Treći brak

Emilia Marty

Veoma poznat
Poruka
11.039
Може бити.

Из мог угла, за мој тип личности је циганисање. Када нешто прекинем- прекинула сам заувек. Нема крпљења. Зато раскиде ни не спомињем у афекту, љутњи... Чим то изговорим, ма само и помислим- то је крај.
A nista sladje od seksa sa bivsim, ej bre 😎

J

Jesen je...

Gost
Poznajete li nekog ko iza sebe ima više od dva braka( dva su sad nekako uobičajena)?
Smatrate li da je to glupost ili vjera u ljubav i želja da se ima neko uz sebe.
Čujem često kako osudjuju takve osobe, što je po mom mišljenju bez veze.
Neko se spaja s papirom, neko bez. Svako kako njemu odgovara. U svakom slučaju su prošla vremena jednog doživotnog partnera.
Za mene su to hrabri ljudi koji vjeruju da ljubav postoji.
Moja tetka je imala 3 braka, i posle neke duze veze-za neke se dvoumila da opet sklopi brak, nije, sad je vec duze sama.
Nju znam, pa znam i zasto se udavala.
Nikad je nisam osudjivala, niti mi je to bilo nesto wow. Ali jesu je mnogi zbog toga zigosali, cak i jedan partner, prepao se kako "lako" menja muzeve, zato se nisu ni uzeli, iako je voleo.
Moj tetak je sad u 4. braku, tetku su svi odgovarali od njega, kao sta ce joj takav lik, dzaba sto je stvarno fin covek, normalan, odgovoran, doktor...njoj je to prvi brak, verovatno ce i ostati skupa, vec su u braku preko 20 god.
Stvar licne odluke, pa svakom na volju.
Iako se secam jednog dijaloga ujak-tetka:
-Ne valja 3 braka, mnogo je...svaki normalan ce bezati od tebe.
-Ti "normalni" da su ikom valjali, imali bi makar jedan brak iza sebe...
Svako gleda iz svoje perspektive, osudjivanja ne manjka, okreni obrni...

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.904
A sto ocajnica ako si ti, npr, njega ostavila ali ste imali ok seks
А не знам, то ми некако као утешна награда, нема ништа што диже, па дај шта даш.
Рекох, ако је пукло, пукло је са разлогом. А ту онда више нема ни страсти. Што се мене тиче, ограђујем се.

То је био и најчешћи сукоб моје маме и мене. Што је стално обнављала контакт са мојим оцем. И тако спутавала себе да се посвети неком вредном.

Emilia Marty

Veoma poznat
Poruka
11.039
То је био и најчешћи сукоб моје маме и мене. Што је стално обнављала контакт са мојим оцем. И тако спутавала себе да се посвети неком вредном.
A sta ces, ima tako tih toksicnih veza iz kojih ljudi ne mogu da izrastu, posebno generacije nasih roditelja koji su tako zakljucani u te neke konvencije.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.904
Moja tetka je imala 3 braka, i posle neke duze veze-za neke se dvoumila da opet sklopi brak, nije, sad je vec duze sama.
Nju znam, pa znam i zasto se udavala.
Nikad je nisam osudjivala, niti mi je to bilo nesto wow. Ali jesu je mnogi zbog toga zigosali, cak i jedan partner, prepao se kako "lako" menja muzeve, zato se nisu ni uzeli, iako je voleo.
Moj tetak je sad u 4. braku, tetku su svi odgovarali od njega, kao sta ce joj takav lik, dzaba sto je stvarno fin covek, normalan, odgovoran, doktor...njoj je to prvi brak, verovatno ce i ostati skupa, vec su u braku preko 20 god.
Stvar licne odluke, pa svakom na volju.
Iako se secam jednog dijaloga ujak-tetka:
-Ne valja 3 braka, mnogo je...svaki normalan ce bezati od tebe.
-Ti "normalni" da su ikom valjali, imali bi makar jedan brak iza sebe...
Svako gleda iz svoje perspektive, osudjivanja ne manjka, okreni obrni...
Лично и да немам иза себе искуство заједничког живота и дете, а у овим годинама и са морем примера око себе- бирала бих пре мушкарца који има иза себе брак, децу... Него неког слободног.
Највише ценим мушкарце по томе какви су очеви, синови, браћа, другови. Па и бивши партнери, да ли олајавају бивше или су џентлмени и ћуте. То много говори о њима.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.904
A sta ces, ima tako tih toksicnih veza iz kojih ljudi ne mogu da izrastu, posebno generacije nasih roditelja koji su tako zakljucani u te neke konvencije.
Код ње је више била патологија него генерацијски принцип. Мој деда је био врло толерантан, није био неки затуцани лик па да то има везе са васпитањем, средином...
И моје дете су сви дочекали као нешто лепо, а не срамоту како то иде у многим породицама у таквој ситуацији.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.904
Мени ни то осуђивање није нешто страшно. Осуђујемо сви за све и свашта. Нервира ме та кењкавост људи, када су тако осетљиви на туђе коментаре.
Али ми смета онај најпримитивнији приступ разведеној жени- када је третирају као јавно добро. Као, већ си била у браку, сада можеш са сваким. Ко си ти, да МЕНЕ одбијеш. Такву част :rotf:
Срећа па је то баш ретко.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.904
Da nego i 3 zivota s njima ,da je recimo brak intimniji uz veca zajednicka ulaganja i teze fizicki raskidiv
Добро, сагласна сам да је доследност врлина. И да је и љубав ствар одлуке. Тамо где живот функционише.
Нажалост, неке људе прекасно упознамо заиста.

Emilia Marty

Veoma poznat
Poruka
11.039
Али ми смета онај најпримитивнији приступ разведеној жени- када је третирају као јавно добро. Као, већ си била у браку, сада можеш са сваким. Ко си ти, да МЕНЕ одбијеш. Такву част :rotf:
Срећа па је то баш ретко.
Da, sreca pa te dedusine polako izumiru