Za najbolje tumačenje vlastitih snova neophodno je sesti smireno i lagano ali detaljno zapisati i opisati san. Najbolje je to uraditi u jutarnjim satima, ili, bar, načiniti nekoliko kraćih rečenica da ga ne bi zaboravili a onda u toku dana, kada imamo vremena da ga detaljno zapišemo.
Napomenuo bih da je zapisivanje snova izuzetno važno a evo i zašto;
Snovi su praktično memorija koju mi kao duhovno Biće, Duša šaljemo svom niže ili budnom svesnom da bismo u toku dana nešto preduzeli po nekom pitanju ili jednostavno razumeli o sebi samima. Zašto? Jednostavno što mi, Biće ili Duša, dok naše telo spava idemo do unutarnjih svetova da nastavimo sa svojim iskustvima zarad ekspanzije svoje svesti - svest je duhovna a nikako intelektualna kategorija.
Pri tome je neophodno znati da ne postoji samo jedan svet, Astralni već više svetova u nižem polu kreacije. Pored toga, svaki od svetova ima po newkoliko različitih nivoa koji se znatno razlikuju jedni od drugih.
Mnogi se drže izvesnih simbologija ili pomagala ne znajući da univerzalni siboli ne postoje. Uistinu, neke smo prihvatili pa su iz tih razloga istovetni sa simbolima drugih ljudi. Zato se uvek pitati šta meni lično predstavlja određeni simbol, nezavisno što taj isti simbol drugimaznači sasvim desetu stvar. I pored toga, ne vezivativ tumačenje za same simbole već za celokupnu radnju sna.
Tumačiti san drugih je nezahvalno baš kao i samo očekivanje da od drugih dobijemo odgovor. Zašto? Zato što sama osoba može okrenuti svoju pažnuju na unutarnji osećaj (intuitivni osećaj) koji će dati usmerenje na dublje značenje, posle čega možemo poraditi na detaljima.
Mnogi se vežu za tumačenja koje je ponudio Frojd ili neko od današnjih psihoanalitičara. Nije da oni ne pogode po koji san, ali su uglavnom daleko od same suštine. Zašto? Zato što su i sami sebe svojim porodičnim ili društvenim odgojem uslovljeni i to ih čini nekompletnim.
Snovi praktično imaju za cilj da nam pomognu da se uzdižemo duhovni, da napredujemo u svojoj svesti i kapacitetu ljubavi, zbog čega i jesmo u fizičkom svetu - da se jednoga dana, u jednom od života uzdignemo toliko visoko da možemo spoznati sebe (Znati Sebe, kako je govorio Sokrat) a nakon toga realizujemo i najviša stanja svesti kada znamo i Kreatora života.
Možda nekome ovo zvuči sumanuto, ali od nečega se uvek počinje.
Sbnovi su skramblovani, simbolički, zato što ih naš senzor uma preispituje i ako proceni da naša dnevna svest (koja i nije svest u pravom smislu reči) nije sposobna da razume i prihvati višu istinu, onda ih skrambluje ili zameni simbolima. Oni koji odmaknu u svom razumevanju sebe i simbola imaju sve manje ovih simbola a sve više ogolčjeniju istinu. Takvi jednoga dana počnu svesno putovati ne samo prvim svetom već svim višćim svetovima. Ta putovanja su u Duša telu a ne u Astralnom koje praktično i ne treba praktikovati.
Da bi pojedinac pomogao u razumevanju snova, da bi od njih imao koristi i da bi bolje razumeo dnevne događaje i bolje rešavao svoje dnevne zahteve i probleme neophodno je da svesni mpraktikovanjem sebi pomogne. Neophodno je da odabere neku rteč koja za njega/nju ima uzvišeno ili sveto značenje i da je prer spavanja pevuši tiho ili u sebi. Zašto? Zato što na taj način harmonizuje sebe, tačnije oscilacije svih svojih tela sa oscilacijama sebe, Duše, i sve to uskladi sa oscilacijama same suštine života.
Da li neko zna šta je ta suština života? Neko verujem da zna a nju znamo pod nekoliko desetina imena. Evo nekih: Bani, Shadba. Melodija Sfera, Reč, Reč Boga, Duh, Sveti Duh, i još mnogo drugih. Ta suština života prožima sve svetove i univerzume i pomaže nama Dušama u duhovnom progresu i, uglavnom, stoji iza naših unutarnji iskustava jer nam pomaže u duhovnom progresu.
Snovi su omalovažavani od najvećeg bropja ljudi ne znajući da su to tajni prilaz do najviših stanja svesti, ljubavi i do samog Nebeskog Carstva a to je najviša svest. Jer, svest je zapravo jedini detalj po kojem se ljudi razlikuju jedni od drugih.
U pdf-u psihologija bila je jedna tema u kojoj je osoba tražila hitno tumačenje. Nevolja je bila što je nedovoljno detalja ubacila a ja sam insistirao da sedene i mirno opiše detalje očekujući da će joj 'kliknuti' samo značenje. Evo linka:
https://forum.krstarica.com/threads/hitno-tumacenje-sna.782138/
Praktično joj je rečeno da joj predstoji razilazak sa mladićem. Razlog je nebitan već joj je rečeno da se razilaze zato što in nadalje ima svoj put zarad duhovnog pročišćenjaa ona će takođe sresti svog starog poznanika iz ranijih života sa kojim takođe ima rarešavati konfliktne situacije - drugi to zovu karmom a mi sudbinom ili kako ko zna.
Takođe joj je rečeno da će sama sebe povređivati odbijanjem da prihvati da su iz njhihove veze izcrpili sve i da više nemaju šta jedno drugom dati u pravcu životnog cilja. Naravno tu je biulo i drugih detalja ali pšraktično su oni za nas nebitni.
Otuda, svako ko želi izvući maksimum iz svojih životni hiskustava i celog života neće ignorisati svoje snove. Sa malo više pažnje oni postaju bogatijim i gotovo nesrazmerno eksplicitnijim i popjedcu/ki donose obilje radosti ispunjeniji život nezavisno od materijalnog bogatstva ili možda same životne težine.
Najbolji pristup snovima je duhovni pristup budući da smo mi duhovna bića i zato i jesmo ovde.
Pozdrav!