Три деценије од напада и протеривања Срба Западне Славоније

Slike iz "slobodnog Vukovara"..

četnici-jna-vukovar-1991_7.jpg3034._VU-pijani-cetnik-300x205.jpg

Ти си познат по томе што било коју сплачину коју пронаћеш на неком хрватском сајту постављаш овде као аргумент.

Oprosti...drugi puta pitati ću tebe što da postavim kako bi argumentacija bila valjana.

Posle tri decenije i hladnije odraslije glave ipak mi je neshvatljivo da su i posle Bljeska, kada je svako jasno mogao da vidi da su ih Milosevic i Beograd ostavili na cedilu, rukovodioci RSK i dalje bili toliko slepi za sudbinu naroda u ostatku Krajine. Umesto da sami danonocno bogorade kod stranaca za bilo kakvim sporazumom koji bi garantovao bilo kakvu autonomiju dok je jos bilo nekog aduta u rukama, oni gledali ko ce koga da zavrne za polozaj u vlasti i pravili sporazume sa Karadzicem (gde jos jasnije bilo da tek on ne moze nista da pomogne, sve i da je zaista hteo)... Ali nazalost tako to biva kada neki narod u blato baci vrhunskog intelektualca poput Jova Raskovica, a dozvoli da ga vode provincijski milicioneri, zubari i magacioneri.

Posle tri decenije i hladnije odraslije glave ipak mi je neshvatljivo da su i posle Bljeska, kada je svako jasno mogao da vidi da su ih Milosevic i Beograd ostavili na cedilu, rukovodioci RSK i dalje bili toliko slepi za sudbinu naroda u ostatku Krajine. Umesto da sami danonocno bogorade kod stranaca za bilo kakvim sporazumom koji bi garantovao bilo kakvu autonomiju dok je jos bilo nekog aduta u rukama, oni gledali ko ce koga da zavrne za polozaj u vlasti i pravili sporazume sa Karadzicem (gde jos jasnije bilo da tek on ne moze nista da pomogne, sve i da je zaista hteo)... Ali nazalost tako to biva kada neki narod u blato baci vrhunskog intelektualca poput Jova Raskovica, a dozvoli da ga vode provincijski milicioneri, zubari i magacioneri.
posle Slovenije i Hrvatske, srpskim generalima u JNA, dogode se dobrovoljacka ulica i tuzlanska kolona...izdaja i nesposobnost, vodili ljude na klanicu...UDBA je i dan danas, gospodar u Srbiji...sve ovo je saamo pozoriste i nista drugo

Poslednja izmena:
Hrtkovci su bili većinsko hrvatsko selo,ne znam jesu i danas.
Данас су Хртковци српско село.Већина Хрвата која је живела до 1991 тамо су пореклом рикокатолички Албанци из околине Скадра али су временом похрваћени.

Back