Treba li ukinuti RSD i uvesti €?

Treba li ukinuti RSD i uvesti €?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbi u cg su se oslobodili okupacije i od tada vise nije okupirana,dakle ne pricamo o 1918,nego o 1995 kada je bila deo SRJ.

Kosmet i jeste okupirana teritorija,a nesto nalik okupaciji cg je jedino danas prisutno u vidu *********a i siptara tj. okupatorskog DPS-a.

Ne,to znaci da su u evropskoj uniji koja je za vas inostranstvo......sto po tebi ispada da ste sada pod okupacijom :roll:

Sto se tice Srbije......ajmo od najbanalnijeg.......da bi neko bio strani faktor mora da bude vanzemaljac ili da ne poznajes njegov jezik(u najmanju ruku),a posto je cg bila u zajednici sa Srbijom 100-tinama godina,i svi u cg govore srpskim,sa naucnog gledista Srbija(srbin) nikada ne mogu biti "strani" faktor,pogotovu sto u cg zivi oko 85%(35% kazu teroristi) srba i svi govorite srpskim.......pa cak i da vas Srbija vojno napadne,opet nije strana drzava.;)

Reci za Srbiju da je strana drzava je vrh gluposti koju jedan covek moze da dostigne(iz cg pogleda).

Znaci,dinar i Srbija ni u kom slucaju ne mogu biti strani faktor kako god da okrenes.:mrgreen:

85% cega??? Zasadjene boranije??? :hahaha: Ne lupaj olimpe obraza ti!!! Srbija, i srpska valuta su strani faktor i
286.png

85% cega??? Zasadjene boranije??? Ne lupaj olimpe obraza ti!!! Srbija, i srpska valuta su strani faktor i

Tako je prijatelju. I ti si za mene u Srbiji stranac i manjina. :mrgreen:

No da kazem koju o temi.
Nije dobro uvesti evro jer to nista ne bi resilou ovakvom stanju u kakvom se nalazimo.
Potrebno je ispuniti niz uslova kako bi usli u evro-zonu. Mnoge zemlje u euro zoni danas su pred ispadanjem zbog krize.
Sa hronicnim spoljnotrgovinskim deficitom i nestruktuiranom ekonomijom (koja se uglavnom zasniva na finansijskom sektoru, uslugama i telekomunikacijama) evri bi se odlivali iz zemlje plus standadni troskovi privrede i drzave povodom otplate kredita. Nema sumnje da bi se ubrzo i onako precenjen standard u Srbiji brzo spustio na realan nivo.
Izgubili bi mogucnost vodjenja monetarne politike, sto i nije neki adut u nasem slucaju, jer smo je katastrofalno vodili od samog pocetka. Nuzno je da dodje do devalvacije domace valute pre samog prihvatanja evra, jer bi se kao sto sam rekao efekat precenjenog dinara preneo na novu realnost.

85% cega??? Zasadjene boranije??? :hahaha: Ne lupaj olimpe obraza ti!!! Srbija, i srpska valuta su strani faktor i
286.png

85% srba ;)

Ja sam ti malopre objasnio,da Srbija ni u najgorim nocnim morama ne moze biti strani faktor....pogotovo na svojoj teritoriji srpskoj crnoj gori i TACKA :mrgreen:

Malopre sam ti objasnio,tako da prestani da lupas gluposti...znao si ti to i ranije,ali nema veze tu sam da ti pojasnim,dakle bez provlacenja ove price po sledecim temama u narednih 100 godina ;)

Nisam neki stručnjak za ekonomiju, ali mogu da zaključim da je jako opasno po Srbiju to što paralelno ima i koristi jednu valutu i jednu inflatornu jedinicu: valutu zvanu euro i inflatornu jedinicu zvanu dinar. Naime, ukoliko se desi da preko noći vrednost valute skoči za 50% u odnosu na inflatornu jedinicu - standard građana države Srbije pašće za tih 50%. Ovako nešto se, recimo, u Crnoj Gori ne može dogoditi, jer tamo ne postoji inflatorna jedinica. Inflatorna jedinica postoji, recimo, u Hrvatskoj, ali tamo se u opticaju još mogu naći kovanice od 1 i 2 kune iskovane 1993. godine! Šta vam to govori?

Predlažem stoga da ukoliko se ne može odbraniti inflatorna jedinica - ista bude ukinuta te da u upotrebi ostane jedino valuta.

Molim bez vređanja na temi/anketi. Ostavite samo argumentovamne postove.

Ja nisam kompetentna za ovu temu, za ovo se treba pitati struka, naklapanja nisu konstruktivna!

Tako je prijatelju. I ti si za mene u Srbiji stranac i manjina. :mrgreen:

Tacno tako... Ja se u srbiji i osjecam kao stranac... Uostalom pogledaj pecate iz mog pasosa...

pasos1.jpg

pasos2.jpg

85% srba ;)

Ja sam ti malopre objasnio,da Srbija ni u najgorim nocnim morama ne moze biti strani faktor....pogotovo na svojoj teritoriji srpskoj crnoj gori i TACKA :mrgreen:

Malopre sam ti objasnio,tako da prestani da lupas gluposti...znao si ti to i ranije,ali nema veze tu sam da ti pojasnim,dakle bez provlacenja ove price po sledecim temama u narednih 100 godina ;)

Ovim boldovanim si sve rekao...
:hahaha: :hahaha: :hahaha: Sanjaj druze, lijepe snove ti zelim... :hahaha: :hahaha:

Tacno tako... Ja se u srbiji i osjecam kao stranac... Uostalom pogledaj pecate iz mog pasosa...

Ovim boldovanim si sve rekao...
:hahaha: :hahaha: :hahaha: Sanjaj druze, lijepe snove ti zelim... :hahaha: :hahaha:

Onda je vreme da posetis doktora.........tj. psihologa :hahaha:

Srpska crna gora okupirana od istih onih koji su okupirali i Kosmet.....ali razracunacemo se i sa tim gomnima ;)

Nisi valjda mislio da ćeš me se tako lako rešiti:rotf::rotf::rotf::rotf:

Pa barem sam se ponadao :mrgreen:

Srpska Crna Gora, gde je to:dontunderstand:

Pa u cg :rtfm:

Ja se slažem, doduše možda je malo grubo kazati stranci ali ne znam dal postoji neki blaži izraz za goste.Po meni, svaki Srbin ima srpski pasoš.

Pa ne moz' bit' stranac ako govori tvojim jezikom :roll:

Onda je vreme da posetis doktora.........tj. psihologa :hahaha:

Srpska crna gora okupirana od istih onih koji su okupirali i Kosmet.....ali razracunacemo se i sa tim gomnima ;)

Joj olimpe dosta je za danas... :hahaha: Stomak me od smijeha zabolje...:hahaha:
E qq ti da se sa nekim razracunas... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Jßt koliko Crnih Gora ima!!! skopska, srpska, milova... wow... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Joj olimpe dosta je za danas... :hahaha: Stomak me od smijeha zabolje...:hahaha:
E qq ti da se sa nekim razracunas... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Jßt koliko Crnih Gora ima!!! skopska, srpska, milova... wow... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ne bih rekao da si se uopste nasmejao ;)

E bas qq,ali nece ti ni qq pomoci ;)

I ne stavljas sebe pod "neko",jer neko je sirok pojam,a ti si pizza a ne neko ;)

Na anketu necu da odgovorim, jer mi se ne svidjaju ponudjeni odgovori. Mada, potpuno odgovaraju tekstu koji sledi. U Srbiji se koristi jedna jedina valuta, a to je dinar. Sa bilo kojom drugom valutom, nigde nista ne mozete platiti. Ali, u Srbiji su prisutne i neke druge valute osim evra, kao sto su dolar ili svajcarski franak itd. Smesno je uopste i reci da je srpska valuta evro...

Smatram da dinar ne treba ukidati, niti sam cuo da je to neko ozbiljan do sada predlozio. To da se nesto moze desiti sa dinarom, je jako hipoteticki. Isto tako se nesto moze desiti i sa evrom. I sta onda. Cinjenica je da bi imali malo cistiju situaciju, ali ko je do sada krao i varao, to ga ne bi sprecilo.

Primer Crne Gore je besmislen. Njima je mnogo korisnije da imaju evro, jer zive od turizma... A i ima ih sve zajedno toliko, koliko u jednom prosecnom evropskom glavnom gradu... Pa su kao primer zanemarljivi...

U Srbiji za dinare ne možeš kupiti stan ili neku drugu veću nekretninu.

Sa dinarom se desila katastrofa 1993. koju svet nije video pre toga. Ko garantuje da se neće ponoviti?

Primer Crne Gore je jako dobar i poučan za nas u Srbiji.

Ma dok mi takvi prijete za mene opasnosti nema... Sitna si ti riba... :per:

Kakvi su kao ja to ti ne znas,a za tebe sam krupna da pored krupnije nisi proshao ;)

Za tebe opasnosti nema,dok se sa 1000 km kurcis preko neta......;)

Mada sumnjam da gmizavac poput tebe moze da dodje u bilo kakvu opasnost.......:think:

Naucio tebe babo kako da se preshaltavas od mesta do mesta.......;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back