- Poruka
- 29.459
Учини добро дело и одреци се!
prvo ti pokazi kako se cine dobra dela i umri, ucini svetu dobro delo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Учини добро дело и одреци се!
Већ сам рекао, нема потребе да показујем.prvo ti pokazi kako se cine dobra dela i umri, ucini svetu dobro delo.![]()
Већ сам рекао, нема потребе да показујем.

Да морам да умрем, то знам. Морају сви, па и ти. Али овде није реч о смрти и моје жеље да било ко умре. За разлику од тебе, то никоме не желим, па ни теби.ne mozes da kazes, moras da umres da pokazes dobro delo spram sveta. pa ja kad to vidim onda cu i ja da pocnem da cinim dobra dela.![]()
Да морам да умрем, то знам. Морају сви, па и ти. Али овде није реч о смрти и моје жеље да било ко умре. За разлику од тебе, то никоме не желим, па ни теби.
Теби желим сво здравље овог света и бар мало памети!

ne zelim ja da ti umrers, nego ocu da vidim kako cinis dobro delo svetu, pa kad ti ucinis dobro delo, onda cu i ja.![]()
Договори се са собом.prvo ti pokazi kako se cine dobra dela i umri, ucini svetu dobro delo.![]()
Договори се са собом.

Већ сам ти цитирао твој пост, зашто би опет.a gd etu pise da ja zelim da ti umres, ja samo zelim da ucinis dobro delo i spases svet.![]()
Ja znamja ne znam sto ti hoces srpsko drzavljanstvo nazad
Већ сам ти цитирао твој пост, зашто би опет.
Не видим смисао тога умри ако то не желиш никоме?
Можда си у афекту, поткаченој сујети, неконтролисано написала али написала си.

Ja znam
Jel i ovo Džeri? Pa kol'ko vas ima.А шта ће ти држављанство СРЈ кад си већ подаником Холандске Краљице Гертруде?
Ajd odboljevaj negde drugo, nemoj na mojoj temi.u sustini zabole me. tvoje drzavljanstvo, tvoj problem.
Onda moras da volis I uslovljavanje , korupciju I sopstvene zakone .Holandija zahtevala tako. Da bih kupio nekretninu u Holandiji i za mnogo drugih stvari trebalo mi je holandsko. Ja sam Srbin i volim Srbe i Srbiju ali ponekad te tako život primora.
ja ne znam sto ti hoces srpsko drzavljanstvo nazad, osim ako ti ne treba zbog nekog nasledjivanja, jer drugacije nasledjuju strani drzavljani, drugacije srpski drzavljani.
ja da sam se odrekla srpskog drzavljanstva nikad ne bih trazila nazad. a nisma se odrekla, samo zato sto nisam imala priliku. da sam imala priliku oderkla bih se u korist eto npr. holandskog. koji ce ti srpsko drzvaljanstvo?
Moradoh se ispisati iz državljanstva Srbije pre 14godina kada sam podnosio zahtev za holandsko.
Znači radi se o ponovnom upisu u knjigu državljana Srbije. Rođen, živeo, služio vojsku, donirao, pradedovi solunski ratnici itd ali onda naletiš na šalterušu u manjoj opštini koja otvoreno, preko familije, mi poruči da treba da joj kupim "veliku čokoladu". Ja joj poručim da čokolade kupujem samo deci i ljubavnicama a ona mi ovo drugo nikad ne može biti. I dodam: Da sam hteo da se " uklapam" u te korupcije itd nikad ne bih napustio Srbiju.
Nije mi se žurilo za pasoš ali bez lične karte nema ni produženja srpske vozačke dozvole, ni zdravstvene knjižice. Iako mi Holandija uplaćuje zdravstveno u iznosu od 1400evra godišnje u Srbiju, već tri godine.
Kad sam posle 2.5godine se žalio ministarstvu, ubrzo, par dana kasnije, dobijem od nje pismo da mi fali pečat apostil, na nekom nevažnom holandskom dokumentu.
Verovatno je moj slučaj držala u fioci sve te godine.
Imam jake veze i familiju u ministastvu, imam napisanu žalbu na ćutanje ali..
Video sam dete od te šalteruše i ne bih voleo da ona ostane bez posla.
I dalje čekam..prođe i od tog pečata još pola godine. Gledam kako udarači loptica, Srbi iz Srpske i ostali koji jedva da su kročili u Srbiju, dobijaju ekspresno državljanstva.
Želim to državljanstvo i da se vratim u Srbiju ali ne kao stranac.
Šta bi vi uradili da ste na mom mestu?
Jel i ovo Džeri? Pa kol'ko vas ima.
Moja voljena kraljica više nije kraljica, Beatriks?Sad sam i ja spao na mahnitoga Alexa i sponzorušu njegovu
Ajd odboljevaj negde drugo, nemoj na mojoj temi.
Ovde čekam ozbiljne osobe da mi odgovore.

Nema. Bar koliko ja znam, nema ništa bitno za ovaj slučaj.Је л' има неки део приче који нам ниси испричао?
Ma nije mi samo poznanik nego bliska familija koga sam mazio po glavi u njegovoj kući..mlađi od mene 7-8godina i da ne otkrivam identitet samo ću reći da je često u vestima, tv, novine.Рече да имаш познаника који ти може помоћи. Па замоли га. Не спомињи шалтерушу, само га замоли да убрза или иди до шалтеруше и лепо јој реци да је твом стрпљењу крај. Кажеш јој, ако наставите да одуговлачите, бојим се да ако се обратим том и том лику, биће лоше по вас. Зато, ајде да то завршимо у најбољем интересу.
I ja sam isto tako staromodan i isto mislim što i ti, a počinjem od toga što ja budem taj koji se potrudi da odradi svoj posao, a po potrebi i pomogne koliko može.Ja sam malo staromodan tip.
Kupiću deci, bolesnim starima, sirotinji..1000 čokolada ali ne dam nijednu ovoj nedoebanoj šalteruši.
Mislim i da joj se sviđam, samo njen početni nivo je bio jako pogrešan i daleeko od mog.
Ako želimo Srbiju normalnu, mislim da ne treba da radimo nenormalne stvari i korumpiramo..
Od nas običnih, sve počinje.