Treba li SPC da se meša u političke procese? (ex V. Fundamentalizam)

SPC se ne mesa u politicke procese u Srbiji. Ako ponekad neko iz vrha iznese neko misljenje to ne znaci da se mesa. U Srbiji razno razne NVO (neVladine organizacije) mogu da iznose javno svoja misljenja i savete na razne teme, a nemaju nikakvog uporista u narodu. Pa sta je onda lose ako SPC kaze nesto. Mnogi drzavnici svetski se sastaju sa papom pa se nekaze da im papa vodi drzavu.

CRKVU TREBA ZABRANITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja sam vernik , pa mi odlazak u crkvu ništa ne predstavlja. Šta se koji ***** popovi mešaju, polovina njih se vozi mercedesima i ždere svinjetinu usred posta. Naravno da ne treba da se mešaju, ja ih ne bi konstatovao da sam na mestu predsednika. Crkva je i kriva za sve ratove koji su se u skorijoj prošlosti dešavali. Bog je jedno, crkva je drugo, crkva ne treba da postoji.
Није тешко уочити ЛДП фанатика, који свој атеистички фундаментализам пласира изигравајући верника, ваљда би тако требало да изгледа објективније, када верник пљује по цркви. :mrgreen:

Није тешко уочити ЛДП фанатика, који свој атеистички фундаментализам пласира изигравајући верника, ваљда би тако требало да изгледа објективније, када верник пљује по цркви. :mrgreen:

Haha pa to bre, sve uz preambulu "Znate, ja sam vernik" ili "Ja verujem u Boga, ali..." pa onda ni pet ni sest nego "rushi crkve! smrt opijumu naroda!"

Ko ih rodi takve pametne i promisljate i ubedljive, Boze blagi?

Bolje ti laki zavari temu jer je bespredmetno pricati o crkvi sada kada su ljudi na pragu naseljavanja svemira. :hahaha:
Danas postoji verovanje u Novac...To jest ono što je ranije bilo slabo prikriveno kao neki imaginarni ''dobar'' Kreator se srozalo na suštinu...Tako da verovanje uvek postoji...Mnogi su ateisti a veruju u Pravdu,Sistem,Ljubav:neutral:...Čovek ima potrebu da prenese deo svoje odgovornosti na nešto na šta ne može direktno da utiče:neutral:
Tako da,kad počnu svemirska istraživanja i naseljavanje kosmosa u većoj meri verovatno će vremenom Sunce ponovo biti vraćeno na presto Boga...Ili će ljudi recimo u kolonijama tamo gore verovati u Zemlju;)

naravno da bog i religija ne isključuju naseljavanje svemira; iz prostog razloga što se te stvari (religija i nauka) uopšte ne podudaraju, za početak. :lol:
eno, katolička crkva se nešto miri s darvinom, ti jadnici ni sami ne znaju kroz koliko su "modernizacija" prošli, u nameri da ostanu "kul" i pošto ih je pregazilo vreme.

Haha, sve "ja sam vernik" pa onda "smrt popovima!"

Ijao, ko vas ne zna, skupo bi vas platio. Al' sto rece Sv. Jeronim, ko nije od Hrista, taj je od Antihrista.

Cibe, sotone neznabozacke!
hahah. ko nije s nama, protiv nas je. :lol: to je možda imalo smisla u prvom veku, u kontekstu i vremenu svetog jeronima, što ne znači da i ti moraš da drviš isto 2000god kasnije.
no, ima smisla što ljudi umeju zazirati od popova. nije baš u redu "smrt popovima" i slično, jer su i popovi ljudi kao i svi drugi. problem je u samom sistemu otuđene i samodovoljne crkve koja je uspostavila monopol nad verom, obredom, ritualom, znanjem, moći i bogatstvom i koja smatra rulju glupom, a sebe bliskim bogu. pošto idem povremeno u crkvu i znam ljude iz nje, znam i da se čak i oni najdobronamerniji crkvenjaci (da ne pričam o zlonamernim, i načine na koji oni manipulišu tuđim strahom i bolom) ne mogu ratosiljati loših stvari koje proizilaze iz toga, nesvesno. kao što je ispiranje mozgova i naturanje sopstvenog mišljenja i sopstvenih viđenja jedne vrlo široke stvari kao što je jedna religija, i to ne neka sajentologija il neko njesra, već hrišćanska.
generalno, postoje i ljudi koji nemaju ideološku ostrašćenost protiv crkve i religije, pa zaziru od popova i crkve. s razlogom.

Back