True detective

Poruka
21.519
True Detective

Mislim da ova genijalna HBO serija zasluzuje da dobije svoju temu. Da li ima nekih najava da li ce i kada biti cetvrta sezona? Ja nisam nista uspeo da nadjem.

Prva sezona meni cesto spora i najtanja od sve tri, ali razumem zasto ima kultni status medju publikom, dva glavna lika nose tezinu i mislim da nije preterivanje reci da su jedan od najpopularnijih tandema u istoriji televizije.

Druga sezona uvodi vise likova i radnju na nekoliko nivoa, tu se odstupilo od prve sezone, pa je gomila ljudi ostala razocarana. Meni licno se sve jako dopalo, osim samog kraja koji je mogao biti i spretnije uradjen.

I na kraju treca sezona emitovana pocetkom ove godine, kompleksna i slozena, sustinski se naslanja na prvu sezonu, ali dobrim delom dinamicnija, sa nekim ozbiljnim aluzijama i provlacenjem izmedju redova...

trueee.jpeg

trueeeee2.JPG

true 3.jpg

Eto vidis. A meni je bas treca brza od prve.
Ja mislim da je to kod mene subjektivno, jer sam prvu izbindžovala i odgledala u danu pa je imala neki kontinuitet. Treću sam gledala ono kao jedna epizoda nedeljno, čekala sam da izađu epizode jedna po jedna. Trajalo je to dosta pa sam provela dva meseca mozgajući - ko pobi onu decu majku mu j. ebem
Zato mi se valjda čini da je bilo sporo.

Meni jedino druga ima logičan kraj, ali je kao celina bezveze. I prva i treća imaju glup kraj al ih je bilo zabavno gledati.

Heh. Kako druga ima logican kraj leba ti? :lol: Po meni su obesmislili naziv serije, jer glavni lik kog tumaci Colin Farrel je trebao biti detektiv, a ne najobicniji ubica kako je na kraju ispalo, i to cak bez bilo kakvog motiva.. Ali ako izuzmemo sam kraj, sezona je super, meni je legla.

Heh. Kako druga ima logican kraj leba ti? :lol: Po meni su obesmislili naziv serije, jer glavni lik kog tumaci Colin Farrel je trebao biti detektiv, a ne najobicniji ubica kako je na kraju ispalo, i to cak bez bilo kakvog motiva.. Ali ako izuzmemo sam kraj, sezona je super, meni je legla.
Lepo je što različito mislimo, to je zdravo za diskusiju. Volim različitost, da je svud ko oko guzice ne bi nikad gaće nosili, Sotire zvani đubre :cao:

Odgledao sam samo prvu sezonu, od druge odustao nakon prve epizode, ne znam da li da dam šansu ovoj trećoj...
Prva nije loša, ali ima dosta nedostataka, najviše me iznerviralo što se kroz seriju provlače reference na neke pisce
horora, Karkosu, Kralja u žutom, sva ta metafizička naklapanja, da bi se na kraju pokazalo da je "zlo" u stvari tamo
neki retardirani rednek, i padoše reference u vodu, bolje da ih nisu ni koristili.

Odgledao sam samo prvu sezonu, od druge odustao nakon prve epizode, ne znam da li da dam šansu ovoj trećoj...
Prva nije loša, ali ima dosta nedostataka, najviše me iznerviralo što se kroz seriju provlače reference na neke pisce
horora, Karkosu, Kralja u žutom, sva ta metafizička naklapanja, da bi se na kraju pokazalo da je "zlo" u stvari tamo
neki retardirani rednek, i padoše reference u vodu, bolje da ih nisu ni koristili.
I druga i treća su takve. Na kraju se ispostavi da nije to što si mislio. Ali ne u fazonu dežurnih krivaca da te iznenadi kraj, nego te razočara.

E pa nije bas tako. Ako se secas dolazili su oni ljudi iz administracije ili odakle vec ne secam se, uglavnom sa nekog vrha odozgo, koji su trazili da se istraga zaustavi.... Oni su hteli sve da zataskaju i zapravo su i uspeli..

Pogledaj drugu i trecu, dobre su...

Pogledao sam prvu sezonu i stekao stvarno dobar utisak o seriji ali druga sezona mi nikako nije drzala paznju.
Odustao sam posle druge epizode,nisam ni znao da se snimila i treca dok ovde nisam procitao.
Koliko vidim po komentarima izgleda da nista nisam propustio. :D

Back