Tri godine čekam državljanstvo Srbije

ne mozes da kazes, moras da umres da pokazes dobro delo spram sveta. pa ja kad to vidim onda cu i ja da pocnem da cinim dobra dela. :rotf:
Да морам да умрем, то знам. Морају сви, па и ти. Али овде није реч о смрти и моје жеље да било ко умре. За разлику од тебе, то никоме не желим, па ни теби.
Теби желим сво здравље овог света и бар мало памети!

Да морам да умрем, то знам. Морају сви, па и ти. Али овде није реч о смрти и моје жеље да било ко умре. За разлику од тебе, то никоме не желим, па ни теби.
Теби желим сво здравље овог света и бар мало памети!

ne zelim ja da ti umrers, nego ocu da vidim kako cinis dobro delo svetu, pa kad ti ucinis dobro delo, onda cu i ja. :lol:

a gd etu pise da ja zelim da ti umres, ja samo zelim da ucinis dobro delo i spases svet. :mrgreen:
Већ сам ти цитирао твој пост, зашто би опет.
Не видим смисао тога умри ако то не желиш никоме?
Можда си у афекту, поткаченој сујети, неконтролисано написала али написала си.

Већ сам ти цитирао твој пост, зашто би опет.
Не видим смисао тога умри ако то не желиш никоме?
Можда си у афекту, поткаченој сујети, неконтролисано написала али написала си.

ne davi vise...ja sam predlozila da umres, jer bi to bilo dobro delo z aovaj svet. posto meni p[redlazes da cinim dobra dela, reko aj ja nesam skolovala dobra dela, pa da vidim kako ti to radis. a ti i dalje ziv. :rotf:

pa dobro ti znas..vrv ti treba za nasledstvo nase drzavljanstvo, jer kao nas drzavljanin placas manji porez, kao strani drzavljanin odrace te ko ovcu. u sustini zabole me. tvoje drzavljanstvo, tvoj problem.

А шта ће ти држављанство СРЈ кад си већ подаником Холандске Краљице Гертруде?
Jel i ovo Džeri? Pa kol'ko vas ima.
Moja voljena kraljica više nije kraljica, Beatriks?Sad sam i ja spao na mahnitoga Alexa i sponzorušu njegovu

u sustini zabole me. tvoje drzavljanstvo, tvoj problem.
Ajd odboljevaj negde drugo, nemoj na mojoj temi.
Ovde čekam ozbiljne osobe da mi odgovore.

Holandija zahtevala tako. Da bih kupio nekretninu u Holandiji i za mnogo drugih stvari trebalo mi je holandsko. Ja sam Srbin i volim Srbe i Srbiju ali ponekad te tako život primora.
Onda moras da volis I uslovljavanje , korupciju I sopstvene zakone .
Ti bi da budes srbin a da nisi srbin.

Pogresan utisak bi stekao , tj zelis status kriminalca a da ne cinis kriminal . Ili uvlacenje ili kriminalac .

Рече да имаш познаника који ти може помоћи. Па замоли га. Не спомињи шалтерушу, само га замоли да убрза или иди до шалтеруше и лепо јој реци да је твом стрпљењу крај. Кажеш јој, ако наставите да одуговлачите, бојим се да ако се обратим том и том лику, биће лоше по вас. Зато, ајде да то завршимо у најбољем интересу.

ja ne znam sto ti hoces srpsko drzavljanstvo nazad, osim ako ti ne treba zbog nekog nasledjivanja, jer drugacije nasledjuju strani drzavljani, drugacije srpski drzavljani.

ja da sam se odrekla srpskog drzavljanstva nikad ne bih trazila nazad. a nisma se odrekla, samo zato sto nisam imala priliku. da sam imala priliku oderkla bih se u korist eto npr. holandskog. koji ce ti srpsko drzvaljanstvo?

Odrekni se i sad i živi kao apatrid ako ti ne treba srpsko državljanstvo. Ne kapiram zašto ga uopšte imaš.

Moradoh se ispisati iz državljanstva Srbije pre 14godina kada sam podnosio zahtev za holandsko.
Znači radi se o ponovnom upisu u knjigu državljana Srbije. Rođen, živeo, služio vojsku, donirao, pradedovi solunski ratnici itd ali onda naletiš na šalterušu u manjoj opštini koja otvoreno, preko familije, mi poruči da treba da joj kupim "veliku čokoladu". Ja joj poručim da čokolade kupujem samo deci i ljubavnicama a ona mi ovo drugo nikad ne može biti. I dodam: Da sam hteo da se " uklapam" u te korupcije itd nikad ne bih napustio Srbiju.
Nije mi se žurilo za pasoš ali bez lične karte nema ni produženja srpske vozačke dozvole, ni zdravstvene knjižice. Iako mi Holandija uplaćuje zdravstveno u iznosu od 1400evra godišnje u Srbiju, već tri godine.
Kad sam posle 2.5godine se žalio ministarstvu, ubrzo, par dana kasnije, dobijem od nje pismo da mi fali pečat apostil, na nekom nevažnom holandskom dokumentu.
Verovatno je moj slučaj držala u fioci sve te godine.
Imam jake veze i familiju u ministastvu, imam napisanu žalbu na ćutanje ali..
Video sam dete od te šalteruše i ne bih voleo da ona ostane bez posla.
I dalje čekam..prođe i od tog pečata još pola godine. Gledam kako udarači loptica, Srbi iz Srpske i ostali koji jedva da su kročili u Srbiju, dobijaju ekspresno državljanstva.
Želim to državljanstvo i da se vratim u Srbiju ali ne kao stranac.
Šta bi vi uradili da ste na mom mestu?

Је л' има неки део приче који нам ниси испричао?

Рече да имаш познаника који ти може помоћи. Па замоли га. Не спомињи шалтерушу, само га замоли да убрза или иди до шалтеруше и лепо јој реци да је твом стрпљењу крај. Кажеш јој, ако наставите да одуговлачите, бојим се да ако се обратим том и том лику, биће лоше по вас. Зато, ајде да то завршимо у најбољем интересу.
Ma nije mi samo poznanik nego bliska familija koga sam mazio po glavi u njegovoj kući..mlađi od mene 7-8godina i da ne otkrivam identitet samo ću reći da je često u vestima, tv, novine.
Kad bih njemu sve ovo ispričao on ne bi stao dok je ne premesti ili skloni. Ona ima dete, zaboravih napisati, MALOLETNOG narkomana i nekako mi je žao ali žao mi i mene.
Hvala za savet. Tako nešto sam i ja planirao kad dođem u Srbiju, za oko 1.5mesec.
Tako ću izgleda i uraditi.

To je srpska realnost, salteruse, policajci, sestre, sekretarice sluze gamadi da svoja nezasluzena postavljenja valorizuju novcano. Ti kao stranac imas prava da ti odgovore na zahtev, ali nemaju razloga da te odbiju i tako nateraju da trazis vezu kojoj bi dao malu nadoknadu. Takva gamad vise ne krije da zloupotrebljava ovlascenja data od drzave, jer u obnovljenom sistemu drzavne uprave tokom 2000.tih je [postavljen takav mafijaski sistem. Bukvalno su zaposljavani na knjizicu DS i DSS i rade kao vlast u senci.
Velika otpustanja kojima bi se sistem izmenio doveo bi na ulicu mnogo ljudi i alibi za strana mesanja.
I jedini nacin je kroz pravosudni sistem, gde za gresku mora da se odgovara, pa zatvaranjem i kaznjavanjem jednog menadzera lokalne samouprave delujes da svi pod njim pocnu da rade u korist naroda.
Najveca podrska ovoj gamadi su srbi koji imaju neki status u drugim drzavama..i jos gore nesrbi koji imaju srpsko drzavljanstvo i glume srbe u inostranstvu.

Ja sam malo staromodan tip.
Kupiću deci, bolesnim starima, sirotinji..1000 čokolada ali ne dam nijednu ovoj nedoebanoj šalteruši.
Mislim i da joj se sviđam, samo njen početni nivo je bio jako pogrešan i daleeko od mog.
Ako želimo Srbiju normalnu, mislim da ne treba da radimo nenormalne stvari i korumpiramo..
Od nas običnih, sve počinje.
I ja sam isto tako staromodan i isto mislim što i ti, a počinjem od toga što ja budem taj koji se potrudi da odradi svoj posao, a po potrebi i pomogne koliko može.

Ovde je samo pitanje šta ti želiš lično. I opet moram da naglasim da ja smatram da si u pravu, ne znam samo kakvu paralelu da napravim... Na primer, ti kao građanin imaš pravo da navijaš za recimo Crvenu Zvezdu i imaš pravo da istakneš ta obeležja, na primer da nosiš šal i majicu. I kao slobodan građanin imaš apsolutno pravo da tako obučen prođeš pored grupe pijanih i agresivnih navijača suparničkog kluba koji piju pivo ispred prodavnice, i oni nemaju pravo da te na bilo koji način vređaju ili napadnu. I na taj način gradimo slobodno i normalno društvo, samo se postavlja pitanje da li je konkretnom čoveku pametno da to uradi. Sve zavisi od toga šta mu je cilj, ako je sociolog ili aktivista, go ahead, dokaži svoju poentu, dobij batine pa ih tuži sve pojedinačno narednih 5 godina kad ti zarastu polomljene kosti i kad središ izbijene zube. Ali ako se žuriš da tuda prođeš jer imaš bitniji prioritet, na primer ideš u bolnicu, kasniš negde, nešto bilo šta što je bitnije od dokazivanja poente - skinućeš taj šal, pokriti majicu i proći bez skretanja pažnje. Ne znam da li se razumemo.

Imaš ti tu i druge opcije, na primer mogao si joj kupiti čokoladu i snimiti razgovor, pa sve okačiti na internet kao primer uzimanja mita... Mislim, ne zameri ali otvoreno ću ti reći da će većina ljudi misliti da je to što radiš besmisleno i da sam sebe upropaštavaš zbog te čokolade - e sad da li smo nenormalno društvo što i dalje negujemo tu vrstu galantnosti da ljudima koji samo rade svoj posao dajemo bakšiš ili sitne poklone, to proceni sam.

Back