Tri genocida, ili nijedan?

Nakon raspada SFRJ bilo je:

• Tri genocida

glasova: 0 0,0%
  • Nijedan

glasova: 4 57,1%
  • Ne znam

glasova: 0 0,0%
  • Ne zanima me

glasova: 3 42,9%

• Ukupno glasova
    7
  • Anketa je zatvorena .
Rainbow Six:
Vidim da si upoznat da se nešto dešava u islamskoj vjerskoj zajednici BiH samo to nisi dobro vremenski i prostorno locirao!!!
Radi se o jednom značajnom posljeratnom, danas više nego ranije aktuelnom problemu sukoba između pristalica zvanične vjerske zajednice BiH sa svojim shvatanjem islama u skladu sa tradicionalnim pristupom svojstvenim muslimanima BiH i sa druge strane njima suprotstavljenih pripadnika vehabijskog pokreta koji praktikuju islam po standardima šerijata odnosno na proroka Muhameda gledaju dosta slično avganistanskim talibanima!!! Ovi drugi pokazuju krajnju netoleanciju prema svakom ko ne razmišlja kao oni pa makar se radilo o bh muslimanima koji nastoje da uvaže i neke od zapadnih kulturnih vrijednosti!!! Problem ove prirode postao e evidentan tek nakon rata kada su mnogi mudžahedini, kojima je Alija na brzinu davao pasoše (čak i bez prethodno precizno utvrđenog identiteta) bili demobilisani iz Armije BiH I odlučili da se trajno nastane u BiH kako bi započeli svoju misionarsku ulogu u šienju učenja o islamu prema standardima sredine iz koje su došli!!! Upravo su oni i glavni nosioci vehabijskog pokreta u Bosni!! Mnogi od njih su od strane Interpola i CIA-e označeni kao aktivisti Al qaide (nekoliko njih je na zahtjev SAD isporučeno i trenutno se nalazi u Gvantanamu)!!! Gadan problem za Sarajevo...

Oni imaju vehabije mi imamo zilote.
Za sada se duhovne starešine dobro drže.

Iron Lord:
Oni imaju vehabije mi imamo zilote.
Za sada se duhovne starešine dobro drže.

Покушај да пронађеш било какву паралелу између вехабија и зилота, не само да је немогућ и неозбиљан - него чак и злонамеран. Немој то да радиш, није у реду.

Који "МИ ИМАМО ЗИЛОТЕ" ?

Back