Treći brak

За мене су све то бракови.
Чак и дуге везе где не живе званично заједно, али су стално једно код другога.
Тако ја у Меркатору, на сухомеснатом. Пита ме жена јесам ли удата. Ја сва битна- јесам.
Тек на каси сконтала да нисам :lol:
Živi me zanima veza izmedju bračnog statusa i suhomesnatih proizvida.😀

Jeste ok, ali nije izjednačena po svemu. Jeste izjednačena u slučaju razlaza, ali nije u slučaju smrti. U slučaju smrti nevjenčani partner ne nasljeđuje ništa.
Ma, za to si u pravu, al postoje načini, testamentalno, ug.o doživotnom, mogu da stiču nekretnine zajedno, obaveze izdržavanja kad je jedno nesposobno za rad i tome i tako dalje..za to je, skraćeno, potrebna pravna pomoć.
Zato je komplikovano, zato je bolje ....ekonomičnije....formalno ozvaničiti brakom.

Poznajete li nekog ko iza sebe ima više od dva braka( dva su sad nekako uobičajena)?
Smatrate li da je to glupost ili vjera u ljubav i želja da se ima neko uz sebe.
Čujem često kako osudjuju takve osobe, što je po mom mišljenju bez veze.
Neko se spaja s papirom, neko bez. Svako kako njemu odgovara. U svakom slučaju su prošla vremena jednog doživotnog partnera.
Za mene su to hrabri ljudi koji vjeruju da ljubav postoji.
Moja baka
I mislim da je bila izuzetno hrabra da se u ono vreme razvodi dva puta i udaje 3 puta
Treci put za svoju prvu ljubav iz mladosti
Pa msm ako to nije hrabrost i vera u ljubav ne znam sta je to

Poznajete li nekog ko iza sebe ima više od dva braka( dva su sad nekako uobičajena)?
Neko se spaja s papirom, neko bez. Svako kako njemu odgovara. U svakom slučaju su prošla vremena jednog doživotnog partnera.
Znam za sebe.

1 brak 13 g....1 propala veza 15,5.

Ovu temu NISI TREBAO OTVARATI.

Ljp.

Zakon dozvoljava 37 ženidbi/udaja
Zašto 37?
Recimo brak godišnje od punoletstva
18+37=55
Kome se sa 55 taj je fenomen
E zato 37

Poznajem moju rodjenu nanu...dvojicu nadzivela a treci je nju za svega godinu dana. I taj treci mi je bio deka.
Kada kazem "moj deka" mislim na treceg muza moje nane.
Ruku na srce, ona je pametno birala, da prozivi.
Kada je sestra dovela zeta prvo je pitala da li smo mi njemu videle "generalije":lol:.

Poznajem i zenu koja je ostala udovica u 45-oj i nikada drugog muskarca nije pogledom okrznula. To mi je druga baka.

A ja sam miks njih dve. Kao babe da su me rodile.

Da li bih se ponovo udala da ostanem sama dva i vise puta. Apsolutno. Pod uslovom da se zaljubim mnogo, da obnevidim i da je on i samo on. Volim srcane muskarce koji zele sve, cim krene da mi vaga nekako me odbije.

Da li bih zelela da se moj muz ozeni ponovo ako mene nema? Apsolutno. Stvarno ne bih htela da zapne u proslosti, pa sada, koliko brakova - toliko. Ne bih ga jurila oklagijom na onom svetu kako se zenio pet puta a ja ga volela.

Poznajem moju rodjenu nanu...dvojicu nadzivela a treci je nju za svega godinu dana. I taj treci mi je bio deka.
Kada kazem "moj deka" mislim na treceg muza moje nane.
Ruku na srce, ona je pametno birala, da prozivi.
Kada je sestra dovela zeta prvo je pitala da li smo mi njemu videle "generalije":lol:.

Poznajem i zenu koja je ostala udovica u 45-oj i nikada drugog muskarca nije pogledom okrznula. To mi je druga baka.

A ja sam miks njih dve. Kao babe da su me rodile.

Da li bih se ponovo udala da ostanem sama dva i vise puta. Apsolutno. Pod uslovom da se zaljubim mnogo, da obnevidim i da je on i samo on. Volim srcane muskarce koji zele sve, cim krene da mi vaga nekako me odbije.

Da li bih zelela da se moj muz ozeni ponovo ako mene nema? Apsolutno. Stvarno ne bih htela da zapne u proslosti, pa sada, koliko brakova - toliko. Ne bih ga jurila oklagijom na onom svetu kako se zenio pet puta a ja ga volela.
Bravo za baku koja se nije plašila toga šta će čaršija reći. Svako ima pravo da ide za svojom srećom.

Meni je nezamislivo posle jednog razvoda opet se vjenacavati

Кажу да све девојчице маштају о венчаници, удаји... Ја нисам никада. Одбија ме сама помисао да сам центар догађаја, да је окупљање посвећено мени... И рођендане увек прославим скромно, ретко кад баш на дан када пада.
Не могу себе да замислим као младу :lol:

Ni ja nikad nisam maštala o vjenčanju, upravo to što kažeš, ti si centar događaja, svi u tebe gledaju... Plus, iz iskustva nekoliko bliskih osoba kad sam vidjela koliko nerviranja i planiranja za samo jedan dan! Međutim, meni se sviđaju neke lijepe slike mlade u vjenčanici. Što se može i bez svadbe, ali opet previše napora, tako da ni od tog ništa.

Osobe koje su odlučuju mozgom na zajednicu su za drugu temu.
Volim osobe koje se vode emocijama. Sve drugo je trgovina.

izvini
nisam znala da je ova tema predvidjena samo za osobe koje su u potpunosti saglasne sa tvojom temom i vjencavanje na vishe puta

u buduce moje misljenje necu vise da podijelim na tvojim temama

sorry

Ja baš mislim da za brak treba uključiti i mozak, a ne samo srce, što opet nije garancija da neće doći do razvoda.
Nije dovoljno što se volimo ako nemamo iste poglede na život. Nije dovoljno što se volimo ako je neko nasilan. Nije dovoljno što se volimo ako jedno želi djecu, a druge ne, itd.
Ја некако мислим да истински могу да се воле људи који деле филозофију живота, онако суштински.
Све друго су страсти, заноси... Што не значи да изостају у првом случају, али нису довољни.
То "волимо се" може свако да каже, чак и да оправда токсични везу. Квалитетан однос, у ком има и емоција али и одлучности, зрелости... је трајнији. Можда не увек заувек, али није ни лабав.

Back