Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hej i ja sam sanjala kornjace....jednom
kad je bilo bombardovanje!! mnogo malih kornjaca...nekako utisak u snu bio je neprijatan
ali tada sam imala kornjace u kuci. pa kao nesto one su se parile i tako, to sam valjda sanjala

za zapisivanje....ok. ali san se brzo zaboravi cim se probudim zaboravim

sanjala sam svoju drugaricu iz osnovne, ne znam ko je bio s njom, da li neka druga JA ili ..... ne znam
ona mi je tada bila najbolja i mislim da mi je to najbliza drugarica u zivotu.

Zato sam i rekao da se drzi papir i olovka pored kreveta. Probaj, videces. Ako je problem da ga zapises temeljno, zapisi kljucne detalje, koji ce biti "nosaci" memorije. Ideja je da to uradis sa minimalnim pomeranjem ili fokusiranjem na bilo sta drugo pre nego sto ustanes.

Recimo ovako...
Stara ljubav ce ti se vratiti u zivot, ali ne dozvoli da te ponovo zavede, ma koliko ti to zeleo i ma koliko to dobro izgledalo, kraj ce biti najtezi za tebe...Odoli carima i budi kraj nekoga ko to zasluzuje...
Srecno! :D :wink:

mogu ti reci da si me zaintrigirao malo,ne znam sta da kaze.Bas sam raskinuo sa jendom devojkom koja me je zavela..ali ne moguce je da ne oseca nista prema meni,jako je ljubomorna i to je bio razlog.Mozda ostale devojke znace druge sanse....ali opet....ostaje tunel i napad u njemu,kao i obrsavanje.San je pomalo uopsten.Hvala vam svima,ispricajte ko je jos imao neki neobican san i sta je predstavljao,ako je doznao

FOREVER:
mogu ti reci da si me zaintrigirao malo,ne znam sta da kaze.Bas sam raskinuo sa jendom devojkom koja me je zavela..ali ne moguce je da ne oseca nista prema meni,jako je ljubomorna i to je bio razlog.Mozda ostale devojke znace druge sanse....ali opet....ostaje tunel i napad u njemu,kao i obrsavanje.San je pomalo uopsten.Hvala vam svima,ispricajte ko je jos imao neki neobican san i sta je predstavljao,ako je doznao

malo sam pomesao slova.....ne valja mi testatura

zar mogu snovi tek tako da se tumache?? zar ne bi trebalo neko da zna bash dosta o tebi?
zar ima "univerzalno" znacenje...npr zubi znache smrt )lupam(
mada meni je neko na osnovu tih zuba lepo protumachio a posle ga je mrzelo. mislim imalo je logike

mislim ako su meni kornjache kucni ljubimci to nije isto kao kad sanja neko ko ih nema!

Postoje i univerzalni simboli i simboli koji imaju razlicito znacenje za svakog pojedinca.
Ja sam ranije zapisivala snove, ne znam sto sam prestala.Imam te faze kad sanjam non-stop, pa faze kad ne sanjam i valjda sam izgubila kontinuitet.

sanjala sam da sam kao guvernanta(savremena)jedne porodice,ali sam u nekom kvazi flertu sa ocem porodice(ništa vise od toga,a i to nisam sanjala nego kao ja sam to znala u snu),međutim on je kao neki baja i neki ljudi žele da ga ubiju i kao već su pokusavali celu porodicu,međutim kao ulazi tip sa necim sto lici na snajper i kreće sve da nas ubije(pre toga je pucao kroz ulazna vrata dok smo mi lezali na podu),a mi sedimo "smireni" u dnevnoj sobi svi...cela porodica i ja... i sad nikome nije svejedno,deca tiho placu,majka im je izbezumljena,otac ne zna šta da radi,a ja jedina nekako (ko seherezada)pokusavam da prolongiram to vreme i zapricavam tog lika,kao potpuno smirena i non-salantna...
*ovo je deo sna,ne znam ostatak,ali znam da sam bila smirena,zaista,nisam se plasila smrti,samo su mi moji voljeni bili na umu,kako bi oni to podneli...

zanima me sta vi mislite o tome(ne,nisam u nekom action tripu)

poz

Neznam sta da ti kazem, ovih dana smo zbilja okruzeni spanskim serijama i svim mogucim i nemogucim ljubavima, avanturama, pa po mom misljenju ti si se lepo zacopala u tog baju pa te posle malko grizla savest, pa posto si veoma privrzena porodici zabrinula si se sta bi oni mogli da misle o tebi ako bi saznali da si u semi s nekim mafijasem. Ovo ti dodje moje "strucno misljenje" :wink:

ma neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol:
niti sam se zaljubila u nekog tipa,imam uspesnu (pu pu pu)vezu,niti bih zelela nesto sl.
a to sto rekoh "baja" mislila sam faca tipa ambasador -ne tipa mafijas :lol: :lol: :lol:
cak ni to u snu nije bilo zaljubljivanje vec ono najobicnije "dopadanje" i nista vise od toga

p.s.mozda drugima,meni nije( uobicajen san)

San svakao nije uobicajen jer ja ne sanjam ambasadore i predsednike pre ce kod mene u san doci po koji ratnik, manijak, a zadnje sto sam sanjala bilo je da mi je usetao neki goli golcijati tip u san, a ja onako u cudu ko li je ovaj tip ovde, ne stigoh u brzini ni da ga osmotrim! :D . Ne verujem da je znacenje tvog sna ruzno jer u svakom slucaju san ocrtava nasa mentalna zapazanja ili tako slicno u svakom slucaju dobro je sanjati!

Sanjala sam vrlo neobican san.
U toku rata, humanit.kamion prevozi hranu kroz autoputa. Tri crna africkih deca izlaze i trce prema ulice da bi uzeli hranu sa kamiona. Kad su stigli do ulice, jedan afr.decak je pogodjen metkom(glava) i srusio se, a ostali dvoje leze na ulici (ubijeni). Posle toga, kamion produzava. Kad je stigao u selu, nekoliko kuci vrlo blizu puta, to je sigurno i stiti mesto od napada. Primetila sam neke deca sede u dvoristu i cekaju. Ne obracaju paznju na ubistvo, navikli su.
Sta to znaci? Nikad nisam sanjala ovakav san.

Ovako, ovo je zasad uvod koji nije san nego java samo objasnjenja radi, dok sam radila u skoli dolazio je jedan astrolog na cas razrednog staresine i ja sam se sprijateljila sa tim starijim covekom dogovarali smo se oko izrade moje natalne karte koju ipak, na kraju nije izradio, ja sam prestala da radim i nekoliko meseci nakon toga....e, sad dolazi san: Sanjam ja kako mi je on (astrolog)dosao u san i mi smo pricali u nekoj kancelariji ili nekoj slicnoj prostoriji kad najednom dodje neki visoki uniformisani mladic, secam se da je imao znak aviona na uniformi i ja sam tada izasla napolje, na pitanje tog astrologa kad se vidimo ponovo ja sam odgovorila da sad nemama vremena i da ce mo se videti neki drugi put. Tokom celog naseg razgovora u mom snu ja sam osecala neki strah ili neku neprijatnost. Ovo sada je java: nekako sam zapamtila taj san i jednom dok sam se setala pogledam na smrtovnici i vidim ime tog coveka i kad sam videla datum njegove smrti sledila sam se jer sam ja sanjala coveka koji je umro neki 3-5 dana pre mog sna.Sta to ljudi moji moze da znaci?

ti bas sanjas neke cudne i upecatljive(jake)snove.tebe kao da sve pogadja sta se u tvoj blizini desava(takva si osoba).puno toga registrujes.
neznam.san kao da govori o nekoj tvojoj neizlecenoj rani.kao da si (mozda trenutno)bez nade itd..
pokusaj da razmisljas uvek pozitivno jer zivot nije uvek crn.u zivotnom veku jednog coveka mora postojati ravnoteza;nemoze uvek biti samo dobro ili uvek samo lose.razumes?
ajde,i ako se to nesto ruzno desi ne ocajavaj-posle kise sunce sija!
POZDRAV!

re kabe:
pa dobro je sto si rekla da nemas vremena.nemoj se plasiti,nece se tebi nista desiti.mozda se i on setio
tebe jer nije imao vremena za tebe tada pa ti se u snu javio nesvesno.
Da je bilo nesvesno, garant, jer covek je vec tada bio mrtav kad je dosao meni u san. Dan dans ja se setim njega kad god pomislim na natalnu kartu. Posto mi on nije bio jedini primer, posto sam sanjala i jednu bakicu koju sam mnogo volela, ja sam sebe onako u sali prozvala predvorjem za onaj svet!
Stvarno ako neko moze da mi objasni kako je to i moguce da ti pokojni ljudi, za koje niti znas da su umrli, dodju u san! 8)

Zanima me ako mi neko moze istumaciti san. Sanjao sam jednu devojku u koju sam sve do skora bio zaljubljen (pune 3 godine). Sanjao sam da smo se rukovali i da mi je pozelela srecu u zivotu sa ljudima i tako to. A pozdravljali smo se jer smo kao zavrsalavli skolu pa je to bila neka kao matura. Inace bila je osisana na kratko, a ima dugu kosu.
Hvala!

Prema jednom od meni poznatih i proverenih tumačenja...

Kada te gone divlje zveri - u pitanju je strast koju nemaš gde da ispoljiš

Bez šale nije po Frojdu iako je tako i meni zvučalo

Koje su životnje u pitanju? Možeš li da nabrojiš neke?

Poslednja izmena od moderatora:
Detaljnom studijom utvrđeno je da svaki san ima svoje značenje ali ne uvek isto u odnosu na period godine u kom smo ga usnili.

Pri tumačenju snova, nije potrebno obazirati se na sve što usnite već prednost u tumačenju a verovatno i ostvarenju dajte snovima koje ste usnili takvim intenzitetom da ih se na javi jasno sećate tokom dana.

Takođe, pri tumačenju izuzmite sve snove koji su u vezi sa događajima koje ste proživeli u prethodnim danima pa su, negde u podsvesti ostavili trag ili očekujete da se dogode pa je um obuzet analizom na tu temu danju - pa i noću.

Preporučujemo da vodite evidenciju o snovima koji su na vas ostavili snažan utisak kao i o događajima koji su usledili nakon toga što će vremenom postati vaš individualni sanovnik koji je ujedno i najpouzdaniji pokazatelj i vaš lični tumač.

Back