TREBA LI PREMESTITI ZOO VRT?

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da se vratim na sam početak teme....
Dakle nesrećni slučaj koji se nažalost dogodio pre par dana nije razlog otvaranja teme.
Zoo vrt je ipak u sklopu spomenika kulture od posebnog značaja za grad Beograd.Do sredine sedamdesetih nije bilo toliko saobraćaja, grad je imao mnogo manje stanovnika........
Možda je svrsishodnije premestiti ga na lokaciju koja će biti humanija za životinje.

A Vuk .............posebna priča.
Čovek svih režima.

Premestiti ga naravno, sto zbog ljudi sto zbog zivotinja. Jeste, Zoo vrt je deo Kalisa. Ali zar zato zivotinje treba da pate? Znas ti koliko to njima znaci sto su deo Kalisa? A ipak su one te koje u njemu provode ceo zivot... Ja inace ne idem u zoo vrt cisto jer ne mogu da gledam zivotinje kako se muce. I kad bi bilo vise takvih pojedinaca-Zoovrt bi bio premesten. Ne znam samo za sta cuvaju ono Ratno ostrvo...

ma neću bre da vodim decu po nekim Vukoyebinama.
pola onih životinja i ne treba da budu u zoo.
malo rada i sređivanja i da vidite kako bi procvetalo.
a to što smrdi...smrdi jbg, kada bi se uradila kanalizacija i ono što treba..
ne bi bilo tako strašno.

_Look_Of_Expectancy_:
Premestiti ga naravno, sto zbog ljudi sto zbog zivotinja. Jeste, Zoo vrt je deo Kalisa. Ali zar zato zivotinje treba da pate? Znas ti koliko to njima znaci sto su deo Kalisa? A ipak su one te koje u njemu provode ceo zivot... Ja inace ne idem u zoo vrt cisto jer ne mogu da gledam zivotinje kako se muce. I kad bi bilo vise takvih pojedinaca-Zoovrt bi bio premesten. Ne znam samo za sta cuvaju ono Ratno ostrvo...

Kako za sta??? Ratno ostrvo je zasticeno kao rezervat ptica,takodje kao takvo ne sme nista da se gradi na istom a takodje bar jednom u dve godine isto je poplavljeno pa bi zivotinjice plivale u svojim kavezima.
Vuk Bojovic i oni sto rade sa njim najbolje znaju sta rade ane raznorazni moroni kojima je glavni argument kako im je zao zivotinja.Pa iste te zivotinje ce i na drugom mestu biti iza resetaka a sumnjam da ce im dati nesto mnogo veci prostor s obzirom da su mu nudili 20 hektara za safari zoo vrt a za isti treba minimum 30-ak puta veca povrsina.

treba da se premesti. prvo, što se širi od tih životinja, koje inače volim, nesnosan smrad čim krene toplije vreme. drugo, što je bre to istorijsko mesto koje zapišavaju gadafijeve žirafe. treće, što se same životinje muče...a četvrto, toliko sam decu vodila u zoo da su na kraju svog detinjstva bolje znale da prepoznaju nilskog konja od konja običnog?!?!?! koji kretenizam. pita me dete - mama, ima li negde živa svinja? kad se tad nisam šlogirala, neću nikad. odma' sam je odvela u surčin kod neke babe da gleda prasiće do mile volje. jer, jedine svinje koje je videla su one po mesarama...vise...užas.

L.1:
Ma ima da ih vodiš i da pevaš.
ma TI ćeš da mi kažeš!
da te vidim samo naproleće, jel ćeš do surčina ili iza ćoška?
ae bre pali!

matora63:
što je bre to istorijsko mesto koje zapišavaju gadafijeve žirafe.
ma, da u pravu si ..
a što ga zapišavaju za vreme BEaR festa ljudi, to ti je ok?
i još za njima niko ne čisti jer pišaju po stazama, i žbunićima..
to je ok?

Mnogo hocemo od Kalemegdana, i zoo i setaliste i izlozbe i suvenire i zirafe... Valjda je vreme da neko odatle ode.

Ne znam kako je zivotinjama ovih dana u zoo, pakao je u Bg, a tamo ima delova koji su go beton na suncu... Verovatno i smrdi proporcionalno...

pajamaca:
ma TI ćeš da mi kažeš!
da te vidim samo naproleće, jel ćeš do surčina ili iza ćoška?
ae bre pali!

ma, da u pravu si ..
a što ga zapišavaju za vreme BEaR festa ljudi, to ti je ok?
i još za njima niko ne čisti jer pišaju po stazama, i žbunićima..
to je ok?
ma nije ok. nisam ni znala da u bgd ima taj festival piva, jer obično u to vreme nisam u bgd...sad mi reče...užas. nemo' odma' da se svađaš.....

pa ima, jer je sve na jednom mestu....nisi baš neka munja u mozgu, a? dok šetaš decu i pokazuješ im topove i tenkove, hoće da idu u zabavni park, pa onda vide zoo, pa onda vide sve one životinje i na kraju ne znaju koje su domaće životinje, sem na slici. ili u mesari. alo, bre.

matora63:
pa ima, jer je sve na jednom mestu....nisi baš neka munja u mozgu, a? dok šetaš decu i pokazuješ im topove i tenkove, hoće da idu u zabavni park, pa onda vide zoo, pa onda vide sve one životinje i na kraju ne znaju koje su domaće životinje, sem na slici. ili u mesari. alo, bre.

pa znaš kako... ako ćemo tako.....ako tvoje dete ne može da napravi razliku između vojnog muzeja i zoo vrta....onda to jeste stvarno stvar mozga...ali za to nije kriv kalemegdan....... ( : e, i matora........da si još decu vodila u opservatoriju na kališu....mislili bi da, ne daj bože, domaće svinje možda žive na mesecu...........

Nece biti premeshtan na Surchin nego najverovatnije iza Dr. Ivana Ribara uz Savu-na kraju poslednjih blokova,bloka 72.To je idealna lokacija,iza bloka 72 ima mesta da se smesti ne jedan nego 10 zoo vrtova,to je samo tehnichki Surchin poshto sve iza blokova spada pod tu opshtinu ali nema veza sa naseljem Surchin ili aerodoromom.

moonja:
pa znaš kako... ako ćemo tako.....ako tvoje dete ne može da napravi razliku između vojnog muzeja i zoo vrta....onda to jeste stvarno stvar mozga...ali za to nije kriv kalemegdan....... ( : e, i matora........da si još decu vodila u opservatoriju na kališu....mislili bi da, ne daj bože, domaće svinje možda žive na mesecu...........
ti nisu u vinklu, čoveče. i dosta više. :evil: :evil: vijuge ti rade skroz pogrešno.

Derer:
Nece biti premeshtan na Surchin nego najverovatnije iza Dr. Ivana Ribara uz Savu-na kraju poslednjih blokova,bloka 72.To je idealna lokacija,iza bloka 72 ima mesta da se smesti ne jedan nego 10 zoo vrtova,to je samo tehnichki Surchin poshto sve iza blokova spada pod tu opshtinu ali nema veza sa naseljem Surchin ili aerodoromom.
:shock: neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Prica o premestanju zoo vrta datira nesto ranije od te nesrece...Zaboga,idiot koji je uspeo da upadne u kavez s medvedima je imao 2 %o alkohola u krvi...Dobio je sta je trazio...
Koliko sam ja obavestena,nije Surcin odnosno NBG jedina lokacija na koju bi se vrt premestio...Najnovije je safari-park na Kosmaju(?!!!!?) od 30 hektara koji bi se obilazio kolima(30 hektara se moze prepesaciti bez mnogo napora) u koji bi isle krupne zivotinje,a deo bebi zoo vrta i sitnije zivotinje bi ostale na Kalisu....KOJI DEBILIZAM!!!!!!!!!!!!
Ne bih zelela da se vrt izmesti,samo je cinjenica da je sadasnja lokacija uzas za zivotinje.Realno NBG nije losa lokacija...Mogli bi da ga prebace na Adu Ciganliju(sto bi ,cini mi se bilo sjajno),a ne negde Bogu iza tregera...
S druge strane,zivotinje tu borave decenijama unazad,pa nije bilo ni govora o premestanju vrta...Ono sto ja tripujem jeste da tu nisu bas cista posla,i da je neko od nasih glavonja u vladi pozeleo da se oceska za pare...Vuk Bojovic,takav kakav je,dosta je ucinio za vrt,cini mi se da se bori za zivotinje i za dalje napredovanje vrta...

Derer:

Ovo je jedna od zescih gluposti ovde. Prvo je bila ideja da se tamo rasele romi sto zive ispod Gazele, pa su se stanari bunili, sigurno bi pristali da umesto njih za komsije dobiju zirafe i nosoroge. Btw, taj deo je ispod poletno-sletnog koridora i kao takav nije za naseljavanje bilo koga...

Posle komentara na ovoj temi moj stav je izmestanje i to na Terazije, potez do Obilicevog venca. Majmuna vec ima dovoljno, medjeda takodje, pa valjda bi senaslo mesta i za sitnije zverke, slabije primecene na Dorcolu. I svima zgodno i usput, kad krenu da obilaze rasprodaje vide i veselu menanzeriju.

I ti si sad rekla shta?
Poletno-sletni koridor je po toj logici onda i pola bloqova pa niko ne razmishlja da ih rushi.
Da budem jasan,ja bash neshto i nisam odushevljen da mi zoo vrt bude u komshiluku,ja na to ne gledam kao na neshto shto je za prestiz,naprotiv ali to je idealna lokacija.Koliko sam chuo ona je glavna u opticaju a pominjalo se po nekom starom planu premaeshtanje na Topchider..jer baj D vej i kad je zoo vrt postavljen tu gde sada jeste tadashnji urbanistichki plan je predvidjao premeshtanje na tu lokaciju..tako da ni tada tvrdjava nije bila idelano mesto za zoo vrt a kamoli danas.
Znachi nishta ne treba nikada menjati na bolje jer je zbog navike "najbolje" da zauvek zoo vrt ostane na onom smrdljivom budzaku,parchencetu tvrdjave.
Tako tipichno za nash mentalitet da naviku chak i ako je losha predstavlja kao neshto dobro.

Back