Turci opet napadaju Izrael

Dimitrije_Tucovic

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
453
Turska se protivi bilo kakvom vojnom napadu na Iran, rekao je šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu i upozorio da takve spekulacije mogu da destabiliziju čitav region. „Mislimo da nije ispravno čak ni spominjati moguću vojnu intervenciju u regionu... Protivimo se takvoj intervenciji i verujemo da bi ona dovela do veće nestabilnosti''.

SPORAN TEKST

„Neprihvatljivo je da zemlje za koje se sumnja da imaju nuklearno oružje stvaraju nove tenzije u našem regionu”, dodao je Davutoglu aludirajući na Izrael, preneo je AFP.

Turska se protivi bilo kakvom vojnom napadu na Iran, rekao je šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu i upozorio da takve spekulacije mogu da destabiliziraju čitav region.

"Mislimo da nije ispravno čak ni spominjati moguću vojnu intervenciju u regionu... Protivimo se takvoj intervenciji i vjerujemo da bi ona dovela do veće nestabilnosti", prenijela je danas agencija Anadolija Davutogluovu izjavu.

"Neprihvatljivo je da zemlje za koje se sumnja da imaju nuklearno oružje stvaraju nove tenzije u našem regionu", dodao je Davutoglu aludirajući na Izrael.

Davutoglu je dao ovu izjavu u jeku spekulacija da bi Izrael mogao da napadne Iran, jer je predsjednik Šimon Peres prošlog vikenda upozorio da je takav napad "sve vjerovatniji".

Teheran je na to odgovorio da će uzvratiti na svaki napad ili čak prijetnju vojnom akcijom.

"Neophodno je eliminirati nuklearno naoružanje ne samo u ovoj ili onoj zemlji, već u čitavom regionu", naglasio je Davutoglu. On je, također, pozvao Iran i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da budu "jasni i otvoreni" u optužbama i odgovorima na njih.

IAEA je u međuvremenu iznijela do sada najoštrije optužbe da Iran tajno radi na proizvodnji nuklearnog naoružanja, a ta agencija proslijedila je jučer grupi od 35 zemalja satelitske snimke, pisma i dijagrame koji, kako tvrdi, idu u prilog tome.

Tenzije u vezi s iranskim nuklearnim programom porasle su ranije ove sedmice kada je IAEA saopćila u izvještaju da je Teheran radio na izradi nuklearne bombe i da možda još izvodi tajna istraživanja s tim ciljem. Spekulacije medija o mogućoj akciji Sjedinjenih Američkih Država ili Izraela također su intenzivirane tokom posljednjih sedmica.

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/111112084

Ja da sam Turska, cekao bih da Izrael napadne Iran i onda ja napao Izrael. To im je jedina sansa da uklone Izrael. Izraelu ce biti tesko da ratuje sa Iranom i Turskom istovremeno. Samo tu je problem ako SAD stanu na stranu Izraela!

То што се Турска противи нема везе, неће је нико ни питати.
За Израел се одавно претпоставља да има нуклеарно наоружање, па он ипак до сада није угрозио ни једну државу у региону.
Шта би било да Иран направи исто, пошто се претпоставља да га још увек нема? Да ли би Израел био безбедан? Зашто би Израел мирно чекати, па шта буде буде?
Иранске вође одавно јавно износе претње Израелу и сасвим је оправдано предузети неку акцију на време.
Другачије би било ако би Иран признао јеврејску државу и јасно ставио до знања да је неће угрожавати.
То за сад није случај.

Ja da sam Turska, cekao bih da Izrael napadne Iran i onda ja napao Izrael. To im je jedina sansa da uklone Izrael. Izraelu ce biti tesko da ratuje sa Iranom i Turskom istovremeno. Samo tu je problem ako SAD stanu na stranu Izraela!

Шта теби смета Израел?
То што си написао би се давно десило, цака је што сви "мисле" да Израел има нуклеарно оружје.

Истовремени напад Турске и Ирана Израел није могућ јер то Америка не би дозволила.

Kakva dvolicna gobna su ovi Seldzuci,na svojoj teritoriji postavljaju raketni stit da bi cuvali dupe zapadu,a sad ovde glume neko ludilo i toboze brinu o eventualnom sukobu Irana i NATO pakta (a i sami su deo istog)

Ima li vecih podguznih muva Amerikancima na bliskom istoku od Seldzuka(mozda jedino Saudijska Arabija) :roll:

Шта теби смета Израел?
То што си написао би се давно десило, цака је што сви "мисле" да Израел има нуклеарно оружје.

Истовремени напад Турске и Ирана Израел није могућ јер то Америка не би дозволила.

Ko kaze da mi smeta Izrael? Samo kazem sta bih uradio da sam na strani Turske.

То што се Турска противи нема везе, неће је нико ни питати.
За Израел се одавно претпоставља да има нуклеарно наоружање, па он ипак до сада није угрозио ни једну државу у региону.
Шта би било да Иран направи исто, пошто се претпоставља да га још увек нема? Да ли би Израел био безбедан? Зашто би Израел мирно чекати, па шта буде буде?
Иранске вође одавно јавно износе претње Израелу и сасвим је оправдано предузети неку акцију на време.
Другачије би било ако би Иран признао јеврејску државу и јасно ставио до знања да је неће угрожавати.
То за сад није случај.

Зашто би угрожавао државе у региону кад може и у свету:per::rotf:

Turska se protivi bilo kakvom vojnom napadu na Iran, rekao je šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu i upozorio da takve spekulacije mogu da destabiliziju čitav region. „Mislimo da nije ispravno čak ni spominjati moguću vojnu intervenciju u regionu... Protivimo se takvoj intervenciji i verujemo da bi ona dovela do veće nestabilnosti''.

SPORAN TEKST

„Neprihvatljivo je da zemlje za koje se sumnja da imaju nuklearno oružje stvaraju nove tenzije u našem regionu”, dodao je Davutoglu aludirajući na Izrael, preneo je AFP.

да неће можда турци да нападну израел?

Izrael je vojno mnogo jak,a jos uz pomoc Amerike mislim da mu nema ravnog u regionu.Njihove specijalne jedinice su iste kao i ruski specnaz,i obucavaju se prakticno u borbi.Jedina prednost iIracana je sto su mnogoljudni.Turci su stari smradovi,i od njih treba svasta ocekivat,ali ne verujem da ce ko se Ameri umesaju smeti da prdnu.

Шта теби смета Израел?

A zašto tebi smeta Iran ?

i ja sam isto razmisljao...
a, ako stane usa na stranu okupatora palestine, i mi cemo stati na stranu irana i turske... ukljucice se smrdljivi britanci i mali francuzi na strani cifuta... pa ce tu direktno ucesce uzeti rusija, a indirektno indija, kina i pakistan... pa, ova, pa, onaj....
...... i tako ce neminovni show poceti.

free palestine!!!

i ja sam isto razmisljao...
a, ako stane usa na stranu okupatora palestine, i mi cemo stati na stranu irana i turske... ukljucice se smrdljivi britanci i mali francuzi na strani cifuta... pa ce tu direktno ucesce uzeti rusija, a indirektno indija, kina i pakistan... pa, ova, pa, onaj....
...... i tako ce neminovni show poceti.

free palestine!!!

не мислиш можда да ће руси бранити муслимане против израела америке и осталих?

руси бране њихов бизнис у ирану, и оног тренутка кад им запад исплати предвиђену штету почеће и интервенција против ирана, иран не сме имати нуклеарно оружје. не сме га имати ниједна муслиманска држава, то је велика опасност по мирољубиви део човечанства

A zašto tebi smeta Iran ?

Наравно да ми смета свака власт која прети унуштењем позива на уништење, шири мржњу против друге државе и народа.

Иран има баш такву власт и превентивни удар по таквом непријатељу јесте легитиман.
Оно што ирански режив одавно поручује Израелу је чист пример фашизма и исламског фундаментализма, још на државном нивоу!

Шта теби смета Израел?

ne smeta samo njemu... :evil:

... 98% svetske populacije isto kao tako razmislja, jer su okupatori tudje zemlje,
zato sto se pozivaju na veliko stradanje, a od njih je samo u poslednjih 10 godina, stradalo 1 700 palestinske, male decice.
zato jer im je puna usta GETO-a, a palestince drze u istom vec 70 godina, na njihovoj zemlji.
zato jer se pozivaju na terorizam, a sami su najveci teroristi.
zato sto za njih ne vazi medjunarodno pravo.
zato sto kao teroriziraju citav region, a dosljaci su iz evrope i amerike... a znamo kako se gost treba ponasati.
zato jer su licemeri... unistise svet sa bankarskoberzovnim sektorom... zbog toga smo svi Mi njihovi (moderni) robovi, a sve nam oni kao pomazu (demokratija, krediti, pomoci (soros & co fondacije).
zato, jer imaju nuklearno oruzje, a nemaju posmatrace.
zato sto za njih i ostale kauboje nije isto pravo, kao i za nas..... itd.

Наравно да ми смета свака власт која прети унуштењем позива на уништење, шири мржњу против друге државе и народа.

Иран има баш такву власт и превентивни удар по таквом непријатељу јесте легитиман.
Оно што ирански режив одавно поручује Израелу је чист пример фашизма и исламског фундаментализма, још на државном нивоу!

Koga je Iran dosad okupirao, ili da je barem ispalio metak na drugu državu ? :think:
Te navodne prijetnje okači mačku o rep. I premijer Turske je prijetio napadom na Izrael, al nesto ne vidim da zapadnjaci zagovaraju agresiju na Tursku. :think::manikir:
Ta vlast je demokratska, narod je Ahmedinedzada izabrao na izborima.

Amerikancima je za Irak bio izgovor Sadam Husein, kao diktator i da možda (a znali su da nema) ima nuklearno oružje.
Za Avganistan im je izgovor bio da je to baza Al-Kaide i talibana.
Izgovor za Libiju im je bila diktatura, i ubijanje navodnih civila od strane Gadafija.

A sta ce im biti izgovor za Iran ?
Tamo ne vlada diktatura, Ahmedinejad je legitimni predstavnik naroda, a ne puca ni po svom narodu. :)

Back