Три питања за атеисте...

pa nisi dao nijedan objektivni dokaz da je bash tvoja religija (hrishcjanstvo) ispravna ili bash tvoja denominacija (pravoslavlje) ispravna verzija iste ili da bash tvoja verska zajednica (SPC) ona koja ispravno chuva uchenje te denominacije. rekao si "dodji i vidi". ako ja iskreno tragam za istinom (shto i radim) nemogu da prihvatim tvoj savet, jer moram da budem dosledan, i to bi znachilo da moram da "idem i da vidim" i josh milion drugih verskih zajednica i uchestvujem u njihovim ritualima. a tako cju samo protracjiti zhivot, a ne pronacji istinu.

Neces.
Ko trazi, nacice, i kad nadje, ne osvrce se na ulozeno vreme jer je nasao ono sto je trazio.
Zato i rekoh da sam i sam ispitao mnoge religije sveta pre nego sto sam ovde postavio epicentar.
Ako ti je mrsko, onda je suludo da diskutujemo sta bi bilo kad bi bilo.

Nije sa aspekta vernika, ves sa aspekta istine.

у коју ти верујеш, а ја не, дакле јесте са аспекта верника.
истина о којој ти говориш није чињеница, него твоја вера да је тако.

Ako jednog ateistu ne moze da razuveri ISKUSTVENA ljubav Bozija, onda ne moze nista.

мала деца су склона да развијају прилично интензивна осећања према нпр. овако нечему касније одрасту. исус је меда за одрасле и таква осећања једноставно не могу бити доказ за постојање бога.

Sta ce ti dokaz da Boga vidis ako ti ne volis njega kao on tebe?
Cemu onda taj dokaz sluzi?

као што сам рекао, са мог аспекта ти си сам себе убедио да те неки фиктиван лик воли. друго, за разлику од тебе ја не нећу да волим нешто што верујем да постоји, хоћу да волим само оно што знам да постоји. и треће, хипотетички чак и да ми се бог докаже не бих га волео, зато што је бог тежак психопата.

у коју ти верујеш, а ја не, дакле јесте са аспекта верника.
истина о којој ти говориш није чињеница, него твоја вера да је тако.

мала деца су склона да развијају прилично интензивна осећања према нпр. овако нечему касније одрасту. исус је меда за одрасле и таква осећања једноставно не могу бити доказ за постојање бога.

као што сам рекао, са мог аспекта ти си сам себе убедио да те неки фиктиван лик воли. друго, за разлику од тебе ја не нећу да волим нешто што верујем да постоји, хоћу да волим само оно што знам да постоји. и треће, хипотетички чак и да ми се бог докаже не бих га волео, зато што је бог тежак психопата.

Bog je objektivna realnost koja ne zavisi od toga da li ga neko veruje ili ne, ali ocito nisi shvatio o cemu pricam pa i dalje brbljas o fikcijama.
Nigde nisam ni rekao da je Isus meda i da deca treba da imaju ne znam kakva osecanja - menjas temu.
Trecu stavku, ali uopste, nisi razumeo apropo tvog kukumavkanja da hoces da ga dokazes kao materijalni exponat.
A ono za psihopatu - odsek za lobotomiju je kod Nea.

Bog je objektivna realnost koja ne zavisi od toga da li ga neko veruje ili ne

ти очито имаш опасни проблем са појмовима шта је знање, а шта је вера. шта је објективно, а шта субјективно. када вера постаје знање, а када се завршава знање и почиње вера. то су како да ти кажем, толико елементрани појмови, да твоје непознавање истих изазива жал.

Nigde nisam ni rekao da je Isus meda i da deca treba da imaju ne znam kakva osecanja - menjas temu.

и овде изазиваш жаљење јер да си имало укључио мозак схватио би да то што сам ЈА написао јесте МОЈЕ објашење за оно што је цитирано.

Trecu stavku, ali uopste, nisi razumeo apropo tvog kukumavkanja da hoces da ga dokazes kao materijalni exponat.

карикирањем не можеш избећи да је потребан доказ, прави доказ да бог постоји.

ти очито имаш опасни проблем са појмовима шта је знање, а шта је вера. шта је објективно, а шта субјективно. када вера постаје знање, а када се завршава знање и почиње вера. то су како да ти кажем, толико елементрани појмови, да твоје непознавање истих изазива жал.

и овде изазиваш жаљење јер да си имало укључио мозак схватио би да то што сам ЈА написао јесте МОЈЕ објашење за оно што је цитирано.

карикирањем не можеш избећи да је потребан доказ, прави доказ да бог постоји.

Znanje se ne odvaja od vere.
Subjektivno se u iskustvu Boga kao Objektivnog ne odvaja.
Japaizam....

Postoji jedna... konvencija.
Kada ateista kaže da nema boga, misli ne na nekakvog hipotetičkog boga nepoznatih svojstava, već na boga/bogove o kojima govore vernici.

A od kad je ta konvencija? Jer, dosada si bio prilicno jasan u tvrdnjama da nikakvo vise bice ne postoji.

Jedini nagoveštaj da bi bog/bogovi mogli postojati nalazi se u pričama vernika.

Pa i nije bas tako. Velika vecina covecanstva kroz istoriju je verovala u postojanje viseg bica. Ateizam je prilicno sveza novotarija manjine.

Back