brundoje
Primećen član
- Poruka
- 870
Hehe, nema potrebe za tim besnim i agresivnim nametanjem antirasističke retorike, nije Srbija postala svetska sila zahvaljujući robovskoj radnoj snazi i držanjem dela sopstvene populacije vekovima bez osnovnih ljudskih prava, pa da sad izigravamo senzitivne pahuljice kad se pomenu rase.Nemoj tako a? Crni student iz Konga je manje vazan od leptirica? Pa mora da se muci po zemlji srbistaniji i da placa sve kao stranac i zivi kao pas da bi mozda sacuvao zivu glavu? A leptiric koji vise ne zna na kojoj tacki sveta nema kucu, baskari se gde mu je volja, i lepi na sebe kojecije nato drzavljanstvo, ima pa se razbacuje sa tim drzavljanstvima kojima u datom trenutku manje vazne isto onoliko kao cunac iz Nigerije.
Hoces da kazes da si rasista? Sta tu ima leptiric da bude neki cunac. Cunac je niza rasa a?
Kad je vec Holandez, neka placa kao Holandez i neka ceka u redu dok ne pomogne sirotom crnom studentu iz Tanzanije da se i on ne muci.
Hoces da kazes da si pored toga i nacionalista?
Zaboga, po sistemu Leptiric je rodjen u Zemlju Srbiju, Ovde deda Solunac, mama nosilac partizanske spomenice 41ve, a brat u lokalnoj vladi? Ma nemoj. Srba je pa ga to pravi vaznijim i boljim od drugih koji prolaze kroz istu proceduru sa istim uslovima - on bi prioritetni tretman. Kad je toliki patriota, sto se ispisivao iz srpske skole? Nego, sacu to ja tras-tras, ovako onako, pa zaboga, to sto sam Srbin pravi me vaznijim od svih ostalih makar i na silu.
Mogu ja jos da odem niz tu dlaku. Potpuno istu stvar koji cunac iz Senegala dozivljava da dobije Srpsko drzavljansto (bilo ko bilo gde) imao je i on dok je cekao Holandsko i vrlo dobro zna koliko je cekao i sta je sve preturio preko glave da bi do toga dosao. Pa sta sad, sad se vodi kao cunac iz Holandije u zemlji srbistaniji i ceka papire. Ne moze tras-tras i ne treba tras-tras. Ja cu da je prijavim da ima sina narkomana pa ce da izgubi posao zato sto me nervira taj red... Tuzno. I mene nervira red, pa jbg, cekam. Malo je njoj njene muke. Mogao je i mic da joj nabavi a ne cokoladu....Pa on je bogatas iz Holandiju.... da ne lajem o tome sta sve ima da se kupi u zemlju niskozemsku.
Tacno je da je nasa birokratija uvrnuta, osetio puno puta na svojoj kozi, ali mogao je da se ne odrice drzavljanstva i da glasa da ne bude ovakva birokratija i da ne bude FT1P
Ma mi sve ocemo tras-tras, a posle kazemo ne valja drzava. Ovde ne valja nista prvo narod a onda i drzava koja mu pripada. To je podrazumevano stanje.
A mogu ja i uz dlaku - tipa: Ilija Cvorovic - leptiric oce drzavljanstvo a ovamo je NATO spijun. a? Znamo mi takve!![]()

A ti si iz nekog razloga ljut na Leptira i pripadaš onoj grupi ljudi "da se ja pitam, ja bih..." i koji se naslađuje time kad vidi da neko pati, naročito ako ti lično smatraš da treba da pati i da mu je to kazna.
Ja ne mislim tako, ja ovde vidim čoveka koji traži nešto što mu pripada i nešto što će - a ovde je to najbitnije - dobiti i što mu niko ne osporava. Samo individualci iz administracije, poput tebe rekao bih (izvini na ovome ali tako je), koče jer sebi daju za pravo da sude šta on ima, a šta nema pravo da ima, umesto da oko toga budu glavni ustav i zakoni. A po ustavu i zakonima, on pravo na državljanstvo ima.
Plus, ono sve sam pisao jer Leptir nije jedini. Državna administracija SPS je 10 godina držala stotine hiljada ljudi bez državljanstva baš tim "mekim" metodama, dakle zakonski im da pravo na državljanstvo, ali u praksi taj predmet ne rešava 10 godina, da bi zatim DSS-DS administracija nakon 5. oktobra sve te stotine hiljada slučajeva rešila u par meseci, i to dopisno, bez maltretiranja ljudi da fizički obijaju šaltere. U pitanju je nešto što je pravna formalnost, a ne pravljenje deteta.