Trudnoca u natalnoj karti

Da uzimam svaku napisanu reč astrološku iz knjige doslovce, sigurno se ne bih bavio astrologijom. :lol:

Saturn će bolje pokazati potencijalni carski rez, ujedno i trudnoću, između aspekata koji dotiču VI i VII kuću.

Umesto da se vodiš knjigama, odradi neki horoskop u životu :lol:

Ne kapiraš ti kako se gledaju stvari u astrologiji. Džabe knjige tvoje rodbine oko tebe kada ti to ne učiš :lol:
Voleo bih da pokažeš tranzit Marsa u toku intervencije carskog reza na barem pet primera, da bi se to moglo verifikovati na nekoj osnovi. Ni u jednom primeru Mars neće doticati lične planete osim ako hirurg nije Škorpija ili Ovan.

U solaru može da se vidi tranzit Marsa preko polja za tu godinu, ali ne znači i da je nužno carski rez. :think:

Činjenica je da ako nema Saturna, nema ni ožiljka. A mars može da tranzitira kroz Asc i da donese ništa više do najobičnije infuzije ili injekcije. Sve što se tiče kože i rezova na koži se direktno povezuje sa Saturnom jer govorimo o ožiljcima koji ostaju duže i traju tokom života daleko duže u odnosu na operaciju koja traje tipa 2-4 sata.

Operacija Mars-Uran :lol: to je po šablonu kada se iznenada dogodi nesreća pa neko završi na urgentnom. Sa Uranom i Marsom je povreda glave, potres mozga najčešće, neretko i šlog.

Rezovi, ožiljci i slično su domen Marsa i Saturna, ali je Saturn bolji signifikator da će doći do carskog reza jer, da se razumemo, rez nije mali.

Poslednja izmena:
Samo nam fale čarobne kugle još :lol: da ih razbijemo sebi o glavu

Da, Merkur vlada živcima. Deficit vitamina K je često zbog Saturna, te je potrebno imati više unosa magnezijuma i klopati zelenilo.

Merkurovski tip, a pogotovo Asc Devica i generalno Sunce ili Mesec u Devici je, izuzetno podležan živčanim problemima i ne sme se puno ni nervirati, a ni dolaziti u situacije u kojim mora da puno razmišlja.

Nije toliko intezivan po pitanju pritiska poput izraženog Marsa, ali se može nervirati oko sitnica i za sitnice, što povećava stres i samim tim donosi depresiju koja je najprominentnija kroz odnos Merkur Saturn.
Ništa bez čarobne kugle, da imamo s kim da razgovaramo he he he

Ja brstim zeleno, kao Koza :) mada ne znam jel to dovoljno....

A šta kao izražen merkurovac mogu da riknem, nije valda to stvarno tako :dash:

E a zašto depresija kod Merkura i Saturna ?
Prvi put čitam nešto slično

Merkur je promenljiv i neurotičan, dok Saturn bez ambicije je zao, ohol i samokažnjavajuć, zatvoren.

U najgorem slučaju ako želimo da vidimo najnegativniji uticaj ovih dveju planeta, videćemo čoveka koji je sebe ubio puškom. Puška (Rifle) je tipičan predstavnik ovih dveju planeta.

Mars nema depresiju, oslobođen je toga, fizički rad i trening oslobađaju svake tuge.

Mesec je uvek neutralan, prijemnik i isključivo prijemnik. Kao sunđer koji se natapa vodom.

Izražen Neptun postaje loš kada nema fantazije, i onda pada u depresiju. Neptun bez fantazije je izuzetno dosadan.

Izraženom Merkuru je dovoljno 10 sekundi da izgubi volju. Ne može da sedi mirno. Ili će da gricka nokte. Ili će da čačka neku zvrčku.

Izraženom Saturnu je osnovni modus operandi depresija. Tek u poznim godinama (50-60) se javlja neka iskrena sreća, ali samo kada se okruži sa puno unučadi. Ako se pojavi neka karijera ili šansa za tim, Saturnovac postaje ushićen i jedva čeka da se pokaže kao kakvo đače prvače.

Sreca da su Marsovi tranziti brzi od Saturnovih, dotakne asc jednom u dve godine pa je lako i na svojoj karti videti sta se desava u tom trenutku.
Naravno nece svaki tranzit Marsa preko asc doneti neku operaciju i povredu, ali je jedan od kljucnih faktora u kombinaciji sa ostalim tehnikama.

Ako se meko razume i ima vremena da pogleda moju natalnu kartu.Imamo problem sa zacecem pa me to intereuje...
Hvala

Prilozi

• Screenshot_20200223-140150.jpg
    Screenshot_20200223-140150.jpg
    70,1 KB · Pregleda: 35
Sreca da su Marsovi tranziti brzi od Saturnovih, dotakne asc jednom u dve godine pa je lako i na svojoj karti videti sta se desava u tom trenutku.
Naravno nece svaki tranzit Marsa preko asc doneti neku operaciju i povredu, ali je jedan od kljucnih faktora u kombinaciji sa ostalim tehnikama.

Uopšte ne mora da donese bilo šta od toga ako je natalno dobro položen i u svojoj sekti, tj ako je "noćni"
Sa druge strane imam jako upečatljiv primer lošeg Marsa u Raku na ASC, čovek je ostao invalid u saobraćajnoj nesreći.

Poslednja izmena:
Ako se meko razume i ima vremena da pogleda moju natalnu kartu.Imamo problem sa zacecem pa me to intereuje...
Hvala

Ove godine ti Jupiter tranzitira preko natalnog vladara 5. znaka/divizije, a to je Saturn u Jarcu, sledeće je u Vodoliji gde ti je natalni vladar 1. polja, to je Venera koja ti je vladar ASC tako da ove godine mogu biti presudne po pitanju začeća. Ujedno, Saturn ulazi u tvoj 5. znak za mesec dana i preći će preko Venere, što može biti period kada ćeš osećati povećan pritisak i opterećenje temom potomstva, ali za bilo kakvu detaljniju predikciju mora se uraditi ozbiljna analiza.

Kao što vidimo u slučaju Mararr, osoba je u podznaku Vaga, dok je Venera na IC u Vodoliji (Tehnologija i Laboratorije). Jupiter u Jarcu ove godine je već pokrenuo to pitanje jer kada se tumači natalna karta za decu posmatraju se tranziti Jupitera u ženskom horoskopu, a zbog Saturna postoje poteškoće u ostvarivanju tog cilja koji se upravo ove godine nameće, konkretno je počelo 28. novembra 2019. godine kada su se Jupiter i Venera pronašli na kraju Strelca, a pitanje se pojačalo ulaskom Jupitera u znak Jarca nedugo zatim.

Jupiter je u karti u nezgodnoj poziciji zbog opozicije Urana koji vlada Vodolijom, te može biti svađa ili prepirki sa doktorima ili lekarima koji nude veštačku oplodnju u najvećoj meri, a pogotovo kod onih koji traže da se putuje na drugo mesto.
Ipak, od primarnog je značaja da se traži pomoć ginekologa.

Merkur, Jupiter i na kraju krajeva Mesec imaju odlične pozicije za decu i jedna od velikih želja jeste dete, a ono može doći u naredne tri godine, a najpovoljniji meseci su tokom proleća i leta.

Za bolju analizu ne samo što je lično potrebno otići kod astrologa koji u tome ima puno uspeha, već je potrebno i odraditi sinastriju.

Hvala na odgovorima.Vec smo u pripremama za vantelesnu i to ne u Srbiji.A u pravu ste postoji i mali sukob sa lekarima vezano za stitnu zlezdu posto ovde hoce da nas kljujaju svakakvim lekovima...
Planiram da kontaktiram nekog astrologa ali prvo da pronadjem nekog dobrog.

Zasto mora ici kod astrologa, pa na astroloskom forumu smo, ovde joj treba uraditi analizu kao primer da se iz njega uci a ne loviti ljude da placaju usluge bezveze. Da je htela sama bi otisla kod nekog od svih zivih koji se svuda reklamiraju.

Ne čudi me da ovo pitaš.

Niti jedna ozbiljna horoskopska analiza se ne radi preko foruma ili pismenim putem, upravo zbog toga što Merkur treba da se aktivira verbalnim putem. Ne samo što je nepraktično odvojiti ceo dan za pisanje, već se i unakrsna pitanja i odgovori ne mogu proslediti dovoljno brzo (Merkur). Merkur je daleko bolje aktiviran uživo, verbalnim putem, gestikulacijom i na neposrednu Blizinu kuće (1), (3). Kafa može da se tu pije (4) ili se svrati do neke poslastičarnice (2, 7) kada se govori o ličnom životu (Natal, Asc, Sunce, Mesec)
Za analizu se izdvaja oko dva sata recimo, i horoskop se unapred priprema za osobu - dan, dva ili sedam dana unapred. Zavisi od klijenta do klijenta.

Sad, šta da se radi sa Mararr?

"Vec smo u pripremama za vantelesnu i to ne u Srbiji "

Vantelesno (Uran) i to ne u Srbiji (Jupiter).

Ono što je bilo ključno u karti sam naglasio i precizirao godine i mesece kada se to dešava. Kao što vidimo u replici koja je usledila naknadno, u karti su presudni Jupiter (Trudnoća) i Uran (Laboratorija, Veštačko). U detalje ne ulazim, to su privatne i intimne stvari i konačnu reč će imati Mesec i Venera.

Trenutno je Uran u Biku te se simbol vezuje za Veneru i Plodnost još više, a samim tim je to viša intezivnost pitanja trudnoće.

Ascendent, Venera, Jupiter, Uran u Natalu je bilo sve što se moglo na brzinu videti, a za ozbiljnu analizu treba posetiti astrologa, mada sa opozicijom Urana i Jupitera teško će biti doneti zaključnu reč povodom pitanja trudnoće. Ni doktori sami neće znati šta da rade, kako vidim. Takva je situacija, šta da se radi...

Ali, boljitak definitivno dolazi u naredne tri godine ako je rasuđivati po karti.

Kao sto rekoh, Jupiter joj tranzitira natalnog vladara ASC koji joj je u 5.polju od ASC s to je Venera a zatim ulazi u 5.polje.
Ne treba joj Uran.

I to nema veze ss Uranom jer je Uran kao planeta postojao i pre nego sto je postojala vantelesna oplodnja, pa sta je simbolisao tada?

Ni Jupiter, a ni Venera, ne simbolišu doktora ili vantelesnu oplodnju.
Uran je ovde presudan kada je reč o laboratoriji, kao što se vidi u primeru. Uran definiše vantelesnu oplodnju, opdnosno sve što se vezuje za Epruvete i Analiziranje (egzaltacija Merkura je u Vodoliji).
Vodolija kao sinonim pobede Ljudskog nad Prirodom (Vodolija kvadrat Bik) je svaki oblik transhumanizma ili pomaganja da se prebrodi ono što biološki ne valja.
Samim tim se vezuje i za naočari koje nosimo, sijalice koje koristimo, električnu energiju, laboratorije gde se analiziraju stvari, ujedno i veštačku oplodnju.

Venera se ne vezuje za veštačku oplodnju jer je sinonim za isključivo prirodne stvari, dok Uran je sinonim za tehnološka pomagala, i generalno se vezuje za sve vrste pomagala koje čovek koristi da prebrodi svoje fizičke nedostatke.

Konkrento o Uranu

Otkrivanje Urana u svesti naroda, odnosno njegovo reotkrivanje, doprinosi k tome da se tehnološki napredak popravi. Osim toga što smo uleteli u Eru Vodolije, koja je obeležila porast tehnologije, a iza sebe ostavlja religijske dogme Riba, imamo napretke u vidu električne energije globalno (Uran i Neptun), odnosno doba digitalizacije gde svi kuckamo ili držimo telefone (Merkur) u okviru virtuelnog, globalnog digitalnog sveta (Uran, Neptun).

To je što se tiče kolektivne svesti. Uran je uvek delovao, isto kao i Pluton, odnosno Neptun. Uran se uvek vezivao za sve što se tiče letenja, astronomije, astrologije pa čak i alhemije. Neptun je uvek bio simbol proširenja, misticizma, mraka, magle, šamanizma itd.

Ali te planete nisu pokazivale svoje pravo lice sve dok nisu "otkrivene" javno, nakon čega sledi nagli porast tehnologije u svim sferama ljudskog života.
Početak 20og veka, kada su Uran, Neptun i Pluton sebe validirali, je započeo novu epohu ljudske civilizacije.

Uran, odnosno Era Vodolije, jeste doba kloniranja i smene bilo kojih kraljeva ili vlastele (naspram Lava i monarhije, opozit), predstavlja kreaciju veštačke inteligencije (A.I. Uran) i dovodi do izmene onoga što znamo fizički (Saturn, Merkur) poput fizike koja se nadograđuje korišenjem kvantne fizike.

Uran, koji prirodno vlada Hladnim Visinama, će povećati broj hladnih lokacija na planeti Zemlji. Kroz stotinak godina postojanje kvantnih kompjutera u komercijalnim svrhama će biti sasvim normalna pojava. Oni funkcionišu na nivou skoro apsolutne nule, što ne postoji bilo gde u solarnom sistemu (a i šire).

Mogu do sutradan da pišem o ovoj veoma fascinantnoj temi.

Na osnovu cega zakljucujes?
Ne znam, mozda zbog Merkura koji je visoko pa je vise pamet nego inteligencija. A i Jupiter mislim da ima veze sa tim, lijepo je postavljen pored mjeseca...fino su odmaknuti redom: sunce, Merkur, Venera, mjesec i Jupiter. Ovamo sa druge strane su ove zavrzlame, nekako dozivljavam Saturn, Uran i Neptun kao neku tezinu od planeta kad su blizu i u odnosu na ovo sa druge strane koje djeluje mirno, lagano, zanimljivo.

Pomislio bih da je dobro sto nije bilo djece poslednje 2 godine, kao da je dobro sto je to tako. Ili da osoba nije na neki nacin spremna, ili partner nije dobar za nju...ili bi djeci bilo lose da su se tada rodila...tako nesto. Ali ja se ne razumijem, pisem onako...

Ne znam, mozda zbog Merkura koji je visoko pa je vise pamet nego inteligencija. A i Jupiter mislim da ima veze sa tim, lijepo je postavljen pored mjeseca...fino su odmaknuti redom: sunce, Merkur, Venera, mjesec i Jupiter. Ovamo sa druge strane su ove zavrzlame, nekako dozivljavam Saturn, Uran i Neptun kao neku tezinu od planeta kad su blizu i u odnosu na ovo sa druge strane koje djeluje mirno, lagano, zanimljivo.

Pomislio bih da je dobro sto nije bilo djece poslednje 2 godine, kao da je dobro sto je to tako. Ili da osoba nije na neki nacin spremna, ili partner nije dobar za nju...ili bi djeci bilo lose da su se tada rodila...tako nesto. Ali ja se ne razumijem, pisem onako...
Moze se reci da nisam bila spremna,ali sada hocu,dali bi imala decu,dal mi stoje potomstvo.?i ja vidim koliko se razumem 5 kuca venera u ribamA,jupiter pored mjesec..ali dali to obecava dete,koji je povoljan mjesec ??

Back