Trema pred drzanje prezentacije

Uskoro cu trebati da odrzim prezentaciju na faksu ali nikada to nisam radila , svi ispiti su dosad bili pismeno , a ovo sto sada treba da uradim je odbrana seminarskog sto u sustini nije obavezno ali mi je bitno da uradim jer cu na bazi tog seminarskog lakse zavrsiti zavrsni.Imam veliku tremu ,tacnije imacu je jer moram da branim seminarski u vidu prezentacije pred profesorkom i 20ak studenata.Da li neko moze da mi preporuci neke tablete ili kapi na biljnoj bazi ,ali da je stvarno pomoglo da se osetim opustenije ,moze i caj ,sta god samo ne tablete
Vanjuš, da sam na tvom mestu, pravila bih se važna znanjem koje posedujem.
Tih dvadesetak studenata sigurno manje od tebe znaju materiju koju si odabrala za seminarski, a profesorka će biti zadovoljna tvojim samopouzdanjem.
Znanje daje samopouzdanje.
Spremi prezentaciju, dobro je nauči, više puta u više dana pred ispit zadrži se na mestu odakle ćeš pričati. Zavladaj tim prostorom na kome ćeš stajati sugerišući sebi da je to tvoja pozornica. Ispravi ramena, dok pričaš, ne zaboravi da dišeš, širi sebe u prostoru i budi sigurna da ćeš ostaviti dobar utisak.

Nzm meni bas nekako dodje lakse da sedim jer ako stojim , napravicu neke debilne pokrere od treme ili ce se videti ako buden drhtala
Hoce se videti ali nema veze.....kreci se i tako ce prestati...., to ti pada ili bese raste secer....nesto sa secerom...
Kad je vec nervoza.......cilj je nervozu pobediti.....ja se secam sedim u slusaonici toliko puta na mestu predavaca dok ne dodje profa, da mi je bukvalno usla u krv pozicija...a junska temperatura, pa onda svojatas tu prostoriju.....
Cim svojatas, nema trebe....ima mozda zbog publike malo, ali ne zbog prostora..

Сама реч трема је од латинског "тремор" што значи дрхтавица подрхтавање... Зато треба стећи супротно, тј. мирноћу... Тај страх долази од ишчекивања нечег страшног и срамног и зато га треба отклонити храброшћу... Само себи говори... Јака сам, снажна сам за ово, и нема страха ..

Обично се страх побеђује и молитвом и малом припремом пре нечег неизвесног, стога су њих двоје добар основ...

На који начин ћеш их спровести у дело небитно је, битно је само да их има спроведених...

Back