Treba li uci nevin u brak?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kasandra:
Neki kazu da treba, drugi da to nije uopste vazno. Sta vi mislite o tome?

Daj ne lupetaj...
d045.gif
d040.gif

Koja crna nevinost. Sta mislis da oni koji se seksaju misle da to nevalja. Suzdrzavati se od necega sto ti prija (u bilo kakvom obliku) je ludost. Sta sacuvas nevinost do braka i onda neki majmun koji ih je promenio tuce i tebe po**be, i kao bude srecan sto mu zena nevina GLUPOST.

Uh,Sofi počinješ da me nerviraš.Ajmo redom.
Imali su puno dece,zato što kad kod su vodili ljubav,žena je zatrudnela.I sasvim je OK da vodiš ljubav 50 puta,ali prihvati de ćeš imati(teoretski)50-oro dece.Znam da zvuči smešno,ali...i ne zaboravi da crkva zabranjuje bilo kakvu upotrebu zaštite.I ne govorim ovo ja,do đavola,već mnogo pametniji ljudi od mene :mad:

Miki 13991:
.Znam da zvuči smešno,ali...i ne zaboravi da crkva zabranjuje bilo kakvu upotrebu zaštite.I
danas niko ne slusa sta crkva kaze.nadji mi osobu koja nije prije braka spavala s nekim i dacu ti sta god hoces... vremena su drugacija...koga jos briga za potomstvom..(ovo nije moje misljenje,nego uopsteno) pogledaj sam koliko je abortusa i parova sa najvise 2 djece!?

У хришћанству је секс пре брака грех. И ту се потпуно слажу и Православна и Римокатоличка и Англиканска и традиционалне протестантске Цркве (као нпр. Лутеранска).

Невенчани пар „у љубави“ грешан је колико и секс пре брака. Прељубници могу и те како бити „у љубави“ са својим ванбрачним партнером, али Бог је поставио крута ограничења када је реч о односима међу људима, без обзира на љубав. Другим речима, сама љубав не чини неки однос светим. И оно што се чини у име љубави може да буде нечисто и грешно.
Нормално сексуално општење не сматра се само начином да се изрази однос љубави, већ и начином на који, Божијом промисли, настаје нови живот.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back