Tri godine čekam državljanstvo Srbije

Нико те не разапиње него дискутујемо.
Мени је баш чудно, имам доста пријатеља широм света и нико се није одрекао српског држављанства а имају и друга.
Ево, један друг чак четири, српско, хрватско, словачко и немачко.
Ima mnogo zemalja koje NE DOZVOLJAVAJU dvojno državljanstvo. Austrija, Poljska, Crna Gora, Kina, Japan....

Да не затрпавамо тему коју отвара неко са јаким фамилијарним везама у министарству, а по Крстарици тражи рјешење? :lol:
Ma lupeta, a i da je istina da je trazio drzavljanstvo i da ima veze izgleda da je stigao u pogresno vreme....meni bi bilo drago da niko ne dobije srpsko drzavljanstvo....narocito "ko je ratovao za srbiju" koja je bila u ratu samo 3 meseca 1999.

Mozda bude od koristi :D
http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr...93bb9e72f872c151c91abc8a485a7310662daced6943d

Zakon o drzavljanstvu kaze :
Član 18

Iseljenik i njegov potomak mogu biti primljeni u državljanstvo Republike Srbije ako su navršili 18 godina života i nije im oduzeta poslovna sposobnost i ako podnesu pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatraju svojom državom.

Bračni drug lica iz stava 1. ovog člana koje je steklo državljanstvo Republike Srbije može biti primljen u državljanstvo Republike Srbije ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.

Pod iseljenikom, u smislu stava 1. ovog člana, smatra se lice koje se iselilo iz Republike Srbije sa namerom da stalno živi u inostranstvu.

Mozda bude od koristi :D
http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta/drzavljanstvo/zakon - ponovno sticanje drzavljanstva rs/!ut/p/z0/jU5NT4QwEP0rNYbjZgaiBI_EA4ku0chB7IWMBbGA026ZJbq_3pp40Ivx9r7zQEMLmmmzI4l1TEvkTzrv7q7qPK0wuy0uMMUyL6sCL4sMmxSaNXQPTXe-J2G4Af13Os5lob6uR9Ce5HVn-cVB24cTbctEvMoW6Ylmx2qnvGO3sVOrWEM8DepnjlRYv-bsdDjoErRxLMO7QOuPz4s1nfkIdokgQe_MIEwJjoH6WLYJ9m4-vg0sVn1r0f11IsH_n_Bz9Xi_L88-AYPnSOg!/?TSPD_101_R0=085ee9dab3ab20003db75c5f6812c5488f0f4210ba4db8b7ea5d499c105ae2e177e840cfeefcb4b008d6f06f5d143000a6039c4f91daed1324679ae3ac06d083c656efaa86a0add3d2793bb9e72f872c151c91abc8a485a7310662daced6943d

Zakon o drzavljanstvu kaze :
Član 18

Iseljenik i njegov potomak mogu biti primljeni u državljanstvo Republike Srbije ako su navršili 18 godina života i nije im oduzeta poslovna sposobnost i ako podnesu pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatraju svojom državom.

Bračni drug lica iz stava 1. ovog člana koje je steklo državljanstvo Republike Srbije može biti primljen u državljanstvo Republike Srbije ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.

Pod iseljenikom, u smislu stava 1. ovog člana, smatra se lice koje se iselilo iz Republike Srbije sa namerom da stalno živi u inostranstvu.
Можда је за овај случај најближа ова одредба:

Član 23. Zakona

Pripadnik srpskog naroda, koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije, ima pavo da bude primljen u državljanstvo Republike Srbije bez otpusta iz stranog državljanstva
, ako je navršio 18 godina života i nije mu oduzeta poslovna sposobnost i ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom (Član 23. stav 1. Zakona).

Za podnošenje zahteva potrebno je sledeće:
a) izvod iz matične knjige rođenih (za lica koja su rođena u inostranstvu neophodno je priložiti original izvod iz matične knjige rođenih iz države rođenja);
b) uverenje o državljanstvu;
v) izvod iz matične knjige venčanih;
g) fotokopija dokumenta sa fotografijom (pasoš ili lična karta);
d) potpisana izjava da Republiku Srbiju smatra svojom državom;
đ) za dete starije od 14 godina potrebna je njegova saglasnost;
e) izvod iz kaznene evidencije po mestu rođenja;
ž) dokaz o srpskom poreklu se po potrebi dokazuje javnom ispravom gde je evidentirana činjenica pripadnosti srpskom narodu ili neki od dokumenata u kojima se to lice ili njegov predak izjasnio kao pripadnik srpskog naroda);
z) uplatnica generisana na portalu eUprave.
Pod uslovima iz stava 1. ovog člana, u državljanstvo Republike Srbije može biti primljeno i lice rođeno u drugoj republici ranije SFRJ koje je imalo državljanstvo te republike ili je državljanin druge države nastale na teritoriji ranije SFRJ, koje kao izbeglo, prognano ili raseljeno lice boravi na teritoriji Republike Srbije ili je sa teritorije Republike Srbije izbeglo u inostranstvo (član 23. stav 2. Zakona).

Za podnošenje zahteva potrebno je sledeće:
a) dokaz o izbegličkom statusu (važeća izbeglička legitimacija);
b) izvod iz matične knjige rođenih (za lica koja su rođena u inostranstvu neophodno je priložiti original izvod iz matične knjige rođenih iz države rođenja);
v) uverenje o državljanstvu druge države nastale na teritoriji SFRJ ili republike koja je bila u sastavu SFRJ;
g) izvod iz matične knjige venčanih;
d) fotokopija lične karte ili druge javne isprave;
đ) potpisana izjava da Republiku Srbiju smatra svojom državom (na propisanom obrascu;
e) uplatnica generisana na portalu eUprave.

NAPOMENA:

Nadležni organ po službenoj dužnosti, uz saglasnost stranke, može pribaviti podatke iz službenih evidencija:
1. o ličnom stanju građana (matična knjiga rođenih, matična knjiga venčanih i matična knjiga umrlih),
2. evidencije o državljanima Republike Srbije –uverenje o državljanstvu Republike Srbije,
3. kao i druge podatke neophodne za odlučivanje iz drugih službenih evidencija koje vode nadležni organi Republike Srbije.
Ukoliko stranka želi, navedena dokumenta može sama da pribavi i priloži uz podneti zahtev.

Želim to državljanstvo i da se vratim u Srbiju ali ne kao stranac.
Šta bi vi uradili da ste na mom mestu?

Pravo pitanje je šta želiš, tačnije šta ti je cilj. Da povratiš državljanstvo, ili da povratiš državljanstvo isključivo na način na koji hoćeš.

Drugim rečima, ako naletim na most, a na mostu 5 mangupa koji neće da me puste ako im ne dam 1€, a ja se žurim... jedino što mogu jeste da izvagam da li mi više vredi taj 1€ ili gubljenje vremena dok odem do policije, pa ih prijavim, pa rizikujem da niko ne interveniše itd., ili dok skupim ekipu koja može da ih razjuri, a nemam nikog - tu je samo stvar prioriteta. Da mi traže 1.000€, tu nemam izbora, gubim vreme i tražim pomoć. Ali ako traže 1€, dao bih im.

Na tvom mestu, ja bih kupio pet čokolada, a ne jednu, ako ta šalteruša može da mi završi posao. Ne zato što mislim da šalteruša ima pravo, niti zato što mislim da ti nisi u pravu (jer mislim da jesi u pravu i da si ljut sa razlogom), nego zato što ako mi je cilj da prođem kroz šumu punu opasnih zveri, protrčaću kroz nju što brže, neću prolaziti kroz nju pevajući kako mi niko ništa ne može jer imam pravo kao čovek koji nikom ne želi zlo da tuda prođem kad hoću i koliko puta hoću.

Ma lupeta, a i da je istina da je trazio drzavljanstvo i da ima veze izgleda da je stigao u pogresno vreme....meni bi bilo drago da niko ne dobije srpsko drzavljanstvo....narocito "ko je ratovao za srbiju" koja je bila u ratu samo 3 meseca 1999.
Ajde, dokoni, nepoznati, na kurir i b52 pa tamo se prazni i ostavljaj komentare, među sebi sličnima.

Eto, razapni me sad..I ja sam plakao kad nisu prihvatili moje propratno pismo ali tada mi je holandsko bilo zaista potrebno za više stvari.
Sad kad ne ne zavisim materijalno ni od jedne države, svejedno mi ali svi moji preci i svi su mi iz Srbije. Mislim da ga zaslužujem

Ne razumem. Proučio sam dobro zakone i Srbije i Holandije.
Da vidimo da li ima neki pravnik ovde ili neko u sličnoj situaciji..Možda se javi
Nema šta kome da se pravdaš brate
Ignoriši sve prozivke itd...
Što reče Yioim, ti znaš šta ti je u srcu a to je bitnije od toga koji pasoš koristiš
Već sam rekao na jednoj temi, znam čoveka, čestitog Srbina koji je branio svoje ognjište u HR pa kad su bili proterani, tražio je državljanstvo u Srbiji
Pogađaj iz prve dal su mu dali ili su mu rekli "vrati se u HR"
Sad je uveliko, hvala Bogu, u drugoj zemlji koja mu je dala i azil i državljanstvo i posao. I tamo je dobio troje dece sa Srpkinjom. Ali nije ništa manje Srbin ni manji patriota zbog toga.

Да не затрпавамо тему коју отвара неко са јаким фамилијарним везама у министарству, а по Крстарици тражи рјешење? :lol:
Opet si zlonameran i po poslednji put te častim sa mojim odgovorom.
Da sam hteo da čašćavam, dobro plaćene neradnike, ne bih nikad ni napustio Srbiju!!! Jasno ti li je?
Ta šalteruša ima bolesno dete narkomana i zato ne bih zbog njega da ona ostane bez posla.
Moja najjača veza u ministarstvu je bliski rođak, brat skoro, i vrlo nagao i prek pa ne bih da njega zovem i da to dete ostane bez prihoda.
Tvoje percepcije su jako ograničene.
Il da ti i dalje dočaravam..nema potrebe

Pravo pitanje je šta želiš, tačnije šta ti je cilj. Da povratiš državljanstvo, ili da povratiš državljanstvo isključivo na način na koji hoćeš.

Drugim rečima, ako naletim na most, a na mostu 5 mangupa koji neće da me puste ako im ne dam 1€, a ja se žurim... jedino što mogu jeste da izvagam da li mi više vredi taj 1€ ili gubljenje vremena dok odem do policije, pa ih prijavim, pa rizikujem da niko ne interveniše itd., ili dok skupim ekipu koja može da ih razjuri, a nemam nikog - tu je samo stvar prioriteta. Da mi traže 1.000€, tu nemam izbora, gubim vreme i tražim pomoć. Ali ako traže 1€, dao bih im.

Na tvom mestu, ja bih kupio pet čokolada, a ne jednu, ako ta šalteruša može da mi završi posao. Ne zato što mislim da šalteruša ima pravo, niti zato što mislim da ti nisi u pravu (jer mislim da jesi u pravu i da si ljut sa razlogom), nego zato što ako mi je cilj da prođem kroz šumu punu opasnih zveri, protrčaću kroz nju što brže, neću prolaziti kroz nju pevajući kako mi niko ništa ne može jer imam pravo kao čovek koji nikom ne želi zlo da tuda prođem kad hoću i koliko puta hoću.
Ja sam malo staromodan tip.
Kupiću deci, bolesnim starima, sirotinji..1000 čokolada ali ne dam nijednu ovoj nedoebanoj šalteruši.
Mislim i da joj se sviđam, samo njen početni nivo je bio jako pogrešan i daleeko od mog.
Ako želimo Srbiju normalnu, mislim da ne treba da radimo nenormalne stvari i korumpiramo..
Od nas običnih, sve počinje.

ja ne znam sto ti hoces srpsko drzavljanstvo nazad, osim ako ti ne treba zbog nekog nasledjivanja, jer drugacije nasledjuju strani drzavljani, drugacije srpski drzavljani.

ja da sam se odrekla srpskog drzavljanstva nikad ne bih trazila nazad. a nisma se odrekla, samo zato sto nisam imala priliku. da sam imala priliku oderkla bih se u korist eto npr. holandskog. koji ce ti srpsko drzvaljanstvo?

ja ne znam sto ti hoces srpsko drzavljanstvo nazad, osim ako ti ne treba zbog nekog nasledjivanja, jer drugacije nasledjuju strani drzavljani, drugacije srpski drzavljani.

ja da sam se odrekla srpskog drzavljanstva nikad ne bih trazila nazad. a nisma se odrekla, samo zato sto nisam imala priliku. da sam imala priliku oderkla bih se u korist eto npr. holandskog. koji ce ti srpsko drzvaljanstvo?
Учини добро дело и одреци се!

Back