna kod agencija...
U dobu digitalnih fotoaparata, vecina njih nema slike hotela, mesta, okoline, plaza, koje je mogao da napravi vodic za jedan odlazak! Ono sto imas u katalogu i to je to...
Kakva nezainteresovanost!
Zato je www.tripadvisor.com zakon

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back