TREBA LI PREMESTITI ZOO VRT?

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne treba premestati zooloski vrt...Nego bear-fest...I ne znam sta se mi koj ***** pravimo pametni sa tim bear festom,kad vazimo za zemlju koja najvise pije pivo...

To sve zbog onog nesrecnog mladica...To nikada nece rascistiti,a ja imam masu pitanja vezana za to i niko nema odg na njih

Pa znam..ali u sushtini ova rasprava nema nikakvog efekta na odluku..ovi iz grada ce uraditi shta su naumili i to nam je shto nam je.Za grad generalno premeshtanje je dobra odluka,a to shto cemo mi ispushiti pa dobiti zivotinjarnik u komshiluku je druga stvar...ko zna mozda i ispadne dobro,treba biti optimista.Mada poshto su to velike pare pitanje je da li/kada ce uopshte biti premeshtanja.

Ajde bear fest i nekako..to se odrzava 1 godishnje ali sa tvrdjave treba iseliti one teniske terene,chuo sam chak da ima i neki fudbalski klub?
Tome nije mesto na Kalemegdanu.On treba da bude najveci gradski par/muzej i nishta vishe.Ni zoo vrt ni teniski centar ni ne znam ni ja shta.

Pa ajd da kazemo da sam ja neki skolovani prostorni planer.. i da znam gde je koridor... i da naselje Ivan Ribar uopste nije smelo da bude tu... Pa ako su se udruzenja za zastitu zivotinja zalila da ce ptice da sandrcnu od koncerata na Lidu, verujem da avioni prave vecu buku.
U sustini meni je svejedno gde ce da bude, ja tamo svakako ne idem i ne vodim dete. U zoo da, ali ne ovakav kakav je beogradski.

Derer:
Ajde bear fest i nekako..to se odrzava 1 godishnje ali sa tvrdjave treba iseliti one teniske terene,chuo sam chak da ima i neki fudbalski klub?
Tome nije mesto na Kalemegdanu.On treba da bude najveci gradski par/muzej i nishta vishe.Ni zoo vrt ni teniski centar ni ne znam ni ja shta.

Zoo-vrt u Becu se nalazi u okviru Senbruna koji sam po sebi jeste jedna od najvecih znamenitosti Beca,i nije u nekoj vukojebini nego u gradu...A opet ima dovoljno prostora,nije blizu ulice,nema mirisa,i nikome ne smeta,niti se iko baca sa zidina u kaveze sa medvedima,tamo zapravo skoro da nema pravih kaveza,vec je prostor u kojem su zivotinje poprilicno veliki,deluje kao su da su zivotinje u prirodnom stanistu,nema kaveza i resetki i ogradjeno je uglavnom nekakvim staklom,zivotinje se ne maltretiraju od strane posetilaca,skoro ih je nemoguce dotaci,hraniti itd,a postoje table na kojima se posetioci mole za tisinu ukoliko zivotinje spavaju. i svi se upozorenja pridrzavaju koliko sam ja uspela da primetim.....Sve je znatno civilizovanije i humanije nego kod nas...S obzirom da se kod nas ljudi oglusuju o upozorenja istaknuta u vrtu i uopste ne pomisljaju na to kako se zivotinje muce,a pri tom uopste ni ne cene to sto imaju,mislim da nismo zasluzili zoo vrt uopste...

Ne naravno!
Najbolje da ga zatvorimo i da kupujemo deci Zivotinjsko carstvo, pa nek' lepe ;-)
Dajte ljudi ko ce da ide u Surcin? Eventualno ako gradska vlast odluci istovremeno da ukloni SVE objekte koji narusavaju Kalemegdan, onda bih jos i razumela, ovako jok..
Tenis, kosarka, kafana, restoran, beAr fest.... pa bas nojevi zasmetali

Постоје две врсте смештаја за дивље животиње, зоо вртови и сафари паркови.

Зоо вртови су у европским градовима углавном у центру, а сафари паркови

ван града.

Е сад, за сафари паркове потребно је минимум 200 - 300 хектара, а наши

паметњаковићи су нудили за сафари парк 20 хектара?!
:shock: То је што се

тиче величине, али постоје ту још многи други фактори, да би нека локација

била погодна за сафари парк. Ратно острво као идеја је тотална будалаштина,

што због честих полпава, што из других микро - климатских разлога, а наравно

и због тога што је Ратно острво природни резерват птица. О Сурчину да и

не говорим, тек је то глупост, већих размера!

Што се тиче садашње локације зоо врта, она није од јуче. Зоо врт је ту од

самог почетка, значи од 1936. године, с тим што је у једном периоду имао око

14 хектара (сада је на 7хектара).

По мени зоо врт не треба измештати, већ га треба проширити, односно вратити

га на 14 хектара. Затим чула сам неке примедбе, да је ту бука, загађеност итд.

То пре свега уопште није тачно, то је један од најмање прометних делова центра,

који при том има одличну природну вентилацију, с обзиром на близину ушћа.

Што се мириса тиче ни то није тачно (живим у близини, не говорим напамет),

мирисно је "угрожено" свега неколико зграда, које су баш преко пута зоо врта

и то само по несносној врућини, btw, цена квадрата је у том делу града једна од

највиших у Београду, дакле, станари из тих пар зграда (мада нисам чула да они

нешто протествују), могу без проблема да продају станове (за велику лову) и да

се преселе на другу локацију.

Знам да око Калиша и зоо врта, постоје неке друге игре и да је ту неком нешто

обећано, јер су неки веома моћни људи заинтересовани за ту локацију, па се

може чути, да се на место зоо врта планирају коцкарнице, ноћни клубови, и

слични "садржаји". Ако се већ неки угледају на Лас Вегас, нека направе град

коцкарницу рецимо у Делиблатској Пешчари, а нама нека оставе зоо врт, тамо

где је одувек и био, на Калемегдану!

П.С. Довољно су штете нанели безобзирни и бескрупулозни "урабанисти" (илити

грађевинска мафија) уништавајући старе београдске кафане... Мислим и надам се,

да ће на Бео зоо врту, поломити зубе!
:twisted:

ne znam da li ste svesni o kojoj površini se radi..........20 hektara je 5 tašmajdana......sadašni zoo vrt ima 6 ha...........tih 20 ha...propisano je kao minimalni eu standard za zoo vrtove...........20ha nije malo...3x više nego sada......mene više brine popis vrsta životinja....jer ih u našem zoo vrtu ima malo.............. protiv sam da se zoo vrt širi na kalemegdanu......a nisam ni za to da bude pored aerodroma, autoputa i montažnih salona automobila............

Стрело, прочитала сам онај твој пост везано за зоолошки врт на Калемегдану. Врло сам за идеју да настави да егзистира на истом месту и ако постоји икакав начин...на пр. у виду неке петиције градским властима увек сам за опцију потписивања исте.

И ја у последње време слушам гласине о прављењу некакве велике коцкарнице на том месту и згрожена сам тиме.

Сматрам да је коцкарницама место изван града...а где...лично ме баш брига. Уколико би зоо-врт био измештен, сви би били на губитку...и посетиоци, који, а без аутомобила, сигурно не би тако често били спремни да прелазе неке удаљености, а при том сви знамо какав нам је ГСП, а и сам зоо.врт, који би на тај начин остао без битног прилога у виду продатих улазница.

Свакако зоолошки врт треба оставити ту где јесте уз побољшање услова смештеним животињама...а то не би требало да представља већи проблем уколико се нађе спремност и воља оних од којих то највише зависи.

Ово сам постовала на другом пдф-у, па да не пишем поново.

хахаха...није Вучина мутав ни мало, ал' ће му свакако требати помоћ...а једна интернет петиција не би била згорег, мада очекујем да ће се неки људи организовати и скупљати потписе грађана...уколико загусти.

Ево ја живим у крају, где су ти " грађевинци" још пре охохо година бацили око на један велики парк...могу ти рећи да попуше сваких пар година и то све на конто тих наших потписа и жалби...а много су јаки...тако да верујем да је изводљиво и ово око зоолошког врта.

п.с. Апропо тежње да се грађевинска мафија докопа земљишта на коме је тренутно зоолошки врт који никако не треба измештати.

huh, jesam se navikla da oo vrt bude na kalisu.. ipak, ako je za zivotinje neophodno da se premeste - onda ok, ali ne u neku vukojebinu kao sto je surcin! pa da li ce iko da se mrcvari do tamo?
p.s.
više nije beer fest,
sada se popularno, u narodu zove bear fest
ahahahahahhahahahahahahahhahahaha :lol: e, dobra fora!
I ako neki pijani naduvani lik (da ne kazem nesto jace) odtetura sa festivala piva i padne pod tramvaj, verovatno treba izmestiti saobracaj iz okoline Kalemegdana...
bravo, sanja!

nisam sigurna da ste u pravu svi koji hocete da ostane na tom mestu. zamisli francuze da smeste zoo kod versaja ili rimljane na one njihove kamenjare od koji zaradjuju grdne pare....ili grci da smeste zoo u sred grada atine, malo ispod akropolja. nezamislivo, brate.
ali kod srba je sve zamislivo, cak i moguce. samo nije zamislivo i moguce ono sto je normalno. da zivotinje imaju vise prostora na nekom drugom mestu.

Radujem se sto ce ispod prozora da mi trce zirafe! Alo ... nista te ne cujem, lav i lavica se fircaju pa ricu, a i slonovi se nesto uzbudili... Ma ne, nisam u Africi, kod kuce smo... Ne necemo u park, pobegao je krokodil... Ma sta kazes, zalili se iz drustva za zastitu zivotinja da nismo pazljivi gradjani... reci cu komsiji da nikako pijan ne seta, kad ga kroka pojede opet ce imati problema sa varenjem par dana...

matora63:
nisam sigurna da ste u pravu svi koji hocete da ostane na tom mestu. zamisli francuze da smeste zoo kod versaja ili rimljane na one njihove kamenjare od koji zaradjuju grdne pare....ili grci da smeste zoo u sred grada atine, malo ispod akropolja. nezamislivo, brate.
ali kod srba je sve zamislivo, cak i moguce. samo nije zamislivo i moguce ono sto je normalno. da zivotinje imaju vise prostora na nekom drugom mestu.

Zoo-vrt u Becu je u okviru Senbruna...
a zna se da je Senbrun gradjen po uzoru na Versaj... ;)
I nista mu ne fali...

Back