trep-trep

Osećala bih se nesposobno kad bih zavisila od drugih.:roll:
Ipak, ne radim određene poslove, ne izbacujem smeće, ne čistim sneg sa auta i sl.:mrgreen:
Tu sam zaštićena mojim muškarcima.:D
Kad ne mogu sama, tražim pomoć ...bez treptanja.

Jedan od nacina na koga nekoga nesto pitas ili zamolis je treptanje. Ili vi bas bukvalno mislite na treptanje??

p.s. sta su tek onda krokodilske suze?

krokodilske suze su bile iskren pokazatelj mog stanja..

bila sam ocajna..em mi stiska s vremenom a ja ne mogu ni poceti jer ne znam sta trebam..

zovem ga aj pomozi mi, tebi lezi taj premet.

naravno znamo se tri god, nije neki usput nisput

:lol: :eek:
Ni u banci,redu, kod lekara/zubara (nebitno gde) cak ni cika policajcu ako hoce da ti napise kaznu?

evo kunem ti se zivotom!

vjerujes li mi da sam umalo okinula god jer nisam htjela zamoliti prof da odgovaram mimo roka?
prosao rok, sama sam kriva..

e onda su dali neki socijalni i tu polozim.

a sto se tice redova bilo gdje, redovno se svadjam ako mi neko uleti na foru "trebaju mi zvake samo" ma mars u pm, trebaju i meni 22 stvari pa stojim i cekam

evo kunem ti se zivotom!

vjerujes li mi da sam umalo okinula god jer nisam htjela zamoliti prof da odgovaram mimo roka?
prosao rok, sama sam kriva..

e onda su dali neki socijalni i tu polozim.

a sto se tice redova bilo gdje, redovno se svadjam ako mi neko uleti na foru "trebaju mi zvake samo" ma mars u pm, trebaju i meni 22 stvari pa stojim i cekam

Verujem ti,ali zasto?
Ne treba folirati ili lagati ali kulturno zamoliti je potpuno u redu.

A zašto se treptanje podrazumeva u svakoj situaciji kad ti je potrebna pomoć?
Ebt, što moram da trepćem ako ne mogu da otvorim teglu? Kad treba pomeriti kauč ili sanduk sa devojačkom spremom :mrgreen: ?

To sa teglom se valjda završava tako što poturiš dotičnu dotičnom pod nos i kažeš "Aj mi otvori ovo", a sve i da ga formulišeš kao pitanje "Hoćeš da mi otvoriš...?" to je samo stvar finog izražavanja. On to ionako uradi ne skidajući pogled sa tv-a.
Mislim, stvarno do q ako muškarca sa kojim živiš treba da istinski moliš ili manipulišeš treptanjem da ti otvori šugavu teglu.

bas to!!
ustvari, u ovome je poenta teme i ovo me interesuje najvise...
zasto sa toliko ponosa prepricavate price iz zivota gde ste ga "naterale" da nam "pomogne"?
i pucale iz svog oruzja? :lol:

mada to cesto nije samo tegla u pitanju nego neke mnogo bitnije stvari...
i onda se/rete po emancipaciji jer vas ona u neku ruku onemogucava da se vadite na nesto sto ne postoji (zena-princeza? muskarac-tovarna stoka?)...

aha, jos nesto jer znam da ce da se jave one koje ce da kazu "ali on mene drzi kao malo vode na dlanu"...
ja nisam malo vode na dlanu, ja sam covek :D
i mnogo mi je bitno da me ne sputava i ne onemogucava i ne pravi nesposobnom...kao ni ja njega....

ne mislim da se trunka zenstvenosti gubi sa sposobnoscu i pamecu...zenstvenost nije slabost i glupost, ne znam zasto je to do te mere utuvljeno svima u glavu....
ne verujem isto da se bilo koji dobar odnos gradi samo na toj relaciji - ja mala a on veliki :lol:
mozda, kad ne postoji nista drugo na cemu bi se gradio?

i jos nesto...manipulativne zene isto tako manipulisu i ostale zene, i roditelje, i prijatelje, i decu....
uopste ne verujem da samo trepcu i zavrcu muskarce a prema svima ostalima su kul....videla ja svojim ocima i tacno je u 100% slucajeva...
nema razlike u tome kako se neko odnosi prema ljudima oko sebe - jos jedan argument na stranu toga da je to musko-zensko sra/nje zaista sra/nje....
to nije zenska osobina nego osobina manipulatora i lazova...

ja nikd nisam treptala.
sve sto sam mogla, radila sam sama..to se zavrsilo upravo tako - sve sam radila sama.
i tu se i prica zavrsila.
kontam da ima zena koje umeju da podele zivotne obaveze na nekoj zdravoj osnovi-bez treptanja, ali i bez dreke. ja nisam umela.
ponekad mi zao sto nisam treptala, makar ponekad.
a ponekad mi bas milo sto sam to sto sam.
kako god se okrenes, dupe ti pozadi.

bas to!!
ustvari, u ovome je poenta teme i ovo me interesuje najvise...
zasto sa toliko ponosa prepricavate price iz zivota gde ste ga "naterale" da nam "pomogne"?
i pucale iz svog oruzja? :lol:

mada to cesto nije samo tegla u pitanju nego neke mnogo bitnije stvari...
i onda se/rete po emancipaciji jer vas ona u neku ruku onemogucava da se vadite na nesto sto ne postoji (zena-princeza? muskarac-tovarna stoka?)...

aha, jos nesto jer znam da ce da se jave one koje ce da kazu "ali on mene drzi kao malo vode na dlanu"...
ja nisam malo vode na dlanu, ja sam covek :D
i mnogo mi je bitno da me ne sputava i ne onemogucava i ne pravi nesposobnom...kao ni ja njega....

ne mislim da se trunka zenstvenosti gubi sa sposobnoscu i pamecu...zenstvenost nije slabost i glupost, ne znam zasto je to do te mere utuvljeno svima u glavu....
ne verujem isto da se bilo koji dobar odnos gradi samo na toj relaciji - ja mala a on veliki :lol:
mozda, kad ne postoji nista drugo na cemu bi se gradio?

i jos nesto...manipulativne zene isto tako manipulisu i ostale zene, i roditelje, i prijatelje, i decu....
uopste ne verujem da samo trepcu i zavrcu muskarce a prema svima ostalima su kul....videla ja svojim ocima i tacno je u 100% slucajeva...
nema razlike u tome kako se neko odnosi prema ljudima oko sebe - jos jedan argument na stranu toga da je to musko-zensko sra/nje zaista sra/nje....
to nije zenska osobina nego osobina manipulatora i lazova...
Ti bas ne razumes salu. :)
Btw iz tvog posta se vidi da si savrsena, samostalna, otresita, sposobna, pametna i sasvim kulturno komuniciras sa okolinom.

Po meni, pojam "trep - trep" se vezuje za sarmiranje neke osobe da bi ti ucinio nesto sto drugacije ne bi.

I nije vezano za lenstine, prenamaganje, kukumavcenje, kerebecenje i glumljenje staklene princeze.

Vi sve strpaste u isti kos.

Trep-trep je u prevodu - kad je potrebno, pucam iz svih oruzja...
Mislim, svako se snalazi kad i kako moze :zper:

Sa ovim postom bih se ja slozila.
...Mislim ko pada na treptanje da bi oljustio jabuku ili ne znam sta vec??

Treptanje ili direktna molba za pomoć meni nikako ne ide od ruke.
Ja ću uvek i sve radije uraditi sama nego moliti nekog nešto.
I kapiram da sam koza što se uvek oslanjam samo na sebe jer nekad se baš namučim, a samo je trebalo da zamolim.
Mene je bre sramota kad me neko pusti preko reda, iz čista mira, pa se nećkam i objašnjavam, a kamoli da pitam nekog da me pusti preko reda.
U trudnoći sam jednom stajala u redu iako mi je bilo loše i nesvestica me hvatala, ali mi nije padalo na pamet da tražim da me puste preko reda.
A vidim da se ljudi ne libe da traže i zahtevaju, čak često i preko svih moralnih i kulturnih standarda.
Zato ću ja ceo život giljati, a pametne žene će treptati i uvek bolje proći u životu od mene.
Hoću reći - ko ume, nek se prenemaže, traži ili zahteva.

Imala sam jednu experimentalnu :lol: trep-trep fazu. I bila fascinirana lakocom subjektivne transformacije muskaraca u dominantne sjajne muzake zastitnike, gotovo zaljubljene u taj svoj lazni lik u ogledalu.

fenomenalno zapazanje..
malo je muskaraca imunih na laskanje i treptanje..cak i oni najinteligentiji reaguju sujetom, i padaju na tu, tako ociglednu, manipulaciju.
bilo mi je potpuno fascinantno da posmatram kako covek moje (meni ocigledno) zahebavanje o tome kako se pored njega osecam zasticeno, prihvata mrtav ozbiljan..
u realu, bio je verovatno najveci salabajzer koji hoda. no, nije to o sebi mislio. moje laskanje je shvatio ozbiljno jer je njegov egoizam toliko ogroman da nije sposoban da sebe sagleda ni toliko da vidi da se zajebavam:))))
s druge strane, ljudi koji su sposobni da zbilja nesto daju, obicno imaju tu skromnost u sebi koja ih sprecava da se loze na hvale bilo koje vrste, pa cak i ozbiljan kompliment primaju sa rezervom..
sto ce reci, kao zakljucak, da talibani koji se loze na treptanje, i zasluzuju da budu izmanipulisani..

..nesto nisam umela da trepcem, niti sam se trudila da naucim, ako
je neko primetio da mi treba pomoc, pa priskocio, zahvalila sam se
ljubazno, ali da sam nesto izigravala prenemagulju nesposobnu za
zivot, nisam, i nije mi ni zao zbog toga...bar mi je dusa mirna, nisam
nikog izmanipulisala, ne moram nikom da se klanjam do zemlje zbog
toga, i mogu mirno da spavam...sve sto mi treba, i dalje mogu sama,
dal je to dzak krompira (srecom ne treba mi vise toliko) ili premestanje
namestaja...draze mi je tako...

...dobro svi znamo da u 99% slucajeva, muska populacija pada ne te
prenemagulje, nesposobne da predju na drugu stranu ulice, ako ih neko
ne drzi za ruku..i cinjenica je da one "bolje" zive, da im se ugadja, da
su mazene i pazene, kao da su od stakla..ali ja mislim ipak da se to
nekako formira jos u toku odrastanja, pa samo nastave tako u nekoj
drugoj kuci..i druge osobe preuzmu na sebe da budu manipulisane, a
da ih pitate da li im to smeta, ne bi priznali...prosto se uzive u pricu,
da su nekom preko potrebni, da skuvaju caj, oljuste jabuku, rasire ves,
ma sve jer je ona tako neeeeznaaaaaaaa..i ne moooozeeee saaamaaaaaaaa....

fenomenalno zapazanje..
malo je muskaraca imunih na laskanje i treptanje..cak i oni najinteligentiji reaguju sujetom, i padaju na tu, tako ociglednu, manipulaciju.
bilo mi je potpuno fascinantno da posmatram kako covek moje (meni ocigledno) zahebavanje o tome kako se pored njega osecam zasticeno, prihvata mrtav ozbiljan..
u realu, bio je verovatno najveci salabajzer koji hoda. no, nije to o sebi mislio. moje laskanje je shvatio ozbiljno jer je njegov egoizam toliko ogroman da nije sposoban da sebe sagleda ni toliko da vidi da se zajebavam:))))
s druge strane, ljudi koji su sposobni da zbilja nesto daju, obicno imaju tu skromnost u sebi koja ih sprecava da se loze na hvale bilo koje vrste, pa cak i ozbiljan kompliment primaju sa rezervom..
sto ce reci, kao zakljucak, da talibani koji se loze na treptanje, i zasluzuju da budu izmanipulisani..

to je bas ono sto sam ja na prvoj strani napisala
:)

Back