Trenutna desavanja

• Začetnik teme Začetnik teme Borg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Правим врло благ сутлијаш, са мало млека, а пиринач највише кувам у води. И засладим га мало (медом).

Не волиш "куље и млека" (паленту)? :) Па то све здрава храна.

Ne, baba me kao klinku tjerala da to jedem i zamrzila sam palentu.
A rizu sam u srednjoj tokom nekog posta jela pet dana za redom, za sva tri obroka i nikada vise...
Kulje?:D

Куља. :) Тако овде кажу. До сад сам покупио називе: палента, жганци, качамак, пура, пула... а све једно исто - укувано кукурузно брашно/гриз.

Ја сам то волео као дете... а и сад. Овде се то једе слатко, са заслађеним млеком. Чуо сам да има и варијанта да праве слано и једу са сиром.

Куља. :) Тако овде кажу. До сад сам покупио називе: палента, жганци, качамак, пура, пула... а све једно исто - укувано кукурузно брашно/гриз.

Ја сам то волео као дете... а и сад. Овде се то једе слатко, са заслађеним млеком. Чуо сам да има и варијанта да праве слано и једу са сиром.

Nije to isto
Evo recimo palenta i kacamak su skoro jedno isto
Pura vec nije, to se pravi nekako sa krompirom i kukuruznim brasnom... moja baba to zna i nije me nikada naucila... mozda, jer nisam pitala
Cicvara... eeeee, to se jede sa medom, inace za Bozic se pravi, ona je isto sa kukuruznim brasnom i treba biti majstor pa znati napraviti da valja... moja baba je i tu profi

A zganci:lol: za to prvi put cujem
A kulja se kod nas zove svinjski zeludac... od toga se dobija siriste za jelte sir
Sve znam, ko velika

Nije to isto
Evo recimo palenta i kacamak su skoro jedno isto
Pura vec nije, to se pravi nekako sa krompirom i kukuruznim brasnom... moja baba to zna i nije me nikada naucila... mozda, jer nisam pitala
Cicvara... eeeee, to se jede sa medom, inace za Bozic se pravi, ona je isto sa kukuruznim brasnom i treba biti majstor pa znati napraviti da valja... moja baba je i tu profi

A zganci:lol: za to prvi put cujem
A kulja se kod nas zove svinjski zeludac... od toga se dobija siriste za jelte sir
Sve znam, ko velika

Чуо сам да у Славонији кажу "жганци"... а за "пуру" сам чуо од Далматинаца.

Да ти не мислиш на проју можда? :)

Razlikuju nam se obicaju
Kod nas se za Bozic ona obavezno pravi... isto nesto sa tim kukuruznom brasnom, samo sto je tada jako masna jer se dodaje kajmak i jos toga... a obicaj je da se ona prvo sluzi i prije toga svi moraju da se 'oglednu' nad njom.
Ovo bas ne zvuci najprimamljivije... oglledati se nad serpom cicvare:D ali mora tako, a zasto bas mora... e to ne znam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back