trep-trep

Zašto bi u slučaju treptanja bilo ili-ili? Mogu da teglim ceger sa pijace, umem i da odradim sitne popravke po kući, savršeno sam sposobna da egzistiram sama bez tuđe pomoći ali ako već imam muškog primerka (duplo težeg i većeg) u kući čemu sve? Debilno bi bilo da pored cipova ja nosim bilo šta teže od kilogram. Debilno bi bilo i da teglim merdevine da menjam sijalice. Za šta njega gajim?
Uz to, muškarci vole da osete da su potrebni, važni, neophodni. I zato kad mi je neophodna pomoć, trepnem "Ti si veliki, snažan, i jedino ti možeš da pomeriš nameštaj u sobi a da ne ogrebeš pod, trep, trep.". Odem skuvam mu kafu, donesem pivo ili sok, kad obavi posao dobije ručak i vuk siti, ovce igraju tango:mrgreen:

Poslednja izmena:
Pa to je ono sto i ja pricam.

Ne osecam potrebu da se dokazujem bilo kome, koliko sam sposobna to ja znam.

Kad treba sve cu da radim, ali to ne znaci da se necu truditi da ugodim i olaksam sebi ako za to postoje uslovi

Baš ste vas dve srećne sa svojim muškarcima.:D

Mism pretpostavljam da imate muškarce, ne verujem da ovo pišete zamišljajući kako ćete vi to sve tako urediti kad jednog dana nađete onog pravog.

sa ili bez treptanja, za vecinu stvari moras sama da se organizujes jer dok docekas muskarca da ti uradi nesto ili ce se srusiti kuca ili ces ostariti,ili ces sve jedno morati da mu glumis segrta dok ti on cini "veliku" uslugu. ne trepcem jer uglavnom ni ne znam tako da radim, ako mi se neko ponudi da uradi nesto ne odbijam,ali uvek dok mogu da nadgledam da li je sve regularno. jer kad god sam predala muskim "strucnjacima" nesto u ruke, nije se dobro zavrsilo i na kraju bi se to zavrsilo duplim poslom.

posto znate ko ste :lol:, da li biste bile ljubazne da nam objasnite pojavu treptanja?

mene fasciniraju (negativno) zene kojima je ideal da nista ne rade i da im na treptanje muskarci odradjuju poslove...
menjanje sijalica, opravke po kuci, menjanje guma i tako to...
pa sve do (sto je mnogo bitnije) kompletnog nerada i toga da ih muskarac izdrzava...

ali, da se ogradim, ne volim ni ja da radim pola od toga i cesto me prosto mrzi.
i kazem NECU ili mrzi me ali ne kazem ja sam mawa dewocica i zena sam i slaba i ja to ne uuuumem a ti si jak i to je muski posao (i jos se potajno kliberim njemu iza ledja kako sam ga nasankala)...

zasto je problem reci "ne umem, glupa sam"? :D
ili ne interesuje me to u zivotu?
nesposobna sam da radim?
lenja sam i ne mogu da se budim svaki dan rano za posao?
ili prosto iskreno, necu da radim, hocu da sedim kuci ali necu ni po kuci da radim nego cu da se cepim za sve sto je teze od 2 kilograma?

zasto uvek potezanje te zenske slabosti i nesposobnosti? to prosto nije tacno.
nije tacno jer ima puno normalnih, sposobnih zena, kao sto znate (i mrzite nas :D) koje niti su same (cesto imaju mnogo dobre frajere i muzeve) niti se cepe i trepcu za svaku glupost...
i jos je ideal zene i zenstvenosti bas ta nesposobnost....

juce sam prvi put cula da jedna zena ne ume da oljusti jabuku :lol:
stvarno, provela je na telefonu 20 min sa drugom zenom, daveci je kako se ljusti jabuka dok ova druga nije popizdela i rekla da ce joj ona ljustiti jabuke...
?????
ali to je isti fazon ko ove ovde price...ne umem ovo i ono, ajde tiiiii....
i sta biste vi rekli za nekog ko ne ume da oljusti jabuku? da je zensko i slabo ili da je kreten ili manipulator koji hoce sve da mu neko drugi radi? :D

a to sa jabukom..moze biti i jedno i drugo i trece.. ima prosto svega..
ja ne volim extreme ..pa tako nisam sklona ni konstantom treptanju,a ni konstatnom mesanju u svakakve poslove...jer ja prvenstveno stvari ucim i znam zbog sebe a ne zarad teatralnosti pred drugima te tako ako se neko ponudi da mi npr. ponese torbe necu odbiti iako bih naravno mogla i sama..

Nisam pominjao ostale forumašice, nego samo vas dve.

Znači imaš nekoga? Mism goreopisanog.
To je baš super.:D

Eto, sad me dovodiš u neprijatnu situaciju i moram menjam iskaz. Inače će ispasti kako vređam kolezinicu Cruellu.
Dakle...SVE forumašice su lepe, pametne, uspešne i (naraFno) imaju svog čo'eka samo sam ja ružna, frustrirana i usamljena.

Srećan?

Super, sad možeš da nastaviš sa čišćenjem po kućama:)

Mogu da trepćem kol'ko 'oću, meni moj muškarac služi samo za priplod (davno odrađeno), guranje, pomeranje, vožnju (pošto nemam dozvolu). Sve ostalo radim sama, ko Singerica, doduše bolje od ma kog majstora. Eto. Uzalud moja pamet, lepota, uspeh... :mrgreen:

Eto, sad me dovodiš u neprijatnu situaciju i moram menjam iskaz. Inače će ispasti kako vređam kolezinicu Cruellu.
Dakle...SVE forumašice su lepe, pametne, uspešne i (naraFno) imaju svog čo'eka samo sam ja ružna, frustrirana i usamljena.

Srećan?

Nemam pojma o čemu pričaš.
Ni iz čega si ponovo počela svoju mantru o ružnim, brkatim, bla bla.

Napisala si kako gajiš mukarca koji bi zavrtao sijalice i nosio sve teže od kilogram. Ja sam te tu pohvalio.
Kraj priče.

Ej, meni treba jedan da vodi računa da se probudim ujutru na vreme. Sijalice ću sama da zavrćem, nije problem :D
Može komad? Koliko mu svetla treba, đubriva, kad da presadim...?

Zavisi. Ako bi krupniji (razgranatiji primerak) moraš veću saksiju da nabaviš i više đubriva. A sve ostalo je isto, povremeno mu daš hranu, jednom mesečno prebrišeš prašinu sa listića i mirna Bačka.

Ma to je klasično krivinarenje.
To je i moja sestra pokušavala da proda matorcima kod obavljanja kućnih poslova kad smo bili klinci - ona je mlađa, samim tim i maaaaala i ona ne mooooože...:lol:
I znala je da je to fora za izbegavanje koja pali. Dok nije pokušala da u 11 godina proda kevi da ne može da baci đubre jer ne može da dohvati ivicu kontejnera :lol:
Dečja posla.

Sa druge strane, postoje prosto ljudi koji vole da se o drugima brinu i da za druge rade tako te gluposti. Tako stiču utisak da oni sve mogu i sve znaju. Superiorni su.
Isto kao što ima žena koje prave od muškaraca debile obavljajući za njih svaku moguću sitnicu, samo što im ne žvaću hranu, jer on je, zaboga, alfa, njemu se titra, tako imaš i muškaraca kojima je super da im je žena nesposobna za život.

I moja sestra isto ovako, i za sve ove godine ona je mala... i što je najgore, ja je doživljavam kao malu, jer je mlađa 5 godina od mene, pa je sve štedim, i kao, možda će nešto loše uraditi pa bolje da to ja odradim... i meni se čini da nije nikako problem u tim njanjavim ženama, već okolini, okolina ih razmazi... jer ova moja ljenčuga je sve sem njanjava... u stanju je u ponoć da ode na drugi kraj grada da bi se vidjela sa društvom, ali eto, ja je štedim plaćanja računa da ne bi nešto pogrešno uradila... znači, ja sam kriva... tako je isto starija sestra ponekad meni titrala, npr. kada putujemo pa vučemo one torbetine, ona uvijek uzme veću, kao, jača je... a ne da nije jača, i ja to znam, a opet je pustim, ipak je starija:roll:
Tako i dobra drugarica... ma ni nokte ne zna da nalakira... i ona samo kaže da su joj se iskrzali, a mi lakiramo... pa kada su ovce za šišanje:roll:

Ja zavjese nikada nisam okačila... skinem, operem i dam momku da kači... neka, neka se uče da rade. Tako je tata mene uplitao u sve poslove koji su se obavljali po kući... ako treba da se nešto sklopi, da se kreči, gletuje... pa ljeti na selu malo da se nešto kopa, majstoriše, kada je kosidba muškarci će da pokose, moje je samo da to sitno pograbuljam, saaatima da 'sitno' grabuljam ... sve lijepo ravnopravno... jesam ja žensko, ali žilavo žensko... posle se čujem sa drugaricama, one u hladu pijuckaju linuladu, a ja sa žuljevima po rukama... dođem sa sela, one bijele kao sir, a sa seljačkim rumenilom... beži, bre, ne pada mi više na pamet.
Za svaki ozbiljan fizički posao- tu je muškarac.
Ako ne zna da radi, zaista nije teško da nauči.
Te priče koje 'super žene' kao moja mama pokušavaju da mi nametnu više ne pale... mogu ja sve sama, sve znam... to samo ubije ženu u ženi, a muškarca nauči da pored sebe ima tovarnog magarca a ne ženu.

Srećan?

Ma jok...evo... moja slika i prilika
viu1211660160k.gif

Bas smo slatki, sta nam fali :flert:

Mrzim kilave žene, uopšte mrzim takve ljude koji se prenemažu i sve im je nešto teško.Većinu stvari mogu i znam sama da uradim, ne pokušavam da manipulišem ljudima na taj način, kako sam ja jadna, nezaštićena ženica, pa mi treba pomoć.Ali, uvek prihvatam pomoć, bez obzira ko mi je ponudio, naročito kada treba da se ponese nešto teško.U mom slučaju, ako trepnem, to je već znak da nešto nije u redu, jer svi koji me poznaju su to primetili, to mi je neka reakcija da ću da pobesnim :mrgreen:

Back