Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
citao sam u nekoj knjizi slican san...samo sto tu otac nesto nece da odgovori kcerki, pa joj kaze neko da ode i vidi odgovor na kartama..obicno je karta sa listom simbol 'ljubavi' (ili ti posvecenosti necemu , kreativnosti) tj. ne karta, ali list da......nemas kome da das ljubav, tako nesto..??

ja samo mogu da nagadjam i trcim pred rudu, jer san nisi ispricala detaljno.trebaju mi najsitniji detalji do toga cak dali je neki konac na majici tvoga oca u snu (ako se vidi u cemu je obucen) malo drugaci nego inace..

mislim na onaj.....znak onaj....PIK kako li se zove..ma ti u snu nisi ni vidjela karte. nego cudi da je otac bio toliko nejasan i nije ti objasnio sto ustvari hoce od tebe, gdje to da te vodi..to si sigurno dozivela vise puta kao mladja...neznam, neznam sto znaci tvoj san JA BAR, ali bice ako ne korisno ono ne ni beskorisno da se otvoris i pricas malo detaljnije

znash kako san se sastoji iz josh jednog dela koji nema veze sa ovim... a ovaj deo u kom se pojavio moj otac je opisan upravo detaljno... sa sve mislima koje su mi proshle kroz glavu... ne znam u shta je bio obuchen... niti shta je bilo na tv-u u koji sam zurila...(inache tv gotovo nikad ne gledam)...

aj vazi... penjem se stepenicama prema stanu svoje drugarice iz detinjstva (josh uvek smo dobre, nije u tom stanu dugo jer zivi u nemachkoj zadnjih 14 godina)... sa mnom su josh jedan momak i devojka, ne poznajem ih... u stanu smo od te moje drugarice i tu nema nikog drugog sem nas... nalazimo se u dnevnoj i pochinje da mi biva neprijatno shto smo samo mi tu jer mislim da bi mogli doci roditelji od djine, a ona nije tu, pa je glupo shta mi tu radimo... govorim da bi trebalo da idemo i u tom trenutku preko prozora se uvlachi djina u dnevnu inache u toj sobi normalno nema takvog prozora, postoji terasa...

sa njom ulazi i njen muz mada u snu on to nije vecmeni sasvim nov i nepoznat lik... nazuva joj roze papuchu na nogu?! mi polazimo, prolazimo pored jedne sobe koja je navodno vec u stanu moje mame ali moja... vrata su tu otvorena...(inache moj stan i djinin nisu normalno u istoj zgradi) ovo dvoje ulaze u tu sobu i zaustavljaju se kod neke police na kojoj znam da su moje slike i gledaju ih... ja ih posmatram iz hodnika shta rade i zatim idem dalje... silazim niz one stepenice a kao moj stan tj moje mame je ispod... ulazim u njega i odjednom se nalazim u dnevnoj, sedim gledam tv a moj otac stoji pored mene... ostalo znash...

mislim, znam tumacenje ovog sna ali ako ti ga kazem nikad mi vise niko nece dati da mu tumacim snove. zna ga i shaddow vjerovatno pa pitaj njega. on ce ti reci isto sto i ja na ovaj san, znam da je i on frojdovac. izvini ali moracu da precutim tumacenje..

CATTARIC:
i dobro pitanje za Psihologa, a kako bi ti, kao neko ko je i parapsiholog, tumacio
neke dogadjaje na polju stvarnosti koji su (oznaceni kao 'cuda') krajnje iracionalni,
koji mogu da postoje u snovima samo, a ipak se desavaju.....(nije sarkazam nego pitanje)
dali bi i njih tumacio kao 'predvidjanje, proricanje necega' ili kao to sto jesu..
ili bi i to znacilo: ako si vidio goovno, dobices pare...itd.

Nisi dobro postavio pitanje...
Tj skroz je nerazumljivo..
Citao sma par puta ovo tvoje pitanje i odgovor me vodi na vise strana..
Da li nije jasno zasto se stvarni dogadjaji desavaju u snu ili nesto drugo...
U stvari bitno je prvo kako ti gledas na snove...
Drugo koliko verujes u svoje snove..
Trece zanimaju li te da bih ih proucavao ili nesto sasvim 4 u opustenoj varijanti..?

Truman:
Evo jednog sna od pretposle noci koji se istog dana obistinio, a ja sam ga pravilno protumacio. Savrsen je dokaz kako podsvest vidi buducnost.

Dakle, sanjam ja kako sam na nekom trgu i prisustvujem nekom vencanju. Onda nalete golubovi i mozete da pretpostavite...iseru se po nama ( tj. meni ).

Ne bih da otkrivam znacenje, ako neko pogodi majstor je.

Evo kako to tumacim ja...
Imas problem sa samocom...
Unutrasnji porivi ti kazuju da se nesto desava sa tobom
a ti si previse stidljiv da bi krenuo u akciju...

CATTARIC:
Pa moj san nije provokacija, izmisljotina, imam ga u svesci,
daj mi meil na private pa cu ti poslati to ako nadjem slikano to iz sveske..ionako
moram sve opet da prevrnem imam milion svesaka sa snovima,jebg...
SNOVI NE GOVORE NISTA O BUDUCNOSTI! NIKAD! iako sam
ono sanjao odgovorno tvrdim to...

Slabo prijatelju ti kapiras snove...
Ili nisi imao prorockih iskustva..
Procitaj celu temu od pocetka ...

Pozdravak ekipi!
Ima nesto u snovima...bar ja tako gledam na stvari, posto mi se isuvise cesto desava da mi se desi bas ono sto sanjam, jedan dio sna se odigra na javi i to je jezivo...bez obzira da li je rijec o necemu lijepom ili ne

Ajde ako ti je doslo nek ti dodje i za onaj naredni san u pozoristu :)

I evo jos jedan od rano izjutra: Posto sam prethodnog dana citao o onim belim sengenskim vizama...sanjam ja kako kako treba da odem negde i dam nesto ( sto valjda imam ) i kako ce mi dati vizne olaksice, ali neki obesni momak mi nikako ne da, stalno me napada i tera me da se branim, a ja pokusavam i da ga ubijem.

Psihologue:
Nisi dobro postavio pitanje...
Tj skroz je nerazumljivo..
Citao sma par puta ovo tvoje pitanje i odgovor me vodi na vise strana..
Da li nije jasno zasto se stvarni dogadjaji desavaju u snu ili nesto drugo...
U stvari bitno je prvo kako ti gledas na snove...
Drugo koliko verujes u svoje snove..
Trece zanimaju li te da bih ih proucavao ili nesto sasvim 4 u opustenoj varijanti..?

evo da nebude da ga nisam dobro postavio:
Pita me prijatelj koji se bavi sa snovima ovo:
"Kucam nesto na kompu o tome sto leptir znaci u snovima, i desi se da istoga trenutka dok to radim sleti (bas takav kakvog sam opisivao) zuto-crnli leptir na zidu tik uz komp, dobro, ajde..mozda sam ga vidio prije u kuci a nisam postao svjestan toga (ili ti strucno: percipirao sam ga, ali ga nisam apercipirao). Ali kako to da mi se kasnije kada sam se (2 dana nakon toga) na mjestu dje sam se najmanje nadao upoznao sa covjekom koji se bavi tim stvarima, desi da mi isti taj leptir uzme da leti oko uveta..., morao sam cak da ga pitam 'brate vidis li i ti ovoga leptira'...(bio sam nesiguran da je stvaran)."
Eto druze, ovo su te te 'takve cudne' stvari (ili ti strucno (ti ces znati): sinhroniciteti).
E sad..ovako fantasticni dogadjaji mogu da se dese u snu bez problema, ali na javi se (mozda) desavaju rjedje...Ja ovoga leptira nikako nebi tumacio kao 'proricanje necega'...

Shvatio sam te...Da bi ti dobio odgovor od mene,prvo da te uputim u temu...
Ako si je citao od pocetka,znao bi da su dve teme spojene..
U toj prvoj temi koja je bila na filozofiji bilo je reci bas o takvim stvarima koje ti pominjes..
NISTA NOVO niti neobicno...
BAVIM SE snovima i bolestima koje proizilaze izsnova a da ne kazem i stvarima kao sto su takve,
kakvim si ih opisao,dozivljavao sam mnogo drugacijih jezovitijih...
Da se ne bi ponavljao prodji nekoliko stranica na pocetku,pa se onda nastavimo pisati...

Psihologue:
PRVO LICE ORDINACIJE: PISACU VELIKIM SLOVIMA DA SVI VI KOJI VOLITE TUMARANJE KROZ SVOJE SNOVE DOBRO OBRATITE PAZNJU NA OVAJ MOJ SAN....

---- U SNU MI SE JAVLJA OSOBA PREKO TELEFONA...ATMOSFERA - SOBA SA PUNO CVECA RAZNIH MIRISA (nisam siguran da li ih raspoznajem ) MUZIKA SA TJUNERA (neshto nevazno) A BOJA SOBE NEUOBICAJENO KAO DUGA (sve se prelama) - TELEFON ZVONI
(zvuk koji chujem u snu jednak je prostiranju zvuka kroz vodu) JAVLJAM SE I RAZGOVARAM
SA OSOBOM KOJA MI SE PREDSTAVLJA I DAJE BROJ SVOG T ELEFONA DA JOJ SE-
JAVIM ( san se ponavlja nekoliko narednih dana poshto kad se probudim zaboravim brojeve) ...
I KADA SAM POSLE DESETAK DANA USPEO U SVOJOJ NAMERI DA ZAPAMTIM ,BESHE
MI FRKA U MOMENTU SHTA AKO BROJ NE POSTOJI ITD ITD...U PRINCIPU NISAM HTEO
SEBE DA RAZOCHARAM U PRVOM MOMENTU...
SKRATICU PRICHU.NAKON TOGA SAM UPOZNAO OSOBU SA ISTIM TIM TELEFONOM
KOJEG SAM JA NJOJ PREDOCHIO..ITD JEDINO SHTO MI TA OSOBA NIJE VEROVALA DA
SMO SE PRE TOGA U SNU UPOZNALI....

E ja bih voleo da imam ovakav san, pogotovu za neke osobe :). Nadam se da nije problem sto vadim post "od pre hrista".

Back