homo-heidelbergensis
Obećava
- Poruka
- 54
Ti čoveče zagovaraš intervencije u susednim državama i rat sa trećim državama.Otkud znaš da zagovaram ratove. Ja sam za mir, ali ne po cenu uništenja Srbije i srpskog naroda.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti čoveče zagovaraš intervencije u susednim državama i rat sa trećim državama.Otkud znaš da zagovaram ratove. Ja sam za mir, ali ne po cenu uništenja Srbije i srpskog naroda.
Исто смо ми мислили и за Хрвате и за Македонце.Još jednom, zahvaljujići neverovatnom prenaduvavanju značaja Bugarske u bugarskim školama ogroman broj Bugara smatra da su Srbi neka vrsta Bugara i da prosto moraju i da postanu Bugari, milom ili silom.
Ја ти кажем да је моје мишљење да смо са Бугарима могли и требали да нађемо формулу за заједничку државу уместо са Хрватима.“Pusti to”, logika kao za vreme tzv “SFRJ”.
Nije baš da niko ne ide. Iz Niša dosta ljudi idu, takođe dosta ljudi i radi tamo. Generalno u Bugarskoj primorje je preskupo jer je smeštaj isključivo hotelski, a srpska klijentela je dosta siromašna i ne može da popuni ta letovališta kao sirotinjsku Paraliju, Nei Pori, Olympic Beach. Za letovanje u Bugarskoj ti treba dubok džep ako nećeš da budeš klošar koji leži na peškiru kao u Paraliji i da ne nosiš paradajz i konzerve iz Srbije.бугари су поуздани у пм. више им ни на море нико не иде одавде![]()
Ajde izmisli još nešto, leba ti. Baš ću da pitam moje prijatelje iz Bugarske šta uče u školama o Srbiji. Moj utisak je da oni o Srbima jedva da znaju i da postoje, boli ih uvo za nas.Još jednom, zahvaljujići neverovatnom prenaduvavanju značaja Bugarske u bugarskim školama ogroman broj Bugara smatra da su Srbi neka vrsta Bugara i da prosto moraju i da postanu Bugari, milom ili silom.
Hajde iz svih drzava bivseg socijalistickog bloka znamo bar neki proizvod i bar neku fabriku iz socijalistickog (pa i ovog novog) vremena a iz Bugarske apsolutno nista ne znamo, ne znamo nijedan proizvod ni jedan industrijski pogon..Prije rata/ratova (srp. nesrećnih dešavanja) Bugarska je bila pojam najgore ekonomske zabiti. Kao malo dijete prvi vic koji nisam razumio bio je da Bugarska razvija novu podmornicu, a podmornica ide na vesla. Ne znam koliko sam se naslušao u djetinjstvu kako je Juga tri koplja iznad Poljske, Čehoslovačke, Rumunjske, Bugarske (prema zadnje dvoje je Juga bila Las Vegas), ali Bugari idu naprijed. Ne znam kako, ne znam zašto. Vole se kurčiti jednako kao i ostali Južni Slaveni (imaju neku podlogu), ali stvarno su skoro travu pasli pod Todorom Živkovim.
Pa nisu tu negde jer Bugarska danas ima skoro duplo viši GDP PPP od Srbije i 40% viši nominalni BDP po glavi stanovnika. Mada s obzirom koliko je istorijski istočni Balkan u proteklom milenijumu bio razvijeniji od zapadnog Balkana i koliko su u 20. veku imali veću bazu i šansu za razvoj od Srbije fer bi bilo očekivati da danas Bugarska bude bar duplo jača i u nominalnom BDP. Na Bugarima je da ustanove u čemu je problem i zašto to nije tako. Onda zapravo dođemo do zaključka da su Srbi tokom 19. i 20. veka ubrzano dostigli nivo Bugarske I čak ga u jednom trenutku pretekli tokom 20. veka.Usla je u EU 2007-me, znaci vec 18 godina a Srbija je ko zna gde zaglavljena. I na sve to Srbija i Bugarska su tu negde sa ekonomske strane.
ево типично испирање мозга! како натерати људе да се међусобно побију!
Da imamo tako nesto i gde god da opletemo,nema sanse a da neke posledice ne osetimo i mi.Kako bi smo to “spržili sami sebe”? Valjda imaš u vidu nešto snage stotina gigatona? Naravno nešto manje, mase 250-1000kg.
Pogledaj interMet, nije tako. Trenutno je 41,900 prema 33,125 sto je 25% a ne 40%. Pri tome je recimo odnos 2020-te bio skoro isti (25,800 prema 25,470). No bratja Bugari su neobjasnjivo imali rast 2021/22 i 2022/23 od po 10 i 16%, Srbija nije. Ne znam da li su imali neke enormne investicije ali koliko znam tamo nije otvarano nista od industrije tipa fabrika automobila ili kompjuterskih procesora pa mislim da je cela metodologija naduvana od strane EU.Pa nisu tu negde jer Bugarska danas ima skoro duplo viši GDP PPP od Srbije i 40% viši nominalni BDP po glavi stanovnika. Mada s obzirom koliko je istorijski istočni Balkan u proteklom milenijumu bio razvijeniji od zapadnog Balkana i koliko su u 20. veku imali veću bazu i šansu za razvoj od Srbije fer bi bilo očekivati da danas Bugarska bude bar duplo jača i u nominalnom BDP. Na Bugarima je da ustanove u čemu je problem i zašto to nije tako. Onda zapravo dođemo do zaključka da su Srbi tokom 19. i 20. veka ubrzano dostigli nivo Bugarske I čak ga u jednom trenutku pretekli tokom 20. veka.
Sta ce ti pijaca voda ako imas iskandere?Треба нам пречишћавање отпадних вода у свим већим градовима, као и обезбеђивање пијаће воде у Банату и водне сигурности у Шумадији.
Затим озбиљно пошумљавање.
Затим озбиљан третман отпада, велико рециклирање, уштеда на горивима за аутомобиле, више топлотне изолације за стамбене објекте, итд.
Ne znam. Bugarska od 2023. po prvi put posle 30 godina ima veći broj povratnika iz Nemačke nego što se odseli za Nemačku.Pogledaj interMet, nije tako. Trenutno je 41,900 prema 33,125 sto je 25% a ne 40%. Pri tome je recimo odnos 2020-te bio skoro isti (25,800 prema 25,470). No bratja Bugari su neobjasnjivo imali rast 2021/22 i 2022/23 od po 10 i 16%, Srbija nije. Ne znam da li su imali neke enormne investicije ali koliko znam tamo nije otvarano nista od industrije tipa fabrika automobila ili kompjuterskih procesora pa mislim da je cela metodologija naduvana od strane EU.
Istočni Balkan je tokom čitave poznate istorije bio razvijeniji, još od bronzanog doba. Prvo topljenje metala i zlata u istoriji na tlu Evrope je na teritoriji Bugarske pre 7,000 godina. Zatim Tračani tokom 1. milenijuma p.n.e su daleko razvijeniji od Ilira na zapadnom Balkanu. Tračani su imali državu zvanu Odrisijsko kraljevstvo, a Iliri nikad ništa takvo nisu stvorili. Kasnije tokom srednjeg veka Bugarska je skoro sve vreme razvijenija i moćnija od Srbije, verovatno zbog ogromnih plodnih polja na severu Bugarske dok je zapadni Balkan brdsko-planinska i stočarska pustoš. Čak I tokom osmanske vladavine je teritorija Bugarske primetno razvijenija od Srbije I ima veći broj gradova, veću urbanizaciju, raniji razvoj industrije. Pisao sam već o razvoju tekstilne industrije u Bugarskoj tokom 19. veka i kako su trgovačke veze za gradovima u današnoj Bugarskoj uticali na leskovačku tekstilnu industriju. Prisajedinjenje Pirota i Leskovca Srbiji 1878. i iscrtavanje granica je ekonomski osakatilo te krajeve jer su trgovacke veze sa Sofijom, Plovdivom, Carigradom i Solunom prekinute i usporilo im razvoj. Kasnije su početkom 20. veka švercovali mašine iz Bugarske u Leskovac i dovodili bugarske majstore za tekstil da započnu industrijalizaciju grada. Imaj u vidu da je Leskovac bio najrazvijeniji industrijski centar Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.Istorijski razvijeniji istocni Balkan od zapadnog?
Ogroman deo BDP Srbije nose Vojvodina i Beograd. Nejednakost je veća u Srbiji. Standard u Bugarskoj je ujednačeniji i nema tolike razlike na relaciji Sofija-manji gradovi tako da je i 2020. bilo dosta primetno da se u Bugarskoj živi dosta bolje nego u Nišu. Plate su bile duplo veće u Plovdivu nego u Nišu.Pogledaj interMet, nije tako. Trenutno je 41,900 prema 33,125 sto je 25% a ne 40%.
sssr je imao najviše atomskog oružja na svetu pa se raspaoda smo imali atomsko oružje jugoslavija se nikada ne bi raspala a ne bi nas ni amerikanci onako ****** uz oproštenje
Како их је осакатило кад је Лесковац постао најразвијенији индустријски центар у Србији и Југославији?Istočni Balkan je tokom čitave poznate istorije bio razvijeniji, još od bronzanog doba. Prvo topljenje metala i zlata u istoriji na tlu Evrope je na teritoriji Bugarske pre 7,000 godina. Zatim Tračani tokom 1. milenijuma p.n.e su daleko razvijeniji od Ilira na zapadnom Balkanu. Tračani su imali državu zvanu Odrisijsko kraljevstvo, a Iliri nikad ništa takvo nisu stvorili. Kasnije tokom srednjeg veka Bugarska je skoro sve vreme razvijenija i moćnija od Srbije, verovatno zbog ogromnih plodnih polja na severu Bugarske dok je zapadni Balkan brdsko-planinska i stočarska pustoš. Čak I tokom osmanske vladavine je teritorija Bugarske primetno razvijenija od Srbije I ima veći broj gradova, veću urbanizaciju, raniji razvoj industrije. Pisao sam već o razvoju tekstilne industrije u Bugarskoj tokom 19. veka i kako su trgovačke veze za gradovima u današnoj Bugarskoj uticali na leskovačku tekstilnu industriju. Prisajedinjenje Pirota i Leskovca Srbiji 1878. i iscrtavanje granica je ekonomski osakatilo te krajeve jer su trgovacke veze sa Sofijom, Plovdivom, Carigradom i Solunom prekinute i usporilo im razvoj. Kasnije su početkom 20. veka švercovali mašine iz Bugarske u Leskovac i dovodili bugarske majstore za tekstil da započnu industrijalizaciju grada. Imaj u vidu da je Leskovac bio najrazvijeniji industrijski centar Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.
Alo covece, gde ces u bronzano doba i rani srednji vek?!? Pisemo o zadnjih 50-tak godina, drzimo se toga.Ne znam. Bugarska od 2023. po prvi put posle 30 godina ima veći broj povratnika iz Nemačke nego što se odseli za Nemačku.
Istočni Balkan je tokom čitave poznate istorije bio razvijeniji, još od bronzanog doba. Prvo topljenje metala i zlata u istoriji na tlu Evrope je na teritoriji Bugarske pre 7,000 godina. Zatim Tračani tokom 1. milenijuma p.n.e su daleko razvijeniji od Ilira na zapadnom Balkanu. Tračani su imali državu zvanu Odrisijsko kraljevstvo, a Iliri nikad ništa takvo nisu stvorili. Kasnije tokom srednjeg veka Bugarska je skoro sve vreme razvijenija i moćnija od Srbije, verovatno zbog ogromnih plodnih polja na severu Bugarske dok je zapadni Balkan brdsko-planinska i stočarska pustoš. Čak I tokom osmanske vladavine je teritorija Bugarske primetno razvijenija od Srbije I ima veći broj gradova, veću urbanizaciju, raniji razvoj industrije. Pisao sam već o razvoju tekstilne industrije u Bugarskoj tokom 19. veka i kako su trgovačke veze za gradovima u današnoj Bugarskoj uticali na leskovačku tekstilnu industriju. Prisajedinjenje Pirota i Leskovca Srbiji 1878. i iscrtavanje granica je ekonomski osakatilo te krajeve jer su trgovacke veze sa Sofijom, Plovdivom, Carigradom i Solunom prekinute i usporilo im razvoj. Kasnije su početkom 20. veka švercovali mašine iz Bugarske u Leskovac i dovodili bugarske majstore za tekstil da započnu industrijalizaciju grada. Imaj u vidu da je Leskovac bio najrazvijeniji industrijski centar Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.
U manjim gradovima u Bugarskoj nema gde da se pos.seres a ne da prespavas recimo. Takodje, kao i u Srbiji, svi zivi iz periferirnih mesta (pogotovo prema Turskoj i Makedoniji) pobegose u glavni grad ili u EU, toliko u ujednacenosti. Sofia nosi preko 40% bugarske ekonomije, Beograd recimo 32% srpske. A imaju skoro identican broj satnovnika i % u odnosu na ukupan broj stanovnika drzave.Ogroman deo BDP Srbije nose Vojvodina i Beograd. Nejednakost je veća u Srbiji. Standard u Bugarskoj je ujednačeniji i nema tolike razlike na relaciji Sofija-manji gradovi tako da je i 2020. bilo dosta primetno da se u Bugarskoj živi dosta bolje nego u Nišu. Plate su bile duplo veće u Plovdivu nego u Nišu.
Rekao bih da diskutuješ sa onim bugarskim propagandistom koji je ovde pisao kao “Nenad”, a pre toga msm kao “Caribrod” ili tako nešto.Како их је осакатило кад је Лесковац постао најразвијенији индустријски центар у Србији и Југославији?
Nenade jel si to ti? Pa javi se čoveče, mi se već zabrinuli.Ne znam. Bugarska od 2023. po prvi put posle 30 godina ima veći broj povratnika iz Nemačke nego što se odseli za Nemačku.
Istočni Balkan je tokom čitave poznate istorije bio razvijeniji, još od bronzanog doba. Prvo topljenje metala i zlata u istoriji na tlu Evrope je na teritoriji Bugarske pre 7,000 godina. Zatim Tračani tokom 1. milenijuma p.n.e su daleko razvijeniji od Ilira na zapadnom Balkanu. Tračani su imali državu zvanu Odrisijsko kraljevstvo, a Iliri nikad ništa takvo nisu stvorili. Kasnije tokom srednjeg veka Bugarska je skoro sve vreme razvijenija i moćnija od Srbije, verovatno zbog ogromnih plodnih polja na severu Bugarske dok je zapadni Balkan brdsko-planinska i stočarska pustoš. Čak I tokom osmanske vladavine je teritorija Bugarske primetno razvijenija od Srbije I ima veći broj gradova, veću urbanizaciju, raniji razvoj industrije. Pisao sam već o razvoju tekstilne industrije u Bugarskoj tokom 19. veka i kako su trgovačke veze za gradovima u današnoj Bugarskoj uticali na leskovačku tekstilnu industriju. Prisajedinjenje Pirota i Leskovca Srbiji 1878. i iscrtavanje granica je ekonomski osakatilo te krajeve jer su trgovacke veze sa Sofijom, Plovdivom, Carigradom i Solunom prekinute i usporilo im razvoj. Kasnije su početkom 20. veka švercovali mašine iz Bugarske u Leskovac i dovodili bugarske majstore za tekstil da započnu industrijalizaciju grada. Imaj u vidu da je Leskovac bio najrazvijeniji industrijski centar Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.
Aha, ponovo one opsesije severom Srbije?Ogroman deo BDP Srbije nose Vojvodina i Beograd. Nejednakost je veća u Srbiji. Standard u Bugarskoj je ujednačeniji i nema tolike razlike na relaciji Sofija-manji gradovi tako da je i 2020. bilo dosta primetno da se u Bugarskoj živi dosta bolje nego u Nišu. Plate su bile duplo veće u Plovdivu nego u Nišu.