Tri velike države u isto vreme priznale državu Palestinu: Britanija, Kanada i Australija uz Palestince

• Začetnik teme Začetnik teme KESH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li ste za priznanje države Palestine?

• DA

glasova: 15 60,0%
  • NE

glasova: 10 40,0%

• Ukupno glasova
    25
Srogo Tehnicki gledano, Hristos Nije jevrejin, jer ima samo Majku, a matrijarhat ne vezuje za jevrejski koren, vec samo ochinstvo

i Apostol Luka nije Jevrejin, vec prozelit... Grk je poreklom

To shto si neshto po krvi, ne znaci da si i po duhu... Vera i izabranost od Boga se gleda po duhu, a ne po krvi
Nije tacno. Hristos nije dosao da ponisti, nego da ispuni. Nije ukinuo nasledje jevrejsko. Crkva Hristova je na celu Hristos Jevrejin, Bogorodica jevrejka, apostoli vecinom jevreji ... Dakle vrh crkve je u Hristovom obecanju da ce jevreji biti izabrani, ali je omogucio ostalim narodima da udju u radost Gospoda Boga.

Lepo ti čovek sve objasnio i ti se nešto prsiš neznanjem. Uzmi malo taj internet pa googlaj heba ga pas.

Aškenazi jevreji su samo primili judaizam, a poreklom su iz Istočne evrope. Rusija, Ukrajna, Poljska, Nemačka (kasnije migracije u Ameriku). i većina su, i to velika većina naspram Sefarda koji su poreklom iz Judeje.

Preko 90% jevrejske populacije u svetu je Aškenazi. Poreklom iz Istočne Evrope i nakad su bili Hazari, a Hazari nisu iz Judeje.

Bliski istok Jevrejski? E heba ga pas...
pa ja sam to rekao ali ne pratis...bas si iskvaren

Nije tacno. Hristos nije dosao da ponisti, nego da ispuni.
Tu je problem decace, Jevreji nisi ispunjavali Zakon JER SU BILI I OSTALI BEZAKONICI mimo Hrista...Zato Bog ispunjava, ono shto oni nisu...To znaci ispuniti Bogom jevrejsku bezakonost

Nije ukinuo nasledje jevrejsko. Crkva Hristova je na celu Hristos Jevrejin, Bogorodica jevrejka, apostoli vecinom jevreji ... Dakle vrh crkve je u Hristovom obecanju da ce jevreji biti izabrani, ali je omogucio ostalim narodima da udju u radost Gospoda Boga.
Vidi jevrejska pudlice cionisticka i jereticka, u Hristu NEMA ni jevreja niti Grka... Bog je iznad ljudskih merila, pogotovu nacionalistickih jeresi za botovanje vere lazima

Poshto ti ocito brkash sekularni nacionalizam sa duhovnoshcu, svaka prica sva tvojim debilizmom je suvishna

Filisteji po kojima Palestina nosi ime su tu mnogo vekova pre jevreja...

Bog je njihovu zemlju obecao Jevrejima, pod uslovom da ne postanu satanisti i idolopoklonici poput Filisteja... Poshto su to postali, opet su vracani u robstvo...

Jevreji se racunaju od Patrijarha Jakova, pa ti racunaj koj je to vek i odakle su potekli, ne iz teritorije koju dobijash i gubish vec iz KOGA
nisi ti to dobro savladao.
od jakova se racuna drzava, ili samo naziv izrael, a jevreji se racunaju od EBERA
Postanak 10,21 I Šemu, ocu svih sinova Eberovih, starijemu bratu Jafetovu, rodiše se sinovi.
razumes? svi jevreji su semiti, po ovom semu, ali bilo je mnogih semitskih plemena

a kad pominjemo filisteje:
Postanak 10,14 Patrusim i Kasluhim, od kojih proizađoše Filisteji i Kaftorimi.
Postanak 10,20 To su potomci Hamovi po svojim porodicama, jezicima, zemljama i plemenima.

e, a obojica od Noe. a imamo tri sina: Šema, Hama i Jafeta,
mi evropljani smo jafetovci

Tablica naroda iz Postanka 10 ihaplogrupe Y-hromozomskog DNK
https://www.religija.me/biblija_nauka/Tablica_naroda_i_Y-hromozomski_DNK.pdf

Poslednja izmena:
nisi ti to dobro savladao.
od jakova se racuna drzava, ili samo naziv izrael, a jevreji se racunaju od EBERAe
Ever nije osvnivac niti patrijarh... Jevreji su dobili ime po njemi zbog falsifikovanja svoje biblije, talmudska posla

Jevreji se nisu ni zvali jevreji do pada Jerusalima... imash samo judeje i Izrailjce

Postanak 10,21 I Šemu, ocu svih sinova Eberovih, starijemu bratu Jafetovu, rodiše se sinovi.
razumes?

Nije patrijarh
a kad pominjemo filisteje:
Postanak 10,14 Patrusim i Kasluhim, od kojih proizađoše Filisteji i Kaftorimi.
Postanak 10,20 To su potomci Hamovi po svojim porodicama, jezicima, zemljama i plemenima.

e, a obojica od Noe. a imamo tri sina: Šema, Hama i Jafeta,
mi evropljani smo jafetovci

Tu je problem decace, Jevreji nisi ispunjavali Zakon JER SU BILI I OSTALI BEZAKONICI mimo Hrista...Zato Bog ispunjava, ono shto oni nisu...To znaci ispuniti Bogom jevrejsku bezakonost

Vidi jevrejska pudlice cionisticka i jereticka, u Hristu NEMA ni jevreja niti Grka... Bog je iznad ljudskih merila, pogotovu nacionalistickih jeresi za botovanje vere lazima

Poshto ti ocito brkash sekularni nacionalizam sa duhovnoshcu, svaka prica sva tvojim debilizmom je suvishna
opet si generalizovao jevreje... kazem ti vrh crkve je jevrejski i to u vecnosti...imaj to na umu... a rekao sam ti da je omogucio drugim narodima da udju kao "nova plemena izraelska"
nemam ja tebi sta da pricam...ti si odavno kao zilot otpao od crkve ...

Ovo su teroristi a ne predstavnici države Palestine. Mada potpuno je legitimno gledati na njih kao pokret otpora.

Država Izrael je pak dokazano genocidna, bavi se etničkim čišćenjem starosedelačkog stanovniŝtva Palestine i usput finansira ove teroriste.

Dakle kme kme, cry me a river.
isplaci se, razumem, ali kada se manemo emocija, pogledamo, palestini svet i un nisu htele da dozvole drzavu skoro ceo vek, dok izraelu jesu, a ovo sada je pranje savesti sto ih kao priznaju ako su upropasceni, dosli smo do kraja

opet si generalizovao jevreje... kazem ti vrh crkve je jevrejski i to u vecnosti...imaj to na umu... a rekao sam ti da je omogucio drugim narodima da udju kao "nova plemena izraelska"
nemam ja tebi sta da pricam...ti si odavno kao zilot otpao od crkve ...
Crkva veze nema sa jeverjima, jevreji su najveci gonitelji Crkve

isplaci se, razumem, ali kada se manemo emocija, pogledamo, palestini svet i un nisu htele da daju drzavi skoro ceo vek, dok izraelu jesu, a ovo sada je pranje savesti sto ih kao priznaju ako su upropasceni, dosli smo do kraja
Brane Ameriku i dolar, od trampa i Izraela...

Kod njih je samo novac bitan

Ever nije osvnivac niti patrijarh... Jevreji su dobili ime po njemi zbog falsifikovanja svoje biblije, talmudska posla

Jevreji se nisu ni zvali jevreji do pada Jerusalima... imash samo judeje i Izrailjce
pa kada su zaboravni, oni svoga boga zaboravise kako se zove, zato se nisu zvali, ali svejedno od njega poticu ako gledamo od noe, i potopa koju su prepisali samo
i biblija je biblioteka knjiga, to su oni napabircili samo, ali su odlicni bibliotekari
i taj pojam je rastegljiv

moja poenta je da su i drugi narodi i plemena tada ziveli kada i filistejci, ali da nemaju drzave, pa onda koji je argument da je danasnji filistejci imaju? nisu je dobili na vreme, kao ni mnogi drugi, i sada je kasno

zadrzali su ime, pelestin, felestin, a jevreji shem sto znaci ime, od shema, semiti, i boga su nazivali samo IME bukvalno, u tome je razlika izmedju te dve syprotstavljene strane, jedni definisu pojmove, a drugi se u njima utvrdjuju, ali je ispalo da ko definise taj ima drzavu samo, a ovima je ostalo samo ime filistejin, ili palestinac... mozda im je neko drugi nadenuo ime, i zato ga sada gnjavi, nema sanse da mu da drzavu

kome das ime, imas ga u vlasti, znaju svi tamo, i ja adam, zato jevreji boga zovu tek IME, a ne kazu koje ime, jel bezimen? to da su zaboravni, ja u to ne verujem

Poslednja izmena:

Back