Treba li uci nevin u brak?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako ti zaista ne zhelish s nekim da spavash pre braka-onda OK, tvoja stvar, ali mozhda cjesh se pokajati kad stupish u brak . a ako necjesh da spavash s nekim pre braka jer crkva (NE BOG!, tj visha sila) tako nalazhe onda...
sasvim je OK i sasvim je moralno i ispravno i dobro da radish ono shto VOLISH i shto ti PRIJA sve dok to ne povredjuje ili ne smeta drugima
pa zar nije osnovni princip hrishcjanstva ljubav?
:-) :-) :-) :-) :-)
 
kasandra:
Kako nema veze ? A na sta upucuje sedma zaposvest : Ne cini preljube. Ima li direktnije veze sa seksualnoscu kako zene tako i muskarca od te? Ta zapovest se odnosi ne samo na period nakon sklapanja braka vec i na onaj pre toga. Tako nas bar uce oni koji su dugogodisnji vernici.

@Keeper
Religija ima veze sa svime sto se odnosi na coveka kao jedinku kao i na njegov zivot u zajednici sa drugima. Pojednostavljeno receno, ona pruza jedan skup moralnih vrednosti. Govori nam sta je dobro, a sta nije. Svako je slobodan da bira da li ce da prihvati hriscanske moralne vrednosti ili vrednosti neke druge vere ili pak vrednosti koje ateizam propoveda ili satanizam ili ko zna sta jos. Verujem da cemo se sloziti u tome.
Ali se ne mogu sloziti sa tvrdnjom da je hriscanstvo protiv seksualnog uzivanja. Pa zar to “mnozenje” o kojem pricas moze da se odvija bez uzivanja (bar muskarca)? Sex i “mnozenje” da, ali u okiru bracne zajednice. Pa ko voli nek izvoli. A ko ne voli, ne mora. :wink:
Preljuba znaci vrlo prosto ne varati tj. biti veram nekome... Ti budi sa jednom osobom ceo zivot i ne cini preljubu ali niko ti ne brani da sa tom osobom spavas pre braka...
Dosta od mene... ;)
 
glupo pitanje...
ako mi sad kazemo da ne teba uci nevin u brak....shta ti treba da radish...da idesh ulicom i da trazish ko ce da te j3be?
bzvze...
ako bre tvom bracnom drugu ne smeta to shto ti nisi nevina gde te boli uvo...ako mu smeta, ebga..posle j3banja nema kajanja.

a i sad ako oces da nadjdesh nevinu devojku morash da idesh u osnovnu shkolu, da jurish one sedmakinje pre nego shto ih neko overi....ebga:roll:
 
Ko se ne tuca pre braka, nadoknadice to tokom istog, ali bice toliko pohotan i napaljen da ce varati supruznika na svakom koraku.....Zato se tucajte, koristite kondome i anti-bebi pilulice, budite srecni i odbacite konzervativnost i religiju.......
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top